Laʻau

6 fautuaga e fesoasoani ia te oe e faatu ai se fale manaia matagofie fale

O laau totino ile fale e taua tele i totonu o le mamanu o totonu, faʻaleleia le potu, faʻamaopoopo ma fiafia. O se lanu lanumeamata matagofie po o se fale laufanua atoa e mafai ona faia e le gata i totonu o se fale tumaoti, ae faapena foi i totonu o se taulaga.

Matou te fatuina ni lauʻeleʻele

E mafai ona avea se fale lauʻeleʻele ma se potu i totonu o se fale, o se fausaga e latalata i le fale autu, poʻo se fale kati e tutoʻatasi. Vavaeese "fale" mo laau toto ua faatulagaina ina ia agai atu le pito umi o le fale mai le itu i matu i le itu i saute. Afai o tatou talanoa e uiga i le fatuina o se togalaau malulu i luga o le faapaologa o se fale o le taulaga poʻo totonu foi o le fale, o le filifiliga sili mo laau toto o le tuʻuina lea o se tulimanu mataʻitusi i le itu i sasaʻe.

Faaaoga moli moli

E tusa lava pe o lau fale lauʻeleʻele o loʻo i totonu o se nofoaga lelei, i le taumalulu-taumalulu, pe a amata ona pogisa, e amata ona afaina laau. O le mea lea, faʻaeteete i le faʻapipiʻiina o punaoa faʻalauiloa faaopoopo i totonu o le greenhouse, faafetai lea e te mautinoa ai le umi sili ona lelei o le ao (pe a ma le 10 itula).

E le fetaui lelei moli molimoli mo nei faamoemoega: e pupuu, vevela i le taimi o le taotoga, ma o le lanumoana lanumoana e taua mo le totoina e le o iai i la latou uila.

Mo se tulimanu o le natura faʻaaoga moli mumulu. Latou te le vevela ma e le afaina ai le vevela, susu i totonu o le fale koli. Faʻamau i luga o le mauga i se tulaga faʻavave pe faʻasaga.

Taiala mo le filifilia o lamepa:

  1. O le tioata e tumau ai le malamalama o le ultraviolet, o lea e le tatau ona i ai ni lanu po o ni sikuea i le va o le malamalama ma le siosiomaga.
  2. Le i ai o mafaufauga ma le malu puipuia. O mafaufauga e fesoasoani i le faateleina o le malamalama o le togalaau malulu, ma o le puipuiga o le a fesoasoani e aloese ai i se auala puupuu e mafua mai i le pa'ū ifo o le vai i totonu o le moli.

Fatuina le vevela saʻo

O se mea tāua e aʻafia ai le ola maloloina o vailaʻau o le vevela o le togamalulu. O le sili atu le faʻatinoga e faʻatatau i mea fugalaau o loʻo i totonu o le kiona. Mo tagata o vailaʻau oona ma subtropics o le a lava lea e faatumauina ai le vevela o le 10 ° C o le vevela, "malolo" mai le equator e manaʻomia tulaga vevela - ia le itiiti ifo ma le 25 ° C i luga o le zero. Mo le siakiina o le vevela, tuu se thermometer i totonu o le fale lauʻeleʻele.

Faʻapipiʻi faʻamalama e lua i totonu o le potu, taoto i luga o le fola, puipui o le fulufulu o le moa, laupapa fofusi polystyrene - o le a faʻaitiitia ai le vevela o le vevela. O le faʻamautuina o le microclimate i le tau malulu o le a fesoasoani e faʻamautinoa le faʻapipiʻiina o se masini eletise:

  1. Air (fana, uila, afi vevela eletise). E mafai ai e oe ona faʻateleina le vevela i totonu o le togalaau i ni nai minute, ae vave malie le ea pe a maeʻa le galuega.
  2. Mata. O le masini e aofia ai se vai vaiinu, pamu tafe, paipa (radiators) ma e mafai ona tuʻuina i ai masini e mafai ona pulea le vevela ile potu. O lapalai ua tuʻuina i le loloto o le 50-70 cm i le eleele ile tolu i le itu o le lauʻeleʻele. O le vai e masani lava ona vevela le ea e aunoa ma le togiina. O le le lelei o lenei metotia o le faigata lea ona faʻapipiʻi paipa.
  3. O le "fale mafanafana", o loʻo i ai ni laupepa poʻo ni kapini gaʻo i le filament tuʻuina i le eleele, e mafai ai ona pulea le vevela i le auala faʻapitoa, e le tele se avanoa e maua ai ma mautinoa ai le faʻafefeteina o le eleele ma le ea. I le tulaga o le faaleagaina o se elemene ola, o le a le atoa le faiga.

I totonu o itulagi ma ogaoga malulu, e fautuaina e faia le mafanafana faʻafefiloi: mo se faʻataʻitaʻiga, tuʻu laina i luga o le fola ma faʻapipiʻi se vevela i totonu o le potu.

Mataʻituina le malulu o le ea

Afai e na o suauu ma cacti e ola i totonu o lau fale kesi, o le filifiliga o le faamamaina o le ea e filifili. Ae mo laau toto e pei o le araucaria, vine, orchid, lemoni, oleander, e tatau ona i ai le maualuga o le masima e 50-60%.

E mafai ona e faʻalauteleina le faailo i le tulimanu mataʻu e ala i le faʻaleleia e le aunoa o laau totō, faʻapipiʻi se tasi poʻo le sili atu punavai teuteu, faʻapipiʻiina se tamai vai i totonu o le potu poʻo le faʻaaogaina o masini faʻapitoa - o se mea e faʻamaualaloina, o se vaʻalele. Mo le puleaina o le maualuga, faʻapipiʻi se hygrometer i totonu o le kiona.

Faʻatulaga laʻau ina ia latou le faʻafefeina le tasi ma le isi e tupu

A e fatuina se togalaau, ia manatua o nisi fugalaau e matua faʻafeagai ma tulaga manaʻomia mo le malamalama. O le mea lea, ao le i faatulagaina le ipu, suesue le faamatalaga e uiga i le "natura" o laau ma, e tusa ai ma lenei, filifili se nofoaga mo fatuga taitasi.

E faigofie le faʻaaogaina o fata i totonu o pitonuu mo se tulimanu o le natura: i luga o sea fausaga, e mafai ona tuu fugalaau e fuafua i lo latou maualuga, ina ia le poloka e le lauolaola le malamalama ma e le taofia ai le tuputupu ae o laau laiti.

Faʻaauau le mata i mea tau meaola

O le naunau e faʻaaogaina le tele o laau totő i totonu o le togalaau aina, e malamalama lelei, aua o fugalaau taʻitasi e matagofie, matagofie le matagofie. Ae o le tele o mea e foliga mai e leai se aoga, le mautonu ma mai le eseese o le a paʻu i mata.

Pe a faatulaga se nofoaga e malolo ai i le togalaau aina, ia mafaufau ma le faaeteete i le filifiliga o mea teuteu ma meafale: nai lo o nofoa faʻataʻavalevale, sofa, nofoa nofoa faʻataʻavalevale, nofoa vavae matagofie, nofoa ma ipu omea o loʻo i ai le ata e le faʻamaonia o le a sili atu ona talafeagai.

Faʻapipiʻi se fale kesi i totonu o le fale, tausi lelei le tausia o se mea e faigofie ona faʻaogaina mo laau totō: faʻapipiʻiina se faʻavevela, faʻavasegaina o le humidification ma faʻalauteleina malamalama i totonu o le potu. O le faʻatulagaga tatau o le tulimanu mataʻitusi ma le tausiga faifaipea o le a mautinoa ai le vave totoina, tuputupu ae ma le atinaʻeina o fatu.