Fualaau aina

Laʻau le lelei mo eleele tatala - faʻamatalaga o le tele o tomato "Lady Shedi"

Faatasi ai ma uluai augatupulaga o le uluai augatupulaga o le tele o filifiliga matagofie mo greenhouses ma fanua tatala. O se faataitaiga mataʻina o Lady Shedi. O le laititi o laau laʻau e iloga i fua lelei lelei, ma le faʻamautu lelei, o le tele ma le lelei o le fua o le a sili ona lelei.

E le gata i lea, o nei tamato e matua lelei tele i le tofo, e le fefe i le felauaiga ma lelei le teuina. Ma faʻasaʻo foi i le tele o faʻamaʻi o le po.

I totonu o lenei tusiga o le a mafai ona e faamasani ma le faʻamatalaga atoatoa o lenei ituaiga, aʻoaʻo mea uma e uiga i uiga o le faʻatoʻaga ma isi mea faʻapitoa o le faʻaaogaina o faʻatoʻaga, saili faʻamatalaga aoga e uiga i uiga.

Tomato "Lady Shedi" F1: faamatalaga eseese

Igoa tulagaLady shedi
Faamatalaga lauteleO le amataga o le matutua, e fuafua ai le aufaipese o le filifiliga Dutch mo le totoina i totonu o greenhouses ma se fanua avanoa.
FaʻatonuHolani
Toto105-115 aso
PepaO fua e fua tele, tino, lapotopoto faʻamafola ma multichamber.
LanuRed
Faatatauga o fuamati amata120-200 grams
TalosagaE faʻamaʻaina tumato fou, faʻaoga mo mea e ufiufi ai, kuka i tafatafa o ipu, supa, saula, suamalie ma pateta palu.
Tuʻu atu ituaiga7.5 kilokalama mai se togavao
Vaega o le tuputupu aeFaʻasalalau Agrotechnika
Faʻafitauli faʻamaʻiO le kulupu e lelei tele i faʻamaʻi faʻamaʻi, ae e le faʻalavelaveina ai le puipuia

O le togi o le filifiliga Holani, ua fuafuaina mo le galue i se laufanua, i greenhouses mai le polycarbonate poʻo le tioata, i vevela, i lalo o se ata tifaga.

Aoina o fualaau aina e lelei ona teuina, fesiitaiga femalagaaiga e aunoa ma ni faafitauli. O fualaau totogo i totonu o le tulaga faʻapitoa faʻalanisi e vave ona vave faʻavave i le vevela vevela.

O Lady Shedi o se ulugalii F1 muamua. Faiga fai togalaau, maualuga e oʻo atu i le 70 cm. E uiga i togi lē maualalo ile faitauga iinei. Folasaga pepa o le 3-4 fua. Mo fua e sili atu, e fautuaina e fausia se laau i le 2 'au, e le sili atu i le 6 brushes. O le gaosiga e lelei, mai le sikuea 1. E mafai e le totoina ona totoina le 7.5 kilokalama o tamato.

E mafai ona faatusatusa ituaiga eseese i isi:

Igoa tulagaTuuina atu
Lady shedi7.5 kilokalama i le laau
Amene Amerika5.5 kilokalama i le laau
Tulu lelei2.5-3.5 kilokalama mai se togavao
Buina9 kg mai se togavao
O le pepe taalo8-9 kg i sikuea mita
Andromeda12-55 kg i sikuea mita
Lady shedi7.5 kilokalama i sikuea mita
Falanu mumu3 kilokalama mai se togavao
Tausaga auro15-20 kilokalama i sikuea mita
Matagi susulu7 kilokalama i sikuea mita

Uiga

O mea taua o lenei ituaiga:

  • fualaau suamalie ma suamalie ma se maualuga o le suka;
  • tetee atu i faamaʻi tetele;
  • vevela vevela, puipuiga faʻafefe e tau ai suiga;
  • laau faʻasaina sina lamala.

E le o maitauina le le lava o tupe.

O se mea faʻapitoa o le manaʻoga e fausia se togavao ma le fesoasoani o se pine. A oʻo ina tupu aʻe i le 2 'au ma faʻatapulaʻa le aofaʻi o pulumu, o le fua o le seleselega e faʻateleina, o fua e tele ma sili atu foʻi. Ole masani e le manaʻomia.

Uiga o fua o ituaiga o tamato "Shedi Lady" F1:

  • O fua e laititi le laʻau, tino, lapotopoto, lanu mumu, tele-potu.
  • O meaai e manaia, suamalie, e le o le suavai.
  • Masima o tamato mai le 120 i le 200 g
  • O le pupula lanu manogi e puipuia ai fua mai le taʻavale.
  • O le aano e suamalie, sugary.

Faatusatusa le mamafa o le fualaau aina ma isi ituaiga e mafai ona i totonu o le laulau:

Igoa tulagaFua o le fua
Lady shedi120-200 grams
Verlioka80-100 kalama
Fatima300-400 kalama
Yamal110-115 kalama
Fuga mumu70-130 fua
Crystal30-140 kalama
Fugalaau fuga150 kalama
Cranberries i le suka15 kalama
Valentine80-90 kalama
Samara85-100 fua

Eseesega e faatatau i le salati. E faʻamaʻaina tumato fou, faʻaoga mo mea e ufiufi ai, kuka i tafatafa o ipu, supa, saula, suamalie ma pateta palu.

Ata

Matou te ofoina atu ia te oe e faamasani ma ituaiga tomato "Lady Shedi" i le ata:

Vaega o le tuputupu ae

O fatu mo laau toto ua totoina i le amataga o Mati. O se moli ma le lelei o eleele mai le faʻafefiloi o vaovao poʻo fanua o le togalaau ma le humus rotated o loʻo faʻaaogaina.

O fatu aʻo leʻi totoina ua faʻafefeteina i se tagata e faʻaleleia le tuputupu aʻe. Togafitiga ma vaifofo fomai e le manaomia, o taualumaga uma lava o ni fatu aʻo leʻi faʻatauina ma faʻatau atu.

E lūlūina fatu ma le loloto o le 2 cm, faʻasusu i le peat i luga ma sulu i le vai mafanafana. Laufanua e ufiufi i le alumini ma tuʻu i le vevela. E mafai ona e faʻaaogaina ni faʻaoga faʻapitoa-greenhouses. A maeʻa le totogo o laau, o le pusa e faʻaalia i se malamalama pupula: o le faamalama o le faamalama o loʻo feagai ma saute, poʻo lalo ole moli eletise. Mai lea taimi i lea taimi e tatau ai ona sui le pusa, faʻamautinoa le atinaʻeina o laʻau.

O le faʻaaogaina i ni ipu eseese e faʻatinoina pe a uma le faʻalauteleina o laʻau moni e lua. A maeʻa ona piki, e fafagaina nei laau laiti i se faʻamaʻi vai. O le totoina mo le tumau tumau e pei ona taua i lalo: o totogo e totoina i totonu o fale mataʻitusi i le amataga o Me. O loʻo totoina nei laau i le moega e lata ane i le faaiuga o le masina ma ufiufi i afifi i aso muamua.

E taua le faʻamafanafanaina o le eleele! A o le totoina le eleele ua vavae ese ma le faʻaeteete. I vaieli taʻitasi e faia ile 1 tbsp. sipuni faʻasolosolo faʻapitoa poʻo le ofu fafie. E faʻapefea ona saunia se tautotogo i totonu o le lauʻeleʻele lauʻeleʻele faitauina i inei. O le faʻasao e faʻalelei, e na o le vai mafanafana e faʻaaogaina. O le malulu e mafai ona mafua ai le le mautonu ma le faatelegese le alualu i luma i le vao.

E mafai ona faʻaaogā faʻamalositino o loʻo iai faʻamalosi aʻo leʻi oʻo i le fugalaau, pe a uma ona fausia ovaries, e fautuaina e taulai atu i potash ma fugalaisa. E mafai ona suia mea faaopoopo i meaʻai, ma e le tatau foi ona aveʻeseina faʻatasi ma mea faʻalaʻau. O paʻu o le mulilua ma le manulele e saofagā i le faaputuputuina o kulimi i fua.

E pei foi ona faaaoga e le fomaʻi:

  • Yever
  • Iodine
  • Ash.
  • Ava o le peroxide.
  • Amonaia.
  • Boric acid.
Faitau i la matou 'upega tafaʻilagi: E faʻapefea ona maua se fua lelei o tamato i le malae vaʻai? E faʻapefea ona totoina tomato i le tausaga atoa i totonu o se fale tafaoga i le taumalulu?

E faʻapefea ona tausia muamua ituaiga o mea taumafa? O a mea e sili ona maualuga le gauaʻi ma faʻamaʻi tomato?

Pests ma faʻamaʻi

E le leaga le faʻalavelave faʻaleagaina o faʻamaʻi autu, ae e le faʻalavelave ai le puipuia. O le eleele mo le totoina o laau o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le ogaumu, aʻo leʻi totoina laau matutua, e faʻamaligi le palapala ile vai vevela o le potassium. Mai le leva o le paʻu e fesoasoani i le faʻaleleia masani i sauniuniga apamemea. Puipuiga o togalaau ma se vaivaiga vaivai o le potassium pati poʻo le phytosporin o le a fesoasoani e puipuia ia laau mai le lauulu, pala, ma aʻa.

Faitau atili e uiga i le auala e puipuia ai laau mai le phytophtoras ma pe iai ituaiga eseese e puipuia i lenei maʻi. E faʻafefea ona taulimaina faʻamaʻi masani o tamato i totonu o greenhouses ma le mea e lamatia ai Fusarium, Verticilliasis ma Alternaria.

Insecticides e fesoasoani e tetee atu i faʻalavelave faʻafelelei, faʻapea foʻi togafitiga faʻatoʻaga: o le faʻafefete o le sipisi tila, celandine, yarrow.

O tamaitai Shedi o se paga lelei e talafeagai mo le au faifaatoaga e aunoa ma ni lanu aina. O le tamato mago ma le le lelei le tomato e lagona le manaia i le malae vavalalata, ma le mausali ona fua mai fua ma e le mafua ai popolega le talafeagai.

I le laulau o loʻo i lalo o le ae maua ai fesoʻotaʻiga aoga e uiga i ituaiga tomato ma vaitau eseese:

Taeaga tuaiLaititi vaveSili atu
Volgogradsky 5 95Pink Bush F1Labrador
Krasnobay F1FlamingoLeopold
Meli peleMaea le naturaSchelkovsky vave
De Barao RedNiu königsbergPeresitene 2
De Barao OrangeTupu o GiantsLanu pinana
De barao blackTatalaLocomotive
Vavega o le maketiChio Chio SanSanka