Lafumanu

Auala e faʻaaoga ai le lapisi o le lapiti

Mai ituaiga uma o manulele e maua mai meaola, O le lapisi faʻataunuʻuina e sili ona taua. O lona tuufaatasiga e tele taimi e sili atu nai lo le aofaiga o mea aoga e maua mai i solofanua, manulele po o povi povi.

Manua o le Rabbit e avea o se faʻala, faʻapena ma mea aoga

O le lapisi o le lapisi e mauʻoa i le tele o meaola faʻasaina ma elemene, ma ona o le faʻafoega faʻapitoa a le tino ua ea ma se taumafataga faapitoa, o nei mea e faigofie ona faʻamalo.

E tasi le kilokalama o le lisi e aofia ai:

  • nitrogen 6 g;
  • paʻu o le calcium 4 g;
  • mafanafana magnesium 7 g;
  • paluga paluga 6 g
Afai i totonu o le manure o isi meaola o loʻo i ai le autu o soʻo se elemene (pe o le vailaʻau poʻo le potassium), ona i ai lea i le lapisi lapisi o nei vailaʻau o loʻo iai i le toetoe lava tutusa tutusa. Faafetai i elemene o loʻo i luga, phosphoric acid ma isi mea tuufaatasia, o le lapisi o le lapiti e mafai ona suia ai ni pusa se tolu o faʻamaʻi faʻamalosi o le 3 kilokalama taitasi: ammonium sulfate, superphosphate ma masima masima.

O le manua o le lapisi e pei o se faʻamalaiga e aoga foi ona e sili atu ona mafai ona faamaluluina, faʻamalo, mafanafana ma saturate le eleele. I nisi tulaga, e mafai ona faʻaaogaina e aunoa ma le faʻasaina muamua, ona o le mea e le o aofia ai soʻo se fatu. E tusa lava pe maeʻa le tolu-tausaga faʻataʻitaʻiga ma lenei meafaitino, e oʻo lava i eleele malulu e mama ma mama.

Auala e faʻaaoga ai le lapisi o le lapiti, ituaiga o fuga

O le faʻaaogaina o lapalai o le lapiti e pei o se faʻalauteleina o loʻo i ai se lautele lautele i luga ole laʻasaga o galuega. Faʻaaoga meafaitino:

  • i totonu o greenhouses (faatasi ai ma le tele o togavao o laau toto eseese);
  • i le faʻatoʻaga (e aofia ai le fale);
  • pe a faatupulaia siamupini ma isi pulou;
  • i le taimi e totoina ai mea totō;
  • i le gaosia o le humus ma le fausiaina o anufe ma isi paʻu mo le fagota.

O paʻu o le anufe e itiiti ifo le susu nai lo, mo se faataitaiga, povi, o lea e sili atu ona faigofie le felauaiga.

Fou foliga

Lago fou mai le lapiti e pei o se faʻalalaʻau e faʻaaogaina i mea e le masani ai. I le taimi lava e uma ai le seleselega i le taumalulu, e mafai ona lafoina le fugalaau fou i le fanua (fafie) e fafagaina ai le eleele pe faʻavaivaia le tumu i meaʻai.

I le vaitau o le taumalulu, o le a maua ai e le manu le taimi e faʻamalo ai ma paʻu ai, ma faʻaaogaina ai mea e fai. I le tautotogo, pe a liusua le kiona, o le a faʻavaivai le vai ma faʻamaua loloto le eleele ma elemene aoga. Afai e te ufiufi le eleele i le moega, o le vaomatua pe a uma le seleselega o le tautotogo o le a galue e pei o se mulch, ma, toe faʻapalaina atili, o le a "fafaga" le palapala.

E taua! E le fautuaina le felafolafoaʻiina o togalaau e le togafitia: o ona mea leaga - amonia ma methaneta - o le a susunuina ai le tuputupu ae o le tuputupu ae.

Faʻamalaʻau manu

Afai ua e faataatia le faapalaga i le amataga o le tautotogo, ona sosoo ai lea ma le taumalulu e sosoo ai e mafai ona e faʻaaogaina le paʻu o le lapiti e pei o le fugalaau. O le faapalaga ua salalau solo i le eleele ma eliina, o lea, ao lei totoina le totoina ma totoina, ua tumu le lalolagi i meaʻai ma ua amata ona matala.

E faʻafefeteina le faapalaga i le vai mo le faʻamaina o fualaau aina ma fua o aʻa. E masani ona faʻaaoga e pei o le mulch e puipuia mai le eleele ma foliga mai o vao. Fagavai "'afu' galala na totoina i lalo o le taumalulu, ma puipuia ai mai le maalili.

Vaʻa mata

O le otaota o le lapisi e na o le pau lea o meaola masani o loʻo faʻaaogaina i le faʻagogo. O paʻu paʻu o le a susunuina pe mamago foi i lalo o le la, paʻu i le paʻu ma fefiloi ma le eleele. I luga o le tolu kilokalama o le lalolagi e faaopoopo se sipuni tele o le paʻu. I le faʻaaogaina o le paʻu vevela, e saunia ai vai mo vailaau faʻamalo totonu ole togalaau. E i ai ni tulaga eseʻese tulaga eseese i fugalaau. Mo se faʻafefiloi o le eleele e ave se sipuniti o le paʻu, mo le vai - faʻafefiloi, faʻafefiloi i le vai (3 lita).

Humus

O le Humus o se faaputuga otaota otaota otaota, otaota ma foliga tutusa, faatasi ai ma se tutusa e tutusa lelei ma le eleele lanu uliuli. Uma maualuga - o le mea sili, o se oloa o le gaosiga e vaʻavaʻa; o nei invertebrates e faʻaleleia atili ai le friability o soʻo se eleele. Fai mai le tele o faifaatoʻaga, o le humus mai le lapalapa o le lapiti i totonu o le talosaga e leai se manogi le lelei. Humus e saturate le palapala faʻasalalau i luga ole saite ma kili.

E te iloa? I le taimi lava na iloa ai e se teine ​​mai le Aztec se lapiti, tumu i agaves, e ese le auala e sopoia ai le fanua. O lea na fesoasoani ai le tootoo vaivai e tatala le "togafiti" o le ava malosi. Seʻi oʻo i le taimi nei, i Mekisiko, o tagata tagatanuu ao le i inuina le ava malosi ao afaina se lapiti e sasaa nisi o mea o le tioata i luga o le fola.

Auala e faʻaaoga ai le lapisi o le lapiti

A e faʻatau se lapiti, e tatau ona e iloa pe faapefea ona faʻaaoga saʻo. Tatou amata i le faapalaga:

  • i le tautoulu, pe a eliina, e faaopoopoina i le palapala mo sauniuniga mo le totoina o le tautotogo;
  • tuʻu tuusao i totonu o lua ao lei totoina (taʻitasi 2-3 tausaga);
  • faʻaaogaina e pei o mulch, faʻafefiloi ma vaomago;
  • e faʻaaogaina e fai ma ofu pito i luga, faʻafefe i le vai.

Faʻalogo! E tatau ona faʻaaogaina le faʻamaʻaina o le suavai i le faapalaga ma le lapataiga aupito maualuga, e sili atu nai lo le faalua i le tausaga, e le silia le lua lita i le sikuea mita.

Sei o tatou mafaufau pe faʻapefea ona faʻaaoga pea le paʻu o le lapiti. I le faiga malogo e faʻaaogaina, faia le paʻu i le palapala mo le faʻamalolo ao lei totoina. Faaaoga le paʻu, faʻafefe i le vai (floriculture) e pei o le pito i luga. E matua lauiloa lava Humus pe a totoina fua o le taumalulu. O le laei susu e fesoasoani i le suotosina, fafagaina aganuu eseese. O le lapisi e faʻamamafa ai eleele palapala ao lei totoina laumei, pateta ma isi aʻa aʻa, vine ma le po.

Manua ma teuina

Mafaufau i ituaiga autu e lua o le lapisi o le lapisi: faapalaga ma pusi.

Mo le faʻapalaina o le lapisi o le lapiti, o le isi mea faʻapitoa e faʻapipiʻiina i lenei mea i totonu o le lua faapalaga: togafiti o isi meaola, otaota meaʻai (e aunoa ma se pulumu), lau paʻu paʻu. Mai lea taimi i lea taimi o se faaputuga i totonu o le lua ua liua i se suo ina ia oʻo ai lava i luga. Ina ia puipuia mai anufe mai le 'aina o le faapalaga, ae ia toe faʻaaogaina le mea e manaʻomia, ia manaʻomia ona aveeseina.

A e togi le faapalaga i totonu o le lua, aveese le pito i lalo (e tele le numera o anufe) ma aveese. O le otaota otaota e tatau ona i totonu o le paolo, sei vagana ai le "fefiloi", e tatau ona faʻamamaina le faapalaga. Mo le taumalulu, o le lua e ufiufi i le sawdust ma le tarpaulin.

O paʻu ua saunia e pei ona taua i lalo: mo le 12 lita o le suavai latou te tuʻuina atu 2 kilokalama o meaʻai fou. O le faʻafefiloi e tatau ona faʻaaoga, ia faʻaosoosoina le fofo. O le fofo o le a saunia pe a avea le masini ma foliga tutusa. O le fomaʻi mataʻitusi e eseese: o polo mūmū mūmū ua paʻu i totonu o se paluga i le paʻu. E teu le paʻu i se mea pogisa. A e teuina se mea e le faʻamaonia, e tatau ona e mautinoa e le mago. Afai e tupu lenei mea, ia faʻaaogaina i vai vaifofo.

Tului O nisi o mea na ausia o le fiafia tele o loʻo lisiina i le Guinness Book of Records. O le lapiti e igoa ia Nippers Geronimo ua lauiloa o le e ona le sili ona uʻu - 79.05 cm; o le lapiti e sili ona fafagaina e 12 kilokalama; o le ituaiga o lapiti i North American North-North, ua manatuina o le mea pito itiiti, o lona mamafa e na o le 350 kalama.

Tala o le otaota o le otaota

E toʻatele le au faifaatoʻaga e talitonu i le saogalemu o le lapisi lapisi mo laau totō ma i nisi o faiga faʻaʻoleʻole o le gaosia o meafaitino. Mafaufau i nei tala faʻasolopito.

Fagalaʻau ma le fugalaau fou

O le fulufulu fugala o le rabbit manure fatịlaịza e aofia ai le urea, o lona uiga o le malosi malosi o le aseta ma meaola. I le taimi o le faʻavaeina i le palapala pe a fegalegaleai ma siama, o le manure e vevela le eleele ma vao o iai, aʻo faʻatuʻuina gaioiga e aʻafia ai laau totō: amonia ma methane. O vaomatua ona o se taunuuga o nei mea uma na tutupu ma mea faalilolilo e mumu ai le vevela.

Togafiti togafiti poʻo le vai inu

O togafitiga faʻamalosi o le faʻamalolo i vai inu, vaʻa poʻo le malulu o le a na o le toesea o le tele o mea aoga ma elemene aoga. E faʻaleagaina e le aisa le mea 'eleʻele o mea taumafa e manaʻomia i le vaitau o le tuputupu ae. O le suavai suamalie na faʻamaluluina i fafo o le mea faʻaaogaina o le tele o elemene ma siama. O lea la, o nei gaioiga e taʻitaʻia ai le faʻavasegaina o le manua e pei o le faʻamalolo. E leai se malosi o le vevela ma e maua ai le 50% o mea aoga i totonu o le meafaitino, e mafai ona toe faʻaaogaina le sua mamago i le vai ma faʻaaogaina e fai ma pusa pito i luga.

O le mea lea, na matou suʻesuʻeina le mea e fai i le lapiti, o le faʻaogaina o lona faʻaaoga e pei o le fugalaau ma iloa ai pe aoga pe leai foi. I le malamalama ai i nei mataupu, e mafai ona e maua se auala sili atu ona lelei e totoina ai togalaau aina.