Fualaau aina

Toa manaia i lau windowsill - faʻamatalaga ma uiga o le ituaiga tomato "Cranberries i Sahara"

Cranberries i le Sahara - o se mea manaia tele mo tagata fai togalaau oe latou te talisapaia le tofo fiafia o le fua, faapea foi ma foliga matagofie o laau.

Laʻau faʻamau faʻatasi ma le lanumeamata lanumeamata, tautau faʻatasi ma fuifui o mumu lanumumu mumu, foliga tino teuteu, e tosina mai pea le gauai. E mafai ona totoina togalaau i totonu o potopoto vai, teuteu o latou vaʻavaʻa, balconies, ma loggia.

Faitau atili i totonu oa tatou tusiga e uiga i le vine o tamato Cranberries i le suka: faʻamatalaga o le ituaiga, uiga, aemaise lava metotia o mea taufaatoaga.

Tato Tomato Tomati: faamatalaga eseese

Igoa tulagaCranberries i le suka
Faamatalaga lauteleUluaʻi fua o le totoina o ituaiga o tamato mo le totoina i totonu o greenhouses ma fanua tatala.
FaʻatonuRusia
Totope a ma le 80 aso
PepaO fua e lapotopoto, lamolemole
LanuRed
Faatatauga o fuamati amata15 kalama
TalosagaSala, laei
Tuʻu atu ituaigae oo atu i le 3 kilokalama i sikuea mita
Vaega o le tuputupu aeFaʻasalalau Agrotechnika. E mafai ona tupu i luga o le faletusi
Faʻafitauli faʻamaʻiFaʻafeagai ma faʻamaʻi tetele o Solanaceae

O le ituaiga e fafagaina e le au Farani, e talafeagai mo le galueaina i totonu o greenhouses, greenhouses, i lalo o ata, i totonu o pusa po o fugalaau. E mafai ona tuʻuina faʻamau faʻamau i luga o le faapaologa po o le faʻamalama.

O le uluai fatu-fruited ituaiga, maualuga-gagau, amata le pula.

Faʻamatalaga o Bush, faʻatusatusa, tulaga faʻataʻitaʻi. E tusa ma le togiina ole faitauga faitau iinei. O le faʻavaeina o le lanumeamata lanumeamata e faʻalelei, o laulaau e laʻititi ma lanu meamata. O fua e sili atu ona lelei, o fuifui vine. E lelei le gaosiga. Greenhouses poʻo greenhouses e mafai ai ona maua le 2.6-2.8 kilokalama tamato mai le 1 sikuea sikuea. m uta.

Ae o fua o isi ituaiga, o le ae mauaina lenei faʻamatalaga i le laulau:

Igoa tulagaTuuina atu
Cranberries i le sukae tusa ma le 3 kilokalama i sikuea mita
Falanu mumu3 kilokalama i sikuea mita
Nastya10-12 kg i sikuea mita
Olya la20-22 kg i sikuea mita
Dubrava2 kilokalama mai se togavao
Tagata faʻapitonuʻu18 kg i sikuea mita
Tausaga auro15-20 kilokalama i sikuea mita
Pink spam20-25 kg i sikuea mita
Diva8 kg mai se togavao
Yamal9-17 kg i sikuea mita
Auro auro7 kilokalama i sikuea mita

Le lelei ma le le lelei
Faatasi ai ma mea taua o le eseesega:

  • matagofie matagofie, fua matagofie;
  • maualuga uiga lelei;
  • O le vao vao e le manaʻomia ai le faʻapipiʻiina ma le nonoa e lagolago ai;
  • faʻamaʻi faʻamaʻi;
  • le faʻasalaga e tausi.

O le ituaiga e toetoe lava leai ni faaletonu. Faʻateleina le faʻatupulaia ma le fafaga ma le faʻaeteete tulafono o le fafaga.

Faitau i luga o la matou upega tafaʻilagi: E faʻapefea ona saunia le eleele i totonu o le kiona i le tautotogo? O a ituaiga o eleele mo tamato? O le a le palapala e talafeagai mo le totoina o laau ma mo tagata totō matutua i greenhouses?

Ma faʻapefea ona maua se seleselega lelei i le avanoa? E faʻapefea ona toto totogo i le tausaga atoa i greenhouses? Ma o le a le eseesega o le galue faʻatasi ma ituaiga eseese e tatau ona iloa?

Uiga

  • O fua e laiti, e mamafa e oo i le 15 g.
  • Faʻasinua, lamolemole, faʻapipiʻi ma le faʻapipiʻiina i totonu o le ala.
  • O lapisi totogo e sui ai lanu mai le lanu meamata i le lanu mumu.
  • Laʻau suamalie, suamalie ma sina manogi.
  • O potu o fualaau e laiti, o le pulupulu e pala, malie, e leai se vai.
  • O le paʻu e manaia, paʻu, ae le faigata.

Ma i le laulau o loʻo i lalo o le ae maua ai se uiga taua e pei o le mamafa o fualaau aina mai isi ituaiga o tamato:

Igoa tulagaFua o fua (grams)
Cranberries i le suka15
Katya120-130
Crystal30-140
Fatima300-400
Le afaina120-260
Fugalaau fuga150
Golden Fleece85-100
Talosaga50-60
Bella Rosa180-220
Mazarin300-600
Pisa250-400

O fua e talafeagai mo le taofiofi, kukaina poo le suamalie o tamato e sili ona manaia i faletupe. Latou te le taʻavale, faʻafetaui ituaiga eseese o fualaau faisua. Tomato e mafai ona 'aina fou, kuka ni meaʻai poʻo ni meaʻai e tu i luga. O fualaau laititi laʻitiiti e sili ona lauiloa i tamaiti.

Ata

E mafai ona e vaʻai i fua o le ituaiga o le tumato "Cranberries i le suka" ma le faagasologa o le faatupuina i luga o le faapaleloga i le ata:

Vaega o le tuputupu ae

E pei ona taʻua muamua, e mafai ona e totoina nei tamato i luga o le pusa. O le faʻaaogaina o tekinolosi e tutusa. Laʻau e faʻaleleia e ala i auala faʻafefe. E totoina fatu i le masina o Mati, ao lei totoina, ua fautuaina e taloina i latou i le tuputupu ae o le tuputupu ae mo le 10-12 itula.

Motugaafa: O le eleele mo tamato e tatau ona mama ma lelei. O le filifiliga aupito sili - o se faʻafefiloi o eleele vaʻavaʻai ma le humus ma se vaega itiiti o le oneone tafe.

E lūlūina fatu ma sina faʻalauteleina, faʻafefeteina i se vaega o le peat ma faʻapipiʻiina i le vai mafanafana mai se fagu sulu. Mo le manuia o le germination, e taua le faatumauina o le mafanafana o le malulu (23-25 ​​tikeri).

A maeʻa ona totogo, ona tuu lea o koneteina i lalo o lamepa susulu poʻo le susulu o le la. I le laasaga o le faʻavaeina muamua o laʻau moni o le totō o loʻo totō i ni ipu laiti. A maeʻa le faʻavasegaga, ona fafagaina lea o fualaau aina ma se faʻalavelave faʻapitoa.

O le totoina o laau laiti mo le tumau tumau e mafai i le amataga o Me. O le eleele ua maeʻaeʻa, ma superphosphate ma faʻapipiʻi fafie i vaieli pe a totoina.

E le manaomia le togavao o Paseka, mo le lelei atili o le lele, e mafai ona e aveesea laulaau maualalo. O le faʻaleleia o le faʻalelei, o le 2 vaiaso uma e fafagaina ai laau i se vaifofo o le phosphate ma le fugalaau. O le mulilua o le a fesoasoani i le puleaina o vao.

Faitau atili e uiga i le auala ma le auala e faʻafefiloi ai tamato:

  • Meaʻai ma minerale, faʻapipiʻi mea ua saunia, TOP sili ona lelei.
  • Mo fatu, pe a togi, foliar.
  • Yever, iodine, uʻamea, hydrogen peroxide, amonia, boric acid.

Pests ma faʻamaʻi

E ui lava i lona faaitiitia, o tamato e tetee i faamaʻi autu o le po. E toetoe lava a le afaina i le afaina o le paʻu, Fusarium, ae ono ono aʻafia i le mosaic. Mo le puipuia o faʻamaʻi viral e faʻamalu ai le eleele.

Pe a totoina ile laufanua, e fautuaina e filifili ni moega pe a tupu le pi po o le kuka. E tatau ona aloese mai nofoaga o loʻo i ai pepa, eggplant, pateta, faʻapea foʻi ma isi ituaiga o tamato. O togalaau laiti e fautuaina e sosolo mai lea taimi i lea taimi ma se vaivaiga vaifofo o le paluga oona, phytosporin poʻo isi mea e le aʻafia ai le ola-oona.

I le fale ma greenhouses, e mafai ona aʻafia tamato i aphids ma pusi vaʻaia. Togafitiga ma iniseti e fesoasoani i le faʻamalo ese o meaʻai, ae e mafai ona faʻaaogaina aʻo leʻi fuaina. Mo le puipuia o laau mai slugs, e mafai ona e suʻeina pea se vaifofo o le amonia.

Faitau i luga o la matou upega tafaʻilagi: E faʻafefea ona taulimaina tomati faʻamaʻi i greenhouses? O a ituaiga eseese e teteʻe i le tuai ma le mea e tatau ona e iloa e uiga i puipuiga mai lenei faʻamaʻi?

Alternaria, fusarium, verticillis, ua leva ona malepelepe, o fili autu ia o le po. E i ai ni eseesega ma le lelei o le puipuiga ma maua ai le maualuga?

Cranberries i le Sahara - o se filifiliga sili mo tagata fiafia i togalaau togavao. O laʻau laiti e teuteu ai soʻo se togalaau poʻo se fale mautotogi, o le tausiga faʻaeteete o le a fesoasoani e matua faateleina ai le fua.

I le laulau o loʻo i lalo o le ae maua ai fesoʻotaʻiga i faʻamatalaga faʻamatalaga e uiga i ituaiga o tamato ma fua eseese:

Sili atuTuai amataLaititi vave
Tina teleSamaraTorbay
Uluai vave f1Uluaʻi alofaTupu auro
TotoTaliga i le kionaTupu london
Paʻu papaʻeE foliga mai e le o vaaiaPink Bush
AlenkaAlofa faalelalolagiFlamingo
Moscow stars f1Loʻu alofa f1Maea le natura
Uluaʻi amatagaToa lapisiNiu königsberg