Mo le talimalo

Tagata faʻailoa mai Saina: faʻapefea ona tausia le kapisi Peking mo le taumalulu i le fale?

Fugalaʻau Fou Peking Cabbage itiiti ifo le teuinanai lo papaʻe.

Ae pe a filifilia le tele ituaiga eseesema afai o loʻo tausia tulafono uma e teu ai oloa, e mafai ona 'aina faʻaupu fou sei vagana ai le Tausaga Fou.

Ina ia tausia lenei fualaau faisua e sili atu le umi, faʻamago, faamamago ma le malulu o le a fesoasoani.

E mafai ona e mauaina faʻamatalaga pe faʻapefea ona teuina isi ituaiga kāpisi, e pei o le Savoy, Brussels sprout, kohlrabi, broccoli poo le cauliflower, i luga o la matou upega tafaʻilagi.

Filifiliga eseese

O a ituaiga o kapeti Saina e sili atu ona talafeagai mo le teuina? Mo le taumafa vave, e mafai ona e filifilia ituaiga e sili ona tele faamalieina mea e fiafia i ai tagata

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le "mandarin moli" e vave ona fua ma tuʻu le seleselega i totonu o le ono vaiaso talu ona totoina. Ae o na ulu e laiti i le tele ma o le a le teuina mo le umi. Mo tapenapenaga mo le taumalulu, e tatau ona tupu tele i le ogatotonu ma maeʻa fua o fualaau aina:

  • Vorozheya;
  • O le taulaitu;
  • Princess;
  • Rusia tele.

E tatau ona tuʻufaʻatasiga aiga totoaua e mafua mai i le rusia o le tau.

O tagata i Sisifo e masani lava ona fuafua mo faʻalavelave i le tau pe mo le totoina i totonu o greenhouses.

Tulafono faavae

E faʻapefea ona faʻapolopolo pipi piʻau mo le taumalulu? Muamua, e manaʻomia le kapeti taimi e aoina ai. O le leai o ni lau mago ma lau o le a aafia ai le umi o le toe teuina. Mo le seleselega fou, ua tuʻuina atu i ituaiga e seleseleina ia Setema.

O laʻau ua faaleagaina, ua vavaeina, ae le o mea uma: o le tele lanu meamata o le a tumau i le uluo le umi o le a taoto ai i lalo. Mo le malologa, e leai se sauniuniga faapitoa mo le teuina. E mafai ona e aʻoaʻo pe faʻafefea ma pe o le a le taimi e tatau ai ona teuina isi ituaiga kāpeti mo le teuina mai a tatou tusiga.

O a mea e teuina ai le kapisi Peking? Aʻo leʻi teuina, o loʻo faʻapipiʻiina uma lava laupepa cellophane ma piilima i le teuina. Afai e avanoa le avanoa, ona lelei ai lea o le sili ona lelei e piilima uma ai le kāpeti pusa laupapa.

E tasi le taimi i le 2 vaiaso e asiasia ulu o cabbies, pe a afaina pe foliga mai o le pala, e vavae ese lau ma afifi i le ulu. ata fou meaai. Ua faia lenei mea ina ia le toe afaina ai le kapisi siama.

O fea e teuina ai le kapisi Saina? E sili ona lelei le teuina o pikiakin pi i totonu o se pulou poʻo lalo ifo. E sili atu le manogi ma le susu, o lona microenvironment e seasea ona faatagaina le toe gaosia o microorganisms, ma o ulu o cabbies o le a sili ona lelei.

Ae o lenei metotia e mafai ona puipuia e ala i le i ai o nisi o tuaoi e le o manaomia: mo se faataitaiga, apu. O lenei fua taua mea faapitoalea e mafua ai ona mamae le kapeta alofa, ma faʻaitiitia ai le ola ola.

Tulaga lelei ma tuutuuga

O le potu e tatau ona i ai le maualuga o le susu, ae le tatau ona fausia i luga o ulu condensate.

O le aoga sili ona lelei o le 95% o le maualuga. O le vevela aupito sili ona lelei e mai le 0 i le +2.

O a tulafono mo le tausia o le kapisi Pekin i le fale mo le taumalulu? I totonu o se falemaʻi, e mafai ona teu kapalai i totonu o se pusaaisa poʻo luga o se laumei matagofie, o le vevela i le taimi o le teuina e le pa'ū ile 0 tikeri.

I se tulaga lautele, o tulaga e teu ai e tatau ona tutusa ma le pulou: e afifi ulu taitasi meaai ata, o le kapisi atoa e siakiina i lea taimi ma lea taimi ma aveese ia laʻau ua faaleagaina.

O tulaga o le teuina e matua aʻafia ai le taimi e mafai ai e le kapisi ona tumau le fou. Soʻo se uluga ulu e tuai a itiiti mai o le masina.

I le tulaga sili ona faamanuiaina, o le tausisia o tulaga uma ma le asiasiga masani o le kapisi e mafai ona faʻaola mo se vaitaimi e oo i le 4 masina.

Afai o le fualaau aina e tele, ma e te le manaʻo e faʻavaivai, ona faaopoopo lea i le teuina fou, o isi auala o le seleselega o le kapeti Saina o le a fesoasoani.

Auala e teu ai

E faʻapefea ona teuina le kapeti Saina mo le taumalulu?

Fou i totonu o le pusaaisa

O lenei auala ua uma ona taʻua i luga. I luga ole laʻasaga o mea tau pisinisi, ao le i faʻatau atu ni laupepa, o loʻo teuina i se fale teu oloa-pusaaisa, tuʻu i totonu o fafie laupapa. I totonu fale pusaaisa Kapisi, pe a uma ona faʻaaogaina ata tifaga, e sili ona lelei le ave i se vaega faapitoa mo fualaau faisua. Afai e leai se mea pe leai foi, e tatau ona e faʻatau se pusa tioata lapopoa ma se tapuni.

O lenei metotia e mafai ai ona e faʻasaoina le kapisi piʻau fou mo salakekeo le mea lea, e taua le mafaufau i le tele o ulu o se tasi tagata poʻo se aiga o le a mafai ona 'ai, ina ia leiloa le oloa. Afai na tupu le fualaʻau mo soupetisili ona lelei le saunia o le kapisi mo le taumalulu aʻo le i oʻo i se isi auala.

I le fugalaau

Mo le faʻagogo Sa faʻaaogaina le tipi le ogaumu pe faapitoa eletise eletise:

  1. O le kapeti e tipi ese laulaʻau lafoaʻi fafo, ma mea uma o loʻo totoe tipi i totonu o fasipepa.
  2. Tuu le kapisi tipi i totonu o se mea faʻagogo po o se ogaumu i se mea faʻalanifiumi.
  3. Mo le seti o le oven set 50-100 tikeri, aua le galo le auala o felauaiga, pe na o le tuua o le faitotoa faitotoa.
  4. I le eletise eletise, ua seti le vevela 50-60 tikeri.
  5. I totonu o le ogaumu o le a faʻaalu 3-4 itula, i le mea faʻagogo e tusa ma le 5.

Ona gaugau lea o le kāpeti kuka i totonu o taga ma fufulu i totonu o le kapeti.

E sili le ave ole polyethylene, ae cotton - o lea e le o le manava le kapisi, ae o le a "manava".

Sourdough

Peking cabbage kvass e ese si ese nai le kopa paʻepaʻe. Faʻasalaina lelei le 5 kilokalama o le kāpeti, faaopoopo le 300 ml o le vai, 50 ml o le vineta, 1 teaspoonfulu o le suka ma le masima ma le 1 silati keke na pasi atu i totonu o se lomitusi i totonu o se fagu.

E faʻafefiloi mea uma ma faʻafefea i le mea o le a vevela ai le kapisi. O le faʻafefiloi e lelei le faʻafefe ma tuʻu i lalo o le mamafa. I se tasi aso o le kuka tuʻia i laloTaofi mo se isi aso i le vevela vevela, ona fufulu lea i le malulu. E ala i 2 vaiaso o le a saunia mo le faʻaaogaina.

Fua salting Tui le kapeta mo le taumalulu i lenei vitio:

Frost

O le kāpeti tioʻi faʻamaʻafaʻi muamua e lelei tele mo soupeti. Ina ia faia lenei mea, o ulu foi e tipi ese laulaau pito i fafo, ma o le mea na totoe o le susuga ma le vaega na afifiina i totonu o laupepa palasitika.

Ona lava lea e tuu ai avanoa i le pusaaisa ma teuina "pe a manaomia". O laʻau e mafai ona kiona aʻo leʻi faʻamaisa. paʻu i totonu o le vai vevela, lea, pe a uma ona tipi, ona lafoina lea i totonu o le sua susu suamalie mo le 2-3 minute, lafoina i totonu o se mea e palau ai ma tuu ai sina masini laitiiti i se solo pepa.

Ina ia iloa pe faapefea ona togiina le broccoli, pulupulu Brussels, cauliflower po o se kapisi papaʻe, e mafai ona e aʻoaʻo mai a matou tusiga.

I se upu, laʻau Saina e leai sona ola umi fou, ae e leʻo se mea e ofo ai le lauiloa o Saina mo ana soupili ma piko.

Ina ia faʻasaoina le seleselega, e mafai ona faʻamago, faʻagogo pe faʻamaʻaina gaugati gaosi.

Ma oi latou e fia faamanatuina le Tausaga Fou ma se salati mai a latou lava kapisi pika e tatau ona piki tulaga sili ona lelei fale teu oloa ma aua nei galo e siaki i latou i taimi uma.