Lafumanu

Auala e faʻaaoga ai keke kululu i mea taufaatoaga

O le sunflower e lauiloa e le gata mo fatu o loʻo faʻaaoga e fai ai muamua le suauʻu, ae faʻapea foʻi mo mea o totoe. O keke, taumafataga, paʻu e le itiiti ifo lona aoga, aua o se faʻaopoopoga lelei e fafaga i mea taufaatoaga. I lenei tusiga o le a matou taʻuina atu ia te oe le suauu suauʻu, o le a lea ma pe faʻapefea ona faʻaaoga lelei, pe mafai mo se puaa ma se povi, faʻapea foʻi isi meaola, ia tuʻuina i luga.

Kuki - o le a lea?

E maua mai le keke o le Sunflower e ala i le tuiina o le suauu mai fatu o totoe. Aua o le sauniuni o fafaga o se mea tāua taua. Talu ai o le keke o se protein aoga, e mafai ona faaopoopo i le taumafataga a soo se meaola. E le pei o suauu, o le suauu suauu matagi e sili atu ona lelei.

E te iloa? O le keke ei ai lona igoa, i tagata e masani ona taʻua o "Makukha."
Talu ai o loʻo i ai le tele o gaʻo i le suauʻu suauu, e matua lelei ma e maualuga lona malosi. E masani ona mafaufau le toʻatele pe o le a le mea e ese ai le keke mai se keke. E faigofie le tali. O ia mea uma, ma le isi - gaosiga o gaosiga pe a faʻatulagaina ni aganuu. Pau lava le eseesega i le auala e gaosia ai nei oloa.

O le tuufaatasiga o keke keke

O le keke o le Sunflower e lelei tele, o lona tuufaatasiga e aofia ai le 30-40% protein. E aofia ai foi le vai, o lona aofaiga e le tatau ona sili atu i le 11%, fiber - 5%, suauu - e oo atu i le 9.4%. A o le lūlūina o fatu o le atigi na faʻaumatia e latou lava, o le mea lea, o se siʻosiʻomaga itiiti o fiva.

E te iloa? O le mea pito sili ona taua o se vaega o le taumafataga o le sunflower o le protein lelei lea, faʻapea foʻi ma gaʻo, lea e mafua ai le 7-10%.

O le suauʻu suauu, lea e tumau pea i le suauu i le tele o mea, o loʻo mauʻoa i gaʻo gaʻo susu, vitamini E ma phospholipids. E le gata i lea, o le suauu e maualalo le fua o le oxidation, o lea o le oloa e matua lelei lava.

Auala e faʻaaoga ai keke kululu i mea taufaatoaga

O lālā o loʻo faʻaaoga ai keke keke e faʻaaoga, e masani lava ona faʻaaogaina i mea taufaatoaga. Afai e te ulu atu i keke keke i le taumafa o meaola o le faatoʻaga e avea o se meaʻai faaopoopo, o le tuputupu ae o manu laiti o le a faaosofia. O le gaosiga o meaola o manu o le a faʻaleleia atili, o le fua o le fuamoa o manu felelei o le a faateleina, ma o le puipuiga o manu o le a faamalosia.

Pets e faʻaaoga ai keke

E mafai ona faʻaaogaina keke keke i le fafagaina o povi, e aofia ai povi, pato, lapiti, puaa, moa, geese, turuki. Na maua foi le keke i le faatoaga faiva. A o lei fafagaina manu, e tatau ona nutililii le keke o le suauu i le faʻaaogaina o ni mea faʻapitoa.

E faapefea ona fua le keke

Saogalēmū mo le lelei o le lumanaʻi ma le soifua maloloina O keke o le sunflower mo meaola ua tuuina atu i ni eseesega eseese:

  • E masani ona fiafia faifaatoaga faifaatoaga i le auala e avatu ai keke i moa. O lenei o lenei oloa o loʻo i totonu o le tuufaatasiga o le toetoe lava o meaʻai uma, o le dosiga atonu e ese, ae le tele. Afai e te manaʻo e pulea oe lava pe o le a le mea e avatu i au manulele, ona faʻaaoga lea o keke keke mo moa i concentrations e oʻo i le 15%, ma mo matua matutua - e oo atu i le 20%;
  • afai e te le iloa pe mafai ona avatu ni puaa se keke, ona leai lea o se mafuaaga e popole ai. Mo tamaʻi povi i le aso e manaʻomia 1-1.5 kilokalama o keke keke;
  • taumafataga mo puaa suamalie e sili atu ona lelei le tuuina atu i le maualuga o le 0.5-1.5 kilokalama i le aso, na o le afa muamua o le taimi e gaʻo ai, a faʻapea o le gaʻo e mafai ona liua;
  • pe a mafai ona faʻaaogaina keke keke solofanua. O le keke o le Sunflower e faaaoga mo le fafagaina o solofanua, o lana sea i le tuufaatasiga o le fafaga e le tatau ona sili atu i le 20%;
  • solofanua faigaluega e manaʻomia 2-3 kilokalama keke;
  • mo povi susu, ina ia mafai ai ona faʻatau atu le susu, atoa ai ma le 4 kilokalama keke i le aso.

E taua! Afai e faʻaaogaina le susu o le povi mo le gaosia i le pata, e tatau ona e oʻo i le 2.5 kilokalama. Afai e te sili atu i lenei tui, o le suauu e ono vaivai tele.

Auala e teu ai keke keke

Mo le teuina o keke keke suauʻu, e tatau ona faʻatulaga nisi o manaʻoga. Muamua, o le maualuga o le susu i totonu o le potu o loʻo i ai le keke e le tatau ona sili atu i le 12%, a faʻapea o lona faʻaogaina e matautia, e mafai ona tuʻuina ai le oona pe pala. E leai ni manogi o kulimi lelei, oona poʻo le paʻu. E tatau ona vevela le keke matala ao le i teuina pe lafo i le taumalulu i +35 ºC, ma i le taumafanafana e le tatau ona sili atu le maualuga o le vevela i le 5 ºC mai le siosiomaga.

E taua! E tatau ona teu i totonu o taga taga keke, faaputuputu i faaputuga, poʻo le tele i le vevela, potu mamā e le pisia i faʻamaʻi o fatu fatu.

O le potu e tatau ona faʻaalia pe faʻapipiʻi foi i se pulou. Auala e le tatau ona faʻaalia i le susulu o le la, ma e le tatau ona vavalalata mea e gaosia i le mea vevela. Afai e teuina i le tele, ona tatau lea ona faʻafefiloi taimi.

E mafai ona faʻafefiloi manu i meaʻai, faʻafefe

Pe a faʻaopopo le taumafataga o le sunflower i le meaʻai a manu, e le fautuaina e vaʻavaʻai mai i laasaga fautuaina. E mafai ona faʻaleagaina le tulaga lelei o le oloa mulimuli ma afaina ai le soifua maloloina o le manu. E taua foi le tausisia o aiaiga o loʻo teu i luga. Afai e vevela le keke, o le a pala pe faʻapala, ona faʻaaogaina lea o le mea na o le afaina ai, o manu e ono afaina ma amata ona afaina.