Fua o le gaosiga

Kalanchoe Blossfeld: Auala e tupu ai se fugalaau

I totonu o soʻo se fale, o se nofoaga faʻapitoa e tuʻuina atu i fugalaau, tausia lelei, faʻatoʻaga ma toe gaosia. I le taimi lava e tasi, e fiafia tagata uma i laau totino o ituaiga eseese, ina ia maua e le falemaʻi o loʻo i lalo o le 2-3 ituaiga fugalaau. I lenei ituaiga o laau toto, o Kalanchoe Blossfeld o loʻo i ai se nofoaga faapitoa, lea ua tele tausaga ua lauiloa ma lauiloa i avanoa o lo matou atunuu.

Ona o lona le mautonu ma le fetuunaiga i tulaga moni o le tausia, e le faigata le tupu o Kalanchoe, ae o loo fautuaina pea e le au atamamai e te amanaia mea taua o le laau ma iloa le auala e tausi ai le Kalanchoe a Blossfeld, lona fiafia e uiga i le tausiga ma le tausiga.

Kalanchoe Blossfeld: foliga o ituaiga

Kalanchoe Blossfelda o se tasi lea o nai laau totō ile e tuʻufaʻatasia lelei ia mea teuteu ma vailaʻau. O le laufanua o lenei fugalaau fugalaau o laufanua vevela mafanafana ia o Madagascar. Ae ui i lea, e ui lava i lenei, o le Blossfeld's Kalanchoe e aofia ai ogalaau e matua le lelei lava fale e faigofie ona ola i le fale. Ina ia faia lenei mea, ua lava lava le iloa na o nai vaega ma fautuaga.

O totonu o laau e pei o hamedorea, cactus, dieffenbachia, hippeastrum, chrysanthemum potu, siakiina orchid, manogi manogi, bougainvillea, freesia ma pama o le a fatuina ai se siosiomaga manaia ma le mafanafana i lou potu.
Faʻaaliga o Blossfeld - Kalanchoe ma lau laʻau lapopoa, e fuga mai i se mea itiiti, e seasea ona sili atu i le 1 cm le lautele, o fugalaau fugalaau e faʻaputuina i pulumu tetele. O le lanu masani o fugalaau e mumu, ma i totonu o vailaʻau eseese e mafai ona e maua ai samasama, lanu piniki, coral ma e oʻo lava i moli elemene. Kalanchoe Blossfelda fuga i le vaitaimi o le taumalulu - o le amataga o le tautotogo ma e mafai ona sili atu i le lua masina.

E te iloa? Ona o le tulaga tulaga ese o mea aoga o loo i ai i le tuufaatasiga o le sua o Kalanchoe, o lenei laau toto ua faʻaaogaina lelei i vailaau ma le cosmetology. Ua i ai nei i le aso, o fofo, o suauʻu, kulimi, lotions, masks ma tonics ua faʻatau atu i luga o le faʻamaumauga a Kalanchoe. E tusa ai ma faʻamaumauga a le laboratory, o nei taʻitasi na faʻamaonia e matua aoga.

Tulaga manaomia mo le tuputupu ae

O fugalaau fugalaau o Kalanchoe Blossfeld e le lelei tele i tulaga o le fale, ae o le tuputupu aʻe, atinaʻe ma fuga o fugalaau e masani lava ona fuafuaina pe o fea tonu le fugalaau i totonu o le fale ma le auala e tepa ai.

E te iloa? O foliga vaaia o le laau e faalagolago saʻo i tuutuuga fale na fausia, o lona uiga, moli, faʻafeinu, faʻamaina o palapala ma le faʻamaina.

Malamalama

Kalanchoe e faasino i laau na e manaʻomia le susulu o le la ae i le taimi lava e tasi e iai ni mea. O le mea lea, mai le taeao seia aulia le aoauli, e mafai ona teuina se fagu fugalaau i luga o se faamalama pe i totonu o se isi nofoaga lelei. Ae peitai, a uma le 'aiga o le aoauli Kalanchoe Blossfeld e matua taua lava le alu i lalo o le paolo, ma maua ai se lagona o le po. Afai e le mafai ona toe fesuisuiai le fugalaau i se nofoaga fou, e mafai ona e foia le faafitauli i le ufiufi lea o le ulo i se solosolo malamalama. O lenei ituaiga faʻamalama mo Kalanchoe Blossfeld e tatau ona aoga, aua a maeʻa le aoauli e le toe iloa e le fuga o le la le susulu o le la.

Lulu

I le tulaga o le vevela, o le laau e le lelei ma faʻasao. E lagona le tutusa lelei i le + 20 ° C ma le 5 ° C. O lenei mea e mafai ai ei latou ona teuteuina soʻo se potu i totonu o le fale. Ae o le fugalaau e mafai ona vave faʻagogo ma mea tumau i le maualuga o le vevela (25 ° C ma le maualuga). I ia tulaga, e manaʻomia le siitia poʻo le faateleina o le tele ma le tele o le faʻavaivai.

Faʻamamaga o le ea

E ui lava i le natura o lenei laau toto, o mea e aofia ai i totonu o potu e maualuga le maualuga o le suamalie e afaina ai, talu ai ona o le malosi o le suavai a Kalanchoe ma faaputuputu ai i totonu o le ala, ae le o le aʻa. O ia faasiliga e taʻitaʻi atu ai i le faʻafouina o faiga o le pala, o le faʻavaeina o le moa ma le lau. O le mafuaaga lena mo Kalanchoe Blossfeld e sili atu ona lelei le filifilia o se potu e maualalo pe maualalo le maualalo. E le gata i lea, e sili ona lelei le tuʻuina o se fagu ma se fugalaau i se nofoaga e le mafai ai ona faʻaogaina ma e le faʻatagaina tusi.

Soo

Mo lenei fugalaau fale, e tatau ona saunia se meaʻai, telefoni ma muaʻi faʻamaʻaina le eleele o le a faʻafefe lelei ma faʻasaʻo vai.

O le mea aupito sili ona lelei o le sauniuniga tutoʻatasi o le sui mo le tuputupu ae o Kalanchoe Blossfeld. E manaʻomia le faaopoopo o le peat, le oneone oneone, humus, suauu ma le lau laʻau ile tutusa tutusa i le tuufaatasiga o sea eleele. I nisi tulaga, e fautuaina e le au atamamai le faia o le malala. O se ulo e iai le eleele e tatau ona i ai se alavai faʻapitoa e aofia ai le tele o le omea, maʻa paʻu, faʻamalama faʻamalosi poʻo mea piliki piliki.

Auala e toto ai i le fale

O le lauiloa lauiloa o Kalanchoe Blossfeld e mafua mai i le tele o mea taua, o lea e le o se mea e ofo ai e toetoe o tagata uma e mananao e maua lenei laau i lo latou fale. I le faia o lenei mea, e moni lava, na o le faʻatau mai o se fugalaau i se faleoloa faapitoa, ae o le toʻatele o tagata e manaʻo e faʻapipiʻi le Kalanchoe ia latou lava.

E tele auala lelei e toe faʻaleleia ai lenei tulaga faʻapitoa: afaina, fatu ma laulaau. O auala e matua eseese ma faapitoa, ae e tatau ona tofu i latou ma le gauai.

E te iloa? E tusa ai ma le au atamamai, e aoga tele le Kalanchoe Blossfeld i le fale - e mafai e le laau ona gauai ma le faʻaleagaina le vevela e faʻaaogaina mai meafaigaluega eletise. E sili le tuʻuina o se ipu o Kalanchoe latalata i se komepiuta poʻo se televise, aua o le a faʻaitiitia ai le faʻaalia.

Totoina o tipi

O le auala pito sili ona faigofie e fanau ai Kalanchoe Blossfeld ua manatu i ai suluina Mo le mafuaʻaga lenei, e faʻaaogaina talavou, e seasea sili atu i le sefulu senitimita le umi. E mafai ona tipiina se fatu i soo se naifi, ona maeʻa ai lea o mea uma i le vaega pito i lalo ole fana. A o lei totoina se laau i se nofoaga fou, e tatau ona vego ma teuina i totonu o se tuufaatasiga lea e faatelevave ai le tuputupu ae o aʻa.

Mo le totoina o le sili atu ona lelei le faʻaaogaina o se ipu papaʻu ma se alavai faʻavaivai (pu) i totonu o le faʻavae. O le totōina o lau fugalaau e tatau ona lelei, aofia ai le peʻa, oneone, fuga ma le palapala. O le loloto o le totoina o laʻau, e pei o se tulafono, e le sili atu i le 5-6 cm, ma o ia taʻiala taʻitasi o le eleele e faʻapitoa ma faʻatautaia lelei.

A uma ona toto le tipi, e taua le tuʻuina atu ia te ia tulaga sili ona lelei o le taofia. Mo le faia o lenei mea, vai ma tuu i totonu o se potu e iai le vevela tumau ile 20-23 ° C. O le toe gaosia e le oti e toetoe lava o taimi uma e maua ai iuga lelei.

Fatu fua

Faʻafouina o Kalanchoe Blossfeld semina semina manaʻomia tomai ma taimi, ae ui i lea, i lalo ifo o tulafono ma fautuaga e mafai ai e oe ona maua i taimi uma ni paʻi lelei ma vave.

O le tuufaatasiga o le palapala mo le luluina ma le toe gaosia e ala i le tipi e tatau ona tutusa. O le totoina o fatu o Kalanchoe Blossfeld e tatau ona faia i se vevela mafanafana i totonu o se eleele faʻamamaina. E le sili atu i le 2-3 cm le loloto o le lūlūina o le totō, aʻo le palapala ile luga e tatau ona mama ma lafoaʻi. A uma ona totō le fatu, e tatau ona tuu i totonu o le potu mafanafana le fagu ma puipuia.

O fatu e maua mai ai plumeria, blueberries, aniani Initia, lisianthus, givia, elemene, arugula, ash ash (aronia), vine-fruited, fennel ma aglaonema.

I le vaitaimi atoa o le germination, e tatau ona faʻaleleia fua o faatoaga i taimi uma, ae faʻalelei. I le taimi lava e tupu aʻe ai pupu o le Kalanchoe Blossfeld ma malosi atili, latou te lueina le pito i luga e fai ai ni lala. E na o le maeʻa lava e mafai ona faʻaaogaina le laau i se nofoaga tumau.

Faʻatauga o le leʻa

Tofiga pepa Kalanchoe Blossfelda e mafai ona faʻatino i soo se taimi o le tausaga. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona vavae ese le laʻau matutua o le laau ma totōina i totonu o se isi ipu ma le eleele na tuʻu muamua iina. I totonu o le ulo e tatau ona avea ma se alavai.

A o lei fanau mai Kalanchoe Blossfeld, ia mautinoa ia mafaufau i le mea moni o le toe gaosia e sili ona lelei i totonu o se masini susu ma le fuga.

Laʻau tilotilo Kalanchoe e tatau ona ufiufi se apa poʻo se tioata. A mavae ni nai aso, o le laulaau, e pei o se tulafono, e aʻa ma amata ona avea ma se laau totoa. A maeʻa lena, tatala le laupepa, faʻalelei le vai ma faʻamaʻi.

E maitauina e tusa ai ma le gaosia o laʻau o Kalanchoe Blossfeld e mafai ona valaʻau se tasi o filifiliga sili ona lelei.

Tulafono faavae o tausiga, pe faapefea ona tupu se fugalaau i le fale

O fesili taua e uiga i le tausiga o fale o Kalanchoe Blossfeld - auala e tausi ai, vai, faʻamaʻi ma faʻapipiʻi - ia i ai ni uiga faapitoa e tatau ona mafaufauina e tupu ai se fugalaau e talafeagai mo le faʻamaualuga o lē e ona ma le matauʻa o malo o le fale.

E te iloa? O le fugalaau Kalanchoe e tusa ai ma talitonuga o se talisman o tagata na fanau i lalo o faailoga o le Zodiac of Cancer ma Taurus.

E faʻafefea ona faʻaleleia se fugalaau

I le tau mafanafana, e tatau ona saunia Kalanchoe Blossfeld i le vai masani, ma faʻateleina le suavai, ao aloese mai le faʻamagoina o le eleele fugalaau. O le vai e tatau ona vave pe a uma le pito i luga o se mea e mamago. E matua taua lava le leai o se vai i totonu o le fagu - o le autu autu e tatau ona faʻaaogaina e le aʻa o le fugalaau, ma e tafe atu le tafe i totonu o le alavai i totonu o le ulo.

I le taumalulu, faʻaitiitia le tele ma taimi ole fafaga, faʻafeusuaʻi le fugalaau e pei ona manaʻomia. Mo le faʻaleleia o vai, e manaʻomia le faʻaaogaina o le suavai faʻavaivai ma le muaʻi faʻamamaina. O lenei mea o le a aloese ai mai le vave togafitiga o le eleele fugalaau.

E taua! I le taimi o le suavai, e taua tele le faʻamautinoa e le tumau le susu ile vaega lanumeamata o le laau, aua e mafai ona saofagā i le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi ma le tupu aʻe o le fugalaau.

Totoga meaai

Kalanchoe Blossfelda e le faʻaaogaina i fugalaau fale e matua faalagolago i le fafagaina masani. Ae peitaʻi, i tulaga o loʻo amata ona leaga le tulaga o le laau (matua, faʻamaʻi, mea faʻamaʻi, faʻamago, ma isi mea), ma pe a maeʻa ona teuteu, e tatau ona fafaga le fugalaau.

I faleoloa faʻapitoa, o le faʻamalositino mo Kalanchoe e nofo ai i se nofoaga faapitoa ma o loʻo faʻatusalia e le tele o ituaiga mea eseese. E sili ona lelei le faia o se filifiliga e faʻafeiloaʻi ai faʻamaʻi suamalie, lea e matua gaogaoina e le laau. I le taimi lava lea e tasi, o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le faʻalavelave e faʻasaina ona faʻataunuʻuina i le taumalulu. E mafua lenei mea ona o le taumalulu e tumu tele le aʻa o Kalanchoe Blossfeld i le faatumauina o le tulaga lautele o le laau ma o le a le mafai ona faʻafefeina mea o loʻo faʻaaogaina, ma o le a mafua ai ona latou faaputuputu i le eleele fugalaau ma faasolosolo lemu le fugalaau.

O se mealilo taua o le fugalaau fugalaau malamalama o lena mea pe a fafagaina, na o le afa o le tulafono masani e faʻaaoga, o loʻo faʻaalia i luga o le afifiina o le faʻamalo. O faʻataʻitaʻiga umi na faʻamaonia ai o se faʻaititia o le fua o le tino e matua aoga ona o le atoatoa o le faʻaaogaina o le fugalaau.

E taua! A oʻo i le faʻavasegaina ia mautinoa ia manatua o le calanchoe e na o le suauu o loʻo faʻafefiloi, lea ua faʻamaʻapeina muamua i le vai vevela. O sea fofo mo le fugalaʻau e faʻamafanaina ma na ona faʻaaogaina loa i le fugalaau. A leai, o laʻei pito i luga o le a le faʻaalia ai le malosi e manaʻomia.

Trimming tulafono

Kalanchoe Blossfelda, pei o le tele o fugalaau i le fale, manaoga e masani ona teuteuina pine. O lenei faiga e matuā talafeagai lava ma e talafeagai mo fua o lauolaola lea e matua faʻamalosia ai le oti.

Ina ia toe faʻaleleia se fugalaau ma puipui mai le faʻamaʻi e faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi, e tatau ona aveese atoatoa lau o le fugalaau, e aunoa ma le tuʻuina o pamu. O mea uma na faaleagaina, faʻamago ma ua na o ni tuai tuai. I nisi tulaga, e mafai ona e tipiina pito o tumutumu vine, lea e saofaga i le aʻafia ma le faateleina o le fua o le alualu i luma o le fugalaau.

Trimming e sili ona lelei i totonu taumafanafana ona fuga ai lea o le fugalaau ma faʻamaʻaina. Ina ia mafai ai ona fausiaina itu laau, e mafai ona fusi le laau. E sili ona lelei le taumafanafana i le taimi o le Kalanchoe i totonu o tulaga sili ona lelei o le taofia ma faigofie ona faʻafeiloaia lenei faiga. O lenei metotia e mafai ai e oe ona tuʻuina saʻo ma le matagofie foliga mai ia Kalanchoe Blossfeld.

Fugalaau totoina

Kalanchoe Blossfeld ei ai se maualuga o lona alualu i luma, o lea i le aluga o taimi o lona gaosiga ua avea ma mea e le maalofia. O le mea e lelei ai, Kalanchoe, o se mea e toe faʻaleleia pe a maeʻa ona faʻatau, e faʻamalosia, vave faʻafetaui i tulaga fou.

O le aʻa o lenei laau e atiina ae tele vave atu nai lo le vaega o mea, o lea ao lei tupuina oe Kalanchoe Blossfeld, e tatau ona e saunia se ipu tele ma se alavai.

E taua le maitauina i le tulaga o Kalanchoe, o le gafa ma le toe gaosia mafutaga vavalalata aua a leai se tala tatau, e tatau ona toe faʻatulagaina taimi, o le a le toe tupu le laau. Kalanchoe: pe faʻafefea ona faʻaaogaina pe a uma ona faʻatau? O le faagasologa e faia i nisi o vaega, e tatau ona faia uma ma le faaeteete ma le taufaasese.

Muamua lava, e tatau ona e aveese ma le faaeteete le fugalaau mai le potoa tuai, ia mautinoa le saʻo o aʻa. A maeʻa lena mea, e tatau ona tuu le laau i totonu o se potopoto fou, i luga ole pito i lalo e tatau ona taʻe ai se alavai ma se laulau o le eleele faʻapalu. E manaʻomia le faʻaleleia o aʻa o Kalanchoe e faʻamautinoa ai le tuputupu ae.

E sili atu le faʻatumu o le eleele i totonu o le fagu i luga o laupepa, faʻatusatusa ma fugaina i laʻasaga taʻitasi. O se taunuuga, o le aʻa o le laau e tatau ona matua faatofuina i le eleele.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi o Kalanchoe Blossfeld

Fugalaau Kalanchoe Blossfelda, tausiga fale lea e faigofie ma mafai ona malamalama i ai, i nisi tulaga e faʻaalia i faʻamaʻi ma osofaʻiga o faʻamaʻi pipisi. O mafuaʻaga o le faʻaleagaina e mafai ona ese, ae ia puipuia pe faʻafefeaʻi foi ia i latou, e tatau ona e iloa le taufaamatau.

  • Shchitovka
Afai i le taimi o se asiasiga vaaia, o le fugalaau fugalaau o se tulaga le lelei e aofia ai nai iniseti laiti na maua ile luga o le laau, e mafai ona tatou faapea atu saogalemu o le Kalanchoe e afaina i vaʻa. Ona o la latou gaioiga, o le tulaga lautele o le fugalaau ua vave ona pa'ū, ua afaina ai maʻi, ma ua le toe i ai ni fugalaau.

E tuʻuina atu e leoleo le siama oona oona, o le mea lea e tatau ai ona muamua le faʻamaina o le ava i luga o le laau. A maeʻa lena, e mafai ona aveʻesea iniseti i se ie vaivai po o le pulumu, faʻamaeʻa le faʻamamaina ma le faʻataʻitaʻiina o le ava malosi.

Faʻatasi ai ma se faʻaleagaga tele o le talita e mafai ona e faʻaaogaina e le o le ava malosi, ae o togafitiga faapitoa fugalaau e faavae i luga, lea e ofoina atu i faleoloa. A maeʻa togafitiga, ua toe faʻafoisia atoatoa lava Kalanchoe Blossfelda.

  • Aphid
Ole lapoʻa sili ona taatele ma matautia mo se laau o lenei ituaiga. E faigofie lava ona iloa: i luga o le au ma laulaau, o iniseti lanumeamata lanumeamata e toetoe lava a matauina i taimi uma, e aʻafia ai soʻo se gaioiga o le ola ona o le maeʻa ona faʻaogaina o meaʻai i le aʻa o le fugalaau. O le mea lea, e le o se mea e ofo ai mai le gaioiga o nei meaola faʻapalapala Kalanchoe e faigofie lava ona mate. Aua nei faatuai le amataga o le taua faasaga i aphids.

Afai o lau o Kalanchoe Blossfeld e amata ona malogo, liliu lanu samasama ma toesea o latou foliga, ma pauu ese mai i lalo pe leai foi, e mafai ona e mautinoa o le toilalo o aphids ua matua ogaoga lava. Muamua, e tatau ona vave aveeseina ia vaega ua aafia, ma o le isi fugalaau e tatau ona togafitia tele i le fasimoli ma le / poo le ava malosi.

E taua ma matua taua lava le le mafai e le laau ona faapalepale le aʻafia o nei mea i totonu o le eleele, o le mafuaaga lea e tatau ai ona ufiufi ao le i gaosia.

O faʻalavelave masani o faʻamaʻi o lenei faʻalavelave faʻapitoa ma faʻamaʻi pipisi e fesoʻotaʻi tonu i solia o le tausiga ma tuutuuga o le taofia. Ina ia mafai ona puipuia le Kalanchoe mai lamatiaga, e tatau ona mulimuli le tasi i fautuaga a tagata tomai faapitoa.

I le faaiuga, e mafai ona tatou fai mai o le Blossfeld Kalanchoe e lelei tele mo le galueaina o fale.Faafetai i le faigofie o le tausiga ma le ofoofogia faigofie o le laau e sili ona lauiloa i lo matou atunuu i le gasologa o tausaga ma tausaga taʻitasi e avea ma mea sili ona fiafia i totonu o fale fou.