Laʻau

Auala - tausiga ma toe gaosia i le fale, ata o meaola

Ata Howe i totonu

Auala i Totonu (Auala) - o se laau lapopoa tele o le aiga o Areca, ituaiga - o pama. O le atunuʻu o Howea o Atumotu o le Pasefika. O le isi igoa o Kentia. Faʻateleina mo mea teuteu, o laʻau lapopoʻa lapoa o loʻo i luga o lona lava ogalaau e taua tele..

O le pama Kentia e tele ituaiga o loʻo tuputupu ae lemu ma, i lalo o tulaga sili ona lelei, e le sili atu ma le lua fausaga i le tausaga. O le mea sili ona teuteu o le old Howias, lea e oʻo atu i le maualuga o le 1.5 i le 4 mita ma e masani ona faʻaaogaina e teuteu ai potu mautotogi, potu tele potu, ma greenhouses. I le tau vevela, e faigofie lava ona faʻafeiloaʻi se taʻitaʻi poʻo se mea e faʻaaoga i le togalaau.

I totonu o le fale, e fesuisuiai le pama e le seasea, e le o se mea teuteu fua o fuga o fatu ma fugalaau papae.

Ma ia e mautinoa e te tilotilo i ni pama fale Washington ma le trachicarpus.

O le peni lemu e tupu telegese, i le tausaga e le sili atu ma le lua laulaau.
E seasea ona tupu le laau o Paama.
E faigofie ona toto le laau.
Laʻau tele.

Mea aoga

Auala auala (Howea). Ata

O lenei pama na te aumaia ni mea lelei i le siosiomaga ma le gagana o le potu lea ua tupu ai. E fufuluina, faʻamamaina le ea, faia se siosiomaga talafeagai e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻamaʻi pipisi, e le afaina ai allergies. Faatasi ai ma ona laʻau lapopoa, e faʻaleleia atili ai le manava. Afai e tupu le hovea i totonu o le potu, ona faʻaititia le tele o le gaogao, faʻaalia le filemu ma le toafilemu

Tulaga o le ola i le fale. Faʻapuupuu

Auala i le fale e le manaʻomia se gauai faʻapitoa ma faigofie ona tupu e tusa lava pe amataina e le au faifaatoʻaga. O le mea autu o le tuʻuina atu lea o le laau i le tele o avanoa, malamalama lelei ma le faʻafeinu masani.

Tulaga o le vevelaO le laau e lagona le lelei i le ea o le ea +18 i le +22 tikeri. I le taumalulu, o se faʻaitiitia i +15 tikeri e mafai ona faatagaina.
Faʻamamaga o le eaE pei o le tele o laau vevela, o le palm Howea e fiafia i le maualuga o le susu o le itiiti ifo i le 50 pasene, ma e manaomia e le laau le suʻeina masani.
MalamalamaE tatau ona maua ai le malamalama lelei, ae aloese mai le susulu o le la, faigofie ona faapaleni sina paolo.
FaʻasaI le vevela o le vaitau, faʻafefe pe a ma le 2 taimi i le vaiaso, i le taumalulu - e le o se taimi e masani ai, ia lava le susu o le palapala, ma o le pito i luga e tatau ona faʻamago e 5-6 cm.
SooO le sui mo le laau e tatau ona lafoaia, lelei le faatauina o le eleele mo le pama. E mafai ona e faia oe lava mai le eleele turf, peʻa ma oneone i vaega ole 2: 2: 1.
Fertilizer ma le faʻamaloloE faʻaaogaina le faʻaaogaina o le mineral fertilizer i le vaitau o togavao galue mai ia Mati e oo i Oketopa 2 taimi i le masina, i le taumalulu e le fafagaina.
SuigaO se laau i le va o le 5 ma le 8 tausaga le matua e tatau ona totoina se pama i tausaga uma i le tautotogo. I laau matutua, na o le pito i luga o le suauu ua suia, aveese le tulaga o le 5-7 cm ma sui i se mea fou.
TofigaMaua se laau fou mai fatu e matua faigata, e masani ona faʻalauteleina e ala i gaioiga.
Tulaga TutupuO foliga teuteu o laulaau e afaina i le faasusulu ma le moli, ae o faigata i le totoina o laau e mafai ona iai pe afai e tuu i totonu o pepa.

Faʻafefea ona tausia i le fale. Auiliiliga

O le tausia o le hovea i totonu o potu e le faigata. Mo lenei alofilima, e taua tele le tausia o le vevela ma e leai ni faʻataʻitaʻiga, e faʻamaluina le palapala i le taimi ma faʻaaogaina le faʻamalolo.

Fuga

Totonu pama laau uvea fugalaau e seasea ona tupu ma e le o se mea e ofo ai pe afai e le fuga mai.

Ae afai ei ai fugalaau a le laau, ona sili atu lea i latou pei o paʻu poʻo uʻamea e lalagaina i polo lanu samasama laiti.

E sili atu ona faigofie le ausia o le fugalaau i totonu o se kativala poʻo le taimi e ola ai i se togalaau i se itu i saute.

Tulaga o le vevela

Manaʻo i luga o le vevela o le ea. Afai e malulu le potu, ua mate aʻa o le laau ma ua mate. Lelei maualuga - e le laʻititi ifo i le +20 tikeri.

I le taumalulu, afai e mālūlū le potu i le 2-3 tikeri, o le a faʻagesegese le faʻalauteleina o le ola ma toe faʻaauau i le taimi mafanafana.

Lafoaia

E pei o mea uma, o le auala o le palm o Howea i le fale e manaʻomia le faatumauina o le maualuga o le maualuga. I totonu o le potu e tupu ai iina e le tatau ona i ai se matagi malulu tele, o le mea lea e mafua ai ona lago ma lanu samasama laulaau. E matua le fautuaina e faʻapipiʻi se pu i le pama i autafa o masini afi. E aoga le suluina o laʻau i vai i le vevela o le potu, e tali lelei le laau i le "taʻele", o lea e mafai ona toe faʻaleleia i totonu o le taele poʻo le faʻatoʻaga ma faʻafefe ai laʻau i vai mafanafana.

Malamalama

E ui lava i le mea moni e faapea o le hovea e mai i laau malulu-faapalepale, e tatau ona saunia se laasaga talafeagai mo le tuputupu ae masani. O le mea moni o le pama e le lava le malamalama e molimauina e se numera itiiti o laulaau, i se tagata matua e tatau ona i ai a itiiti mai o le 9-12.

Faʻasalaga le susulu o le la, o le a foliga mai o lanu enaena i ona lau.. E fautuaina foi le faʻavasegaina pea o le ogalaau i le laau i ona tafatafa ia le itiiti ifo i le tasi i le vaiaso ina ia tumu uma ogalaau i le malamalama ma ola faʻatasi ai vao.

Faʻasa

Home Howe e manaʻomia ona faʻafeusuaʻi le susu o le meaʻai, ae e le tatau ona faʻatagaina le susu.

Afai e faʻasaʻo le suavai i totonu o le faʻavaivai i totonu o le ulo, ona tatau lea ona faʻafefe.

E puipuia le vai ao leʻi faʻavaivai mo le itiiti ifo i le 2 aso.

Pot

O le pama o loʻo i ai se aʻa malosi, o lea e tatau ai ona e totoina i totonu o se ogaumu tele po o se fagu. Ae i totonu o se atigi pusa telē tele, o le a taofia le totoina o lenei laau, ma faʻaaogaina ai lona malosi atoa i le atinaʻe o aʻa. E tatau ona i ai ni alavai i le auala o le Howea. A oʻo i le totoina o laau totō, faʻaaogā ipu e 3-4 cm sili atu nai lo le muamua.

Soo

Howea Forster. Ata

O le faʻafefiloi o le eleele e tatau ona vaʻavaʻa, lelei lelei le ea. O oloa faʻapitoa mo fugalaau fugalaau faʻatau atu se mea faapitoa mo pama, lea e fetaui ma lenei ituaiga aganuu.

E mafai foi ona faʻapipiʻatasi le faʻafefiloi palapala. Mo lenei mea, o le palapala ma le peat o loʻo faʻaaogaina i vaega tutusa ma faaopoopo i ai oneone oneone, i se aofaiga e lua taimi e laʻititi nai lo vaega autu.

Fertilizer ma le faʻamalolo

Ina ia mafai ona ola lelei le pama o Howea ma ia lalelei laulaau, e tatau ona fafagaina i taimi uma i se tuufaatasiga faapitoa o meaʻai ma le gaʻo ma le potassium. E faʻaaogaina le fugalaau faʻatasi ma le faʻamalosia e le itiiti ifo faalua i le masina mai Mati ia Fepuari. I le taumalulu, e le manaʻomia le fafagaina o le pama.

Auala e toe suia

E faʻafefea ona totoina i le tautotogo, e manaʻomia e le laʻitiiti talavou ona sui atoa le suʻega ma se mea fou i tausaga taʻitasi.

O le suʻeina o loʻo faʻatino e ala i le faʻasalaga, faʻasaoina atoatoa le aʻa, faʻapipiʻiina i totonu o se ulo e iai se alavai ma faʻamaʻaʻaina le vavao ile eleele.

O pama matutua e le manaʻomia se suʻega faʻausaga, naʻo le suia o le pito i luga o le meaʻai ma le maualuga o le 5-6 cm ma se mea fou.

Teuteu

O laʻau tuai ma lālā e amata faʻagogo i fafo atu o le taimi. E maeʻa faʻamago ese ua aveeseina e ala i le teu. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga se togafiti togavao faʻamalosi. O aʻa e afaina ona o le le tausia lelei pe ona o le osofaia o meaola faalafua e tatau foi ona aveese. Afai e le aveeseina, o le a mafai ona pisia atoa ma mate le laau.

Taimi e malolo ai

I le taimi o le taotoga, o le laau e faʻagesegese le tuputupu aʻe, e manaʻomia le fausua, ma, o se tulafono, ua le toe fafagaina. I le taimi lea, e sili ona lelei le tuʻuina o le ogalaau i le pama i se nofoaga e maualuga ai le malulu o le ea nai lo le masani.

Afai i taimi malolo

Afai e tatau ona e tuua le alofilima o Howe e le o faamoemoeina mo se taimi umi, ona muamua lea ona e tuua oe e te mafaufau pe faʻapefea ona e maua i le eleele masani le susu. Ina ia faia lenei mea, e sili atu ona faigofie le faʻaaogaina o se fagu paʻukeke ma se pulou lea na faia ai ni pu. Faʻasuina i le vai, e faʻapipiʻi i lalo i totonu o se pusi ma le pama.

Tofiga

O le tuputupu ae o fua mai fatu

Le totoina o mea mai fatu, E mafai ona e faʻaaogaina le fatu lea e faʻatau atu i faleoloa faapitoa, ae tatau ona e gauai atu i le aso e muta ai. Le sili ona lelei o fatuina o fatu o loʻo teuina e le silia ma le ono masina.

A o le lūlūina, o le fatu ua faʻafefete i le vai i le vevela o le potu ma tuʻu ai mo le aso. Mo le totoina, faʻaaoga le eleele solo mama pe faʻafefiloi ma le oneone. O fatu e toto i le eleele susu i le mamao e 2-3 cm mai le tasi.

O le palapala e tatau ona faʻamaluluina i aso uma, ma e tatau ona ufiufi le atigipusa i ata tifaga poʻo le tioata e fai ai ni lauʻeleʻele ma faʻaitiitia ai le pala o le susu. O le faʻamavaeina o le Howea mai fatu e ave mai le 8 i le 12 masina. A oʻo ina ola le laau toto i le 4-5 cm le maualuga, e faʻapipiʻiina i le fesiitaiga i se isi atigipusa.

Faʻapenaina o Howia e ala i le tipi

O se pama matua, howia, e mafai ona faʻaleleia e ala i le vaevaeina o le togavao. Ina ia faia lenei mea, e aveeseina ma le faaeteete mai le pu ma se naifi malosi e vaevaeina i ni vaega ina ia aofia uma ai le tele o faagasologa.

O aʻa o vaega taitasi mo le tele o itula e tatau ona tuu i totonu o se vaifofo o le phytosporin, ona pulu ai lea i se solo solo, ua totoina i se vaega o le peat, turf ma oneone. Ina ia mafai e le laau ona vave totogo totogo, ona ufiufi lea i se ata tifaga, ae e fafagaina i aso uma ma susu i le eleele pe a mamago lona luga.

Maʻi ma meaʻai

  • E faʻafefea ona faʻafefeteina lau laʻaupe a oʻo atu i le susulu o le la pe faʻafefeina foi se laau i vai malulu.
  • Laʻau lanu enaenape a iai se tele o le pulu i totonu o le falu ma o lenei elemene ua faaputuputu i le palapala. Ave ese le laau, fufulu aʻa ma totō i se mea fou fou.
  • Blackens ma rots i le faavae - e tupu lenei mea i le tele o le faʻamaina ma le faʻavaivai o le susu i le palapala.
  • Taofi le tuputupu ae i le taimi o le malologa ma le leai o se malamalama.
  • Chlorosis o laulaau laiti faʻaalia i totonu o le laau ona o le fesuiaiga le saʻo.
  • Laʻau lauʻeleʻele chlorosis - afai o le chlorosis e amata ona aliali mai i luga o le pito i lalo o le laʻau ma faasolosolo malie le ufiufi o le laau, o lona uiga e le fetaui le vevela o le ea i totonu o le potu, e matua maualalo ma e tatau ona e alu ese atu i se nofoaga vevela.
  • Lanu samasama i laulaau - e ono tulaʻi pe a faʻapipiʻi le fale i se nofoaga e sili atu ona susunuina.
  • Popo i luga o laulaau - leai se palukala, e manaʻomia ona e filifilia se isi minerale tele mo le faʻapala.
  • Lago i luga o laulaau - taia i le susulu o le la.
  • E amata ona faasolosolo malie le pogisa - e te manaʻomia le suia o le palapala ma filifili se isi fugalaau faʻalavelave lea e itiiti ifo le suavai ma superphosphate.
  • Le oti o le fautuaga a lau laititi - le lava o le susu i le palapala.

Ituaiga o Howia ile fale ma ata ma igoa

Howea Belmoreana

Faʻaauau lau aganuʻu ma laʻau lanumeamata lanumeamata. E tupu ile 2-3 mita maualuga. O le pama matutua o le pama e oʻo atu i le 20 laʻau i luga o ogalaau taʻitasi. Mata foliga matagofie.

Auala forsteriana

O le aganuu e iloga e le ogalaau i le matua. O laulaau e pupuʻu, umi, mafiafia. I le eseesega i le taua a Belmor, o laulaau o nei ituaiga o meaola e itiiti le tautau ma ua i ai se faatulagaga e sili atu ona faalauiloa i luga o le ogalaau.

Faitau nei:

  • Hamedorea
  • Uosigitone
  • Chamerops - tuputupu ae ma tausi i fale, ata o meaola
  • Kaladium - tausiga ile, ata
  • Trachicarpus Fortuna - tausia ma toe faia i le fale, ata