Laʻau

Pear Aukuso - faʻamatalaga ma togavao

Aokuso o le sau o se taumafanafana vevela. Na ia mauaina le tele o ona lelei mai se matua mai fafo o le o loo i ai se tulaga malosi i le maketi o le lalolagi mo le silia ma le 100 tausaga. O le lona lua, o lo matou matua, na faaopoopo atu lona tetee i le malulu ma faamaʻi.

Faailoga o le vasega

O le malo o Augusta na totoina i le aai o Michurinsk i le All-Russian Scientific Research Institute of genetics ma le fuaina o laau i le 1997, ma i le 2002 na aumai ai i le Setete Setete ma lafo i le Central Black Earth eria. Na maua le vailaʻau e ala i le sopoia o le Tenderness, lea na avea o se punavai o le faigata o le taumalulu ma le puipuiga o maʻi, ma le ituaiga o Australian Triumph Pakgama. Na toe maua i tua i le 1987 ma o loʻo faaauau pea ona avea lenei aso ma se tasi o ituaiga faʻatau pisinisi i Europa. Mai ia te ia na maua ai e le sau Aukuso uiga e pei o:

  • puupuu le tino
  • uluaʻi matua
  • gaosi oloa
  • sili le tofo o fua.

O le laau ua lūlū (e le sili atu ma le 3 m), ua vave ona ola, ma ua faapaleni le pale. Aʻau, lamolemole, moli lanu enaena mai le ogalaau e toetoe lava ile itu taumatau. O fualaau aina o loʻo i luga o tao ma totigilima.

O le laau e amata ona fua mai i le lona 4 tausaga. O le mamafa o le taumalulu e maualuga, o le malosi o le malulu e oʻo atu i le -36 ° C. Aokuso o le manava e lelei le puipuiga i maʻi ogaoga autu - scab ma Septoria.

O le faʻaleleia o le ituaiga e maualalo. O le palota sili ona lelei, o tagata atamamai latou te iloa le ituaiga o fua i le Memory of Yakovlev.

I le lona 4 o tausaga talu ona totoina le sau Aukuso, latou te maua fua muamua

O le gaosiga e maualuga ma taʻitasi. I le tele o tausaga o suʻega o ituaiga eseese (1997-2002), o lenei faailoga na i le maualuga o le 156 c / ha.

O le foliga o le fua e puupuu-pear-shaped, o le mamafa - 130 g. O le lanu o le paʻu e samasama-lanumeamata, e aunoa ma le vevesi, faatasi ai ma le tele o togitogi gaogao. O nisi taimi e foliga mai o le tootoo ua toe faʻapala. O le pulupulu e paʻepaʻe, faʻamalosi, lelei-fatuina, mafiafia, ma se mea manaia suamalie-suamalie. Togi tofo - 4.5 points out of 5.

Le lanu o le paʻu o le fua o le pia Aukuso - timu-lanumeamata

Fualaau aina lelei i luga o lala, aua le paʻu ese mo se taimi umi. O le faʻaaogaina o le matua matua e tupu i le ogatotonu o Aukuso, o le taimi o le taumafaina ma le teuina o fua - 2 vaiaso. Tofiga o fua o le laulau. E maualuga le maketi. O mea le lelei o le ituaiga e aofia ai le eseesega o fua i fua maualuga.

Faʻau toto

O tuutuuga mo le manuia o le galueaina ma le fuaina mai o le oganu o Aukuso o:

  • Le lava le faʻamaʻiina o le vai i totonu o le aʻa. Vaʻaloto ma nofoaga e maualuga le maualuga o le vai. E mafua lenei mea ona o le faʻaogaina o le pi e aʻafia aʻa ma le aʻa.
  • Le malamalama lelei ma le ea i le leai o ni faʻataʻitaʻiga ma matagi malulu i le itu i matu.
  • Lafoaia, eleele palapala maoaʻe i humus. O le maualuga o le eletise o le pH 5.5-6.0, i tulaga ogaoga, pH 4.2-4.4 e talafeagai. Ae i luga o eleele eleele, o le a paga le pene ma o le a sili ona mate.

Aotelega: O le nofoaga sili e totoina ai le pi o loʻo i le itu i saute poʻo saute i sisifo i le puipuiga faʻapitoa mai le malulu māmā ma matagi sasaʻe. O laau tetele, o se pa po o se puipui o se fale e mafai ona avea o se pa, ae e le tatau ona i ai le paʻu i totonu o latou ata.

Talu ai ona o le laʻitiiti o le tuputupu aʻe o Aukuso, o le mamao i le va o vaʻaiga lata ane i le taimi o le faʻatoagaina o kulupu e ono itiiti lava nai lo le mea masani. Ua lava le matauina o le va i le laina o le 3-3.5 m, ma le va o laina - 4-4.5 m.

I le Nofoaga Tutotonu o le Black Earth - o le a tutupu mai le ea o Aukuso - ua totōina totō i le amataga o le tautotogo seia oʻo ina faʻaleleia le ala. O se laau e totoina i se taimi faapena o le a mauaʻa aʻa i le tautoulu ma ia lava le malosi.

Filifiliga o fatuga ma le teuina

O fai togalaau poto e maua ni laau mo le totoina o le tautotogo i le tautoulu. I le taimi nei, o fale tausimai e maua mai ai le tele o le totoina o mea totō, o lona uiga e mafai ona e filifilia le mea sili ona lelei o le totoina o laau. E manaʻomia lou tuʻuina atu o le fiafia i fualaau i le matua o le 1-2 tausaga.

Mo fualaau faʻatasi ma se aʻa aʻa, e le faʻaaogaina faʻamaumauga o tausaga-i le taimi o le faʻatau, e mafai ona 3-5 tausaga pe sili atu. E mafai ona e vaʻaia i latou i se nofoaga tumau i soo se taimi - mai ia Aperila ia Oketopa.

A filifilia se fatuga, e tatau ona e mautinoa o loʻo aʻafia lelei le aʻa o le aʻa, e aunoa ma ni popo ma ni tuputupu aʻe. O le paʻu o le ogalaau ma lala e tatau ona lamolemole, soifua maloloina, e aunoa ma ni togi ma isi mea leaga.

I luga o aʻafiaga lelei e aʻafia ai, e le tatau ona i ai ni tuputupu aʻe ma ni pusa

Mo le teuina o le taumalulu, e masani ona eliina le fatu i le togalaau:

  1. O aʻa o le fatuga o loʻo ufiufiina i se vaega o tagata failauga (o mea manogi o le palapala, mullein ma le vai) e puipui ai i latou mai le faʻamago.
  2. Tili se pu i le loloto o le 30-40 cm ma le umi o le 80-100 cm.
  3. O se vaega laitiiti o le oneone ua sasaaina i lalo.
  4. Lafoaʻi le fatu fatu i ona aʻa i luga o le oneone, ma le pito i luga o le pito o le lua.
  5. Latou te faʻatumu aʻa i se vaega oneone ma faʻafeinu i le vai.
  6. A o lei amataina le tau malulu, latou te faatumuina le lua i le eleele. Na o le tumutumu o le laau e tumau pea ile luga.

    Mo le teuina o le taumalulu, e masani lava ona eli le fatu i le togalaau

Faʻaleleia o sauniuniga

O le lua o loʻo tulaʻi mai o se ituaiga faleoloa meaai mo se laau i tausaga muamua o lona olaga. O ē matitiva i le palapala, o le lapoa ma le tele o faʻatau e tatau ona avea ma lua. I lona tulaga, o lona maualuga e 70-80 cm le lautele ma le loloto, ae i eleele oneone latou te faateleina i le 100 cm pe sili atu foi.

I le pito i lalo o le lua, e tatau ona faataatia alavai, lea o le a aloese ai mai le vai i luga o eleele mamafa. O lenei vaega o piliki piliki, maa oloo po o le uamea lautele e tatau ona 10-15 cm le mafiafia.

I luga o oneone oneone, nai lo le alavai, o loʻo faʻapipiʻiina ai le palapala eleʻele e taofi ai le susu.

Saunia se paluga kulimi e aofia ai vaega tutusa o le kereni, peʻa, humus, oneone. Aʻo leʻi faʻafefiloi vaega, 300-400 g o superphosphate ma 3-4 l o lefulefu laupapa e faaopoopoina. Faatasi ai ma le faʻafefiloi, ua tumu le lua i le pito i luga, ona ufiufi ai lea i ni mea e le susu ina ia liusuavai vai e le fufuluina ai meaʻai.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga mo le totoina o se pi

Fatugaina Totoina Algorithm:

  1. Toto se laau ma iloilo lona tulaga. Afai e maua aʻa, o le a vavae ese i latou ma le aufaʻilagi.
  2. Sogi o aʻa mo le tele o itula i totonu o le vai, e mafai ona e faaopoopo i ai Kornevin, Heteroauxin, Epin po o isi tuputupu aʻe ma aʻafiaga aʻa.

    A o lei totoina, o aʻa o le fatuina o loʻo suamalie i le vai

  3. Ua tatalaina le pu o le totoga ma ua aveeseina se vaega o le kulimi mama mai lea mea ina ia maua ai se pu i le ogatotonu mo le avanoa e leai se totogi o le aʻa o le fatuina.
  4. I le va o le 10-15 cm mai le ogatotonu, o le laau e faʻauluina (90-120 cm maualuga i luga aʻe o le palapala).
  5. Liligi se tamai faaputuga i le ogatotonu o le lua.
  6. E tuu se fatu i totonu o le lua ina ia i luga le ua i luga, ma o aʻa o loo i luga o le tumutumu o le tumutumu.
  7. Latou te faʻatumu le lua i le palapala ua vevela. E sili atu ona faigofie le faia o lenei mea - o loʻo i ai se tasi o loʻo uuina se fatu, ao le isi o loʻo momoe ma faʻasaʻo le eleele i luga o palapala.
  8. O le seedling e nonoa i se pine ma soʻo se mea e gaosia. E faʻasaina le tuʻimomomoina o le paʻu o se laau.
  9. Mo le taofiofia o le vai i le taimi o le fausiaina, o loʻo siomia ai le liʻo latalata ane o le laau, latalata i le taamilosaga o le lua.
  10. Suavai le poloka poloka ina ia lelei le susu o le palapala ma o se taunuuga e fetaui lelei ma aʻa. E le gata i lea, o le malulu o le ea i totonu o le aʻa, e mautinoa lava e tupu pe a toe faʻaleleia, e tatau ona faʻaumatia.
  11. O le taitai tutotonu e vavae ese i le maualuga o le 60-80 cm mai le eleele, ma faʻapuupuuina lala i le afa.
  12. A maeʻa ni nai aso, ona matala lea o le eleele ma mulimulitaʻi ma humus, olo le vao, vao, ma isi.

    I ni nai aso talu ona totoina, o le eleele ua matala ma mulumulu.

Vaega o le galueaina ma le faʻaogaina o tausiga

Aʻo tuputupu aʻe se pi, ua lava mo le tagata fai togalaau le masani masani ma faiga masani mo le tausiga o laau aina.

Faʻasa

O le faʻasusu vai e tatau ona maua ai se faʻaauau pea o le palapala o le eleele i totonu o le liʻo latalata i le loloto o le 15-25 cm. Afai e le lava le susu, e mafai ona amata e le peʻa ona faʻamamaina ovel ma fua. Ae i le sone basal e le tatau ona i ai se "aau," aua o le a mafua ai ona aʻafia ma aʻafia le aʻa. Mo le puipuia o le ogalaau aʻo leʻi faʻamaʻa, e tatau ona vevela le pulou laʻititi, ma o le a puipuia mai le fesoʻotaʻi tuusao ma le vai.

E masani lava ona amata le faʻaleleia i le tautotogo, pe a amata ona faʻagogo le palapala. I le avea ai ma tulafono, e tupu lenei mea aʻo leʻi amata ona ola le pua. Mulimuli ane, faʻafeinu pe'ā tatau - e masani lava ile 2-3 vaiaso. Pe a uma ona faʻamalosi, e tatau ona matala le palapala ma mulimulu.

O nisi o fai togalaau eliina pears i le taimi o le amataga o le tautotogo, ma mulimuli ane suavai le palapala e ala i se vaega o mulch. Ina ia faatumauina le susu, o le vavave i le va o vaimoli ua faateleina, ma o le vevela vao ua puipuia foi. Naʻo le toe foʻi mai o lenei auala o le mea moni lea o slugs, rags ma isi meaola faalavela e mafai ona amata i le mulch. E tatau ona aoina ma faʻaumatia, pe a manaʻomia, togafitia ma iniseti. Faʻatasi:

  • Decis
  • Fufanon,
  • Lafo
  • Spark Bio ma isi.

E tatau ona faʻamago le eleele, ma sasaa le mulch mulimulu pe'ā uma le suāvai e sosoo ai.

Laʻei pito sili

Faatasi ai ma le le lava o meaai paleni, e mafai foi e le pi ona le maua fua, faapea foi ma le leai o se vai. O le mea masani, o lea faʻaletonu e tupu 3-4 tausaga talu ona totoina. O lona uiga o le tuʻuina atu o meaʻai i le lua e faʻaleleia ai le vai ua faʻaitiitia ma masani ona fafagaina le fafaga.

Laulau: ituaiga o fomaʻi, fuaitau ma metotia o le talosaga

Lisi asoItuaiga ituaiga mea faʻaaogainaFaʻasologa ma Vaʻavaʻa Auala e Faaaoga ai
Mati - AperilaFalaʻau faʻasusu (humus, kapaila, peʻa).Tasi i le 3 tausaga i le aofaiga o le 5-7 kilokalama i le 1 m2.Tapuni i le palapala pe a eli.
Mineral nitrogen fertilizers (nitroammophosk, urea, ammonium nitrate).20-30 g i le 1 mita i le tausaga2.
Me - IuniMea faʻafefiloi o mineral potash (potassium monophosphate, potassium sulfate).Tausaga i le aofaiga o le 10-20 g i le 1 m2.Paʻu i totonu o le vai i le taimi o le faʻavaivai.
Iuni - IulaiLafoaʻi vai inu.1 lita o le concentrate i le 1 m2. I le taimi o le taumafanafana, fai 3-4 taimi ma se vaitaimi o 2-3 vaiaso.O se faʻafefetega faʻapitoa e faia e ala i le uuina i se nofoaga mafanafana 2 lita o mullein, tumu i se pakete vai. Nai lo le mullein, e mafai ona e faʻaaogaina le 1 lita o manulele manu pe 5-7 kilokalama o vao vao (e mafai ona faʻaaoga weeds). Fufulu le mamafa i le vai i se fua faatatau o le 1:10 ma le suavai.
OketopaMineral phosphate fertilizers.20-30 g i le 1 mita i le tausaga2.Tapuni i le palapala pe a eli.
O loʻo faʻaaogaina fualaʻau faʻamalosi faʻapitoa, faʻataʻitaʻiina e faatonuga mo le faʻaaogaina.

Teuteu

O le laau lata ane i le ao o Aukuso ua paʻu, o lona uiga o le pale ua foliga mai o se pusa ua faaleleia ua filifilia. O sea pale e lelei le faʻaleleia, faʻamalamalamaina, e faigofie ona tausia ma seleseleina:

  1. A maeʻa le 1-2 tausaga i le amataga o le tautotogo, e 3-4 lala sili ona filifilia i luga o le ogalaau, lea e tatau ona i ai i le va o le 15-20 cm ma ola i itu eseese. O lala o le skeletal i le lumanai - ua vavaeeseina i latou e 30-40%. O togi na totoe o loʻo tipiina i totonu o se mama. O le taitai tutotonu i luga atu o le faavae o le lala pito i luga e vavae ese foi.
  2. A maeʻa le 1-2 tausaga, ona faia ai lea o lala o le poloaiga lona lua. Mo lenei mea, i luga o paʻu taʻitasi, o fuʻa e lua e filifilia i se mamao e 50-60 cm mai le tasi. E seleseleina i le afa, o lala o loʻo totoe o loʻo tipiina i totonu o se mama.

    Talu ai o le laau e lata ane Aokuso ua paʻu mai le timu, e sili atu mo ia le filifilia o foliga o le pale i foliga o se pusa faaleleia

Fetuunai le taina

Ma le isi, e tatau ona e fetuutuunai le umi o paranesi ina ia tutusa, ma e le o se tasi oi latou na avea ma matafaioi o le taitai tutotonu. E le gata i lea, o le pale e faasolosolo malie lava, talu mai le agi o Aukuso e latalata i le mafiafia, lea e taofia ai le ea ma le malamalama lelei. I le taimi lava lea, o na toto e ola i totonu o le palealii ua aveesea. O lea teuteuga ua taua o tulafono faatonutonu. E faia i le amataga o le tautotogo.

Lagolagosua Lagolago

O le faʻamoemoe o lenei teuteuga o le tausia lea o fua o laau maualuga. I se faʻagasologa faigofie, e aofia ai i le faʻapuʻupuʻuina o le mama i le 5-10 cm. O lenei mea e faʻaleleia ai lo latou faʻalauteleina i le faʻavaeina o fualaau aina suamalie faaopoopo, lea e faatulaga ai mea e manaʻomia muamua mo le faʻateleina o fua o le tausaga a sau. O lenei metotia e taua o le teuga tupe. E faʻaaogaina i le taumafanafana i le taimi o le tuputupu aʻe o vaʻaia talavou.

E sili atu le poto masani o fai togalaau ua fautuaina se metotia e sui ai togi faʻasolosolo ma fuga sui

Vitio: teuteu lala paina e fai ai fualaau aina

Tausiga mama

O lenei teuteuga e masani ona faia i le faaiuga o le tautotogo pe a maeʻa le tafe o le sua. I le taimi lava e tasi, ua aveeseina lala ua mamaʻi, mamago ma faaleagaina, talu ai e tele mea e mafai ona ufiufi i totonu o latou paʻu ma afaina. I le amataga o le tautotogo, pe afai e tatau ai, e toe faia pea le faamamaina pe a oʻo i le taumalulu o soʻo se lala ua maeʻa pe na paʻu i lalo o le mamafa o le kiona.

Totoina Tulafono

Pe a teuteuina, e tatau i le fai togalaau ona mulimulitai i nisi tulafono faigofie:

  • Faʻapipiʻi lelei le mea faigaluega aʻo lei seleina.
  • E tatau foʻi ona faʻamaʻi le meafaigaluega. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina le 1% o le vaifofo o le sulfate copper, ava malosi poo se 3% o le vaifofo o le hydrogen peroxyide. O suauʻu (mo se faʻataʻitaʻiga, kerosene, solvent, gasoline) e le tatau ona faʻaaogaina - e ono afaina ai le fale.
  • E le mafai ona e tuʻu ni nonoa poʻo ni moa pe a maeʻa - ona mulimuli ane avea lea o se sulufaiga mo meaola faalafua ma se vevela o maʻi faʻaleaga. O lala uma e tatau ona tipi i totonu o se mama.
  • O laʻau vevela, faʻalalālauina, ma lala tetele e aveesea i ni laasaga i vaega.
  • O paʻu o lala, o lona lautele e sili atu i le 1 cm, ua tosoina i se manoa maai ma ufiufi i se vaega o se togalaau.

Filifili se varnish vine e faʻavae i mea masani - lanolin, beeswax, etc. Petrolatum ma isi mea suauʻu o loʻo avea ma vaega o le tele o faʻatoʻaga faʻatoʻaga e mafai ona faaleagaina le laau.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi - ituaiga autu, puipuiga ma le pulea

O le maualuga o le puipuiga o le sau a Aukuso i faamaʻi tele e le tuusaunoaina ai le fai togalaau mai le saogalemu ma le puipuiga.

Aiaiga puipuia:

  • Faʻaaofiofia le faʻatonuga i luga o le 'upega tafaʻilagi, faʻasolosolo taimi o le aveeseina o otaota, aoina ma le lafoaia o lau paʻu, lala vevela, ma isi. - o nei fua faigofie o le a taofia ai fale puipui, faʻaitiitia faʻaitiitia ai lo latou i ai.
  • Mataitu le tulaga o le paʻu laau. Aʻo leʻi tuʻuina le pi i le taumalulu, e tatau ona suʻesuʻeina le paʻu, ma afai e maua ni galu ma mea leaga, faʻamalolo i latou. Ina ia faia lenei mea, o ia nofoaga e faʻamamaina i laupapa ola maloloina, ona faʻamaʻaʻaina lea i le 1% o le vaifofo o le sulfate copper ma ufiufi i se vaega o se togalaau.
  • Lalagaina o ogalaau ma lala mafiafia i le sima. E le gata ina teuteuina le togalaau, ae puipuia foi le paʻu mai le la. O nisi anufe ma pusi o le a le mananao e taʻalo i totonu o le papa o maʻa - o le a taofia ai i latou mai le oʻo atu i luga o le pale.
  • Oliina o le eleele o lata ane-ogalaau vavao ao lei amataina le kiona. I lenei tulaga, e tatau ona fesuiai le eleele ina ia mafai ai ona maua i luga le meaola o meaola vevela i lena taumalulu, pe a maeʻa ona latou feoti mai le malulu.
  • Spraying le eliina eleele ma le pale laau ma se 3% o vaifofo o le sulfate copper. O lenei mea o le a faʻaumatia ai mea oona ma iniseti. O ia togavela e aoga foi ona fai i le amataga o le tautotogo, aʻo lei amata le tafe o le suavai. Nai lo le suauu sulfate, e mafai ona e faʻaaogaina se paluga Bordeaux i le faʻatonuga tutusa poʻo se 5% o le vaifofo o le sulfate uʻamea.

    I le maeʻa o le tautotogo ma le amataga o le tautotogo, ua pulumu le pulu i le 3% o vaifofo o le sulfate copper

  • Faʻatulagaina o fusi paʻu i luga o ogalaau i le amataga o le tautotogo. O lenei fuataga o le a puipuia ai le gasegase, anufe moth, pulu, ave aphids, mai le oʻo i luga o le pale.
  • Pesticide treatment DNOC ma Nitrafen.Muamua e faʻaaogaina i le 3 tausaga, le lona lua - i le 2 tausaga totoe. O nei vailaʻau faʻasaina lautele o fua lelei ia mo le puipuiga o maʻi faʻaleagaina uma ma faʻamaʻi pipisi. A oʻo le fuʻa, e alu pea pears e faʻaogaina ai fualaau oona. Le sili ona taʻutaʻua ma taʻutaʻua:
    • Le toe afio mai
    • Quadris,
    • Horus
    • Ridomil Gold ma isi.

I le avea ai o se tulafono, pe a uma le tolu tusi talosaga, o le lelei o le vailaau faʻasaina ua faʻaititia tele. O le mea lea, e manaʻomia ona suia, ma i le taimi lava e leʻi seleseleina, e faʻaaogaina ai fualaau faʻamaʻi mo sina taimi puupuu. Mo Horus, o lenei vaitau e 7 aso, ma mo Quadris - 5. O le gasologa o le faagasologa e 15-20 aso. E sili ona taua pe a timu, pe a faʻatulagaina tulaga lelei mo meaʻai.

Malosiaga faʻamaʻi faʻamaʻi ma meaola faalafua

E ui o le vailaʻau e puipuia i nisi faʻamaʻi, i lalo o tulaga leaga e mafai ona tutupu pea.

Laulau: O le a se mea e mafai ai e le pea ona maʻi

Le faʻamaʻiFaailogaFaʻaleagainaTogafitiga
ScabO lanu-lanu lanu e foliga mai i laulaau. I le lumanaʻi, e afaina ai fualaau aina, o loʻo i ai ni mea e faʻaogaina ai, e fai ai ni vavae, e faʻamalosi le tino.O fua e le faʻaaogaina. O le tele o le seleselega o le seleselega e mafai.
  1. Aoina mai ma le lafoaia o vaega ua afaina.
  2. Faʻatau togafitiga.
Moniliosis (monilali mu)I le taimi o le fugalaau, e ulu atu le pathogen i fugalaau ma le manulele na aumai e pi. Atiaeina i fugalaau, o le galo e oʻo atu i totonu o le mama ma lau. O vaega na aafia o le laau ua mamae, mimilo, nenefu. Faailoga mai fafo e pei o se vevela po o se malulu. A o faagasolo le vaitau o le tuputupu aʻe ma le fua o le fua, o le manua e afaina ai i latou ile lanu enaena, e le talafeagai ai mo le taumafaina.O loʻo faʻaalia i le leiloloa o se vaega o tipu ma fua. Faʻateleina le salalau solo, o le a oti le laau atoa.
  1. E tatau ona aveese faʻamaʻi aʻafia faatasi ma laupapa ola maloloina 20-30 cm le umi.
  2. O fua afaina e seleseleina ma faaleagaina.
  3. Faʻaauau nei fua faʻataʻitaʻiga ma togafitiga faʻasolosolo.
Sogus fungusO laʻau ma fualaau e afaina ai ua ufitia i se paʻu uliuli e foliga tutusa ma le sooga. I le avea ai o se tulafono, o le foliga mai o lenei filo e muamua atu i se osofaiga aphid. O lona suamalie suamalie o se mea e tupu ai le suamalie.O fua e le faʻaaogaina. O le tele o le seleselega o le seleselega e mafai.
  1. Aoina mai ma le lafoaia o vaega ua afaina.
  2. Faʻatau togafitiga.

Pusa Ata: Maʻi Maʻi

Laulau: Mea e ono tutupu i meaʻai

PestsFaailoga o osofaigaFaʻaleagainaAuala e tau ai
AphidsO foliga vaaia o aphids e mafai ona fuafuaina i laulaʻau gaugau. O le faʻalauiloaina o lau laʻau, o le a vaʻai ai le fai togalaau i iniseti laiti, lanumeamata, lanu paepae ma isi lanu - o lona uiga o le aphid o loʻo i luga o le paʻu. E mafai foi ona ia nofo i luga o le fautuaga a le mama. E ulu i totonu o le pale ma le fesoasoani a pulu, lea e faʻafeiloaʻi ai aphi ina ia fafaga mulimuli ane ai i ana mea faalilolilo manaia.Afai e te le tau ma aphids, e ono afaina ai le pale.
  1. Aoina ma faʻaleagaina o lau o loʻo aʻafia.
  2. Togafitiga ole iniseti.
Pele beetleO le taumalulu o le puao i le palapala o ogalaau. I le tautotogo o le tautotogo e alu i luga, ona oʻo lea i le palealii o se laau. E faigata ona iloa ona o le laʻititi ma le valea o le iniseti. O taunuuga o le taua tele o le tagata fugalaau e samasama, aina fugalaau ma tumutumu.Afai e le puipuia le pusi, ona mafai ai lea ona le gata o le seleselega, ae matua faʻavaivaia foi le laau.Togafitiga o le insecticide ma auala puipuia.
Pee mothE tuu e le butterfly fuamoa i totonu o le palapala, anufe e tafe mai i luga o le pale, eli ni pu i fua ma 'ai i totonu. O faailoga o le faaleagaina o foliga vaaia o pupu i luga o fua, faapea foi ma le faamaligiina o ia fua.Vaʻaia o vaomatua.Na o le puipuia.

Pusa Ata: Pear Insect Pest

Faʻatalanoaina e le Faatoaga

O aʻu o se fai togalaau amata, e ala i tofotofoga ma mea sese Ou te faia laʻu lava togalaau. Aokuso o le tausaga lenei na tuuina atu ai fua muamua o le 6 vaega, ma o se faateleina tele, o lala e pei o le ulu o le tagi i le eleele.

tavis. Moscow vaega

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=4591&start=1395

Eseesega o Aukuso ma le Mafaufau o Yakovlev e sili ona lelei, o le a latou fua mai e aunoa ma se tagata e faʻaleagaina fafo.

AlexanderR, Nizhny Novgorod vaega

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=4591&start=1395

Aukuso O le 2014, na malulu, e leai se seleselega. I le 2013 ua mavae le seleselega. Ripens io tatou tulaga ia Setema. O fua e toetoe lava tasi le itu, e leai ni mea laiti. Talie. Aua le soona fai i luga o le laau, matua oʻo. Tele ituaiga eseese!

Boykivchanin, Carpathians

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=10426

Aukuso o le tasi o vaʻa sili ona pele i totonu o lo matou aiga. Se tamai laau mama. E leai se totogi i le tau o le taumalulu i le taumalulu, faapaleni o le lamala, tetee atu i faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi. E lava le tausiga tausi mo ia. Pe fua fua, siaki - 130-150 kalama. O se tuufaatasiga tutusa lelei o le kulimi ma le suamalie (e le fou, suamalie, lea ou te le fiafia i ai). E matuā suamalie lava ma le agaalofa ma le liu tino. E sili le lelei pe afai e faʻaalu i le taimi ma a itiiti mai o le vaiaso tuʻu i le fogafale lalo. Ona sili atu lea ona iloa le manogi, o mea manogi e aliali mai i le tofo. Ripens io tatou tulaga i le afa lona lua o Aokuso. O se eseesega ese ma le tasi ae leaga le leaga - e le lava lava. O le a ou 'ai ma' ai, ae vave ona maeʻa! Ou te manaʻo e toto se isi laau.

Apple, Belgorod

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=10426

Peise Augustow e tosina mai le manava i le tausaga ma le maualuga o le gaosiga, faigata faigata i le taumalulu, faʻamaʻiina i faʻamaʻi, vave matua. E i ai se tasi o mea toe faʻataʻitaʻitua - o le natura sa itiiti se taimi e fiafia ai i le matagofie o fua o fua. Na o le 2 vaiaso o fiafiaga - ae aoga.