Laʻau

O ituaiga sili ona lelei o kāpeti mo le teuina o taimi uumi

Toeitiiti lava o tagata totō uma e totō le kāpeti i luga oa latou faufauga. O ona ituaiga muamua e faamoemoe mo le taumafa fou, o mea mulimuli e lelei tele mo le teuina o le taumalulu. Afai e te faia ni tulaga sili ona lelei mo laupepa e latalata ia i latou, o le a latou tumau seia oʻo i le isi taumafanafana e aunoa ma le toesea o le tofo, le tele ma le susu. O le filifiliga o ituaiga ma hybrids o le gaosiga o le kiliva o le filifilia o Rusia ma fafo e matua lautele lava. Ina ia filifili, e tatau ona e suʻesuʻeina o latou lelei ma faʻafitauli i le taimi muamua.

O ituaiga sili ona lelei o le tuai o kāpeti

O le vaitau vegetative i le tele o ituaiga o kapisi e 140-180 aso. O le seleselega e masani ona seleseleina pe a uma le kiona muamua, ae e le afaina ai le lelei o ulu o kapisi. O le tele o tulaga lelei o ituaiga ma hybrids o le vave o le seleseleina o le maualuga o le gaosiga o oloa, tausia o le lelei, ma le gafatia. O laʻau kapisi e teuina i le mea e sili atu seia oʻo i le tautotogo, ma i le tele seia oʻo i le isi seleselega, e aunoa ma le leiloa i soʻo se auala lava e maua ai, manuia ma le tofo. I le avea ai o se tulafono, o nei ituaiga eseese e iai le puipuiga lelei. Ma o le mea e taua tele mo le au fai togalaau a Rusia, o le tele o ituaiga o tuai o le kāpeti e sili ona lelei mo le teu ma le teu.

E tele ituaiga eseese ma hybrids, ae le o mea uma e lauiloa.

Aggressor F1

Vaʻaiga faʻapitoa a Dutch. O le resitala o le Setete o le Russian Federation ua fautuaina mo le galueaina i le itulagi Tutotonu, peitai o faatinoga o loo faaalia ai e maua mai ai fua lelei i le Ural ma le Siberia. Faʻatasi i le vaega o le vave-tuai, mai le taimi e toto mai ai totō e selesele 130-150 aso pasi.

Cabbage Aggressor F1 faʻatupulaia ma le totoa se seleselega, e tusa lava po o le a le tau o le taumafanafana e faʻatatau i le tau

O le soʻo e malosi, faʻalauteleina. O laulaau e le tele, o le ogatotonu o loʻo faʻatupulaia lelei, ona o lenei mea ua latou punou ai. O le fogaeleele e matua afaina lava, o le pito e fai sina uu. E valiina i totonu o se paolo lanumeamata lanumoana ma se lanu enaena, o se vaega o se uʻamea lanu paʻepaʻe e foliga tutusa ma le suka o se uiga.

O laʻau kapisi e faʻaogaina, faʻafeiloaʻi, o le mamafa o le mamafa e 2.5-3 kg. I se tipi, kapisi papaʻe. Ole laʻau e le tele tele. O le tofo e le leaga, o le faʻamoemoe e lautele.

Aggressor F1 e talisapaia e le au fai togalaau mo le malupuipuia o fualaau aina (o le gaosiga e le o gauai atu i vailaau o le tau), o le maualalo o le pasene o le faaipoipoga o ulu o kapisi (e le sili atu ma le 6-8% le maua o foliga vaaia), tofo ma le tetee i fusarium. O se faʻamaʻi matautia lea e mafai ona faʻaumatia le tele o le seleselega ma o loʻo i ai pea i totonu o le togalaau, ma i le taimi e teuina ai. E le gata i lea, o le vavao e manumalo i le paʻu, o le "uliuli". O le aulelei ma le au faasatauro, e le mafai ona latou gauai atu i lo latou gauai. O le Kapisi e le lelei i le tausiga, e le faʻamalosia ai le tele o manaʻoga i luga o le lelei ma le faʻaleleia o le meaʻai, o le ulu o kapisi e seasea ona tupu.

Vitio: o le a le mea e foliga mai o le Cabeta Aggressor F1

Mara

O se tasi o mea sili ona lelei na ausia e le au faifaʻatasi Belarusian. O pulou kapisi na fausia i le 165-175 aso. E lanu meamata lanu meamata, e ufiufi i se mafiafia lanu o le paʻu-fulu-fulu-paʻu, e oʻo i le mamafa o le 4-4.5 kilokalama. O le Kapisi e matua vevela lava, ae malie. O le fua faatatau atoa o le 8-10 kg / m². O se filifiliga sili lea mo i latou o loʻo fai la latou kapeti feʻai.

O le kāpeti Mara e lelei tele i le fugalaau

O le tausiga lelei o le ituaiga o Mara e lelei tele, i tulaga lelei e teuina seia oo ia Me o le tausaga a sau. O le isi mea le mautinoa o le i ai o le puipuiga i le tele o ituaiga o pala. E masani lava e leʻo le pulou.

Moscow ua tuai

E lua ituaiga o ituaiga eseese - Moscow aso-15 ma Moscow i le tuai-9. Na fafaga uma i laua mo se taimi umi, muamua i le 40 o le seneturi mulimuli, le lona lua 25 tausaga mulimuli ane. E toetoe lava leai ni eseʻesega eseese, vagana ai le faʻaalia o le pusa. Moscow i le tuai-15 ei ai se mea maualuga maualuga, e faigofie le velaina o le kapeti, e faʻafefete ma faʻamalo. I le vaega lona lua, o le pusa, i se isi itu, e maualalo, sikuea, e foliga mai o le ulu o kapeti e tu saʻo i le eleele. O le tausiga o ia e sili atu ona faigata, ae e le afaina ai o ia i le taʻele.

E faigofie lava ona tausia le tapasiga o Moscow i le tuai-15-o ulu o kapeti e foliga mai o tutu i luga o vae

O nei pusa laʻau e fautuaina e le Setete Resitara mo le galueaina i Sasae, Northwest, ma Central Region. E teuina seia oʻo i le ogatotonu o le taumafanafana e sosoo ai. A aunoa ma le tele o le faaleagaina ia i latou lava, e talia le malulu ile -8-10ºС.

Late 9 o le kāpeti e le aʻafia e keel

O lau e lapoa, lautele lautele, maʻeu, ma ni pito faʻasolosolo. E toetoe lava leai se vevela. O laʻau e laʻititi faʻalelei, pala, samasama i luga o le tipi, e mamafa le 3.3-4.5 kilokalama i le averesi. Ae o loo i ai foi "siamupini" e fuaina le 8-10 kg. O le pasene o le faaipoipoga e laʻititi lava - 3-10%.

Vitio: tafega a Moscow mo le kuka

Amager 611

O se ituaiga laʻititi laʻititi o le filifilia o Soviet, na aofia ai i le Setete Setete i le 1943. E leai ni tapulaa i le tuputupu ae o le eria. O le vaitau o le seleselega e faalagolago ile tau, o le tuputupu ae o le 117-148 aso.

O le lapoa o se pusa malosi tele e 70-80 cm. O laulaau e siʻi luga, e toetoe lava a maeʻa, ma sili ona manaia i foliga, e pei o le lipre. O le luga e toetoe lava a lamolemole, e tusa lava pe le o se mea e le masani ai. O le pito e faʻamafola. O laulaau e ufiufiina i se mafiafia papaʻu o le papa. E maualuga tele le taʻi, 14-28 cm.

E le mafai ona taua le tofo o uiga o Amager 611 e sili ona manaia; o lau laʻau e mama ma vevela

O le mamafa o le mamafa o se ulu ulu o kapeti e 2.6-3.6 kilokalama. E masani lava latou te le ova. O le tofo e le mafai ona taua o se mea mataʻina, ma o laulaau e matua faigata, ae o lenei kapisi e lelei tele i le masima ma le pepa. Faataitaiga e faaalia i le taimi o le teuina (Amager 611 e mafai ona tumau seia oʻo i le ogatotonu o le tautotogo e sosoo ai), e faaleleia le tofo. Ae o lenei kapisi e tatau ona avea ma tulaga sili ona lelei, a le o lea, o le atinaʻeina o le lauulu enaena, e foliga mai o le necrosis.

Snow paʻepaʻe

Fafaga i le USSR, ae o lenei ua lauiloa i le au faifaatoaga. O le tuputupu aʻe o le vaitau e 130-150 aso. E iloga i lona tulaga masani i le tausiga, e le afaina i le Fusarium siama, e le afaina i le mucosal bacteriosis i taimi o teuina. Na o le pau le mea e le mafai ona ia toleniina o se mea faʻapitoa.

O le mamafa o le mamafa o le ulu lanumeamata lanumeamata e 2.5-4.2 kilokalama. O le foliga e toetoe lava a leʻo pe laʻitiiti. E matua le malie lava, ae e malie. Uma fiafia, o ulu o kapeti e seasea ona taʻe. O lenei kapisi e mafai ona feaveaia, teuina mo le itiiti ifo i le 6-8 masina, ae i le noatia i se vevela tumau o le itiiti ifo ma le 8 ° C.

Snow White Cabbage e le gata e matua lelei, ae e matua maloloina lava

Snow White e talisapaia tele mo lona matagofie ma le maualuga o meaʻai o vitamini, micro ma macro elements. E le gata i lea, e le maua le aoga o meaʻai ma le faʻafefete. O lenei kapisi ua fautuaina ina ia aofia i le taumafataga o tamaiti ma tagata matutua.

Megaton F1

O le isi fatuga masani e masani ona maua i totonu o le fale o tagata Rusia mai Netherlands. Faatasi ai ma le fua mulimuli mulimuli o le muamua. O le vaitau tuputupu ae o le 136-78 aso.

Kapisi Megaton F1 - o se tasi o laau sili ona lauiloa Dutch i Rusia

O le sola e salalau, malosi, sikuea. O laulaau e lapopoa, lanumeamata lanumeamata, toetoe lava a taamilomilo, o le gaca e mafua mai i le vevela tutotonu e sili ona atiaʻe, faʻasolo i luga o le pito. O loʻo i ai se laulau o le vevela, ae e le mafai ona iloa.

O le ulu o kapeti e paʻu lanu meamata, e matua pala, o le pou e puupuu. O le mamafa o le mamafa e 3.2-4.1 kilokalama. O le tofo o se mea manaia, o le fua o le seleselega e tumau pea le maualuga. O le vailaʻau o loʻo i ai le puipuiga i le Fusarium, e seasea ona aafia i le taʻe ma le pala. Iniseti i luga o lenei kapisi e le o tele le gauai atu.

Vitio: o le a foliga e pei o le kapeti Megaton F1

Gingerbread man

Ituaiga o Rusia, na totoina i le ogatotonu o le 90 o le seneturi mulimuli. E leai ni tapulaa i le vaega o le galueaina. O le tuputupu ae o le vaitau e 145-150 aso.

O le laʻau e faʻatūina, o le maualuga o le aʻa e 30-34 cm, faʻapitoa (45-55 cm le lautele). O laulaau e lautele lautele, e lanu meamata. O le fogaeleele e lamolemole, i tafatafa o le pito o loʻo i ai se uila. O le laulau o le paʻu o le lūlū-gūsū e mafiafia, manino manino.

Laʻau vavalo fou Kolobok e le o se mea lelei tele, ae i le taimi e teuina ai le tulaga ua faʻasaʻoina

O le ulu o kapeti e toetoe lava a tata, o le tipi o le lanumeamata lanumeamata. O le mamafa o le mamafa e tusa ma le 5 kilokalama. E sili ona manaia. O le tataina o lenei kapisi e seasea lava. O le tagata Gingerbread e teuina seia oo ia May o le tausaga a sau. E i ai le puipuiga i faʻamaʻi sili ona lamatia mo aganuu - fusarium, mucous ma vascular bacteriosis, ituaiga uma o le pala. I se foliga fou, o lenei kapisi e toetoe lava a le 'ai - i le taimi lava e maeʻa ai, e i ai se tofo oona lea e mou atu i le taimi e teu ai.

Wintering 1474

Soviet ituaiga na faia faapitoa mo le teuina o faailoga tusi. E oo lava i tulaga e mamao ese mai le lelei, o lenei kapisi o le a tumau a itiiti mai seia oo i le ogatotonu o le taumalulu. Afai e teuina saʻo, ia Ianuari-Fepuari e amata ona latou 'ai. A o faagasolo lea taimi, ua sili atu ona lelei le faaleleia, o ulu o kapeti e pei o le mauaina o le sua. O le resitala o le setete ua fautuaina mo le galueaina i le Volga ma le itu i Sasae.

O le vailaʻau o le Zimovka eseese e 1474 na faʻamautu faapitoa mo le teuina o taimi uumi

O le laupepa e le o se mea e sili ona malosi, e siʻi luga. O laulaau e ese, lapoa, valiina i se lanu uliuli-lanumeamata, e ufiufi i se papa mafiafia o le vevela. O le pito i luga o le laulau laʻau e faʻafefeteina lelei, o le pito o loʻo faʻapipiʻi faʻapipiʻi.

O le mamafa o le mamafa o le ulu e 2-3.6 kilokalama. E fai si laʻititi, faʻatasi ma se paʻu umi. O le pasene o oloa e le o oloa e le sili atu nai lo le 2-8%. E le paʻu le Kapisi, e le mafatia mai le necrosis i taimi o teuina.

Languedaker

O se ituaiga tuai ua faamaonia e le sili atu ma le tasi augatupulaga o faifaatoaga, fafagaina i Holani. O le tuputupu ae o le vaitau e 150-165 aso. E talisapaia mo lona tofo lelei, lea naʻo le faaleleia i le taimi o le teuina, tetee atu i le tele o faʻamaʻi masani o le kapisi (aemaise lava le paiotisis), le tumau ma le gafatia e faʻafeiloaʻi ai femalagaaiga lelei. O le faʻamoemoega lautele. O lenei kapisi e lelei uma i foliga fou ma faia sauniuniga i fale.

Languedaker - o se pusa tipi ua tupu e le gata i le atunuu, ae i le lalolagi atoa

O le lanumeamata lanumeamata, lapopoa, lautele-oval o ulu ole kāpeti e le taʻe. E aoga foi lenei mea ia i latou ua matua, ae leʻi seleseleina. O le mamafa o le kapisi e 3.5-5 kilokalama. 9-10 kilokalama ua aveesea mai le 1 mita. E mafai e le Languedaker ona faapalepale le umi o le lamala ma le vevela, e mafai ona "faamagalo" le tagata fai togalaau mo le le faʻafefeteina.

Turkiz

Siamani mai ituaiga tuai. Seleseleʻa pe a mavae le 165-175 aso talu ona maeʻa le totoina o fatu. Ulu o kāpeti o loʻo teuina mo le itiiti ifo ma le 6-8 masina, e le sola i le gaioiga, ma e seasea lava ona aʻafia i le gasegase pathogenic. E seasea lava ona maʻi le togavao i le eleele avanoa, e faʻaalia ai le i ai o le "innate" immunity i le phomosis, keel, fusarium oe ma ituaiga uma o le bacteriosis. Pe a faatusatusa i isi ituaiga, o le eseese o le lauʻeleʻele lauʻeleʻele.

Ua talisapaia Cabbage Turkiz ona o le lelei o le faapalepale

Laʻau o laʻau tetele (2-3 kilokalama), taamilosaga masani, lanumeamata lanumeamata. O le fua faatatau atoa o le 8-10 kg / m². O le tofo o se mea lelei tele, suamalie, mafefe kuka. Sauer e lelei tele.

Kharkov taumalulu

O le ituaiga, e faigofie ona e malamalama i ai, e sau mai Iukureini. Na ulu atu o ia i le Setete Setete i le 1976. O le faʻamoemoe o le kapisi e lautele - e lelei tele, i sauniuniga a le fale, ma e talafeagai foi mo le faʻatauina mo le teuina (e tumau i le 6-8 masina). Ripens i le 160-180 aso.

Kharkov taumalulu malulu i le taimi o le teuina e le aʻafia i le paiotiso

O le roetette e maualuga le maualuga, e salalau (i le 80-100 cm), o laulaau e elliptical, toeitiiti lava lamolemole, naʻo le pito i tua o loʻo i ai se uila. O se mafiafia malulu o le ufiufi o le suka o le uiga lea. E faʻamafolaina alo, e mamafa le 3.5-4.2 kilokalama. O le meaʻai e sili ona lelei, o le fua faʻatatau e laʻititi (leai se sili atu i le 9%).

O le ituaiga o loʻo faʻaleleia lelei le maualalo ma le maualuga o le vevela (mai le -1-2ºС i le 35-40ºС), o loʻo faʻaalia i le malulu o le lamala. I le taimi o le teuina, o ulu o kāpeti e le afaina i le necrosis ma le mucous bacteriosis. Mai le 1 mita 10-11 kilokalama ua maua. E le mafai ona vavaeina le kapisi seia oʻo i le kiona muamua - e le o se mea e taʻe ma e le faʻaitiitia.

Tina F1

O se laau toto na totoina e le Setete Setete i le Volga. O laʻau kapisi e le o se mea e sili ona eleelea, ae ua lelei ona teuina mo le ono masina. O le tuputupu ae o le vaitau e 150-160 aso.

Cabbage Mama F1 e le eseese i le tele o ulu o kapeti, ae e le afaina ai

O le soʻo e siʻi luga aʻe. O laulaau e tele-lapopoa, lanumoana-lanu meamata, e ufiufi i se laulau malamalama o le vela. O le luga e toetoe lava a lamolemole, sina pusa, o pito e oʻo lava. O ni alo e fai si faʻalelei, i luga o le lanu meamata, e fetaui lelei (avega mamafa - 2.5-2.7 kg). Ole laʻititi o le teena e laʻititi ifo i le 9%.

Valentine F1

O le kulupu na fafagaina lata mai talu ai nei, na vave ona manumalo ai i le alofa o tagata Rusia. O le tuputupu ae o le vaitau e 140-180 aso. Tetee i fusarium. E i ai ni nai ulu o tagata e le faʻatau pisinisi, ae le silia le 10%. Faʻafiafiaga ola - 7 masina pe sili atu.

Cabbage Valentine F1 - o se mea lata mai talu ai nei o le au faifaatoʻaga, ae na vave ona talisapaia e le au fai togalaau

O le fafo e malosi tele, ae o laulaau e tele-tetele, lanu-lanumeamata. O le luga e toetoe lava a lamolemole, e ufiufi i se paʻu mafiafia o le ufiufi o wax.

O le maualuga o le laʻau e tusa ma le 3.2-3.8 kilokalama, o le paʻepaʻe, lanu-lanumeamata i luga o le tipi. O le maualuga ma le maualuga o le ogalaau o uiga ia. O le tofo e na o se mea manaia, o le kāpeti o se mea laʻau tele, suka. Filifiliga sili mo le faʻamalosi.

Sua o le suka

O le ituaiga e fautuaina mai e le Setete Resitala mo le galueaina o Siberia i Sisifo, e iloga i lona faaaogaina masani. Soifua maloloina - ia le itiiti ifo ma le 8 masina. O le tuputupu ae o le vaitau e 160-165 aso.

O le soʻo e faʻatūina, malosi. O laulaʻau e lapopoa, lanu meamata ma se lanu enaena, e le o se mea e mafai ona iloa. O le luga e toetoe lava o le laugatasi, e faʻaalia e ala i le "mimiti" ma le faʻasalaga i tafatafa o le pito.

Sugarloaf kapisi e le oʻo lava i sina taimi le fiafia

O ulu e lauulu, lanu-lanumeamata i luga o se tipi. E matua puupuu le pou. O le mamafa o le mamafa e 2.2-2.8 kilokalama. Latou te le eseese i le tulaga faʻapitoa, ae e le afaina ai le faʻamaʻavale i soo se auala. O le pasene o oloa gaosia e 93%. O le ituaiga e taua tele e le gata mo lona tofo lelei ma le le atoatoa o le ita. Faatasi ai ma ona tulaga le mautinoa - o le tetee atu i keel, fusarium oe ma le bacteriosis.

Orion F1

O le resitala o le setete o loʻo fautuaina ai le faʻatupulaia o lenei lala i le Caucasus i Matu. E manaʻomia le 165-170 aso e faʻamaunu ai ulu.

O le laina e faʻatulagaina, maualalo (35-40 cm), ma faʻatusatusa (68-70 cm le lautele). Laitiiti e toetoe lava a vaʻavaʻai, ma petioles pupuu. O le 'eleʻele e 18-20 cm le maualuga. O laʻau e faʻaloloa, e matua pala, e tusa ma le 2.3 kilokalama. I luga o se lau, o le kapisi e paʻepaʻe sinasina. Taumafai lelei, faʻapea foʻi ma le tausia lelei. Seʻia oʻo i le masina o Me i le tausaga e sosoo ai, e 78-80% o ulu o kāpeti e totoe.

O le Kapisi Orion F1 o se fualaau laʻau tele-tele, ae sili ona mataʻutia

O le kulupu e manuia le tetee i le bacteriosis, e sili atu le leaga - i fusarium. O fualaau aina e maua mai ai se falemaʻi, e tusa lava pe o le a le laki o le galue o le galueʻaga i le tau i le taumafanafana. E masani lava e leai ni pulou kapeti, e faʻataʻoto faatasi.

Lennox F1

O le kulupu mai Holland. Tapulaa i luga ole vaega o le galueaina e le Setete Resitara e le o faavaeina. Kapeneta e lelei ma fou, ma pe a maeʻa le teuina o taimi. O ulu na tupu i le 167-174 aso. Soifuaga tausi - e oo i le 8 masina. O lenei kapisi e faʻafetai i se aʻa malosi e faʻafefe lelei ai le lāmala.

O le kuki Lennox F1 e lauiloa mo lona faapaleʻaina o le lamala

O le soʻo e matua faʻatusatusa. O lau e lapopoʻa, fuamoa, lauulu-lanumeamata ma se vela lilac, faʻamalosi i luga o le veto tutotonu. O luga o le 'eleʻele e faʻafefeteina, o le pito e oʻo lava i. O le i ai o se ufiufi mafiafia o solo o le uiga lea. O ulu e tutusa, o le mamafa o le 1.6-2.4 kilokalama, e matua pala. O le fua faatatau atoa o le 9-10 kg / m². E talisapaia le vailaupapa ona o lona suka, ma o lona uiga o se maualuga o le vitamini C.

Vitio: Faʻamatalaga o Vaʻaiga Faʻapitoa o Kapisi

Fautuaga o le galueaiina

E le ese le tausiga o le kapeti i le tupu aʻe o isi ituaiga. O faʻaaliga autu e fesootaʻi ma le umi o le tuputupu ae o le vaitau. Ulu o kapisi ua matutua, latou te manaʻomia ni meaʻai sili atu.

Faʻamasinoga faʻaleleia ma sauniuni mo ia

Talu ai ona o le tele o lapisi tipi ua maeʻa e tusa ma le lima i le ono masina mai le taimi e totoina ai laau toto seia oʻo ina sili atu ulu o kapeti, ua tupu lelei lava i fualaau aina i se tau vaʻaia. I totonu o le palapala, o fatu i Rusia e faatoa mafai ona totōina i le itu i saute ma se vateatea.

O ituaiga o nei aso ma hybrids o loʻo i ai le puipuiga lelei, ae i le lautele o kāpeti e faigofie lava ona faʻaleagaina e le patipogengi. Ina ia aloese mai lenei mea, o fatu e maua ni aʻoga faʻapitoa aʻo lei totoina. Mo le faʻapalapalaina, faʻafefe i le vevela (45-50ºС) vai mo le kuata o le itula, ona saʻo ai lea mo ni nai minute ile vai malulu. O le isi filifiliga o le tuiina lea i se maliega o mea na tutupu mai (Alirin-B, Maxim, Planriz, Ridomil-Gold) poo se vailauga lanu piniki o le potassium i taimi uma. Ina ia faʻaleleia le germination, faʻaaoga soʻo se meaola biostimulants (potassium humate, Epin, Emistim-M, Zircon). Ua saunia le fofo e tusa ai ma faatonuga a le kamupanī, o loʻo totoina fatu i totonu mo le 10-12 itula.

O se vaifofo o le paluga oona - o se tasi o mea e sili ona taatele ile fomaʻi, faʻafeiloaʻiina fatu kuki i totonu - o se puipuiga lelei o maʻi faʻamaʻi

O le taimi sili ona lelei mo le totoina o le kāpeti i luga o fatu laau o le faaiuga o Mati poʻo le amataga o Aperila. O fualaau o loʻo faʻafefeteina i le eleele i le afa muamua o Me; e seleseleina le seleselega ia Oketopa. I le itu i saute, o nei aso uma ua tolopo le 12-15 aso talu ai. O nei ituaiga ma hybrids e le fefefe i fugalaau o le autumn, o le le lelei o le vevela e le afaina ai le tausiga lelei.

Soo se kapisi e faʻafefeina le gaosiga ma le tau le lelei. O le mea lea, latou te totōina vave lava i totonu o ni pani iti. Laʻau - o se faʻafefiloi o humus, laufanua lafulemu ma le oneone i le tutusa tutusa. Ina ia puipuia maʻi faʻamaʻi, faaopoopo i ai ni meaʻai papago po o ni fafie. A o le totoina, o le meaʻai e faʻamamaina lelei. O fatu e tanumia i le 1-2 cm, faʻafefeteina i se fasi manifinifi o oneone lelei i luga.

Cabbage ua totoina i totonu o pusa paʻu e mafai ona tuʻuina atu i le moega e aunoa ma le aveeseina mai le tane

Seia oʻo mai pulapula, o loʻo teuina ia pusa i totonu o se nofoaga manaia i lalo o se ata tifaga poʻo se tioata. I le avea ai ma tulafono, o fatu e tupu pe a mavae le 7-10 aso. O fualaau aina e manaʻomia ona tuʻuina atu itula o le ao o 10-12 itula. O le vevela i le 5-7 muamua aso ua tuʻu ifo i le 12-14 ° C, ona siitia lea i le 16-18 ° C. O le meaʻai e tumau pea ona faʻamautuina i se tulaga faʻapitoa lava susu, ae le sasaa (o le mea lea e tupu tele i le atinaʻeina o se "lanu uliuli").

Mo le atinaʻe tatau o kapeti tipu, e manaʻomia le maualalo o le vevela

I le laasaga o le lau lua lona lua, o le kāpeti e fafagaina i le faʻamalaina o le gaʻo mineral (2-3 g i le lita o vai). O le vaiaso mulimuli ane, e faʻamalūina i se vaifofo o se auala faigata mo fualaau (Rostock, Rastvorin, Kristalin, Kemira-Lux). E tusa o le vaiaso aʻo lumanaʻi le totoina i le eleele, e amata ona faʻamaʻaʻaina kāpeti, ma faigofie ai ona faʻafetaui i tulaga fou. O le sauniuni mo le totōina o fatu e oʻo i le maualuga o le 17-20 cm ma e 4-6 ona lau moni.

Aua e te faatuai i le totoina o tipu tipi i le eleele: o le matua o le laau, o le leaga e tupu mai i se nofoaga fou

Vitio: tuputupu aʻe tipu tipu

O le moega ua saunia muamua, filifilia se avanoa avanoa. O le penumbra mama e le talafeagai mo aganuu. Ona o le maualuga o le vevela o le ea ma le eleele, o loʻo maua ai ni nuʻu maulalo. Aua nei galo e uiga i le fua o fua. E sili atu le lelei o le gaosiga e sili atu ona lelei pe a uma ni beets, otaota, Legumes ma Solanaceae. O aiga mai le Cruciferous aiga e pei o muamua e le manaomia.

Mo le galueina o kapeti e filifili se nofoaga avanoa e mafanafana lelei i le la

E manaomia e le kapini eleele le malamalama, ae lelei. E le faʻafeiloaʻi ma le vaʻaia le tino o le kulimi ma le saline. Pe a eli i totonu o le eleele, e tatau ona faʻaofiina le humus poʻo le palapopo palapopo, falaoamata o le dolomite, fuluʻi ma pailani faʻasaina (e mafai ona suia i lalo o le pefu laupapa). I le tautotogo, 10-15 aso ao lei totoina, o loʻo moe lelei le moega ma faʻapipiʻi faʻamafanafana faʻamalolo.

Humus - o se meafaigaluega lelei e faʻaleleia ai le tamaoaiga o le eleele

Vaʻa muamua aʻo leʻi totoina le kapeti. Ia mautinoa ia pipii i le totoina o le toto (tusa ma le 60 cm i le va o laau totő ma le 60-70 cm i le va o laina), ina ia lava le ulu o ulu sipuni mo meaai. O fualaau e tuʻuina atu i se nofoaga tumau ma se ipu. I le pito i lalo o le pu tuʻu sina humus, se sipuniti o superphosphate ma o le sipuni e vevela e faʻamaʻi ai faʻalavelave. O le kapeti ua tanumia i le muamua o laʻau, toe faʻafeinu tele, mulched. Seia oʻo ina amata ona tupu, o le faʻapipiʻi o mea papaʻe paʻepaʻe ua fausia i luga aʻe o le moega. Po o ituaiga taʻitasi e faʻapipiʻi faʻatasi ma laʻau paranesi, pulou pepa.

Ua totoina laau totifi Cabbage i le tele o pupu vai suamalie, toetoe lava i le "palapala"

O fatu laʻau pupuʻu ua totoina i fanua tatala i le faaiuga o Aperila poʻo le amataga o Me. O le eleele i le loloto o le 10 cm e tatau ona mafanafana i se tulaga maualalo o le 10-12ºС. A totoina, mataʻituina le polokalame, 3-4 fatu e tuʻuina i totonu o vaieli taʻitasi. Fafasi luga o latou pito i luga i le paʻu o le mumu po o le humus (faʻalelei 2-3 cm le mafiafia).

Kapisi (o fatu ma fatu) e totōina i le eleele, tuʻuina atu laau totō ma se nofoaga talafeagai mo meaʻai

A o leʻi tupu mai, ona tapuni lea o le moega i le afifi palasitika. Ona faʻamalosi lea i le ufiufi o mea i luga o le arcs. A maeʻa le masina, e mafai ona aveese le fale mo se aso, pe a maeʻa le 1.5-2 vaiaso - faʻaaogaina atoa. I le laasaga o le lau lua lona lua, o le teenaina, o le tuʻuina lea o se fatu se tasi i vaieli taitasi. "E le tatau ai" ona vavae ese ma seleulu pe faʻapipiʻi latalata i le eleele.

O fatu laʻau pupu lemu e totoina i nofoaga matala pe afai e mafai e le tau i le itulagi ona faatagaina

Vai faʻamaina fatu. O le vai masani e mafai ona suia i se vai lanu piniki mumu o le potassium. Ina ia puipuia mai faʻamaʻi faʻamaʻi, o le kapisi e paʻu i le penisina poo le sulfur sulflo. O le eleele i totonu o le togalaau ua sosolo i le paluga o le kesi, tapaa tapaa ma pepa palapala. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻafefe ese ai le tele o faʻamaʻi.

Isi tausiga

O le kapisi pito umi, e pei o isi ituaiga, e masani lava ona tatalaina, o le togalaau e veleina. Faʻasalaga, e tatau ona e faʻaeteete e le sili atu i le 10 cm le loloto. E tusa ma le tolu vaiaso talu ona totoina, e faʻaleleia le faʻaleleia o le atinaʻe o le tele o aʻa faaopoopo. O le faʻagasologa e toe faia pe a mavae le isi 10-12 aso ma ao leʻi faʻataunuʻu laulaʻau i se kapeta faifai pea. O le pupuu o le aʻa, o le tele o taimi e te manaʻomia ai ona tupu aʻe laau.

Le mea lelei, e tatau ona tatala le moega laʻau peʻa uma ona faʻafeinu - o le mea lea e fesoasoani i le faʻaleleia o aʻa, e le mafai ai ona susu le susu i le palapala

O le vaega autu o le tausiga o kāpeti o le faʻamautu talafeagai. E faapitoa lava lona manaomia o le susu i Aokuso, ao faia le ulu o kapeti. O le totoina vave o laau e fainuina i le 2-3 aso, e 'ai le 7-8 lita o le vai i le 1 mita. A maeʻa 2-3 vaiaso, o le vaeluaga o taualumaga e faaluaina, ma o le masani e oo atu i le 13-15 l / m². E tatau ona susu le eleele ile loloto o le 8 cm. O le mea moni, o le tele o le faʻavaivai e sili atu lona faalagolago i le tau. I le vevela, o le kāpeti e faʻafeinu i aso uma pe faalua i le aso, i le vaveao ma le afiafi. E mafai foi ona e suluina laulaʻau ma ulu o kapisi.

O le Kapisi o se aganuʻu agaalofa, e faʻaaoga foi i fatu faatoa totōina, ma laau matutua

O le sasaa saʻo o le vai i lalo o aʻa e le manaomia. O loʻo i tafatafa ane o le kapisi lata ane i luga o le palapala, faʻafuaseʻi ona faʻaalia ma faʻagogo. E sili atu le suavai i le fesoasoani o vaʻai i lalo. Afai ei ai se tulaga faʻapitoa, latou te faʻapipiʻi le sprinkling (o lona kapeti e fiafia tele) ma faʻafefe. O nei metotia e mafai ai ona e susuina le palapala.

E matua le mafai lava ona suia le vaitau o le lamala e seasea ona maua, e tele le suavai. O le mafuaaga autu lenei mo le tafe o ulu.

E tusa o le masina aʻo lei seleseleina, e faʻaititia le faʻafeinu i le mea e manaʻomia. Cabbage i lenei tulaga o le a avea ma juicier, maua ai le suauu o loʻo i totonu o le ituaiga.

O le vaitau o le vaomatua ua leva ona tuai le kāpeti, o le mea lea, e manaʻomia ai le tele o le faʻamalolo i le vaitau nai lo le vave ma le tele o ituaiga meaʻai. E amata ona latou faia faʻatautaia faʻatasi i le taimi e tasi ma le uluaʻi mauga. Soo se oloa oona e maua ai - o le ammonium sulfate ,urea, ammonium nitrate. O loʻo faʻafefiloi i le palapala i le fua faatatau o le 10-15 g / m² pe faʻafefe i le 10 lita o le vai. A maea le masina, ona toe fai lea o le taualumaga.

Urea, e pei o isi fomaʻi oona, o loʻo faʻamalosia ai le kāpeti e faʻamalosia ai le lanu meamata

O le Kapisi e lelei tele mo soʻo se faʻalalaʻau faʻasaina. O se ofutalaloa sili ona lelei o le faʻafefeteina o le povi pulu fou, o le manulele o manulele, laʻau, ma le laʻau. Sa latou faʻafefe le kapisi lua pe tolu i le taimi o le taumafanafana faatasi ai ma le vaeluaga o le masina. Aʻo leʻi faʻaaogāina, e tatau ona fufulu ma faʻafefe le faʻafefeteina i le vai i se fua faatatau o le 1:15 (pe a fai o le taotoga) poʻo le 1:10 pe'ā faʻaaogaina soʻo se isi meafaitino. E le sili atu le leaga o fomai faʻamalosi - Multiflor, Pepa pepa, Gaspadar, Agricola, Zdorov.

Nettle infusion - o se faʻaaogaina lelei o le fugalaau masani

O le kapisi e manaʻomia le nitrogen, ae naʻo le afa muamua o le vaitau tuputupu aʻe. I le taimi lava e tasi, o le togafitiga fautuaina e tatau ona matua tausisia. O lona soona leaga e afaina ai le puipuiga o le laau, e fesoasoani i le faaputuputuina o le palapala i lau.

O le taimi lava e amata ai ona fai le ulu o kapeti, latou te fesuiaʻi i falaoa ma fulufulu fulu. Aʻo leʻi seleseleina, ua faʻafefe le taimi o le kāpeti 1-2 taimi ma se vaifofo o le superphosphate ma le sulfate sulfate (25-30 g mo le 10 l). Pe mafai foi ona e fufuluina fafie fafie i lalo o le ala i 1.5-2 vaiaso uma. O se afaina ua saunia mai ai (o le afa-lita le 3 lita o vai inu).

O le ash ash o se punavai masani o le potassium ma le maika, aemaise lava le manaomia o le kāpeti i le taimi o le matua o ulu o kapisi

Aua neʻi galo e uiga i laei pito i luga. O le kapisi e gaosia aemaise lava le le lelei i le eleele o le boron ma le molybdenum. I le gasologa o le vaitau, e faʻaalu i le 2-3 taimi faʻatasi ma se vaifofo o elemene - 1-2 g o le konatela faʻasolosolo, suauu tiso, copper sulfate, boric acid, ammonium molybdenum acid i le lita o vai.

Vitio: tausia le tuai o kāpeti pe a uma ona toto i le eleele

E seleseleina pe a uma ona matua. E le sili atu le leaga o ulu o kapeti. O le tele o ituaiga ma hybrids e faʻafeiloaʻi ai mea leaga laiti e aunoa ma le afaina ia i latou lava, o lea e sili ai le faʻatali ma le seleselega. O le tele lava o taimi, o le kāpeti na tupu i le afa muamua o Oketopa, e le masani ona i ai - i le faaiuga o Setema.

Faʻataʻitaʻiga fai togalaau 2-3 vaiaso aʻo leʻi seleseleina ua fautuaina e tatuʻu le aʻa, ma tipiina e tusa ma le tolu, ma sina vaʻaia le laau i le palapala. O le a le toe tuʻuina atu i totonu o kapisi meaʻai, faʻalauteleina le lapopoa ma o le a mautinoa lava e le o se mea e tupu.

O le Kapisi e tatau ona toso ese i aʻa. E mafai foi ona e teuina lelei i le auala lenei, "toe totoina" i totonu o se atigipusa ma le susu pe o le oneone. Ae i lenei tulaga, e tele se avanoa e alu ai.

O aliʻi e faʻamoemoe e teu ma le faʻaeteete se taimi umi, e lafoai ai i latou ia e oʻo lava i sina mea itiiti lava le masalomia o mea leaga. E tipi le pou i se naifi mama ma mama, e le itiiti ifo i le 4-5 cm. E lua le tolu pe tolu laupepa e le manaʻomia ona aveeseina. O vaega uma o loʻo gaosia, faʻafefeteina i le paʻu carbon carbonate, colloidal sulfur, cinnamon.

Kapeneta e fuafuaina mo le teuina o taimi uumi e filifilia ma le faaeteete

O le Cellar poʻo le pulou aʻo leʻi tuʻuina le kapeti e tatau ona faʻamaʻi, solo uma pito i luga ole fofuga o le lime. O laʻau kapisi i le tasi le papala o loʻo tuʻuina i luga o fata e ufiufi i vali, vaʻai, vaovao, oneone, meaʻai o talafou ina ia latou le paʻi le tasi i le isi. O le puipuia o le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻaleagaina, ua fautuaina ina ia faʻafefeteina i latou i ni meaʻai mafiafia po o fafie fafie.

Ina ia laveaʻi avanoa, o ulu o kesi e fesoʻotaʻi i paipa ma tautau i luga o se uaea poʻo se maea faʻatautau i lalo ole taualuga. I lenei tulaga, e tatau foi ona latou le paʻi le tasi i le isi.

O lenei auala tulaga ese o le teuina o kapeti e avanoa avanoa i le pulou

E oo lava i ituaiga sili ona lelei ma hybrids o le tuai o kāpeti o le a le pepelo mo se taimi umi, pe afai e te le tuuina atu ia i latou tulaga talafeagai. Ua teuina le kalama i se mea pogisa ma lelei le ea i le vevela o le 2-4ºС ma le susu o le 65-75%.

Vitio: selesele kapeti ma teuina

Faʻatalanoaina e le Faatoaga

O le ulu o le maa - i le taimi o le kāpeti, e tu i totonu o le pulu i luma o pulu e aunoa ma ni faafitauli, pe afai e aveese seia oʻo i le malulu - ua lelei ona teuina i totonu o le pulou, ua mamago mo le faʻamafanafanaina, o le tofo e manaia, e leai se mea e sili ona manaia ma matagofie. Ou te totoina se Languedaker ia te aʻu lava ia, e masani ona masani ma mumu. E le pala, e manaia, suamalie, ma e manaia lelei.

Advmaster21

//dacha.wcb.ru/index.php?showtopic=49975

Na ou filifilia le kāpeti Kolobok. Ulumatua, laitiiti, maoaʻe ulu o kapisi, lelei lelei teuina. Ma sauerkraut e lelei, ma fou. Afai e totō le falala i le itu taumatau ma le agavale, o le a leai ni auala. E matagofie uma ma aoga.

Nikola 1

//dacha.wcb.ru/index.php?showtopic=49975

Ou te fiafia i le tele o kapisi Valentine. E moni, matou te leʻi taumafai e faʻamalosi, ae o loʻo teuina lelei lava - seia oʻo ia Mati-Aperila i le itiiti ifo, aʻo le tofo ma le manogi e le faʻaleagaina. I le tautotogo, a e tipiina le ulu o kapeti, e te lagona e peiseai na e tipi ese mai le togalaau. Talu ai nei, na ou totoina ai i luga o laʻu fatu laau, o fatu o Langedeaker ma Zimovka e leʻi tataina mo le tausaga.

Penzyak

//dacha.wcb.ru/index.php?showtopic=49975

Mai le taimi tuai, ua leva ona matou tuputupu aʻe le ituaiga o Moscow Late-15. Ou te fiafia i le mea moni o le salting o se mea matagofie ma le mea moni e faigofie ona tausia. O loʻo i ai o ia i luga o le vae, o le vele ma le vevela e lelei. Peitai o Moscow Late-9 e eseese: e le o se mea e tasi, e ufiufi le palapala ia te ia lava, ae e matua puipuia lava i le manava. Mo le teuina o taimi uumi, o le a tatou maua se kulupu valemini.

Liarosa

//dacha.wcb.ru/index.php?showtopic=49975

Maʻeu - e leai se kuki e sili ona lelei, o se mea tuai tele. Kolobok e sili atu. O laʻu uo teine ​​e faʻaaloalo ia Megaton F1 - ma teuina mo se taimi umi, ma e mafai ona e faʻamalosi.

Esme

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=2699&start=15

Mo se umi umi ou te fautuaina le kapisi Valentine. Ioe, o loʻo taoto ma mo se taimi umi. Ia, mo le salting, ou te fiafia i le Glory.

HDD

//www.forumhouse.ru/threads/122577/

E masani ona ou taatia Moscow Late ma Sugar Loaf i le pu. O laʻau kapisi e mafai ona tupu tele, mai le 6 kilokalama. O le ulu o kapeti e matua tele, e teuina lelei. Sugar Loaf e suamalie.

Gost385147

//www.forumhouse.ru/threads/122577/

Kharkov taumalulu o se vasega lelei. E teuina mo se taimi umi, o le mea tonu mo le faʻamalosi.

Irishka

//greenforum.com.ua/showthread.php?t=11&page=3

O loʻo i ai laʻu kāpeti. E taoto le tagata faʻataʻitaʻi seia oʻo i le tautotogo, o le mea lea e tupuga mai.

Natalya Alex

//greenforum.com.ua/showthread.php?t=11&page=4

Sa ou totoina le kapisi Valentine mo le tolu tausaga. E teuina lelei, o ulu o kapeti e fua ma talafeagai mo le teu.

Afafine o Forester

//www.nn.ru/community/dom/dacha/posovetuyte_sort_kapusty.html

O le seleseleina o le tuai o le kāpeti e tatau ona faʻatali umi, ae sili atu nai lo le totogiina mo le mausali o ulu o kapeti. O le tausia o se seleselega ei ai ona lava nuances e manaʻomia ona vave aʻoaʻo, ae leai se mea faigata i le tupuina o ituaiga tuai ma le totoina. E masani lava o le filifiliga e sili ona faigata mo le fai togalaau. A uma, o le fanua eleele e gata, ma e tele ituaiga o aganuu. Ma o ia mea taʻitasi e iai ona lava mea e le faʻamagaloina.