Laʻau

O vine vine Kishmish: suamalie sisila i le laulau Rusia

O Kismish o se vine suamalie lea e mafai ona faʻaaoga uma e fai ma laulau eseese ma faʻapitoa faʻapitoa. O se mea manaia le suamalie ma faamatalaga malie mo tagata matutua ma tamaiti. Ae o le autu autu o le ituaiga o le leai lea o fatu. O se kishmish e mafai ona aina i alafau uma e aunoa ma le fefe i fatu. E ui lava latou te le afaina, latou te maua ai le fiafia e le tele tagata. Ma mai le aoga o Kismisi latou te faia ai vine mama lauiloa.

O le talafaasolopito o vine Kismish

O le igoa o lenei ituaiga e maua ai aʻa o Peresia, ma foliga fiafia, e pei o se ituaiga o suamalie faasamasamanoa - Kishmish. O le faaliliuina moni o "vine mamago." E masani lava, o le lauʻeleʻele o lenei ituaiga o Asia Tutotonu. Na muamua taʻua Kishmish i le 1212 i se tala faasolopito Uzbek.

I le taimi e tasi, o vine ma fatu laʻitiiti po o lo latou toesea atoa na faʻaalia i le teritori o Asia Tutotonu. Na tupu lenei mea e ala i suiga masani. O se suesuega masani na matauina e tagata ma faaauau pea. O le taunuuga o le galue malosi o le fananau mai lea o le tele o ituaiga o vine i le paʻepaʻe, piniki po o le paʻu.

Kishmish - o se foafoaga uiga ese o le natura, lea na fiafia tagata i le fiafia

Faamatalaga ma uiga o le ituaiga

O le igoa Kishmish e tuufaatasia ai se vaega toatele o ituaiga o ituaiga e tele o latou uiga.

  1. O le uiga taua tele o le leai o fatu i totonu o le pusa. I nisi ituaiga o laau, o fatu o loo i ai pea, ae e laiti tele ma e le o tausia ae latou te le o lagonaina.
  2. O fuifui vine o Kismish e paʻu pe vaʻavaʻai ma vine laiti. O le lanu e faalagolago i le eseesega. Ae, e tusa lava po o le a le eseesega - o le berry ei ai lona fale tele ma e sili ona lelei lona faʻasaoina.
  3. O le pipi o loʻo i ai le maualuga o le suka - mai le 17 i le 25%. O le mea lenei e avea ai Kismish ma seʻau lelei mo le faia o vine vine.

    O le maualuga o le suka, le lava o fatu ma pupu palapala e avea ai Kishmish ma se ituaiga eseese mo le faia o vine

  4. O Kismish o se vine vine lautele, e mafai ona faʻaaogaina i le taimi e tasi i le meaʻai ma ituaiga laulau. O pipi e mafai ona faʻauʻu faʻamaʻi, faʻamago, faia uaina, faʻamaina otaota.
  5. O ituaiga uma o vailaʻau e sili atu ona lelei.
  6. O Kishmish o se oloa aoga tele. O vitamini ma microelements o loʻo aofia ai i totonu e fesoasoani e toe faʻaleleia pe a maeʻa se maʻi tuga, lagolago le muso o le fatu, ma faʻafoʻi mai le malosi i le masani.

I luga o lenei mea, masalo, o mea masani lautele e tutusa. E ese le eseesega o le vevela ma le malulu.

Kishmish Radiant - vitio

Fiafia ituaiga

Faafetai i galuega filifilia, o ituaiga o le vevela o Kishmish e mafai ona tupu nei e le gata i totonu o Rusia Tutotonu, ae faapena foi i itu vaivai. O ituaiga sili ona lauiloa e eseese e le gata i le lanu ma le tele o vine, ae faapena foi i se seti o uiga.

  1. Hungarian Kishmish, po o Kismish 342 - o se ituaiga lauiloa. E faʻamoemoeina vave, aua e naʻo le 110 - 115 aso e matua ai. O le laau e malosi tele. O vine e laʻititi i le lanu, lanu meamata. Ole lapisi o le pulumu e amata mai i le 300 i le 500 g. O le pulupulu e vaivai, ma se mea manaia. Tetee atu i faʻamaʻi faʻaleaga. E tumau le maligi mai le 22 i le -26 ° C. Faʻaaogaina e pei o se mea taumafa suamalie, e talafeagai mo le faʻamago.

    Hungarian kishmish e tulaʻi i fulu malulu

  2. Kishmish Aksaysky o se ituaiga o le uluaʻi fua, e mafai ona e seleseleina fualaau aina i le faaiuga o Iulai - amataga o Aukuso. Busu malosi malosi. O le fusi e lapoa tele, o le tino e foliga mai, o le mamafa o le 500 - 600 g. O vine e tele, oval. O le pulupulu ei ai se maliega lelei lelei faatasi ma se manogi manogi, o le sugar sugar content is high. O vine o loo valiina i lanu piniki piniki, ae a oʻo ina matua lelei, latou te faʻapouliuligia le lanu piniki. Faʻafefete i le milipolo, oidium, e sili atu ona puipuia ile pala. O le faʻatinoina ma le faʻatinoina o galuega e lelei.

    Kishmish Aksaysky e puipuia mai le tele o faʻamaʻi

  3. Kismish Century - o se meaʻai i le USA i le 1966, e lauiloa i le lalolagi atoa. O le taimi matua e fua - i le 120 - 125 aso mai le amataga o le vaitau tuputupu aʻe. O loʻo i ai i le laau se vaomatua malosi. O le paʻu o le tino, foliga i le tele, lapoa tele - 700 - 1200 g. O laʻau e samasama-lanu meamata, o foliga o le ova, ma se paʻu manifinifi ae malosi. O le pulupulu e tutusa lelei, e ese le manaia, suamalie. O le tofo e faapaleniina, faatasi ai ma le manogi o mea manogi, sugar content 13%, acidity - 6 g / l. O le vailaʻau e maualuga lona tetee atu i le osofaʻi, lea e maua ai se faʻamatalaga lelei. Ae e leʻo lelei ona teuina - e vave ona maua e le vine se lanu enaena. Mausali-faʻafefe - e oʻo atu ile -25 ° C.

    Kismish Century - o se ituaiga lauiloa mai Amerika

  4. Kishmish Radiant e na o le pau lea o le ituaiga o aofia i le Setete Setete. Faʻasalaga o le taliaina - Lower Volga ma North Caucasus. E aofia ai ituaiga eseese ma le vaitau o le taumafa - 125 - 130 aso. Vaʻaia vao ma le laugatasi o laʻau e lima-lobed ua matuā faʻaseseina. O le lau laulaau o le lanumeamata lanumeamata ma se lanu susulu. O le fugalaau e faʻapitoa. O le fugafulaau apaʻau, ma le mamafa o le mamafa o le 413 g. E tusa ai ma nisi o lipoti, e mafai ona maua le mamafa e oo i le 1 kilokalama. O togalaau o loʻo i ai le foliga o le ovoid elonumi, ma le laugatasia o le tele. E paʻu le paʻu piniki, o le aano o le aano e lelei, e manaia ma lelei. O le fuataga o tasters e matua maualuga lava - 9.1 points (i luga o le 10-fuainumera). O le fua faatatau masani o le 126c / ha. E taia e le paʻu i le 4 points, o le paʻulea i le 3 points (o le faailoga e sili atu le maualalo nai lo le tulaga masani), e le oumumuma e 1 le pito.

    Kishmish Radiant - o le e ona le tofo sili

  5. O Kishmish Moldavsky o se ituaiga o mea e masani ai, o le 155 aso e pau mai i le fesuisuiai i le tulaga o le tomai faapitoa. Ua totogo le togavao. O lapisi e lapopoʻa, ma le mamafa o le 600 g. O vine e lapotopoto, o nisi taimi ova, o le paʻu e manifinifi ma malosi, o le lanu violē ma se paʻu laititi. O le pulupulu o se mea tino, e manaia. O le tofo e tutusa, suamalie. O le vailaʻau e puipuia i le milipolo ma le phylloxera. Afai e leai se mea e faaleagaina ai le laʻau laʻau, ona faʻasaʻo lea o vine i le lauulu enaena. Faʻafetaia le maligi ile -18 ° С. E faʻaalia ai le sili atu ona mafai ona feaveaia ma e teuina mo se taimi umi.

    Kishmish Moldavsky - o se ituaiga e le fefe i le felauaiga ma le teuina

Laufanua Faʻamasinoga

O le manuia o le galueina vine vine Kismish e amata i se ituaiga filifili filifilia saʻo, e tusa ai ma ona uiga, e talafeagai mo lau eria. E le gata i lea, o nisi tulafono e tatau ona matauina.

Filifiliga o nofoaga ma tapenaga o eleele

Filifilia le nofoaga saʻo mo soʻo se vine o se taimi tāua i le faʻatoagaina o togalaau. Mo se faataitaiga, o Kismish o le a le tupu i le paolo malulu. E le aoga le toto i tafatafa o laau ona o tauvaga mo vai ma meaʻai. E le gata i lea, e le o aofia ai ni vaega faʻatapulaʻaina - faʻamafanafana alofa. Mo le totoina o ituaiga eseese e te manaʻomia e suʻe ai le laufanua sili ona mafanafana ma sili ona la, ia tatala i le itu i saute poʻo saute sisifo. O le nofoaga e tatau ona faʻamafola pe i ai foi sina malulu laitiiti.

La o le la - o se elemene tulaga ese e maua ai e Kismish se suamalie manaia

O le paʻu o le paʻu e mafai ona faatagaina i na o tausaga muamua o le atinaʻeina. Talu ai o Kismish ei ai ogalaau uumi, o le pale o le fuaina o vine e faigofie ona aumaia i le sone o le malamalama sili ona maualuga.

O se filifiliga lelei o le totoina o se laau latalata i le puipui maa o se fausaga faʻapitoa - o se faletalimalo, o se faletaavale e tapunia vine mai le itu i matu. E le tatau ona faia lenei mea i tafatafa o le fale, ona o le tele o le suāvai e mafai ona mafua ai le le fiafia o le faavae.

I le mataupu faavae, e mafai ona ola Kismish i luga o soo se eleele. Ae o se fua faʻatoʻaga o le a aumaia naʻo eleele eleele ma le pala, lea e mafanafana vave ma maua ai le aʻa e faigofie ai ona maua le okesene ma le susu. O loimata ma le malamalama lanu palapala, o kerupi i luga o Cretaceous ma papa calcareous e iai na uiga. E mafai foi ona avea le oneone ma se filifiliga lelei, ae e tatau ona e mafaufau i lo latou gafatia e vave ona le maua ai le susu ma meaʻai.

E le talafeagai mo se tovine o eleele eleele ma se aʻa e le aʻafia-eleele (o le papa, latalata i le 1 mita i luga o le eleele), vaega eleele ma le saline.

Saunia vave le palapala. Afai o le totoina o le a faia i le tautotogo, ona amata lea ona saunia le saite i le tautoulu.

  • faamama le laufanua mai vao ma maʻa, faʻasaga le maualuga, faʻatumu le pu;
  • Fufulu le palapala loloto (i le loloto e le itiiti ifo ma le 65 cm), aʻo faʻaaogaina le humus rotated (3-4 kg i le 1 mita) ma le 100 g o le superphosphate. E le manaʻomia ona vavaeina pupuʻu tetele o le eleele, o ia paʻu i le taimi o le taumalulu o le a fesoasoani e maua ai le tele o timuga ma o le a vaeluaina i le tautotogo;
  • 1-1.5 kilokalama o le falaoamata o le falaoamata ua faaopoopo i eleele palapala;
  • ia faʻaleleia le tulaga o le mamafa o palapala palapala, faaopoopo i ai maa maʻa, oneone laititi ma humus;
  • eleele oneone palapala e fesootaʻi ma le faʻaofiina o paʻu, manu ma chernozem;
  • afai e faigata ona eli tele i totonu o le eria, faʻaaoga se faaputuga faʻamau.

O le kiliina o se nofoaga filifilia i le tautoulu, aua neʻi malepe le paluga o fanua, i le taimi o le taumalulu latou te pala ai

Taimi faʻaleleia

O le totoina o Kishmish e mafai ona faia i le tautotogo ma le autumn. I nofoaga e maua mai ai ituaiga, ma i le itu i saute, latou te totō i le tautotogo. O fualaau e totoina ia Oketopa - Novema, e faʻatatau i le tau.

I le faataitaiga a le Crimea, e mafai ona ou fai atu o le autumn o le taimi sili lea ona talafeagai mo le totōina o vine, ma e le gata. Faʻafefe o le tau, faʻafefiloi o le vevela ma le vaʻaia, e maua ai lena microclimate tulaga ese pe a pulea le aʻa e faʻafetaui i tulaga fou aʻo lei amataina le kiona muamua.

I nofoaga malulu e mafai ai e le autumn ona aumaia ni mea faʻafuaseʻi i foliga o gutu faʻafuaseʻi, o le totoina e sili ona lelei i le tautotogo. Ae e tatau ona e faanatinati i lenei mataupu. O le faagasologa o le a manuia pe afai e totoina le vine vine ao lei amataina le tafe, ao lei totoina le laau. O le vevela o le eleele e tatau ona i totonu o le 10 ° C ina ia aua nei galo le aʻa. I le avea ai o se tulafono, o ia tulaga e masani lava mo Aperila - amataga o Me.

E le gata i lea, e tatau ona e nofouta e faia le totoina o fatu laau, ma mo le vavaeina o le taimi sili ona lelei o le tautotogo.

Ua totoina vine vine i le tautotogo ma le autumn

Filifiliga o Togalaau

O le atinaʻe atili o le laau, o lona gaosiga, e faʻalagolago pe faapefea ona e filifilia le mea e totoina ai.

  1. O le faʻatulagaga sili ona faigofie o le faʻavasegaga o loʻo faʻatinoina e fualaau talavou. O le mea lea, o le 1 i le 2 tausaga le matua ua manatu e sili ona lelei.
  2. O aʻa E tasi le tulafono - sili atu aʻa, sili atu. Vaʻai ia latou le faʻamaʻatia, fulafula, faʻataunuʻu. Fai i le tagata faatau e tipi se fasi o le aʻa, pe afai o le tipi e mama, ona ola ai lea o le fatu.
  3. Stam. Mama, e aunoa ma ni faʻailoga o faʻamaʻi pipisi ma vaʻaiga o le necrotic, faʻamafanafana ma sosolo.
  4. Gain. E tatau ona matua, e le o se mea faigofie, ona i ai ni fatugaʻo.

O le fatuina o vine e tatau ona i ai se aʻa lelei ma ia i ai le itiiti ifo ma le tasi le tausaga

Totoina o togafitiga

O se lua o le vine ua eliina ma se fanua faʻaagaaga. O lona loloto e 70 - 80 cm, lautele - 1 m. O ia voluma e mafua mai i le mea moni e faapea, o aʻa o se fatu laau e mafai ona tupu lelei i na o eleele mama, lea e maua ai le aʻa ma le oxygen talafeagai.

  1. O le lafulemu lelei, na faia i le taimi o le eliina, ua fefiloi ma le 2 - 3 pakete o le moa fasipolo po o le humus, 200 - 300 g superphosphate, 100 - 200 g le masima masima.
  2. O le lagolagosua e tuʻuina atu i totonu o le loloto o le lua ma tuʻuina le alavai - piliki gau poʻo lapisi lapoa.
  3. Sasaa le paluga eleele ma faʻatumu i le vai ina ia faʻapala le eleele.
  4. A oʻo i le taimi e faʻalelei ai, eli se lua i le lua. O lona loloto e tatau ona i ai na e na o le 2 mata e mafai ona vaaia pe a uma ona totō i luga o le eleele.
  5. O aʻa o le aʻa e tatau ona taitaia i lalo.
  6. A uma ona totōina, e faʻafeinu le fatu ile vai mafanafana, pe a uma ona faʻafefe le susu, e mulumulu le eleele.

O se auala faʻamaonia e toto ai vine - vitio

Pe a totoina ni fatu, e taua le tausisia o le polokalame. I le va o vaomatua i le laina, e tatau ona 2, 5 - 3 m. E tutusa le mamao e tatau ona taofiofi i totonu o le vavae.

O le loloto o le totoina o vine vine e mafua tonu lava i le vaega o fesuiaiga ma le palapala. I totonu o le itu i saute, ua totō laau toto ina ia mafai ai ona mulivae le mulivae i le 50 - 55 cm mai le palapala palapala. I nofoaga malulu ma oneone oneone - 60 - 65 cm.

Tausia Tulaga

Mai le auala e maua ai e Kismish le agavaa, o lona gaosiga e faalagolago.

Faʻaiga ma fafaga

E fiafia Kishmish i le fausiaina. Ae o le tele taimi e le lava ma le le lava i le voluma o le a le aumaia ai ni faʻamanuiaga. E le gata i lea, e tatau ona amanaia le lelei o le eleele, mo se faataitaiga, oneone e manaʻomia ai le sili atu o le susu nai lo le chernozem.

O fualaau e manaʻomia ai le gauai atili. E fafagaina i aso uma e 4, aemaise lava pe a vevela le tau. 3 i le 4 pakete vai e tatau ona sasaa i lalo o le laau talavou. Ina ia faʻafefe lelei le susu, vaevae lenei aofaiga i le 2 atopa - taeao ma afiafi.

O vaitaimi sili ona taua mo le fuaina o vine vine:

  • amataga o vao;
  • se vaiaso ao le i fuga;
  • vave vave ona tupu;
  • potu faʻatumu.

2 vaiaso aʻo leʻi seleseleina, o le faʻainu e faʻaititia i le 2 taimi.

E tele auala e taliaina mo le faʻasusuina o vine, o le tasi o ia mea o le galu.

Fafagaina e tatau ona faʻalelei. O le faʻafefiloi faʻafefiloi e manatu lelei mo Kismish, faʻafeiloaʻi ma mea faʻalaʻau ma fugalaau faʻapitoa.

Fualaau faʻatau

Vaitaimi Fertilizer rate
Amataga o le tautotogoIna ia mafai ona amata vave ona ola vine, o loʻo faʻaaogaina se vaifofo o loʻo iai. Mo le fafagaina o le tasi
vao i le 10 l o le suavai ua soloia:
  • 20 g o le superphosphate;
  • 10 g o le ammonium nitrate;
  • 5 g le masima masima.

E mafai ona lelei le suia o laei i luga o le minerale, e fai ma faʻataʻitaʻiga, vaifofo manu.

I le tasi le vaiaso muamua
fugalaau
Saunia se vaifofo o le 65 g o le nitrophosphate ma le 5 g o le apocoa (dilute i le 10 l). E mafai ona faʻaaoga
ma mea faʻasolosolo - 2 kilokalama o le manua i le pakete vai.
FesoasoaniO le faʻaofiina o le nitrogen e taofi ina ia maua e vine le taimi e matua ai ao le i amata le tau malulu. O lea la muamua
o le amataga o le fua o vine mamago e faʻaaoga ai le superphosphate ma le fugalaʻau - 20 g i le
10 lita o vai.
Ogatotonu o le autumnO se laau e leiloa le fualaau suamalie e manaʻomia ona toe maua le malosi ao lei amataina le taumalulu.
Mo le faia o lenei mea, o le laʻei pito i luga o le autumn e tatau ona aofia ai le paluka ma le maika, ma ave le 25 g i le pakete vai.

I le tasi taimi i le 3 tausaga i le tautoulu, e mafai ona e faia le manua po o le faapalaga mo le eli.

Mo Kismish ua fautuaina e faʻapipiʻi tino o meaʻai ma mineral fertilizers

Togafitiga faʻapitoa e faʻaleleia atili ai le lelei o fua o fatu

I le vaitau o le vavao o vine vine Kishmish, o le vailaʻau o Gibberellin e faʻaaogaina, lea e faʻaitiitia ai le pa'ū o le ovary, ma o se taunuuga o lea ua faateleina ai le fua. E le gata i lea, e faʻaleleia ai le maualuga ma le suka i totonu o vine. Mo le faʻamoemoe lava e tasi, e mafai ona e faʻaaogaina le vailaau oona.

Teuteu

Soʻo se fatuina vine i le muamua 3 i le 4 tausaga o le atinaʻe e tatau ona fausaga. A aunoa ma lenei auala taua, o le a le mafai e le laau ona gaosia mea lelei ma o le a faigata ona tausia.

Ua amata ona tipi Kishmish i le tautotogo, e tusa lava po o le a le taimi o le totoina. I le avea ai o se tulafono, e faʻaaogaina se fusi faʻatasi ma le tasi, o nisi taimi ma ni lima lima se lua, o le tele o taimi, e taʻitaʻia i le tasi itu.

E tusa ai ma lenei polokalame, ua fausia se cordon tasi

Ina ia le faʻaitiitia le togavao, e tusa ma le 10 i le 12 vine e mafai ona faatagaina i le 1 mita le maualuga o le laau. Talu ai ona o le malosi o le eseesega, ua faia ai le umi o le teuteuina - mai le 8 i le 12 mata. Faataʻitaʻiga faʻaalia e faʻapea, i ituaiga eseese o Asia, lea o Kishmish, o le muamua 4 - 5 buds e le lelei, o lea e fautuaina ai e faʻaaoga umi le teuteuina ia latou. A uma le amataga o le tuputupu aʻe o le fana, ia mautinoa e faʻamautuina e ala i le faʻaaogaina o pepe e leai ni pepe ma mea e sili atu ona mamafa, ma tuʻu ai le 2 brushes i luga o ata taʻitasi.

E fia mata e tipi vine - vitio

Sauniga o le taumalulu

I nofoaga i saute e leai se mea e manaʻomia ai vine vine. Ae afai e te ola i le la i totonu o Rusia Tutotonu ma agai i matu, ona tatau loa lea ona faia lenei metotia tausi.

  1. I le tau o le autumn, togavao vao, i le sili atu o le tau vevela o loʻo faʻatulagaina ai le palapala ma o le a faʻaitiitia ai le susu. Faʻalelei le eleele e sili atu ona maua ma taofi le susu.
  2. I le taimi lava e tasi, faʻaumatia vao, o mea faʻasamaʻi ua faatulagaina i totonu ia i latou mo le taumalulu.
  3. Faʻaalu le faʻasaina faʻasamaʻi ma le potassium phosphate fertilizers ma aʻo leʻi oʻo i le taumalulu e faʻainu i le taimi.

Laʻau o vine vine e sili atu nai lo le fuaina. O vine ua faʻasaʻo, tuʻu i luga o le eleele ma ua uʻamea i le uʻamea po o laupapa faʻamau. Ulutala pito i luga e aunoa ma se mea e lalagaina ma ufiufi ai le eleele. E mafai ona e fausia pusa o plywood.

O vine e aveesea mai le lagolago o loʻo faʻapipiʻiina i le palapala ona ufiufi ai lea i ni mea e le o lalagaina.

Maʻi ma meaʻai

E na o fualaau lelei e mafai ona fua tele ma faaali mai fua lelei. O le mea lea, o le puipuia ma le puipuiga o laau mai faʻamaʻi ma meaola faalafua e tatau ona fetaui lelei.

  1. Paʻu paʻepaʻe. I le taimi muamua, e aafia ai le tumutumu ma le oso o vine. Ona salalau lea o le fasipolo i tagata taʻitasi, ona ufiufi lea o le pulumu atoa. Berries e avea ma mea e le aoga, liliu mumu ma paʻu ese. O vine mamaʻi e ufiufi i ni laʻau lapotopoto, e faʻasaga i luga o le pito i lalo ma se au uliuli. I nofoaga ua afaina, o le paʻu ua susu. I le malulu o le tau, e mafai ona e vaʻai i le pathogen spores - togitogi o lanu paʻepaʻe. Latou te faia i luga o vine ua afaina ma vaega o le vine. O le faafitauli e masani lava ona faʻaalia e ia lava pe a maeʻa, timu, milipolo. O le faʻamaʻi e mafai ona mafai, faʻapipiʻi ma le 4% o vaifofo o le vai Bordeaux, o se faʻafitauli 5% o Kaptan poʻo le 1% le faʻamalolo o le TMTD o ni auala e faʻafefe ai. Puipuiga:
    • faataunuuina o tulaga tau faatoaga;
    • e faapitoa lava le talafeagai e mataʻituina ai le faiga o le teuteuina o le vao e lelei le faʻaleleia ma faʻamalamalamaina e le la.

      O le paʻu paʻepaʻe o le iuga lea o le timu po o le timu.

  2. Gau pala. E mafai ona tupu le faʻamaʻi i luga o vine i le amataga o le faʻavaeina. Ae o vine na amata ona sasaa pe ua maeʻa ua sili ona aafia. O vine e lilo i lanu enaena, o le paʻu ua paʻu i luga ia i latou, ua aliali mai se paʻu fulafula lanumoana - felafolafoaʻi o le ogo. Afai o le autumn e matutu, ona avea ai lea o le afu ma le suamalie o vine, o le soona taua o le pala. Fuga e afaina i le lauulu enaena e le talafeagai mo le felauaiga ma le teuina. O le mea e leaga ai, e leai se togafitiga lelei mo le galo. O le mea lea, o taumafaiga uma lava e tatau ona faʻatonuina i faiga faʻafefe:
    • vave faʻasolosolo ma taofiofi fuʻa;
    • mimiti le lau laʻau ina ia tele atu avanoa i le la;
    • i le faailoga muamua o le toilalo, e tatau ona aveʻesea vave fualaau uma.

      Faʻaleagaina o le susu e mafua ai fua o vine

  3. Rubeni Muamua, o le faʻamaʻi e aafia ai lau. E i luga ia i latou le malamalama i le faaiuga o Aperila - amataga o Me, lea e salalau i le va o veins. I luga o ituaiga faʻamaina o vine, latou te mauaina se lanu enaena ma se lanu samasama laititi. I ituaiga eseese o le pisapisao, o le lanu o le mea e afaina ai le paʻu o le paʻu o loo i ai se lanu samasama-lanumeamata. O mea afaina e matago ma paʻu vave. O le laumei e mafai ona iu i le taofia o le tuputupu ae o le tila, inflorescences ma ovaries. O le tofo o vine e mafai ona suia mo le leaga. Afai o le kiliva na faʻaalia i le vaitau mulimuli, ona oʻo lea i le tautotogo, o le taimi lava e amata ai ona amata lau laʻau, faʻapipiʻi 2 - 3 vaʻaia ma le 1.5 - 2% Bordeaux vai poʻo le 0.5% Suʻeta solution. O le va i le va o taualumaga e 5 i le 10 aso. O isi gaioiga e tutusa lava ma le militili - 1% o vaifofo o le suavai o Bordeaux. Ole taimi masani ole laei pito i luga ma le lelei ile tausiga o le eleele o le a fesoasoani e faʻaitiitia le lamatiaga o se faʻamaʻi.

    Laʻau o vine vine e aʻafia

  4. Leafati. O le anufe laʻau e afaina ai pepe, ovaries ma vine. E tasi le anufe e mafai ona faʻaumatia e oʻo i le 50 taʻavale. Afai e faaleagaina le sua, ona tupu ai lea o meaola leaga i luga ia i latou, e mafua ai le pala o fua muamua, ona sosoo ai lea ma le pulumu atoa. Mo pata, o paʻu e faia i le tulaga o pusa o loʻo tautau i totonu o vao i le maualuga o le 70 cm mai le eleele. Vine dreg ua faʻafefe i le vai 1/3 ua sasaa atu i totonu o le mailei. E faʻafeiloaʻi ma anufe, togafitiga ma Wofatox (2.5 - 3 g o le sauniuniga mo le 1 mita) poʻo le Methylethylthiophos (15 g mo le 10 l) vai. Mo le faʻamoemoe o le puipuiga, i le taimi lava e maeʻa ai ona aveese le fale malulu, faʻamama ese le paʻu tuai lea na lafi ai le pupae ma susunuina.

    O caterpillars e mafai ona mafua ai le tele o le faaleagaina o le seleselega

  5. Laʻau. O nei iniseti, e tosina mai i le suamalie o fua o vine, faaleagaina o latou paʻu, o se taunuuga e le mafai ona teuina vine. E le gata i lea, o le faaleagaina o vine o le a oʻo i se faagasologa o le pala, lea e alu pea i fualaau aina atoa. E tele auala e taulimaina ai afaina. O le faʻaogaina lea o vailaau e tineia ai manu faalafua, o mailei faapitoa ma paʻu oona, o le faʻaumatia o ni meaola. Ae afai e te mafaufau i palapeti e aoga ai iniseti, ona faʻaogaina ai lea e faʻafefe ai le faʻasaga ia i latou. E mafai e oe, mo se faʻataʻitaʻiga, ona totō laau i luga o togalaau e manogi e pei o lapisi e le o latou fiafia - mint, lemonimo, basil. Ma i le faaopoopo atu i lenei mea, tuʻu ni ato faʻapolopolo faapitoa mai le tulle i luga o le vine faapitoa o vine.

    Afai e te tuʻu ni ato faʻapitoa i luga o vine momoe, ona leai lea o ni pusa e matataʻu

Faʻamatalaga e uiga i vine vine Kishmish

O le mea lea e le o se mea e ese ai, o ia o se tasi o taʻitaʻi e toʻasefulu i le lalolagi. E leai se mea e ese ai. E le mafai ona totoina ni fua, ae o loʻo i ai loʻu fale mai loʻu tuagane i luga o le auvai o le vaʻa Volgograd (o loʻo i ai le timuga sili atu nai lo le susu i totonu o le aai i le tele o taimi ma o loo i ai pea le ray i taimi uma.) ina ia fiafia le vine mamago ma le matagi e tusa lava pe leai se susu.

PETR

//forum.vinograd.info/showthread.php?p=1234034

Mai le kishmish sa ou vaai ma tofotofoina ia Kisakisisi, o Kishmish 342, Rusbol ma Kishmish Zaporizhzhya. O nei vine vine o loʻo ola ma aʻu. Talu ai ou te taumafai e ola na o ituaiga malolo ma le malulu, o le a leai ni au mea faapitoa. O le mea lea, o le Pakala ma le Miti, ona o lo latou tiga ma le le lelei o le malulu, e le o lisiina faatasi ma au. O vine mamago foi, ioe, e le maluelue ma e le faigata, mo le lua tausaga ou te leʻi fefe e totoina. Ae o se mea taua lenei i le sultanas, ma ina ua ou vaai i se vaega o le 75 (fitusefulu-lima!) Centimeters le umi ma se au matagofie, sa ou filifili e faia se tuusaunoaga mo lena. Kishmish 342 ma le Rusball e le mafaamatalaina ma lelei, 1-2 vasega o le leai o se ola, o lona uiga, e aunoa ma ni mea taua. O le Zaporizhzhya kishmish e sili atu ona mausali ma le malulu, ae o se uiga sauā: o le taumafanafana uma e taumafai malosi i soo se laasaga ina ia lafo ese le faʻaogaina ma taumafai e matua, lea e sili atu ona mamafa i le faʻaleagaina o le atinaʻe. O le mea lea, e tatau lava ona taofiofia pea, vavae ese mea leaga. O loʻo ia te ia le vasega lona fa o le leai o se fanau - o mataupu faavae e mafai ona matua mautinoa (e ui lava i le 2008 e leai lava ni mea taua). O mea lelei, e tatau ona maitauina le lelei o le vine, o le tele o mea leaga o loʻo i ai i le uila. Sa ou totoina "tamaitai" o loo siomia o ia (Demeter, Victoria, Means Zaporozhye) - ua matagofie le paina.

Vladimir Karkoshkin

//www.vinograd7.ru/forum/viewtopic.php?t=66

Sa ou taumafai i le tele o vine. Tele e pei o Veles, Radiant ma Century. Faateleina le numera o vao. O veles e matua manuia lava mo la tatou maketi: vave lava ona matua, matagofie vaaiga ma le tofo uiga ese. O le lua tausaga talu ai e toetoe lava a leai ni faʻavae. Afai e te le opoʻa ma tipi le inflorescence o le pito i lalo ma le pito i luga, e tatau ona e fufulu fualaau fusi vine e tusa ma le 1-1.5 kilokalama, faatasi ai ma lanu lanu.

Vladimir Karkoshkin

//lozavrn.ru/index.php?topic=1853.0

Mo tamaiti, ma le tele o tagata matutua, o le feanu e mumusu i le lua, o le tele o vine vine e masani ona manaomia. Ou te fia faʻafeiloaia tagata uma i nisi o aʻu aoina. E matua fiafia lava i lenei tausaga ma le vine vine Aphrodite. Ua ou tusia e uiga ia te ia. I uiga lelei uma, o le a ou faaopoopoina se galuega faigata tele o le ituaiga. O se avega e pei o Aphrodite na tosoina e ni nai ituaiga. I luga o le togavao e tusa ma le 40 kilokalama i le tausaga lona lua o le fuaina.

Sergiy

//citrusforum.org.ua/viewtopic.php?t=680

O le tautotogo na teʻa nei na toto ai vine vine e lua tausaga le matua o Luchisty ma le 342. O lenei tausaga o le a tatou seleseleina ai se fualaau toto i le 342, ae o Luchisty e le tau tupu ae i le tau mafanafana atoa ma o se taunuuga na le ala mai i le tautotogo. Na ia tuua o ia i le faʻamoemoe e ono oʻo mai lona mafaufau i le taumafanafana, ae foliga mai e mautinoa lava e tatau ona aveese.

Scratte

//www.autosaratov.ru/phorum/threads/158249-All-inograd/page7

O se vine, ma le tele o ituaiga, e matua le lelei lava i le galueaiina. E le gata i lea, na faia e le au faifaatoʻaga ia ituaiga o vine nei e le fefefe i le maualalo o le vevela ma avatu ai fualaau maualuga ma e tusa lava pe i itulagi ma se malulu. O vine e mafai ona tupu e le gata mo lau lava laulau, ae faʻapea foi mo le faʻatau atu, pe afai e te filifilia ituaiga ma vaʻaia lelei o le teuina ma felauaiga.