Faatoaga

E faʻapefea ona fai se laina mai le fafie e tipiina ma o latou lava lima

O ala i luga o le fale mafanafana e le gata o se mea e manaʻomia mo le makaina o le teritori ma o loʻo faʻataʻamilo i le nofoaga. O se elemene foi o mea teuteu o loʻo tauaveina se uta matagofie. O le faagasologa o le faia o alalaʻau o le mafanafana e faafaigofieina ona o le maua o meafaigaluega talafeagai ma mea i totonu o faleoloa. O le pepa ma meafaitino o le gaosiga e faʻalagolago lava i au mea e te manaʻo i ai.

Taiala, pe faʻapefea ona fai se ala o vavae laupapa

Ina ia faia le galuega o le a e manaʻomia ni mea faigaluega mo le gaosiga ma le sauniuni o fafie, mea sauniuni ma teu mo mea uila ma mea faufale: geotextiles, oneone, maʻalanu, laupapa lapotopoto, sima ma isi.

Lisi o mea manaʻomia ma mea e manaʻomia

O le lisi autu o meafaigaluega e toetoe lava a le suia, po o le a lava mea e te filifilia. O le a e manaʻomia:

  • tui ma suo sovkovaya e faia ai se alavai, aveese eleele ma mea toe faʻaaogaina fale;
  • faʻailoga pito i luga (Bulgarian) mo le seleseleina o se mea e ufiufi ai ma otaota i ai. O le tipiina o afifi mo le miliili e filifilia e faalagolago ile mea na e tipiina: laupapa, tile poʻo le maa;
  • fua fua i luga ole 5 poʻo le 10 m;
  • maualuga mo le faailogaina ma le pulea o le faiga;
  • fausaga fale mo le makaina;
  • faatoaga togalaau mo le faaleleia o mea tetele i le ala. E mafai ona ufiufi laʻau i le pito i tua o le rake (e le o le toso) poʻo le faʻaaogaina o se taʻaloga faapitoa e laʻu ai oneone;
  • togalaau mo le felauaiga o meafaitino;
  • fausaga fausaga mo le sima ma le faʻamalosi;
  • lapisi mallet mo le faʻapipiʻiina ma le faʻapipiʻiina o paʻu;
  • tane vai;
  • viiviia ipu mo le faaleagaina o otaota, oneone, ufiufi le ala. Afai e le faʻatusatusa ia laulau, o le a amata ona sisi i lalo o le gaioiga o le susu. Ina ia puipuia le saofaga, ia faʻaaoga se ipu faʻavevela. Meafaigaluega e mafai ona lisi mai faleoloa meafaigaluega;
  • aua o le ala o le vavao laupapa e manaʻomia masini masini mo togafitiga fafie.

E taua!O le mea lea, e le mafai ona fugalaau lau togalaau i vao i le tau mafanafana ma aua nei togi i le taumalulu, pe a mamanuina, e tatau ona i ai le manaʻoga i le tasi itu poʻo itu uma o le nofoaga tutotonu. I le tulaga lona lua, o le ogatotonu o le alalafaga o le ai luga o ona itu.

Ausetalia mea faufale:

  • teuteu teuteu ua tuu i luga o le "aluga". O lona faʻamoemoe o le tausia lea o foliga o le ala ma puipuia le palapala mai le pala. Laʻei ma le iliili o le a faʻaaogaina mo le papa lua;
  • geotextiles e faʻaaogaina e faʻaleleia ai le eleele - o se tapoleni ma se lautele o le 2 i le 6 mita le faʻapipiʻiina o laulau eseese e puipui ai le fogaeleele mai le toilalo;
  • fuafuaga o le a manaʻomia laupapa;
  • o le a e manaʻomia foi mea taua. I lenei tulaga - o le taamilosaga laupapa. O le laupapa lapotopoto ua tipiina i ni fasi pepa vavae mo le teuteu teuteu.

E mafai foi ona e faia se pergola i ou lava lima, o se fugalaau fusi uili po o ni maa, puipui o le uila, gabions, o le papa, o se paʻu, o se pusa, o se pa mo le moega, o se sola o le gafinery, o se braza, o se arbor ma se togalaau.

Sauniuniga o tipi

Ina ia fatuina se ala mai le vavaeina o laau, filifili le laupapa lapotopoto ma ogalaau eseese. Sauniuniga e lua ni vaega: sauniuniga o le ufiufi autu - o laau oti ma sauniuniga o le nofoaga mo le lumanai.

Laau sauniuni:

  • matou te fufulu mama mai ogalaau ma le maualuga o le masini miti. Matou te taitaia le aveeseina o le paʻu i le loto. Afai o le paʻu e mafiafia ma tuʻuina atu le faʻamuamua i le tipi, ona mafai lea ona tuʻu;
  • matou vaaia laau i luga o le taamilosaga. O le tele o le ipu e tatau ona maua mai le 10 cm ma le sili atu, aua o le faavae o le ai ai i le ala, ma o le mea teuteu o le a sosolo aʻe i luga o le fogaeleele;
  • maliu ua togafitia i le viseptic faasaga i meaola faalafua ma varnish mai le susu. O le vaega maualalo e togafitia i le manogi mastic poʻo le tar. O le vaega pito i luga e togafitia i le varnish;
  • ae pe a oʻo i le aluga o le taimi e faʻapogisaina laupapa i lalo o le malosi o le ultraviolet, ona i luga o le pito i luga E mafai ona e faʻaogaina le paʻu o le fafie ma le laʻau paʻu pogisa.
E manaʻomia ona faʻamagoina elemene o loʻo fautuaina.

E te iloa?O togalaau muamua o fafie e iloa mai le tala faasolopito o le fausaga fanua i Saina. O le umi o le tele o na tala e faalagolago i le lelei o mea. O laupapa faigata ma faigata tele e sili atu ona umi. O laau Apple, walnut, birch, sech, ash ash and ash are common in the steppe and forest-steppe zones. Ma o le ala sili ona lelei o le a sau mai le acacia - e fai i laupapa matua faigata.

Suʻe le siaki

O le itu o le auala o le faailoga o le uaea fale. Mo se auala faʻataʻavale, ia faʻaaoga ni pine faaopoopo i pito o le paʻu. Iloilo le galuega ua faia ma, afai e tatau ai, faasaʻo laina fuafuaina.

O faʻatau pito i lalo e pulea e le tolu tafatafa o le Pythagorean ma se fua faatatau o le 3: 4: 5. Liʻo faailoga le laina ole fale o le umi e manaʻomia. Afai o le fale laupapa ua oti i foliga o mamanu, o le makaina o nofoaga autu ma tuaoi o mamanu o le a manaomia aʻo le i faia le mea. O le lautele fautuaina e 35 cm, e fetaui ma le lautele o se tagata masani.

Faitau foi pe faapefea ona fausia se punavai ma se afu i le atunuu ma o latou lava lima.

Faʻavae sauniuniga

O le isi laasaga o le saunia lea o le vaeluaga mo le ala i le lumanaʻi. O le lautele e makaina i se uaea fale. O le loloto o le 25-50 cm, e fuafua i le mafiafia ma le fausaga o le aluga. Faʻasologa o taga:

  • bayelet shovel o loʻo faʻatapulaʻaina tuaoi o le faʻasaina;
  • ua aveeseina le eleele eleele lelei ma siitia atu i se isi nofoaga i luga o le saite. E mafai ona faʻaaoga mo le faatulagaina o moega fugalaau poʻo le sasaa o moega;
  • mo se vaeluaga ma eleele palamole i autafa o le itu e fai ai ni ala. Ua faʻaumatia aʻa o aʻa. O le eleele mai le uamea ua aveeseina mai le upega tafaʻi e se fale faʻatoʻaga;
  • maualuga siaki le loloto o le lua ma le vavalalata.
Afai o le saite o loʻo i lalo ifo o le mauga, ona mafai lea ona faia le auala e mafaufau ai i le maumau o le fasi fanua.

Vaʻaia faʻatumu

E tusa ai ma le tala o le lua, ua faʻapipiʻiina se faiga o fuafuaga. Liligi i luga o le vaʻaiga o se ili maʻaleʻele pei o se faʻavae ma se alavai faʻalelei ma faʻapipiʻiina ma se paluga vibrating. Ina ia faʻaleleia le faʻamalosi, e faʻamamaina le kalaupapa i le vai.

O le faʻamoemoega o le faʻaleleia o alavai o le aveese lea o le timu mai le ala.

E te iloa?O le faʻaaogaina o laʻau gaosia i le auala na amata i le afa muamua o le seneturi talu ai. I le taimi nei, o loʻo faʻaleleia ai le gataifale ma le matafaga mai le pa'ū, faʻaaogaina i alavai ma le fausiaina o auala. I luga o le fale mafanafana ma le fesoasoani a le geotextiles e fausia ai le terraces ma le alpine slides, faia ni vaʻa faʻaoga.

Faʻasalalau faʻaleleia

Ufiufi le pito i lalo o le uamea ma puipui o le itu i geotextiles. E taofia ai le faʻafesoʻotaʻi o laulau eseese ma poloka le faʻapipiʻiina o ona pito i luga, o loʻo galue i luga o le mataupu faavae o se mea e fai ai taga e lua. O mea e eseese i le tele. Auā o le togalaau togafiti e faʻaaogaina ai le maualuga o le 200-250 g / sq. m. Mo le faʻapipiʻiina o fasi laau e faʻaaoga ai le uʻu lua-layer. O le pito i lalo o le aluga e faia i le oneone, ma le pito i luga - e ala i le iliili poʻo le maʻila. E le faʻaputuina e le kalaula le susu, lea o le a puipuia ai le fafie.

O le mafiafia o le oneone oneone e 10 cm. Mo le saʻo o le faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻaaogaina se faailoga o le maualuga o le papa i luga o le geotextile ma se maka. E faʻapipiʻi taʻitasi taʻiala i se ipu faʻavevesi. Laʻau po o le iliili na faʻamaluluina i le vai mo le faʻamalosi. O le tele o le vaega faʻapipiʻi o le oneone e tatau ona i ai, pe a oʻo i luga o le laʻau o le a leai se mea. O loʻo tuʻuina se laulau o le geotextile i le va o le oneone ma le iliili.

Mo le teuteuina o lau togalaau, e mafai ona e fausia se pa puipui, aua e masani ona faʻaaogaina le deren, barberry Turnn, thuja, spirea, lilac, irgu, rosehip, lala o le paʻu, vineberry blackberry, boxwood, forsythia, privet, hawthorn.

Faʻasalaga

I luga o geotextiles i itu o le lua na tuʻuina i luga o se fofo o le sima sima B7.5. I luga o le sima faataamilosaga. O avanoa e mafai ona fai mo le pupuni poʻo le puipui puipui.

E taua!O le sima o loʻo i totonu o loʻo i ai le maualalo o le sima sima. O ia mea mausali e noatia i le taʻe. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona faʻaopopo se mea faʻafefiloi.

Tuʻuina o vaʻai mata

Pe a faʻapipiʻi faʻamau i luga o le sima (pe a uma le 4-5 aso), amata ona tuʻu le vaega autu o le auala e ufiufi ai. O le aluga ua sasaa atu i se vailaʻau mūmū vai faʻaauau. Pe a faʻapipiʻi le sima, e faʻaopoopo le centimita (lamolemole) o le faʻapipiʻi sima i le pito i luga o le sima. O loʻo faʻaumatia Wood i luga o lenei papa ma faʻatumu le avanoa i le va oi latou ma ni iliili poʻo ni maʻila.

Talu ai o le foliga ma le lautele o le oti e ese, ua fautuaina e sau ma se fuafuaga poʻo se mamanu mo le faʻapipiʻiina o fafie ua tipi i luga o le ala. E mafai ona tumau fusi i la latou lanu lanu, ae mafai foi ona valiina i vali.

O foliga o le faʻatalanoaina o vaʻai na vavaeina le ala e mafai ona eseese:

  • le faiga faigofie o le faataatia - laina o le taamilosaga e tafe le umi atoa o le ala. I le taimi lava e tasi, e oʻo lava i laina e fai sina suiga e fesoʻotaʻi ma mea leaga i luga o le mataupu mosaic;
  • laina o fasi laau lanu eseese-o le a avea ma fausaga matagofie mosaic;
  • faataatia i foliga o ni vaega toalaiti i maa ma iliili, vaai i le vaeluaina o le a mafua ai le le malamalama o motu o le sami, lea e aoga tele mo taaloga a tamaiti;
  • sili atu muamua alleyki maua curic curly. O le oti i le foliga o sekiona e mafai ona tuʻuina i se vaovao poʻo se foliga o fugalaau fugalaau faʻataʻamilo i se nofoaga tutotonu.

Tausiga o auala

E tasi le taimi i le tausaga e tatau ona faʻamamaina vaega o laupapa (seleni) i se mea uamea, faʻataʻitaʻiga ma vailaʻau faʻapipiʻi ma ufiufi ai se pusa puipui (vali poʻo se suauʻu ua faʻafefiloi). Ua aveeseina vao leaga e puipuia ai le saʻo o le ala. E le gata i lea o le tau o le autumn e tatau ai ona faʻaaoga pea le lau o le pau mai le ala. I le taumalulu, e tatau ona e faʻamamā le kiona. O se vaega itiiti e sosolo ma se fusi, ma o se laulau tele e aveeseina i se suo. E le fautuaina le faʻaaogaina o vailaau faʻamalosi mo le faʻamamāina o le kiona - e mafai ona faʻaleagaina le foliga o le ala.

Aoao pe faapefea ona filifili se moa vao, pamuina le nofoaga, se tapuni tapunia, se mea e gaosi ai le penisini ma se taʻavale e tuʻuina atu.

Le lelei o le vavaeina o laau

O le ala mai le tipiina o le laau e manaia, muamua, ia i latou o loʻo i ai ni ogalaau o laau tuai mai le togalaau togalaau. E le gata i lea, e faigofie lava ona faia oe lava ia.

Le aoga o se togalaau mai se laau:

  • faigofie ona foafoa ma faigofie ona faatumauina;
  • e taugofie lava;
  • ei ai se foliga matagofie faalenatura.

O le le lelei o auala mai le vaomatua

E lua aʻafiaga sili:

  • fafie laau;
  • Malosiaga e manaomia ai le tausiga masani.
Matou te le finau o le fatuina o se auala ma ou lava lima e faigofie. Ae matou te faʻamoemoe o le a fesoasoani ia mea ia te oe pe afai e te filifili e fau auala i luga o le fale o le taumafanafana.