Oʻi maʻi

E faʻafefea ona togafitia le manava manaia i moa

Ua leva ona ola aʻe le au faomea i faatoaga moa ma aiga. E i ai mafuaʻaga mo lena mea - o ia moa e matua le lelei i le tausiga ma tuputupu ae vave. Ae latou te tuʻuina atu foʻi faʻafitauli taimi i mafatiaga io latou matai. O se tasi o faafitauli sili ona taatele o le manava i manu felelei, o lea o lenei faafitauli e manaomia ai se eseʻesega.

Mafuaaga o le le atoatoa i totonu o tagata faʻatau

O le tupu mai o le manava i moa po o matua moa e mafai ona mafua mai i mea taua:

  • taumafa o le lelei o meaai lelei, pe, i se isi itu, taumafa o mea taumafa malosi;
  • vave faʻafefe o mea taumafa (mai fatu i greens ma tua);
  • mea oona;
  • vaitau (spring) avitaminosis;
  • le nofo o moa i se fale eleelea, lea e sili ona lamatia mo manu laiti;
  • ogaoga ogaoga po o le maalili.

Faitau atili e uiga i faʻamaʻi faʻamaʻi ma le auala e togafitia ai.

E le gata i lea, ei ai le isi vaega o mafuaʻaga e mafai ona mafua ai le manava. O faʻamaʻi pipisi nei o manulele, o le mea masani e masani ai:

  • salmonellosis. Chicks e tele lava ina mafai, ma o le manava o se tasi lea o faailoga iloga;
  • pasteurellosis (o ia o le manulele o le manulele). E masani lava ona maua i manulele matutua, ma e faigata ona togafitia - masani ona afaina ai tagata taitoatasi ua na o le fasia;
  • pullorosislea e mafai ona tupu e tusa lava po o le a le matua. O le faʻalavelave o lenei faʻamaʻi e masani lava ona avea ma foliga masani, lea e manaʻomia ai le tausiga faifaipea ma le malosi mo tagata faʻatau. O le isi mea - pullorosis, pei o salmonellosis, e tuʻuina atu i tagata;
  • faʻamatalaga talafaʻasolopitoua lauiloa o le maʻi uliuli.

E taua! O le mafuaʻaga o le faamai atonu o se umi umi o le manu i se nofoaga tatala e pei o se peni (aemaise lava pe a iai nisi meaola lata ane pe o loʻo iloa le tino o la latou galuega taua).

O le toʻatele o tagata e iloa nei mafuaaga, ae o le tausiga o lafumanu tetele, e le mafai i taimi uma ona vave faʻatusatusaina le nestling lea na paʻu, lea e ono lamatia mo le malolo. Afai e te le faia i le taimi, o le a le pine ona oʻo mai lea o le faʻamalositino.

Faailoga o le manava

Faʻamaonia saʻo - o le ki i togafitiga manuia, o le mea aupito sili ona fetaui o le tuʻuina atu lea o le lisi i totonu o le falesuesue. O lenei mea o le a faʻamalamalamaina ai le mafuaaga o le maʻi, faʻeseese ai maʻi faʻatasi ai ma faʻamaoniga tutusa ma faʻamaonia togafitiga.

Ae i le faʻatinoga, e le liliu atu i taimi uma ia tagata tomai faapitoa: e tupu e leai se fomai vailaau lata ane, ma o le tulaga e manaʻomia ai se faʻafitauli vave. O le mea autu - aua e te popole. E lē gata i lea, o loʻo iloa e tagata e iai le tomai e iloa ai le mafuaʻaga o le manava faʻapitoa e ala ile natura o le lafoaia. Seʻio tatou faʻalogo ia latou fautuaga.

O le a aoga mo oe le aʻoga pe faʻafefea ona fafagaina saʻo moa i aso muamua o le olaga.

White manava i moa vao

O le masani ai o le paʻu susu o le suavai o ni faʻamaoniga o le manava e mafua mai i faʻamaʻi pipisi. E masani lava o se uluai salmonellosis poʻo se pullorosis. O faʻamatalaga nei e tatau ona aumaia le manatu lava e tasi:

  • faanatinati le manava e ala i se pusa e tatala pea;
  • vevela o le manulele ma le mumusu o moa e faimalaga;
  • atinaʻe faʻalautele (i le tulaga o pullorosis, o tagata maʻi e toetoe o le afa o le tele o tamaiti soifua maloloina).

E te iloa? O le chicken breed Ayam Chemani o loʻo i ai se gaʻo e mafua ai le faʻamalosia. Ona o lea mea, o manulele e paʻu uliuli uma lava, ma e le gata i fafo, ae totonu foi-oa latou okeni ma o latou ponaivi foi e uliuli.

O nei faʻaaliga e sili ona lamatia mo moa e itiiti ifo ma le masina. Afai o le siama na tupu i totonu o le incubator, o avanoa e ola ai, ala, e matua laiti. O masini masina e faʻasusu i le manava o loʻo manaia le soifua maloloina, ma e mafai ona togafitia.

Brown manava manava i moa

I le maitauina o foliga o le manava manaia o le enaena, ia faʻalogo i le manulele - atonu o le a faʻapupulaina e tagata faʻamaʻiina le pasteurellosis. E aloaia e:

  • agavaʻa - o le moa o loʻo mumu ma e le mafai ona feaveaʻi mai lona nofoaga, ma o ona fulufulu ua galo;
  • faaitiitia po o le le atoatoa o le fiaai;
  • fia inu pea;
  • sui le lanu o le selu (e avea ma pale pe lanu moana);
  • toso faʻasoa mai matala mata;
  • o le i ai i totonu o le taotoga o vaega o le toto.

O nei faʻaʻailoga uma, faʻatasi ai ma le manava faʻalavelave, toe faʻafoʻi faailoga o le coccidiosis. E le pei o le lautele o le pasteurellosis, e matua mafai lava ona iloa, pe afai e maua le manava manava, e fautuaina e auina atu fecesi i le fale suesue - o le a mafai ai e le fomai manu ona faamanino le maʻi ma faatonu togafitiga.

Faitau foi pe faapefea ona togafitia coccidiosis ma pasteurellosis o moa.

Green, samasama samasama i totonu o tagata faʻatau

O sea lanu vai e masani ona faʻaalia ai mea sese i le fafagaina:

  • afai o loʻo i ai se moli lanumeamata lanumeamata, ona mafua lea o le masusu mash mash;
  • o se paolo pogisa o laumei lanu meamata e masani lava ona aliali mai i le taimi o se suiga tele mai le gaosiga o le saito i le lanumeamata;
  • samasama feces e mafai ona iloa pe a faʻaaogaina meaʻai ma meaʻai e le lelei.

E taua! E sili ona lelei le faʻatau o moa i aso taʻitasi i faatoaga moa poʻo mai tagata faʻatau igoa - o tamaiti ua teenaina e masani ona ulufale atu i maketi ma o latou soifua maloloina e tuʻu fesili.
O nei faʻaaliga e le o se mea e afaina ai, ma o le mea lea e saogalemu ma faigofie ona togafitia.

O le isi mea o le suiga i le lanu o le fale e avea o se taunuuga o le atinaʻeina o le histomonosis. O lenei faʻamaʻi faʻamaʻi e tuʻuina atu e ala i anufe ma nematodes, lea e sili atu ona matautia mo manulele o loʻo teuina avanoa.

O tagata faʻatau ma o latou "olaga e le masani ai" e seasea lava ona maua i le maʻi, ae e tatau lava i tagata e tatau ona manatuaina faailoga o se maʻi matautia i le pepa:

  • faaitiitia galuega ma le le lava o le fiaai;
  • tuu i lalo apaʻau i moa;
  • faʻapouliuligia o le paʻu i luga o le ulu: i manu laiti, e liua uliuli, ma i matua moa o le a lanu uliuli;
  • faaitiitia le vevela;
  • suiga i le amio a se manulele maʻi - e natia ai lona ulu i lalo o ona apaau, ma i le tulaga o se manua tele, o moa mama e pipii i lafu.
O le mea e lelei ai, e faigofie lava ona faʻafeiloaia e le au faʻailoga le histomoniasis nai lo isi manulele (pei o turkeys), ae o le 1-3 vaiaso o le faʻasalaga o loʻo tuʻuina pea e le au pule i le pogisa - e mafai ona toe maua mai le manulele, ma tumau ai se uila o siama poʻo le oti.

O le a aoga ia te oe le aʻoga e uiga i fatuga pepe, auala e totoina ai moa lapisi, ma le auala e fausia ai au lava totoa.

Auala e togafitia

O le auupega o meafaigaluega ua faʻaaogaina e matua lautele lava. O le sili ona lauiloa oi latou o ni tuufaatasiga:

  • chloramphenicol. E faʻaaogaina i le tau faasaga i le salmonellosis. O le faʻaaloalo e faia i le fua faatatau o le 30-50 mg / kg o le mamafa o le tino, tolu taimi i le aso;
  • Coccidin. Mai le igoa e manino lava ua ave mo le togafitiga o le manava e mafua mai i le coccidiosis. I totonu o le 3-5 aso, e faaopoopoina le 250 mg o lenei paʻu i le 1 kilokalama o meaʻai, pe a maeʻa ona faʻaititia le fuainumera i le 125 (o lenei fua faatatau e tausia mo le isi vaiaso). Analogues o fualaau faasaina - Zolen ma Sulfadimezin;
  • furazolidone. O lona "faapitoa" o le togafitiga o le pullorosis ma le pasteurellosis. Faʻalagolago i le tausaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o moa e oo atu i le 10 aso i le fafaga fafaga 0.02 mg (pe 10 tagata taitoatasi), ae o tamaiti laiti e lua-vaiaso-matutua e manaomia le 0.03 mg. Ole fua o le tagata matua e 0.04 mg;
  • metronidazole mai le histomoniasis. Faʻamau i le fafaga mo le 5 aso (20-25 mg / kg mamafa);
  • "Biomitsin". O le mea sili lea ona lelei. E faʻafefeteina i le vai i le fua faatatau o le 1 mg / 1 l poo le tuiina i totonu o le toto (2-3 mg i le 2-vat syringe with water).

E te iloa? O le numera o moa i le paneta e sili atu i le numera o tagata e tusa ma le 3 taimi.

O nei fualaau uma o loʻo faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi pipisi ma faʻamaonia e ala i le tuʻuina atu e se fomaʻi. Na te fetuunai le metotia e tusa ai ma le tulaga.

E sili atu ona faigofie le fofo o le manava e mafua mai i le le lelei o taumafa - e toe faʻaleleia e ala i le aveesea o mea e mafua ai na faʻafitauli. O iinei, foi, ei ai ana lava nuances.

O le mea lea, afai o faafitauli o le otaota e mafua mai i le faʻaaogaina o le tele o lauusiusi, ua suia i le saito, sasaa o le oatmeal poo le araisa i totonu o fagu.

Afai e aliali mai o le mafuaaga o se mea e le lelei-lelei, e faʻafefe ai faʻamaʻi faʻamaʻi ma fomaʻi (vai vaivai, masini pati). I le tutusa, e mafai ona e faʻaaoga le chloramphenicol. O le taoina o pateta poo fuamoa ua kukaina i le pepa o le eleele e faʻaaogaina e fai ma sui sui. Amataina togafitiga, aua le galo le vavaeeseina o manulele maʻi, faʻapea foi le faʻapalapalaina o fale poʻo fale, tagata fafaga ma mea inu.

Puipuiga

O ia faafitauli e sili atu ona puipuia nai lo le togafitia. E matua moni lava lenei mea mo se tamai fale o le aiga, lea o le a avea ai ni moa moa ua moe i se tulaga lamatia tele io latou uso a tagata.

E taua! E fautuaina e faʻaitiitia le lamatiaga o togia i le fale.
O le puipuia e sau i ni auala faigofie, ae aoga pea:

  • e tusa lava pe leʻi faʻamalieina manulele, o potu, o cages, ma le suʻesuʻega e tatau ona faʻanofoina - muamua, o loʻo faʻamanuiaina luga o luga o le palapala (e pei o se filifiliga, e 20% le faʻaaogaina o le lime e faʻaaogaina i luga o puipui), ona tosoina lea i se vaifofo. Meaʻai eletise po o meainu inu e lava ina ia pipiʻi i se vaifofo malosi mo le faʻafofoina mo le le itiiti ifo ma le afa itula;
  • faamautinoa le faʻavaveina masani;
  • eseese moa ma matua moa;
  • tausisia lelei o le fafaga;
  • faʻafouina masani o mea e momoe ai - o le vai malulu ua vave suia i se mea vevela, aveese le palapala o loʻo totoe mai le fola;
  • E tutusa le taua le vavaeeseina o fesoʻotaʻiga a le aufaʻatasi ma sui o isi ituaiga ma ituaiga (atonu o loʻo latou molia i luga o le fofo);
  • i le mea mulimuli, faʻaaogaina se faʻatulagaga fafaga talafeagai mo le matua. I le tulaga o tamaʻi tamaʻi laiti, e sili atu le faʻaogaina o fualaʻau faigofie-oatmeal ma yogurt, cheese cheese ma le millet, faʻapea foʻi ma mea faʻafefiloi faʻapitoa. O le fesuiaiga i se ituaiga ituaiga o fafagaina o loʻo faʻaauau lemu, faʻaopoopoina mea fou i nai tootoo.

E te iloa? O nisi tagata latou te ola i le gaioiga - o le mea ua taʻua o le fefe i moa.

O nei faiga e masani ona iloa e le aufaifaatoaga ma i latou o loʻo fausiaina le gaosi mo se taimi umi.

O le teuina i latou i le mafaufau, e oo lava i se mea fou e mafai ona taulimaina manulele. O le mea e lelei ai, o nei moa e maua sina avanoa, ma o loʻo maua nei e tagata uma le meaʻai. O le mea taua o le faʻaaogā tatau lea o ia faʻatau ma ia mataʻituina le soifua maloloina o fagafao manu.

Matou te fautua e faitau le auala ma le auala e togafitia ai faʻamaʻi e leai ni faʻamalosi i moa felafoaʻi, faʻapea foi ma le mea e fai pe afai e gasegase ma faʻasusu le kulumu.

O lenei ua e iloa pe aisea ua amata ai ona faalumaina e le au faomea, pe faapefea ona iloa le mafuaaga tonu o sea faalavelave, ma pe o le a lona togafitiga. Matou te faʻamoemoe o le a aoga lenei faʻamatalaga ia te oe, ma o le a mafai ona e puipuia na faigata, ma o le a faafiafiaina e le moa ia mata ma o latou foliga vaaia lelei. Manuia i luga o se faatoaga!