Vailaau faʻapitoa

O fualaau faafomaʻi o le plectrantus aromatic: faʻaaoga i vailaʻau faʻaleaganuʻu ma faʻailogaina

Plekrantrantus mea manogi (sporiferous, mint) o se vao vavalalata o le aiga Yasnotkovyh.

I Rusia, na sau mai Aferika i Saute, ma tufatufa atu foi i Ausetalia.

Plektrantus aromatic: tuufaatasiga o kemikali

Faatasi ai ma vaega o le laau e mafai ona iloagofie glycosides, proteins, carbohydrates ma e oo lava i alkaloids. Ona o suesuega o vailaau, flavonoids, quinine, tuufaatasia o phenol, tannins ma terpenoids, faapea foi laumol, eugenol, pinene, cyneol ma le acurusic acid na faailoaina.

O vailaau faafomai o le plectrantus

E mafai e le laau ona maua se faʻataʻitaʻiga ma le choleretic aʻafiaga, e pei foi o se anti-inflammatory ma le analgesic fualaau faasaina, ei ai le manava oona, faʻamoemoe ma le faʻalauteleina o le manaia o le manaʻo, faʻaitiitia ai le manava ma le malosi, faʻasaʻo le gastritis ma le rūmāmati.

Faʻaaogaina e avea o se mea e gaosia i le taimi o le gaosiga o vailaau faʻamaʻi, fatuga, pata.

E te iloa? I totonu o avanoa puipui, o le plectranthus e mafai ona feagai ma iniseti - lago, namu, moa. O se tasi o ona igoa Rusia o se lele.

Auala e faʻaaoga ai le telefoni i mea faʻapitoa

Plektrantus na faʻamaonia atoatoa i vailaʻau masani. E togafitia le lauti mai le laʻau o le plectrantus tea, faʻaaogaina mo feusuaʻiga, o le gastrointestinal tract, e faʻamalolo ai le maʻi o le manava faʻaleagaina.

E taua! O se tasi o uiga autu o le Plectrantus o se malosi malosi o le malosi, o lea e lelei ai le afaina o le tino.

O tagata o loʻo mafatia i le masaniga o le atuatuvale popole, atuatuvale, le mautonu, tea mai Plecrantus o le a aoga foi.

O loʻo i ai se faʻamoemoega, faʻamuta le kulupu ma le pipili mai le mama, o le ai ai se aafiaga lelei i le bronchitis, o le tale, le bronchial asthma.

Vaʻaia le diuretic ma le choleretic, fesoasoani i le togafitiga o maʻa mafolafola ma gaʻo, faailogaina o le hepatoprotective.

O le mea e sili ona lauiloa i le teuteu o le manava ma le manava ma le helminthiasis. Paʻu i totonu o sooga (gasegase oona) e mafai ona faʻamāmāina ai le faʻasologa o le plectrantus tincture.

I le avea ai o se faʻaoga mai fafo, o le Plectrantus ua faʻavaeina o ia lava e pei o le faʻafefe i maʻi o le paʻu, faʻataʻitaʻiga o tamaiti laiti, maʻi o le paʻu, ma le vevela.

I le mafatia ai i se iniseti, e le tatau ona e fefefe - faʻaupuga apoapoa ma vevela, faʻasaʻo le ita ma faʻaitiitia ai le fetogi.

E taua! I totonu o Initia, ua totoina lenei laau, ua faʻaaogaina i le fiva lalata, ua faʻamalosia e le lapatitis pe a uma le fanau mai, ma e oʻo lava i le taumafataga e togafitia i le fua o laulaau.

Paʻu manogi ma le fuse plecrantus ma le enuresis

Enuresis o se faʻamaʻi matautia o le faiga o genitourinary, lea e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa. O le faʻamamaina ile fulufulu o le Plectrantus oona o le ai ai sona aafiaga lelei ile enuresis.

O le tapenaga o le taele e faigofie: 1 le ipu o le laʻau fou ma le matagogo o le laau toto toto 500 ml o vai ua kuka, faʻaaogaina mo le 45 minute, faʻafefe.

Liligi le mea na tupu i le vai taele. Faʻaaogā le taele i lenei fasimoli e tusa o le afa itula i le afiafi ao leʻi oʻo ile moe.

Ae ui i lea, o le soifuaga ola o le faʻasolo e itiiti ifo nai lo le aso, o lona uiga e manaomia le palasi taitasi e saunia ai se fusi fou. Aʻo faagasolo le faʻatinoga, o le vevela i le taele e le sili atu i le 30 ° C.

Sauniuniga o mea gaosi mai le plectranthus

O le meaʻai mo le seleselega e taua o laupepa e ufiufi lau o le plectrantus manogi. O mea e togafitia ai meaola o le Plectranhans e selesele muamua ma ao faagasolo le fua o le fugalaau galue, ma o le saturation o le laau ma mea aoga e sili ona maualuga.

E tatau ona faia le seleselega i le vaitau vevela pe a puipuia laulaau mai le susu. O luga o seleulu e seleseleina ma mamago i lalo o le paolo, aua o le la e afaina ai mea i laulaʻau ma e fesoasoani i le pulelasi o suauu taua.

Ae ui i lea, e le mafai ona faʻamago le plectrantus i mea mama, ogaumu, ogaumu - plectrantus o le a leai uma vitamini ma minerale. Afai ua mamago le laau, o loʻo tumau pea le manogi lelei.

Faʻafefea ona faʻaaoga le plectrantus i le kuka

I atunuu eseese o le lalolagi, o le manogi o le plectrantis e faʻaaogaina i le kuka - o se mea faʻapitoa i mea eseese. I totonu o Initonesia, e faʻaaogaina e avea ma se faʻavasegaga mo soupeti ma salati, i Thailand ma Cuba - faaopoopo i leuti, i Rusia - pe a mafai ona totō fualaʻau, ma avea foi ma mea manogi mo aano o manufasi ma moa.

Faʻateʻaina le plectrantus o se manogi malosi i aano o mamoe ma iʻa. O se meaʻai manaia ua saunia i Jamaica - o laulaau e taoina i totonu o se fusi maʻa. I Farani, e lauiloa i lona uaina, na faʻaaogaina i le gaosia o le suasusu, syrup, vine.

I Italia, o paina pizza e teuteuina i laʻau eletise, faʻaopoopo i vasega muamua ma mea suamalie. O nei mea uma e mafai ona faʻafetai ona o le manogi manogi, o le tofo faʻamaoni ma lanu lanu.

E te iloa? Sipaniolo po o le French thyme, Cuban oregano, soup mint, Fagu vine, Mite Mekisiko e eseese ituaiga talo.

Contraindications ma aʻafiaga ile faʻaaogaina

E ui lava e tele le faʻaogaina o le laau, ei ai foʻi faʻasogaga mo le aveina o Plektranthus. E faʻasaina le ave i le maʻitaga ma le fafagaina, faapea foi tamaiti ei lalo o le 12 tausaga.

Afai mo nisi tagata o le lagona o le paʻu o uiga lelei ia, faʻafesoʻotaʻi ma laulaʻau ma sulu o le potu mint o le a mafua ai se tikeri maualalo o dermatitis. O le faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le le faʻaleagaina o se faʻalavelave matuia.

I le tulaga o le masalosalo, o manogi manogi e afaina ai: e mafai ona faʻaitiitia ai le mamafa e taua tele. Faʻaaogaina le talafeagai mo tagata e iai veins varicose.

E tatau foi ona e faʻasalalau le faʻaaogaina o mea e taʻavale ai, ae le o le tele o taimi e alu ai - e mafai ona faatupuina ai le fatuburn pe afai e faʻaleagaina.

O le mea lea, e mafai e Plektranthus ona fesoasoani i itu eseese o le soifuaga o le tagata, mai togafitiga i meaʻai, ma talitonu i le esotericism: faatasi ai ma lona matagofie foliga vaaia, o le a tosina mai le malie ma le manuia i lona olaga atoa e taumafai i le fale.