Laʻau

Nati Holani - ituaiga, uiga o le tuputupu ae

Fugalaau o Dutch filifilia e sili atu ona lauiloa nai lo se isi. O le au fai togafiti poto e sili ona fiafia e faatau mai Roses Holani mo a latou poloka. E aoga le malamalama i mea latou te lelei ma le le lelei.

Nati Holani - foliga o le ituaiga

Na faʻatoʻa faʻaleleia e le au faifaatoaga o Netherlands le vailaʻau o le varietal mo le 2 seneturi. O loʻo suʻesuʻeina suʻesuʻega a le falemaʻi i fatuga fou e puipuia ai faʻamaʻi ma fesuiaiga o tau. O meatotino o fatuga fou e faʻataʻitaʻiina i nofoaga o suʻega.

Tusia Holani i le mamanu o le laufanua

Fiafia! O le Dutch ua totoina rosa mo le silia i le 200 tausaga.

Le lelei ma le le lelei o rosa Dutch

O Roses mai Holani e sili atu ona lelei nai lo le filifilia o Rusia, lea e alolofa ai faifaatoaga ma le aufaʻailogaina ia i latou:

  • Faʻasaoina o vailaʻau eseese mo le tele o tausaga. O le laau e le faʻafefeteina ma tuʻuina atu fualaʻau vave i lalo o tulafono o le tausiga.
  • O foliga vaaia o le laau e fetaui ma uiga o le lala.
  • O taʻavale e faʻauigaina i le ola umi.
  • Malosiaga lelei e teu ai mea totō, faʻasaga i faʻamaʻi ma mea faʻavevela, faʻafefe i le tuufaatasiga o le eleele.

E na o le tasi le toe foʻi mai o le European selection roses - maualuga le tau. O ituaiga fou e sili atu ona taugata. O le mafuaʻaga o loʻo tulimataʻi e le au atamamai tala fou ma ua sauni e faʻaalu.

Faʻaaogaina o mamanu

Talu mai taimi anamua, sa faʻaaogaina rosa e teuteu ai le laufanua. Na saunia e Holani ni tagata teuteu i laʻau vavalo ma laʻau umi. Laʻau faʻamalosi e faʻaaogaina i fualaau taʻitasi ma i vaega o fualaau aina. O le tele o lanu lanu enaena e ono afaina ai foliga matagofie o le saite.

O ituaiga sili ona lelei o ituaiga eseese o Dutch

Rosa Geisha (Geisha) - uiga o le galueaiina

Faatasi ai ma le eseese o vai, o loʻo i ai laʻau faʻalauiloa e faʻaaogaina o se meaalofa o le a talisapaia e se fafine. O Roses e faigofie ona tupu i luga o le saite. Latou te manaia le faamemelo i le vaitau atoa o le fugalaau.

Grand Prix (Rose Grand Prix)

Na faalauiloa le Grand Prix i le 100 tausaga talu ai ma o se tulaga masani o le faatoaga, lea na ia maua ai sea igoa. Fugalaau laititi e iʻu i le 13 inisi o le mamafa o le uaina o loʻo i ai le gaʻo veveve. I le itu i saute, o le vao e mafai ona oʻo i le 1.5 mita. Pe a tipiina, e tatau ona feʻaveaʻi oloa i le 2 vaiaso. O Rosa Holland e umi lona fugalaau. Ua suia le totogo i mea fou.

O le a se mea e foliga foliga mai ai se Grand Prix?

Saolotoga (Saolotoga)

O se ituaiga o loʻo i ai le fua e tasi i le foliga o se ipu malamalama. A tatala, e oʻo ile 11 cm le lautele. O le lanu o le petals e matua paʻu. O le maualuga o lala i le taimi o le togavao e mafai ona oʻo i le 120 cm.

Aʻoga Vaʻalele o le Hybrid Tea

Laʻau faʻalaʻau toe faʻaleleia e oo atu i le 100 cm le maualuga Fugalaau lanu samasama ma le mumu e tatala i le 8 cm lautele. O se fuga o le tino saʻo faʻatasi ma fusi uʻamea. O le kulupu e puipuia i frog malulu e oʻo atu i le 20 ℃ i lalo o le zero. Laititi laʻititi i faʻamaʻi.

Mohan's Rose Bud

Magic Sili (Magic Sili)

O le lanu lanu mai le samasama susulu i le ogatotonu i le paʻu i le pito o le petals. Tasi fugalaau i luga o le au, ma tuʻituʻi tuʻituʻi i lalo, o foliga o se tioata, le lautele - e oʻo i le 6 cm. Faʻaauau i le paʻu manogi ma le kiona e maualuga.

Elite Variety Vendela (Vendela)

O le ituaiga o laau e fai ma sui o se laau vavao i le 80 cm le maualuga. O le ivory buds will especially please Madame. O le foliga o le polo e afa-tatala ma se nofoaga tutotonu, o le diamita o le 10 cm. O le vaivaiga o le faamai e lilofia ai le matagofie o le paolo.

Alofa Lidia

I luga o se togavao mafiafia o le 50 × 70 cm, pulou lanu violisi lanu violē. Fugalaau e faia i le taumafanafana. O le ituaiga e aofia ai le vaega o floribunda. E mafai ona ola i le eleele poʻo se ipu. Le tele o le puaa e le tele - na o le 4 cm.

Fiafia e iloa! O le vaega o le floribunda e iloga i le vavao vave i le faatusatusaga i ituaiga o lauti o le roses.

Avalanche

Vaʻaia vao e oʻo atu i le 80 cm le maualuga ma tasi faʻau. O luga o latou o fugalaau paʻepaʻe ma se lanu lanumeamata lanulalata i tafatafa o le pito o petals. Buds e faalagolago i le laasaga o le tatalaina o petals e mafai ona maua mai i le 8 i le 13 cm le lautele. O le eseese o le malulu, o le tele o fugalaau i le ogatotonu o loʻo faaauau pea seia oʻo i le malulu.

Eseese o Roses Avalanche

Penny Lane

O ituaiga eseese o le feʻaʻei solo. O le togavao e oʻo i le 2.5 mita le lautele ma 4 mita le maualuga. O fugalaau o le paʻu paʻepaʻe ma le lanu piniki, ma e oʻo atu i le 11 cm le umi e oʻo i le 11 cm. O le togalaau e malulu, e faʻafefe ai le malulu e oʻo i -26 ℃. Fugalaau e tele ma umi.

El Toro

O El Toro o fugalaau lanumumu ma peti oona, e tutusa ma le pito o le siva Sipaniolo. E leai se umi e oʻo i le 50 cm. E faʻafetai i foliga o le polo, e foliga matagofie tele le fugalaau e tusa lava pe laʻititi.

Bouquet o Roses El Toro

Ilios

Lanu lanu samasama susulu o le alualu i luma faifaipea ma petasusu. O le maualuga o le vao e oʻo atu i le 70 cm, o le tele o le fuga e 8 cm. O le lelei o le uʻamea o lona maualuga maualuga e tetee atu i le paʻu, o se mea manogi matagofie, le leai o vao tuitui, ma le umi o le fuga i le foliga o se ipu. E le toe tatalaina le togi. I le taimi o le fugalaau, o loʻo i ai se afa faʻaalia.

Pipiʻi

O le kulupu e manaia i le lanu o le fugalaau lanu o le fugalaau e lua-fuga ma fuga uʻamea. Opolo laʻititi laiti e sili atu ona matagofie i totonu o laʻau faʻatasi ma lanu paʻepaʻe paʻepaʻe. O le vaomatua e faʻatusatusa, o le maualuga o lālā e 40-90cm.

Faʻafefea ona ola tupu Roses, aemaise lava le totoina

Rose laau - uiga o le totoina o se fugalaau masani

Roses mai Netherlands e ola i vaʻa eseese eseese. I le itu i mātū, e fautuaina le totoina i totonu o greenhouses poʻo greenhouses. O le totoina o mea e tuʻuina i le tautotogo i nofoaga lafulafu ma le faʻaleleia o eleele.

Manaomia tausiga, fuafuaga e faamautinoa ai aiaiga

Rosa Harlequin (Arlequin) - uiga o le ituaiga

O Roses Holani o faʻamaʻi faʻamaʻi. O fugalaau e masani lava ona maua i fafafaʻaipoipoga ma le teuteuga o fale faʻafiafia.

Faʻasaina tulafono ma le faʻamafanafana

E le fiafia Roses i le suavai. I le maualuga o le faʻamafanafana, e tatau ona faʻafefe vaiinu, faʻatagaina le eleele e faʻagogo. Ae e le mafai ona faʻatulagaina se lamala, e aunoa ma le lava o le susu i totonu o le eleele, o fugalaau o le a malepe.

O le faʻaaoga lelei o laʻau o le rose o le ki lea i lo latou umi

Taua! E tatau ona faʻataunuʻuina laau toto e tusa ai ma fautuaga. E faʻasaina e le laau le sili atu o le susu.

Laʻei pito i luga ma lelei le palapala

O le lalolagi e tatau ona le faaituau pe vaivai le malosi. Afai e manaʻomia, o le eleele o le a faʻaoxidised i le oneone. O luga o laʻei e faia mai se fofo o le manulele poʻo le humus.

Teuina ma le totoina

Vaʻaia taimi taʻitasi ona faia teuteu teuteu ma puipui. Ina ia faʻapipiʻiina le togavao, e le tatau ai ona aveʻese faʻamalosi. A mimiti lau laau, o paʻu maʻi ma toeaina ua teuteuina. E mafai ona amata le teuteuina o le togalaau pe a uma le vaitau o le tuputupu ae, pe a uma le tafe o le sua.

O le rosa e totoina pe afai e totōina i le nofoaga sese pe a suia le mamanu o le nofoaga. Latou teliina se laau faatasi ma se faaputuga eleele ma totoina i totonu o se pu ua saunia. E sili ona lelei le faia o le faʻatinoga i le tautoulu.

Faʻapitoa o le taumalulu ituaiga eseese o Dutch

Mo le taumalulu, e malupuipuia rosa e tusa lava pe o fea le afa. E pei o se malutaga, o paʻu o conifers, burlap, ma spanbond e faʻaaoga. O meaʻai e faʻamaʻavale pe a uma le teuteuina o le autumn i luma o le kiona.

Nofoaga o rosa mo le taumalulu

<

Faʻaauau o Roses Holani

Faʻapenaina e ala i le vavae. Ina ia faia lenei mea, i le taimi o fugālaʻau, tipi ese le pou i luga o se mea faʻamaonia. O se paranesi lautele e vaevaeina i ni vaega ma 3 pulumu. O lau e tipi i le afa ma tuu le tipi i le vai ma aʻa mo ni nai itula.

I totonu o se tamai ulo ma le eleele lelei, ua totoina laʻau ma ufiufi i se ata tifaga. A mavae ni nai vaiaso, o lau laititi e foliga mai mai fatugaʻo. O fualaau e tatau ona ola i totonu o le taumalulu. I le tautotogo e totoina i latou i le palapala poʻo se lauʻeleʻele.

Pest ma Rose Control

O fili autu o rosa o ni apogaleveleve ma ni aphids. Mo le puipuia o laau mai meaola faalafua, o laupepa e togafitia i nisi taimi ma iniseti. Togafitiga ma tapenaga faʻamalositino ma togafiti faʻasolosolo o vao o le a fesoasoani e aloese mai le pala o le laau ma faʻaleagaina e le tuai.

O le laau e foliga mai e sili atu i le pito i lalo o laau vao o le taumafanafana. O se vaega susulu e susulu ai le mauga. O le laau sili ona maualuga ma aupito sili ona matagofie e mafai ai ona e taalo i le faatusatusaga, faia o lanu Holani e manaia tele. O le tele o kesi e eseese lauulu mai le tasi ma le isi e faʻaleleia ai le aafiaga o le vaaiga vaaia.