Laʻau

Vaʻalo totonu - Fale tausi

O le isi igoa mo lenei laau o Dracaena Sander. E faigofie ona tupu i le fale poʻo ofisa. O le lauiloa o le laau e mafua ona o lona le mautonu.

I le faʻaopoopoga, e aofia ai i le vaega o faʻalapotopotoga ma o se teuteuga matagofie o le potu.

E uiga i le talafaasolopito o foliga vaaia

O le Bamboo e tufatufa atu i le latituga latalia. E mafai ona maua i vaomatua o vaomatua o Asia, Ausetalia, Aferika ma Amerika i Saute. I totonu o le talafaasolopito o le talaʻaga, o laau iti e faʻaaogaina e avea o vailaʻau poʻo mea fau fale. I nisi o eria e taumafa malosi.

Fale talipupuni fale

I Europa ma Rusia, na amata ona salalau le fale, faafetai i le faiga a Feng Shui. E faʻaalia uma elemene i le taimi e tasi:

  • Laʻau (laau lava ia);
  • Suavai (faʻaaoga mo le faʻavainu);
  • Lalolagi (laumei, lea e fautuaina ai ia tupu);
  • Faʻamau (faʻapipiʻiina se fagu fugalaau);
  • Afi (o loʻo faʻatusalia i se lipine mumu e nonoa i se mea).

Mulimuli ane, na amata ona faʻaaogaina le laau i le mamanu o potu, talu ai o elemene eseese o le teuteuga e mafai ona fausia mai ona aʻa, e mafai ona faʻaaoga e avea o se tufatufa o le potu masani.

Mea masani masani

Balmamin i totonu - tausi fale

E faʻaaogaina e tagata alolofa i totonu o le fale le faʻavasegaina o ituaiga (faʻalagolago i le tuputupu ae):

  • Maualalo, ma le uumi o le paela e le silia le 1 mita le umi. O le mea sili ona taatele o ituaiga ia "Tsuboy" ma le "Atua Atua".
  • Tele I ituaiga eseese, e oʻo atu i le 3-3.5 mita. O ituaiga sili ona lauiloa o Shiroshima ma Mexican Weeping Bamboo.
  • O ituaiga maualuga e seasea maua i nofoaga, talu ai ona o le umi e mafai ona oʻo i le 6 mita, o lona uiga latou te manaʻomia ni potu faʻapitoa i luga o le taualuga. O nei ituaiga e aofia ai Monastic Bamboo ma Tropical Black Bamboo.

Bamboo Lucky

O le faʻavae o lenei ituaiga o loʻo i ai se foliga lautele. E manaomia e le laau le tausia o se microclimate faapitoa i tulaga o le vevela ma le susu i totonu o le potu. E le fautuaina e faʻafeinu soo. I le avea ai ma tulafono, o le Lucky bamboo e faʻaaoga e teuteu ai totonu.

Bamboo Golden Lily

O lenei ituaiga na maua lona igoa mo le samasama-lemoni po o le lanu auro o le au. O lenei tulaga e avea ma taʻutaʻua e pei o se teuteuga i totonu. O le ituaiga e le lelei i le tausiga, o le malulu, ma le matagi, o se foliga matagofie.

Bamboo Tsuboy

O vaega o lenei ituaiga o:

  • Anapogi vave;
  • Maualuga ola pe a uma le gafa;
  • Faigofie le faʻafeiloaʻiina o se lauulu;
  • O lau lanu lanumeamata ma laumei paʻepaʻe paʻepaʻe, lea e maua ai se foliga e le masani ai.

Bamboo Shiroshima

O le atunuu na mafua ai lenei ituaiga o Iapani. O ona aʻa e oʻo atu i le tolu mita le maualuga. Laʻau lanu moana lanu meamata ma lanu paʻepaʻe latou te maua ai le matagofie o le laau. O se vaega o le ituaiga o le manaomia lea mo moli susulu.

Eseese o lapisi

Mekisiko tagi aue

O lenei ituaiga o loʻo faʻavasegaina e pei o se mea lautele. I le maualuga, e tupu i le 3.5 mita. O le mafiafia o le aʻa e mai le 2.5 i le 4 senetimita. Le lanu o laulaau e lanu meamata, e umi ma laititi le foliga. O le atunuu na mafua ai Mekisiko. Ona o lenei mea, o le laau e faigofie lava ona tu i ave o le la.

Faaaoga mo teuteuga i totonu

Jasmine totonu - tausiga ile

E masani ona faʻaaogaina le bamboo fale i le teuteuga o potu. O lona i totonu i totonu e mafai ai ona e fatuina se siosiomaga o mea vevela. O le faʻaaogaina o masini e suia ai le foliga o le 'ie e mafai ai e oe ona faia ni mamanu masani.

Faamatalaga faaopoopo. Ina ia faatupuina se lagona lelei, e fautuaina e tagata mamanu le tuʻuina o moligao i tafatafa o atigi otaota. E saogalemu ma e le masani ai.

O mea faʻapitoa o totonu o le sami

E faʻapefea ona ola i totonu o le fale - tausia fale

I le Sasae, e talitonuina o lenei laau e maua ai le manuia. Faafetai i lenei talitonuga, ua salalau atu i Rusia. I le faaopoopo atu i ai, e toatele e talitonu o le paluga i totonu e fesoasoani e toe faʻafoʻisia le paleni o le malosi, faʻasalie i le fale. O le auai o lenei fale e tosina ai tupe, fiafia i le fale ma maua ai le filemu ma le malamalama lelei i totonu o le aiga.

Bamboo i le fale

O se nofoaga taua e ave e le bamboo houseplant i faiga o Feng Shui. O le tuʻuina i le itu i sautesasae o le ofisa poʻo le fale o le a mautinoa ai le faamanuiaina o pisinisi. O le aʻafiaga o le fugalaau e mafai ona faateleina pe afai e te tuʻuina i luga e sosoo ma le tolu-toed toad - o se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o le tamaoaiga i Feng Shui.

Home Bamboo Care

O le tuputupu aʻe o bamboo i le fale e faigofie. Tekinolosi eseese e faʻalagolago pe faʻalautele i le vai poʻo le palapala. O nisi ituaiga o meaola ua tupu i auala uma.

Lulu

E sili ona lelei le fugalaau ile vevela ile 18 i le 25 tikeri Celsius. E faigofie ona faʻafefeina laau toto ma vevela le tau. O le tele o ituaiga e maua ai le malosi o le kiona, ae e le fautuaina e sili atu le toto o se laau.

Malamalama

E sili atu le lelei mo le laau. E masani ona faia e fai ai pupuni poʻo pupuni. O le le lava o le malamalama o le a mafua ai le lanu samasama, o lau o le a pauu ese, o le a aʻafia ai ona foliga ma mea teuteu.

Vaʻaia Bamboo

Faʻasa

E fautuaina e faʻaleleia le laau i le na o le vai timu. I le tautotogo ma le taumafanafana, e manaʻomia le tele o susu. O se laau e iai laulaau lapopoa e tatau ona fafagu 2 taimi i le vaiaso, ma lau lauusiusi - a itiiti ifo ma le tasi i aso uma e lua. I le taumalulu ma le autumn, e tatau ona faʻaitiitia le tele o le fafaga (e oʻo i le tasi i le vaiaso).

Taua! Suavai mai le suavai e le talafeagai mo le faʻaleleia o vai. O loʻo aofia ai le tele o mea leaga faʻaleagaina. E i ai o latou aʻafiaga i le faiga o photosynthesis. O le laau e amata ona sui lanu samasama, lafoaʻi lau, ma faigofie ona maua i faʻamaʻi eseese ma osofaiga iniseti.

Lafoaia

E fautuaina e le au faifaatoaga tomai le totoina o le laau i le 2 taimi i le vaiaso. O lenei mea e mafai ai e oe ona faatumauina se tulaga masani o le susu. E le gata i lea, o se elemene o le tumama. O le faapipiiina ma le pulupulu o laulaau puipuia le mutia mai meaola faalafua.

Totogi

O le tele o ituaiga e le talafeagai i le maualuga o le susu i le potu. Latou te ola tutusa lelei i tulaga masani ma le maualalo. O nisi ituaiga e manaʻomia ai le faia o se microclimate faapitoa i le potu.

Totoina o le bamboo i le eleele

E mafai ona tupu lelei le laau ile eleele. O se faʻafefiloi mo le totoina o le otaota e talafeagai mo soʻo se mea, e leai ni mea faʻapitoa mo le eleele. E manaʻomia e ia le taimi talafeagai ma lelei le faʻasusu, faʻapena foʻi ma le faʻavavega o luga. E mafai ona faʻaaoga se suiga masani o palapala.

Totoina o le bamboo i totonu o le vai

O se vaega o le laau o le gafatia e toto i totonu o le vai. O lenei tekinolosi e faigofie, ae manaʻomia le usitaia o tulafono:

  • E tatau ona faamalulu le vai. E masani ona faʻaaoga pe faʻavaivai pe faʻafefete.

Faʻalogo lelei! E mafai ona e faʻafefe vai inu. Ina ia faia lenei mea, tuʻu i totonu o se tane vai vai, faʻafefe i le aisa, ona faʻaumatia lea. O mea leaga uma e leaga ma siama o le a oti pe a uma togafitiga.

Bamboo i totonu o le vai

<
  • Suia le vai i totonu o le tane pe a ma le tasi i le vaiaso.
  • E manaʻomia le faʻaaoga masani o laei i luga o le vai.
  • O le gafatia e totō ai se fugalaau e mafai ona iai: se fagu fugalaau, se fagu poʻo se fagu faigofie.
  • Tuu le vaa i totonu o se nofoaga lelei.

Laʻei pito sili

O le faʻaauau o le faʻaaogaina o mea faʻaaoga e faʻalagolago i le metotia o le galueaiina. I le faʻaleleia o se laau i le vai, e tatau ona fafaga tasi i le vaiaso i le taimi o le suia o le vai (e mafai ona e faʻaaogaina se palukalo, o le a faafaigofie ai le tausiga). Afai e filifilia le auala e faʻaleleia ai le eleele, e fautuaina le fomaʻi e faʻaaoga i le 2-3 masina. Faʻaaoga vailaʻau faʻapitoa mo le dracaena.

Tetele bamboo

O lenei faiga e taua tele mo le fausiaina o se pepa teuteu. O le isi mafuaaga e tatau ai ona ola le bamboo. O le taimi lava e maeʻa ai, e magoto le laau. Oti le fugalaau i se faasologa patino:

  • Aveeseina o lālā mamago;
  • Faʻateleina le tele o tanu;
  • Aveeseina o siama mataga ma ola i luga ae o le maualuga o le maualuga.

O le nofoaga e teuteu ai e tatau ona togafitia i se varnish faapitoa, o isi mea leaga leaga e ono mafai ona tupu ai iina.

Suiga

Ina ia mautinoa o loʻo faʻaleleia le faʻaleleia ma le tuputupu aʻe o le otaota, e fautuaina e totoina. E tatau ona faia lenei mea i tausaga taʻitasi. Mo le toe totoina o le vao, e tatau ona e saunia le palapala. E lava le faʻafefiloi o le ½ vaega o le eleele turf ma le tutusa o sea o lau laʻau ma peat.

E faʻapefea ona faʻavaeina le lapiti?

I faʻalapotopotoga, o auala nei o le toe gaosia o loʻo faʻaaogaina:

  • Laei;
  • Vavaeeseina o le pepe mai le ogaumu o le tina;
  • O le faʻaogaina o popo apical;
  • Faʻaiuga mai fatu.

O auala e sili ona lauiloa e faʻaleleia ai se fugalaau e tipi ese ma se fatuga e ola ai fatu.

Faʻaolaina o le Bamboo

<

Fatuina fatu

O lenei metotia e matua faigata lava, ae mafai ai ona e maua se fuainumera tele o laau i se taimi puupuu. E masani lava ona faʻaaoga mo faamoemoega faapisinisi. O mafuaʻaga mo lenei mea:

  • Mativa fatu fatu;
  • Le manaʻoga e tausia pea se microclimate (vevela, malamalama ma le susu) mo le 6 masina.

Faʻasogaina o ni afifi

O seleni o se auala sili ona faigofie ma sili atu ona vave. Laasaga faasolosolo faasolosolo o taga:

  • O le peritomeina o le aʻa ma mea tuputupu aʻe mai le vao vao;
  • Vaeluaina o le aʻa i vaega;
  • Faʻapipiina o mea e faʻasolo i le solo e puipuia ai le tuputupu ae o le papa ma foliga mai o faʻamaʻi;
  • Lafoaʻiina o le vai;
  • Faʻaleleia pe a uma ona faʻaalia le aʻa.

O ni faafitauli ono tutupu i le totoina o le otaota

O le laau e gafatia i aʻafiaga nei:

  • Le foliga mai o le pala pala;
  • Malosiaga;
  • Le lava mea e manaomia mo le tuputupu aʻe;
  • Spider mite ma aphid osofaiga.

Bamboo maʻi

<

Aiseā e liua samasama i totonu o le eleele i totonu o le eleele

O mafuaʻaga mo lenei tulaga atonu e:

  • Meaʻai faʻateleina faʻatoʻaga faʻatasi ai ma fomaʻi;
  • Le lava le susu;
  • O le i ai i se nofoaga pagatia;
  • Paʻu le lava o mea faʻaleleia;
  • Le auai o faʻataʻitaʻiga;
  • Faʻasaga ile vai inu.

O le mea lea, o le suesueina o le fesili i le auala e tausia ai le otaota i le fale, e mafai ona tatou manatu e le faigata lenei mea. E le lelei le fale ma e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. Pau le mea taua pe a tupu ae le vai. E iai se fesoʻotaʻiga tuusaʻo i le va o lona lelei ma le soifua maloloina. O se vaega o le tuputupu ae o se fugalaau o le mafai lea ona totoina i le palapala ma vai. Bamboo e mafai ai e oe ona faia ni mea teuteu teuteu, e faʻamatala ai lona lauiloa.