Vailaau faʻapitoa

O le a le aoga o le wormwood?

O le toʻatele o tagata faʻaonaponei e tele le le talitonuina e fesoʻotaʻi ma vailaʻau eseese e faʻavae i luga o fualaau aina ma fua o togafitiga faʻale-aganuʻu, lea, e ui i lea, e le faʻaitiitia ai a latou meatotino lelei ma le manino o taunuʻuga na maua ma la latou fesoasoani. I totonu o lenei tusiga o le a tatou talanoaina le vormwood le fanua, faapea foi ma ana togafitiga ma mea e ono solia ai le faaaogaina.

Faamatalaga ma le ata

O le vao wormwood, lea e taua o le "manino", o se vao masani, o lona maualuga e ese mai i le 30 i le 80 cm. O le lanu o le paolo enaena po o le mumu, e latalata i le aʻa.

E te iloa? O le Iapani, i totonu o ona fale na faia ai le solitulafono, susunuina i luga o auala na tuua e le solitulafono, wormwood - ina ia faʻagesegese ai lana gaioiga ma vave maua ai.

O laulaau o le laau o ni pepa vaelua ma e iai ni vaega e faʻaaogaina, pei o le vaiti. Maualuga - faʻapipiʻi i le aʻa, laʻititi - tuʻuina i luga o petioles ma maua ai se faʻalavelave faʻalavelave. O lau laititi e ufiufi i se fulufulu, e pei o le siliki e ala i le paʻi, o lenei mea latou te maua ai se paolo siliva. I le aluga o taimi, ua mou atu le pubescence, ma ua latou mauaina se hue lanumeamata lanumoana.

Fugalaau fugalaau o le oval poʻo le fulafula, faʻavae mai fugalaau e le mataʻina-lanu lanu samasama poʻo le lanu mumu, fua i le itulagi o le 2-2.5 mm ma o loʻo aoina i totonu o le faʻaogaina o meaʻai. O le ogatotonu o ato taitasi e fai i fugalaau ma maʻa, ma i pito o fugalaau pistillate.

E totogo lenei laau mai le amataga o le taumafanafana i le amataga o le tautoulu. O le faagasologa o le palota e masani ona tupu faatasi ma le fesoasoani a le matagi. O le fua o se fatu lanu enaena, ae laitiiti, na o le 1 mm le umi. O le taimi matua e faatapulaa i le taimi mai Iulai ia Oketopa.

Vailaau faʻamaʻi

Ole vao wormwood ei ai le lisi tele o vitamini eseese, minerale ma vailaʻau oona o loʻo i ai se faʻalavelave faʻapitoa i le tino o le tagata. O se lisi puupuu o mea aoga e mafai ona maua i totonu:

  1. Vitamin A. O loʻo faʻaalia ai mea sili ona malosi o le antioxidants, o se vaega e sili ona manaʻomia mo le toe faʻafoʻiina o faʻalavelave e tupu i le tino ma le soifua maloloina o le lauulu, paʻu ma mata.
  2. Faʻataʻitaʻiga gaosi. E i ai o latou aafiaga faʻaolaina i luga o le ogatotonu o le gastrointestinal tract, ei ai se aafiaga lelei i le gaʻoina ma faʻaleleia le tafe o le talo.
  3. Vitamin B1. E taʻalo i le gaioiga o gaʻo, carbohydrate ma le protein. Auai i le faʻatinoga o le aʻafiaga o le nasu i le synapses o le neuronal.
  4. Vitamin B2. O se vaega taua e faamautinoa ai le masani masani o le faagasologa o hemopoiesis ma le tuufaatasia o hormones e fesoasoani i le faaleleia atili o le vaaiga mamao ma ei ai se aafiaga lelei i le galuega o le tino.
  5. Arsano, faapea foi ma le absentin. E iai a latou aʻafiaga e tetee ai ma aʻafia ai.
  6. Vitamin B3. E faʻamalosia ai le faʻatinoina lelei o le tino puipuia o le tino, ma avea ai ma vaega ile faiga ole gasegase, ei ai le tulafono faatonutonu e faatatau i le gastrointestinal and nervous systems.
  7. Vitamin B6. Faʻaaogaina se vaega i le galuega o se faʻalavelave faʻafefe ma o se metabolite mo le faʻasologa mulimuli ane o meaola faʻasaina e le mafai ona toe faʻaaogaina, e faʻafoʻi ai le toe faʻafouina.
  8. Ole suāsusu taua. E i ai o latou aʻafiaga ma le cardiostimulation.
  9. Capillin O se mea e faʻaalia ai le maualuga o le gaioiga i le tau faasaga i microhoganic micrologic pathogenic.
  10. Vitamin C. Ua i ai se faʻamatalaga faʻaalia e uiga i le tele o toxins ma pathogens o faʻamaʻi viral.
  11. Vailaʻau vavave. E i ai a latou faatosinaga i luga o le telefoni feaveaʻi, faʻapea foi ma le faʻavavevaveina o metabolic processes.
  12. Vitamin PP. E i ai sona aafiaga lelei i le galuega o le popole ma le gastrointestinal systems, e lagolagoina ai le paʻu lelei o le paʻu, ei ai sona aafiaga lelei i le toto totoina i totoga.

E te iloa? I tala fatu o le Taoist, o loʻo i ai se taʻua o le vavega faavavega o le "fulu" (mai Saina - "wormwood"), lea e mafai ona tuʻuina atu le tino ola pea i soʻo se tasi na tofo i ai.

O le a le aoga?

O mea o loʻo i ai i totonu o lenei mutia i ni aofaiga taua, e mafai, i le tuufaatasiga, ona i ai le tele o aafiaga lelei i le tino o le tagata. O se lisi puupuu lea o aʻafiaga o loʻo i ai i lenei fale:

  • anthelmintic;
  • anti-inflammatory;
  • antipyretic;
  • faʻailoga;
  • faʻamaʻi;
  • hypnotic;
  • faamalologa;
  • faʻamalosia.
I le faaopoopo atu i tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi ogaoga, o sauniuniga e faʻavae i luga o lenei laau e aoga tele e faʻaoga i tagata matutua ina ia faʻagesegese ai le faasologa o le matua ma ia maua ai se gaioiga.

Le faʻaaogaina o mea tau togafitiga

O sauniuniga mo le vevela e sili ona lelei mo le togafitiga o le tele o faʻamaʻi o le urogenital area, mo se faʻataʻitaʻiga: gasegase o le uterine, faʻalavelave vaivai, i le cystitis ogaoga ma le leʻo.

Aoao e uiga i aoga mo le tino fafine o na fualaupapa e pei o le chokeberry, shadberry, fugalaau, faila, cherry, fuamū mūmū, keke, honeysuckle, lingonberry.
Ina ia faia lenei mea, ave le 1 tbsp. l laʻau mago ma sasaa 200 ml o vai inu i luga o latou, tuʻu i luga mo le aso, ona ave lea o le 1 tbsp. l 3 taimi i le aso ao le i taumafa.

E taua! O le malosi o laulaau ma laʻau o le wormwood e mafai foi ona faʻaaogaina mo le faʻalanu, ona o le faʻailoaina o vailaʻau faʻamaʻi ma siama o le laau.

O laulaau fou o lenei laau faʻatasi ma le gaʻo gaʻo e mafai ona faʻaaogaina e avea o se suauu ma mea lelei o le faʻamalolo, faʻapea foʻi ma le saofaga i le vave faʻagasolo o le purulent process, o le aveesea o le palasi ma le faʻaitiitia o le sosolo o vae. Mo le faia o se suauu faapena, e tatau ona e ave le tasi vaega o lau o le palasisi ma 5 vaega o le gaʻo suamalie, ona faʻafefiloi ai lea seia oʻo ina faia se masini viscous, pasty.

Faatasi ai ma le fesoasoani a teuteuga o lenei vaovao, talu mai aso anamua, o maʻi eseese o le gastrointestinal tract ua togafitia lelei, mo se faataitaiga, gastritis, bloating, colic ma le namu. Ina ia maua ni tupe e talafeagai mo togafitiga o nei maʻi, e te manaʻomia le 1 tsp. fualaau 'aina i le 200 ml o le vai mo le 3 minute. A maeʻa ona tuʻuina le vailaʻau mo le itula, e mafai ona faʻaumatia i totonu. Fautua fautuaina doso -1 tbsp. l 30 minute ao lei faia taumafataga.

I le gastritis ma isi gasegase eseese o le gastrointestinal tract, e mafai foi ona faʻaaoga ia laau e pei o: manogi manogi, manogi, fuga o le gala, laʻau, paʻepaʻe paʻepaʻe.
O lenei togafitiga faʻamalolo e faʻaalia lelei lava ia i le togafitia o le gasegase ma le gaʻo o le tino. O le ava malosi o le wormwood e sili ona lelei mo le togafitia o le gasegase, lea e fesoasoani i le faʻaumatiaina o laau mai le alveoli, faapea foi ma lona suauu taua, lea ei ai sona aʻaosiostatic.
E taua! O vailaʻau faʻavae e faʻavae i luga o lenei mea totino o loʻo i ai se tofo tele ma le le lelei. O le mea lea, ina ia faʻaleleia a latou meatotino totino, e fautuaina e faʻaopopo se vaega itiiti o sipuni suamalie, siamu poʻo le suka ia latou fatuga.
O le Polynyas tinctures e mafai foi ona togafitia mo tagata mamai o loo mafatia i le maʻi o le mai, ae peitai, e le tatau ona lafoaʻi togafitiga faʻaleagafesa masani, ona o le gasegase o lenei faʻamaʻi e vave faʻafetaui vave i aafiaga o lenei laau. E le gata i lea, o nei teuteuga e mafai ona faʻaaoga e faʻamama ai, ina ia faʻaitiitia ai le toothache.
I le togafitiga o le epilepsy o laau talafeagai e pei o: aconite, Voronet.

E i ai ni faʻailoga?

O le maʻitaga ma le lactation e mafai ona mafaufauina o le faʻasaʻoina atoatoa o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faavae ile wormwood. E le fautuaina le faʻaaogaina o nei vailaʻau i tagata o loʻo mafatia i le gasegase o le pito i lalo, faapea foi i latou e maua i le gastrointestinal diseases i totonu o se gaioiga mamafa.

O le tausiga e tatau ona avea ma tagata matutua o le vao oona e mamafa tele. Aʻo le i tuʻuina atu vailaʻau, lea e aofia ai le wormwood, i tamaiti e oʻo atu i le 12 tausaga le matutua, e tatau ona faʻatalanoa muamua le fomaʻi.

O sauniuniga e faʻavae i luga o le wormwood e le mafai ona faʻaaoga mo vaitaimi e sili atu nai lo le tasi le masina, ona o ona vaega, pe a faaputuputu i totonu o le tino, e mafai ona mafua ai aʻafiaga i le tino o le vevela, le mafiafia o le muscle, o le gaogao ma le mafaufau.

Matou te faʻamoemoe o lenei mea na fesoasoani ia te oe e te maua ai se faaiuga le mautonu pe tatau ona e faaaogaina fualaau faasaina e faavae i lenei laau mo faamoemoega tau soifua maloloina. Manatua o togafitiga faʻale-aganuʻu, o le mea moni, e matua lelei, ae e le tatau ona e faʻalagolago i ai i le tulaga o se faafitauli. Afai e tulai mai se manaʻoga, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. Faamanuia oe!