Laʻau

Strashensky vine - o se ituaiga e maualuga le totoina

O le tele o faifaatoaga amateur latou te fiafia e totoina na o ituaiga siliva e sili ona faamaonia ma faʻamaonia e maua ai fua faʻatoʻaga i tausaga taʻitasi, e tusa lava po o le a le tau. Strashensky o se tasi o na ituaiga na faʻataunuʻuina le suʻega o le taimi.

Strashensky vine - suamalie, matagofie ma fua tele

O lenei ituaiga na faia e le au faifaatoaga Moldovan i le 70 o le seneturi talu ai ma talu mai lena taimi ua salalau lautele i vaega uma o togalaau masani i Rusia ma Iukureini. O lenei vine o le fatu, na maua e ala i le sopoia o ituaiga eseese. Lenei o loʻo aofia ai i le Setete Setete o le Russian Federation mo le North Caucasus region.

Straseni vine - o se ituaiga faʻamautuina maualuluga maualuga o le filifilia o Moldavian

Strashensky o se ituaiga o vine vine i taimi vave o le gaosiga. O fuifui e lapoa tele, o le mamafa, e tusa ma le 0.6-1.5 kilokalama, ae o le tausiga lelei e mafai ona sili atu. O vine e lapotopoto, foliga paʻepaʻe, toetoe lava uliuli, faatasi ai ma se manava malosi malosi, lapoa tele, e mamafa le 6-12 g, faatasi ai ma le malie lelei. Fualaau aina laau Strashensky amata i le 1-2 tausaga talu ona totoina.

O fualaau lapopoa ma matagofie o Strashensky o loʻo i ai se manaoga tumau i totonu o maketi i maketi i le lotoifale, ae e le talafeagai mo femalagaiga mamao.

E le lelei le teuina o vine, aua na muai fuafuaina mo le faʻavaveina o le taumafa. Ae faʻaaoga lelei e le aufaifaatoaga faʻatoʻaga mo sauniuniga i le fale (vine, compotes, vine).

E ui o lenei ituaiga e fuafua mo le taumafa fou, e toʻatele e faʻaaogaina mo le faia o le uaina.

Laulau: tulaga lelei ma le le lelei o Strashensky

LeleiFaʻafitauli
Amataga vaveO le vaivai o le taumalulu, e manaʻomia le malutaga
Maualuga maualuga
Lelei sili atuTausiga i le fufuluina o vine
Lelei lelei o vineLaititi alu
Tetee maualuga i faʻamaʻi ma faʻamaʻiE le talafeagai mo le teuina o taimi uumi.
Lelei vine lelei

O fugalaau i Strashensky e faʻapitoa, ona o le totoina o ituaiga eletise faaopoopo e le manaʻomia. Faʻalagolago i le palapala ma tulaga tau aʻe ma le tausiga, o le vao e oʻo atu i luga pe maualuga le maualuga.

Vaega o le totoina ma le totoina o ituaiga eseese

O le faigata o le taumalulu o lenei ituaiga e le lava, o le mea lea e sili ai le totoina i le tautotogo ina ia maua ai le taimi e toto ai aʻa i le taimi o le taumafanafana. O lua mo le totoina o loʻo eliina i se auala e atiaʻe ai le aʻa o le vao i le loloto pe a ma le afa mita.

O le faapalelaina o le lāmala i Strashensky o se tulaga maualuga. O le timu i le taimi o le fugalaau e mafai ona faʻaosoina ai le peeling (o le faʻavaeina o fualaau laiti laiti lalo ifo), ma i le taimi o le taumafa lelei o fualaau aina mai le tele o fua o le suamalie, e masani ona taʻe. O le faataatiaina o le aʻa i totonu o laau e faaleleia atili ai le faigata o le taumalulu ma le tetee atu i timuga e leai se timu. Mo le atinaʻe lelei o aʻa loloto, o le toto mai lava i le amataga e seasea maua ai le vai, ae sili atu, loloto le galo o le eleele.

O le nofoaga e tulaʻi mai ai e filifilia i le eleele lelei ma le malamalama lelei. E mafai ona totō Strashensky i vavaega ma fualaau. Ae ui i lea, o le toe gaosia o vine i fualaau aina e maua ai le televave o le aʻafia ma le atinaʻeina o vao.

Ina ia maua faapitoa vine ma vine lapoa, o vine vine e masani ona faʻamaonia le seleselega:

  1. Aʻo leʻi fuga, o mea uma e le tatau ai, o le a vavaeeseina, e le sili atu nai lo le tasi le le mafai ona fanaina.
  2. I le taimi o le fuga, o fugalaau fugalaau uumi e faapuupuu e le kuata po o le tolu o latou uumi.

E fautuaina foi e te faʻapipiʻi soo lava laasaga i le vaitau.

Faʻaleleia o faʻatoʻaga e faʻaleleia ai le lelei ma le tuʻuina atu o vine

I le tautoulu, a maeʻa le malulu, ua aveeseina vine mai le taʻavale, tuʻu ifo ile eleele ma ufiufi. E le mafai ona mitamita Strashensky i le mamafa o le taumalulu i le taumalulu, e oʻo lava i fulufulu pupuu ile --19-22 ° C e matautia mo lenei ituaiga.

Mo le taumalulu, e manaʻomia ona tuʻu ifo vine i le eleele ma ufiufi

I le tautotogo, ua aveeseina le fale, ma o vine ua nonoa i le solo.

O le teuteuga e faia i le tautoulu, aʻo le i malulu. O teuteuga o le tautotogo e mafua ai ona "tagi" vine ina ia "tagi" ma tafe laau.

O Strashensky e le tele sona mafatiaga mai faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi, o loʻo ia te ia:

  • faateleina le tetee atu i le milipolo, phylloxera ma miti vavave;
  • avega masani i le oumaum;
  • o le tetee atu i le lauulu enaena e sili atu i luga o le averesi, faatasi ai ma le aoina vave o fualaau aina, ua toetoe lava a le aafia i le pala.

E ui lava i le tetee atu i faʻamaʻi ma meaola faalafua, e tatau ona fufulu vine mo le puipuia. I le gasologa o le vaitau, e tatau ona e faia 3-4 togafitiga, o le muamua i le amataga o le tautotogo, ma le masina mulimuli e tasi ao leʻi seleseleina.

Vitio: iloiloga o le Strashensky cultivar

Faʻamatalaga

Ou te le iloa pe faʻafefea i isi itulagi, ae o le Kuban iina, e pei ona tautala ai, o le "Strashensky phenomenon"! O le tofo i soo se laasaga o le tino o le mafaufau (e tusa lava pe tuua i luga o le vao seia oo ia Oketopa), ae o le sili ona maualuga (ma le tausiga lelei) e foliga mai e matua le faia i luga o le tagata faatau - e pei o se maketi i le lapiti. E iloa uma e tagata uaina vaʻaia, i totonu o le mea na tuʻufaʻatasia i le maketi, e muamua lele laʻau, pei o vevela. E le gata i lea, tatou te avatu ma se tuaoi (tatou te umia uma Strashensky) e tofo i le seleselega - ma o le a le mea, e tusa o le tofo lua o le TOE fiafia tele! O le tuaoi ua leva ona sauni e suitulaga ia Strashensky ma se mea e sili atu ona manaia, ma o le aiga e faʻasaina! O se faʻafitauli lenei. Vaega o le atinaʻeina o le ituaiga: afai e te manaʻo e maua meaai malie ma matagofie, ia mautinoa e punitia 15-20% o le faʻaogaina i le amataga o le ola, aua le faʻamalosi le vao ma ia leai se mea e sili atu i le fua.

Vladimir

//forum.vinograd.info/showthread.php?s=32fb66b511e46d76f32296cc013a3d2b&t=1449&page=2

O loʻu mea na tupu ia Strashensky mo le itiiti ifo i le 40 tausaga ma se malologa (togavao vao na tafe mai i le le malamalama, ina ua mavae le sefulu tausaga ou toe amata ma ou te le salamo). O nei tausaga uma, na faʻatulagaina e le 'eseʻese le mea' eseʻese ia te au e pei o se mea lelei, tumau ma maualuga. Ae leai.

Vladimir Poskonin

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=1449&page=55

E seasea ona ou tuua ni taamilo, pe a maeʻa le 20-25 cm, talu mai lau laulaʻa tele. A o leʻi fuga mai, ou te tuua se tasi o tulaga e fana ai, faapipii i le lona tolu. O le taimi lava e pa'ū ifo ai muamua pulou ou te lavea ai le sola. Leai ni faʻailoga, na o le a ou tapeina le pito i luga. Ou te faʻaogaina pea oʻu laasaga i luga o le tasi laupepa. A o le matua, o fuainumera o moli o le 10 minute Aokuso.

leai

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=1449

O fualaau o Strashensky e mafai ona faʻamaonia, maualuga-gaosia, ituaiga taimi e tofotofoina ai, lea e sili ona manaia mo tagata uma e amataina togalaau ma tagata e ona fanua o loʻo faʻatau atu vine fou ile maketi i le lotoifale.