Tomato ituaiga

Faʻamatalaga ma le totoina o tamato "Red cheeks" mo nofoaga tatala

E faʻamalosi togalaau taʻitasi, totoina ituaiga eseese, maua ana tamato e fiafia i ai. O le eseesega ma le igoa mafanafana "Red cheeks" o le toatele o outou o le a matua talisapaia lava ona o le vave, tele, o le aano ma le suamalie o fua. O lenei ituaiga na maua mai e saienitisi Rusia ma faifaʻatasiga ma ua faʻamoemoeina mo tulaga e lua o le greenhouse ma mo le totoina o fanua.

Eseesega faʻamatalaga

Tomato "Red cheeks" o se ituaiga o ituaiga muamua o le augatupulaga (F1), o lona uiga, o fatu na aoina mai ona fua o le a le maua ai ni fanau lelei, talu ai o uiga lelei o le laau o le a "toilalo" i matua. O le laau toto o lenei ituaiga o meaʻai (pe tusa ma le 1 mita i le fuainumera), e le o se tulaga, fuafua (tuu i le 6-8 brushes) ma e aofia ai le pito o le tuputupu ae. O le rhizome o tamato - malosi, faʻalaʻau, vavave i le lata i le 1 mita. O le aʻa o le laau e malosi, faʻaauau, tele-taloina, ma nisi pulumu.

E mafai ona taʻua ituaiga o tamato e pei o: "Kate", "Slot f1", "Bokele F1", "Star of Siberia", "Colagovest", "Red Guard F1", "Lyubasha F1", "Summer Garden", "Semko O le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, Petrusha gardener, Pink Bush, Cape o Monomakh, Tina Tele, Explosion, Miraberry Mirala ma Masha F1 Uila.

Laʻau - medium, wrinkled, green green, "pateta", ola aʻe i ni pagalua. O le faʻaogaina e faigofie, o loʻo faataatia e sili atu i luga o le lava lona iva ma alu i itu uma e lua. E tasi le faʻamalosi e tuʻuina atu i le sefulu fua.

Le lelei o le ituaiga:

  • vave matua;
  • maualuga fua;
  • faaaogaina masani;
  • lelei lelei ma le tulaga tau pisinisi;
  • tetee atu i faamaʻi ma meaola faalafua;
  • lelei femalagaaiga ma le teuina;
  • fetuunaiga i le malulu ma le vevela.
O mea le lelei e aofia ai le le mafai ona maua ni fanau i tausaga mulimuli ane.

Fua o fua ma fua

Eseesega e faasino i le vave o le taumafa ma fua mai i le 85-100 aso talu ona totoina. O vao Tomato e iloga i se fuainumera tele o fualaʻau - e oʻo i le iva kilokalama i sikuea mita.

Uiga o fua:

  • tele - ala;
  • mamafa mamafa - 100 g;
  • foliga - lapotopoto, maualalo maualalo;
  • o le paʻu e lamolemole, manifinifi;
  • lanu - lanu mumu;
  • tofo - vaivai, afaina.
I totonu o le tomato e tolu potu e iai se numera tele o fatu. O "Red cheeks" e pei o se salati ituaiga, ae e fetaui foi mo le teuina, teuina, saunia o sua, suamalie ma meaʻai.
E te iloa? E tasi le ipu vai suamati e aofia ai le afa o le masani masani o le acid ascorbic e manaʻomia e lagolago ai puipui a le tino. Ma o le maualuga maualuga o le serotonin i totonu - o le hormone o le fiafia - e mafai ai ona e faatumauina se lagona lelei e oʻo lava i le aso sili ona malu ma le timu.

Filifiliga o fualaau

E masani lava, e faʻatau mai fuamato tomato i le faaiuga o Me - amataga o Iuni. O fua lelei o lenei ituaiga e tatau ona i ai lau 7-8 ma se fugalaau fugalaau manino. E tatau ona i ai se malosi, ae le sili atu le mafiafia ma le ola, lau lanu meamata lanu. E le tatau ona i ai se mea leaga ma faʻapitoa lava. E le talafeagai le ave o fualaau mai pusa e matua vavalalata lava, aua a oʻo i le suia o ia mea e mafai ona faaleagaina aʻa. E ono aʻafia le laau, ae o le a faʻaaluina le taimi faaopoopo ma taumafaiga i le toe faʻaleleia o aʻa. Afai e mafai, e sili ona lelei le faʻatau mai o laau toto i totonu o tausimai lauiloa i le lotoifale.

Saili foi pe o afea e mafai ai ona e totoina tamato i luga o fatu laau ma le auala e totoina lelei ai tamato i luga o eleele.

O le au faipisinisi e masani ona le tausisia le tekonolosi o le totoina o laau totő, faatasi ai ma fualaau e mafai ona e aumaia faamai masani o tamato i lau saite. E le gata i lea, e leai se faʻamautinoa o le a faʻatau faʻatau saʻo le vasega manaomia.

Tulaga tuputupu ae

O le eleele mo tamato e tatau ona matua faʻaleleia, maualalo le eletise, faʻamafanafana masani ma le maualuga o le okesene. I lalo o le greenhouse, e totoina ai laau i Me i le matua e tusa ma le 65 aso, ma e mafai ona totō i fanua tatala i isi isi vaiaso. O le ea vavalalata ua maeʻa mafanafana mo le totoina, ae mo le taimi muamua e tatau ai ona maua le malutaga mai le malulu o le po. Mo tamato, filifili se nofoaga lelei-leai se susulu tuusao.

E taua! E tusa ai ma iloiloga a le au faifaatoaga, o le ituaiga "Red cheeks" e fua lelei fua i le tele o itulagi - o le ogatotonu, o le Moscow ma le teritori i saute. Ma o le taumafanafana malulu e le o se faʻalavelave i le seleselega o se seleselega lelei.

O fualaau e totoina i se auala faʻafefe i se mamao e tusa ma le 40 cm mai le tasi i le isi ma se laina laina o le itiiti ifo i le 50 cm. E tatau ona faia le vai i lalo o le aʻa ao faʻapala le palapala. O le faʻasalaga e faia i le taeao po o le afiafi, o le aso e sosoʻo e tatalaina ai le palapala.

Fatuina o fatu ma totoina

Lauina o fatu mo laau toto na faia i le amataga o le tautotogo - ia Mati. A o lei totoina, e tatau ona pisipisia fatu laau toto i se vaifofo o le paluga oona ma fufulu i vai mama. E mafai foi ona e togafitia i latou i le alualu i luma o le alualu i luma e faatelevaveina laau ma faaleleia le atinae. E mafai ona e faʻatau eleele mo le totoina o fatu o tamato i se faleoloa faapitoa. Afai e ave le eleele mai le saite, e tatau ona e faʻamaʻi muamua ma fufulu. E totoina fatu i pusa po o isi koneteina i totonu o se eleele malulu i le loloto o le 2-3 cm, ua ufiufi i le polyethylene, lea e aveeseina pe a uma le germination.

E taua! Tomato "Manulele Red" e faatatau i ituaiga laau toto, o lona uiga e le mafai ona taʻua ana fatu taugofie, ma o laau toto e ola malosi, mamana ma fua tele.

Tausiga ma le tausiga

O le seedling e tatau ona i ai i totonu o se potu ma le vevela e le maua lalo ifo i le +21 degrees Celsius, e aunoa ma ni faʻataʻitaʻiga ma se faʻaauau faifai pea o le malamalama faʻale-natura poʻo le faʻailoga. E tatau ona faʻafeinu i taimi uma ma vaʻaia le eleele. O le vai e tatau ona mafanafana ma e le tele foi. Filifili laau na gaosia pe a uma ona fausia le laupepa lona lua. I nai vaiaso ao le i alu atu i se nofoaga tumau, e tatau ona faʻamalosi laau. E tusa o le tasi aso 10 aso e tatau ona e fafagaina tamato ma fualaʻau minerale ma aua nei galo e uiga i le tatalaina o le palapala ma mulching, lea o le a puipuia ai le suavai manaomia. O le lafumanu e tatau ona faʻatinoina, e aveʻesea laʻau pito i lalo o le laau ma sili atu vine e oʻo i le 3-4 cm. Tomatoes e tatau ona fusifusia i luga o le lapisi poʻo le pine, ae sili atu le faʻaaogaina o mea faʻaaogā ina ia le faʻaosoosoina ai le pala.

E te iloa? Mo se taimi uumi, o fua o tamato na manatu oona, ma o le laau sa faʻaaogaina mo na o mea teuteu. Na amata ona latou mauaina lo latou lauiloa i Amerika ina ua maeʻa le militeli litaea Robert Gibbon Johnson e 'ai sina tamai pakete tamato i luma o le lautele i le 1822 i luga o laasaga o le fale faamasino i Salem, New Jersey. O le au maimoa maofa na latou iloa ai o le kolone na ola atoatoa ma lelei.

Faʻamaʻi ma le puipuia o manu

O le ituaiga "Red cheeks" e faʻaalia i le tele o teteʻega i faʻamaʻi sili ona taatele o tamato - faʻamaʻi le mumu, mosaic, paʻu paʻu, ma faʻamaʻi - aphids ma le urosa. Peitai, o se puipuiga e tatau ona:

  • eli eleele loloto aʻo lei totoina tomato;
  • faʻaaoga mea e totoina ai le ola maloloina;
  • aua nei totoina laau vavalalata vavalalata;
  • vave aveese le uluai laau na aafia;
  • pe a fausua, taumafai e taofi vai mai le pau i luga o lau;
  • togavao togavao ma le 1% o vaifofo o le tuufaatasiga o Bordeaux ma fualaau faasaina;
  • aveese otaota mai le saite.

Seleseleina ma teuina

Tomato o lenei ituaiga o fualaau aina e lelei le teuina. E oʻo atu i latou i le 85-100 aso talu ona totoina (pe tusa o Iulai), ae mafai ona e vavae ese mai le vao i se lanu mumu po o le lanu enaena. O fua na fua lelei i le maeʻa o ni nai aso i le fale i luga o le windowsill ma e na o luga lava o le laulau, ma o le a le faaitiitia lava lo latou tofo. I le taufaamatau o se malulu malulu, e sili atu le aua le faamoemoeina le fua tele o le fua, ma aveese mai le vao.

O le pikiina o tamato e faalagolago lea i le auala ma le taimi o le a faʻaaoga ai. E oʻo atu i le fua o fua o fualaau aina uma e le sili atu nai lo le 5-7 aso, ma e tatau ona faʻaaoga vave vave. O nei tamato e talafeagai lelei mo le taumafa fou, suamalie poo pasta. E mafai ona teuina tumato o le tulaga muamua ma le lua mo le tusa ma le 10 aso, e fetaui lelei mo le felauaiga ma le teuina umi.

Aoao le auala ma le mea e teu ai tamato.

O le mea lea, o loʻo i totonu, o fua maloloina ma le mamago e fetaui lelei i totonu o se fafie laupapa. O le atigipusa e tuʻuina i totonu o se potu malulu ma vavalalata, ma i nei tulaga, e mafai ona lelei faʻamalama tumato mo le lua masina. Atonu o le a vave ona taoto le tamato. I lenei tulaga, o le pito i lalo o le atigipusa e tatau ona ufiufi i vaovao, ma o le fualaau ua afifi lelei i le pepa. O na tamato e tatau ona teuina i totonu o le pulou poʻo luga o se pusa faimalaga e aunoa ma le mafanafana. Pe a faʻasaʻoina i se potu mafanafana, o le a vave ona latou matutua ma o le a saunia e 'ai. I le tuputupu ae ma le seleseleina o se ituaiga matagofie o le "Red Cheeks", e mafai ona e faʻafeiloai i latou e te pele ia te oe ma se salati suamalie suamalie ma aso malolo o le Tausaga Fou!