Beetroot

Chard: o le filifiliga o ituaiga mo le totoina

Mangold - otaota faʻasalalau, o le faʻalauteleina o meaola masani, o loʻo i ai i le maryvye o le aiga ua le mautonu. O le tufatufaina atu o laina ogatotonu ma le itu i saute o Europa. E tele ituaiga eseese e eseese i lanu mumu (paʻepaʻe, samasama, lanumeamata lanumeamata ma le lanu uliuli) ma le fua o laulaau, lea e mafai ona fai ma siaki. O lenei tusiga o le a mafaufau i le mea e sili ona lelei mo le tuputupu aʻe i le tele o ituaiga o vaʻa.

E te iloa? Sa amata ona totoina Chard i Roma anamua, ae o aʻa o le siama masani na aina tele i se taimi mulimuli ane, na o le 10 seneturi.

Chard "Lukaullus"

O ituaiga eseese o le chard "Lukullus" o loo i ai le faamatalaga lenei: o le vaeluaga o le vaitau ma paluga lanumeamata lanumeamata e oo atu i le 25 cm le umi ma se roetette o lau lapopoa, maualuga ma maualuga. Totoina o ituaiga "Lukullus" na faia i le masina o Aperila po o le faaiuga o le autumn. O le vaega tele o le meaola o le laau e mai le 500 g i le 1200 g. E tolu masina mai le totogo mai o le laau e tupu ai.

E taua! O lau o le chard "Lukullus" e aofia ai le tele o vitamin K, o le sili atu i le tino o le tagata e mafai ona mafua ai le thrombophlebitis, viscosity toto, veinsose veins.

Mangold "Sulu"

O le lua-tausaga le toto, e faʻasao i le fuga i le tausaga muamua o le vaitau o le tuputupu ae, e maua mai ai muamua le togalaau i le 35-40 aso talu ona totoina, ma ua matua atoatoa i le 90 aso. Mangold "Scarlet" o loʻo i ai se laumei lanu violē-lanu violē o le mimiti e oʻo atu i le 60 cm le lapopoa. O petioles ei ai le fulufulu ula, e 25 cm le umi, suamalie ma manogi. O le ituaiga o loʻo faʻaalia mai i le maualuga o gaʻo: e oʻo atu i le 6 kilokalama o petioles ma laʻau e mafai ona aoina mai le 1 m2 i le lauʻeleʻele avanoa. i totonu o greenhouses - e oo atu i le 10 kilokalama.

E taua! O le tuufaatasiga o le kesi "Scarlet" o le oxalic acid, o le mea lea ao le i faaaogaina e manaomia sina sipili. E aoga le faia i tagata o loʻo i ai ni faafitauli ma fatugaʻo ma gaʻo.

Mangold "Red"

Vaitausaga o le vaitau ma lanu mumu, maua o le mafanafana, faʻafefe o le susu, e mafai ona ola i luga o soʻo se palapala. Laʻau mumu Red beet "Red" e aofia ai vitamini C, B1, ZZ, carotene, e mauʻoa i suauu ma gaʻo minerale. O le sua sua suamalie "Red" e mafai ai e oe ona faʻaopopo vaʻa toto, fufulu le ate ma fatugaʻo, fai ai sela mumu, faʻaleleia le manatua, faʻagesegese le faasologa o le soifua matua. O sala ma soupisi e faia mai laʻau ma petioles. E televave ona tupu, e manaʻomia ai le taina.

Mangold "Emerald"

Mangold "Emerald" o se uluaʻi ituaiga vine ma se lapoa lapoa o laulaau, o se laʻau lanumeamata lanumeamata lanu meamata ma se petiole e oʻo atu i le 30 cm. Taimi mai le germination i le amataga o le aoina - 70 aso. E tele faʻamavaega e faatagaina. Mai le laʻau o le pusi vine "Emerald" faia salalaʻau, tuʻu ai le uʻu, togi.

Mangold "Argentatas"

Chard "Argenta" o se variu lea e avea ai se laau malosi o le tele o laulaau lapopoa i luga o lanu paʻepaʻe ma lanu. O le ituaiga e fua tele mai - mai le amataga o Iuni seia oʻo i le tau o le autumn. E mafai ona tipiina laʻau ma petioles i le vaitau o le tuputupu ae i ni nai taimi, e vave lava ona toe faʻaleleia le masini lanumeamata pe a uma ona taina. O le eleele sili ona lelei mo le "Argenta" o le a gaogao ma lafulemu.

Spinachy Chard

O le amataga o le fua o le tovine o loʻo faia ai le lapoʻa lapoa mai laulaau malie. Faʻailo i le maualuga o le malulu, e le manaʻomia le tupu aʻe i palapala eleele, e sili ona lelei mea uma i luga o le laufanua mafiafia. O le tulaga ese o lenei ituaiga o laulaau laʻau o le luluina o le "Spinach" e tatau ona faia i le vevela o le eleele e oo i le 20 ° C. Ina ia puipuia oe lava mai le afu o le tautotogo, e mafai ona e totoina i ni laasaga se tolu - Me, Iulai ma Oketopa, e faatelevave ai vao ae lei totoina, e tatau ona latou susu i se vaivaiga vaivai o le potassium.

E te iloa? O le aʻa o le chard "Laina" e aofia ai le tele o suka, lea na muai faia e ala i le kuka. I se taimi mulimuli ane, na amata ona gaosia mai le suka mai pusi masani.

Mangold "Belovinka"

Mangold "Belovinka" - lanu vavalalata i laʻau o ituaiga laʻau, fuafua mo le matala ma puipuia eleele. Mangold "Belovinka" o se vaitau o vaitau, 83 aso e pasi mai le germination e matua. I luga o le eleele, e mafai ona e oʻo i le 5 kilokalama mai le 1 m2, i le puipuia - e oo atu i le 9 kilokalama. O laʻau e mafai ona faʻaaoga e pei o le salati salalau, ma siaki mo mea vevela.

E taua! O le faʻaaogaina o le chard "Belovinka" e aoga mo le maʻisuka, anemia, maualuga maualuga o le toto maualuga, faʻaleleia le polokalame o le cardiovascular, ma faʻateleina le metabolism.

Mangold "Kinky"

Faʻafeiloaʻiga o lenei ituaiga i vaitau ogatotonu. E i ai le malosi o laulaʻau ma laʻau paʻepaʻe paʻepaʻe. E sili ona lelei i luga o eleele vavalalata, alofa i se aofaiga tele o le susulu o le la, e manaʻomia le vevela i le 30-40 cm. Afai o le a faʻaauau pea ona ave faʻamalosi e le ana le lau mai le kinky, o laau toto i laina e tatau ona tuu i se mamao e 25 cm

Pasila Pasila

Vaʻa muamua-samasama-ituaiga faʻauʻu ma se laʻau e tuʻufaʻatasi o lau o lanu eseese eseese. Chard "Pasila" e masani ona faʻaaoga mo mea teuteu. E lava le susu ma le faʻaleleia o meaola, avanoa i le susulu o le la, lea e puipuia ai le "Brazilian" mai le faaputuputuina o palapala, faapea foi le veleina ma le tatalaina o le eleele e fesoasoani i le atinae atoatoa o le laau.

Mangold e faʻaaogaina i le kuka i le tele o atunuu o le lalolagi, ei ai mea aoga, o lea e tatau ai ona tupu laʻau o laʻau i la latou togalaau.