Fua o le gaosiga

Le aoga aoga stonecrop, le faʻaaogaina o se vaovao mo togafitiga faafomaʻi

E masani lava pe a tatou savavali i paka ma togavao, tatou te gauai atu i le mutia tatou te savavali ai. Ae e masani lava ona tupu lenei vao, pe afai e le o se faaolataga, ona avea lea o se toomaga moni ma se fesoasoani i togafitiga o le maʻi.

Vaʻa vaaia: faʻapipiʻi

Matala manino - naʻo se faleteuoloa o mea faʻasaina. I lona tuufaatasiga o loʻo i ai: oxalic, acetic, isolimonic, malic, glyceric, fumaric, citric ma succinic acids. Leai se mea itiiti i le mutia: glycosides o quercetin, kaempferol, myritin, isoramnetin.

O le stonecrop o loʻo aofia ai alkaloids, arbutin, tannins, suauu taua, suauu, salu, nicotine, anthraquinones, saponin ma mea faʻapitoa phenolic, vitamini C, carotene ma suauu calcium. I laʻau lauolaola o le laau o loʻo i ai se fuainumera tele o macro-ma micronutrients:

  • mea e faʻataunuʻu ai: potassium, calcium, magnesium.
  • elemene taua: zinc, seleni, iron, chromium, manganese, copper ma le molybdenum.
E le gata i lea, o loʻo i ai nickel, siliva, titanium ma barium, catechins, amino acids ma carotenoids.

E te iloa? O le faavae o le aiga o Carolingian, Charles I le Great, na talitonu o le stonecrop na te aveesea le uila mai fale, o lea na ia faatonuina ai tagatanuu o lona atunuu e toto le maa i luga o fale.

O a mea e faʻamalolo ai le laau?

O le maa o le stonecrop o loʻo i ai le tele o mea e faʻamalolo ai: faʻaleagaga ma tiga o le hemostatic, ona o le alkaloids, solo, ma le pefu i lona tuufaatasiga, lea e fesoasoani i manuʻa e faʻamalolo ma faʻamalolo ai le mumū.

O nisi o alkaloids, saponins ma meaola eletise e fesoasoani e faʻamafanafana ai le tino o le tino ma faʻamalosi ai filo o le nerve sel. Faʻatulagaina le gaioiga o le togavao tutotonu e fesoasoani i le ascorbic acid i le fausaga o le stonecrop.

E mafai ona faʻaitiitia le mamafa, faʻamaonia le faʻavaeina o toto i totonu o le tino, faʻaitiitia le aʻafia o fusi toto ma faʻamalosia puipui o toto toto ona o le i ai o vaega e pei o alkaloids, tannins, nisi o meaola eletise, ash ma flavonoids i le mutia.

Faatasi ai ma le malulu ma faʻamaʻi o le tino respiratory tract, e fesoasoani le stonecrop i ona aoga aoga. Vitamin C e faʻamalosia ai le tino puipuia; siaki i totonu o le pala o le suauu e fesoasoani i le fusia ma le faʻaaogaina o le sipuni mai le bronchi, faʻamalolo le mumu o le faʻalaulema ma le nasopharynx. Tannins fasioti pathogens ma siama.

Faatasi ai ma le fesoasoani a stonecrop e mafai ona faʻaleleia le galuega o le gastrointestinal tract. O iinei, tannins, glycosides, faʻatoʻa ascorbic ma mea faʻasaina ua aofia ai. Flavonoids fesoasoani i faafitauli o le faʻatinoga o le paʻu o le tino, faʻamalosia le faʻaleleia o ala. I le avea ai o se vaega o isi vaega, e mafai ona latou faʻavasegaina le fatu fatu.

O meaola oona e fesoasoani e faʻamaopoopo ai le mamafa e ala i le faʻaumatia o le cholesterol, faʻamavae ese gaʻo, fesoasoani e faʻaitiitia le toxins ma faʻamaonia le metabolism i le tino. Fugalaau o le fugalaau lauiloa o loʻo i ai se tasi o mea pito sili ona taua i le aso o faʻamalolo - Coumarins i totonu o le laau e mafai ona taofiofia ma taofiofia ai siama o le kanesa, taofia le faʻaleleia o metastases.

Tului Epic hero Ilya Muromets na faʻaaluina le tolu sefulu tolu tausaga i luga o le ogaumu, i ai ona vae ma le vaivai. O loʻo i ai se tala faʻasolopito na fesoasoani Ilya i laau, ma o loʻo i ai se maa.

E faʻapefea ona faʻaaogaina le maa maʻaleʻale i vailaʻau masani

Sedum taua i vailaau faʻatagata e iai le tele o faʻaoga. O isi mea e faʻaaogaina ma faʻaogaina e faʻaaoga ai togafitiga o paʻu, manua ma faʻamaʻi. O vaifofo o le suāsusu mai le sūsū e fesoasoani i le atatic dermatitis ma le eczema. Paʻu faʻamaʻapeʻale 'eseʻese mai maʻi ma gaʻo. Sedum fesoasoani i togafitiga o le laisene. Faʻatasi ai, faʻasaʻo le faʻamaoniga o le togafitiga o sooga.

Faʻasusu faʻatasi ma le afu poʻo le teuteu togafitiga e faʻafefete ai nifo o nifo e pei o faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi pipisi, stomatitis.

O mea inu vai e fai i totonu e fai ma faʻaoga i le togafitiga o le gallbladder, ate, gland slander. Faatasi ai ma le fesoasoani a le faʻalavelave e mafai ona e faʻaumatia ese anufe.

O gasegase ma mea faʻaleagaina e faʻaitiitia ai le tulaga o le gasegase, bronchitis ma isi faʻamaʻi pipisi. O le ascorbic acid e faʻaleleia le malosi ma le immunomoduliruyuschee aafiaga o le stonecrop. O le laʻau e faʻapipiʻi i se iniseti e faʻamalolo ai le mumu ma le mimilo i luga o le paʻu, fesoasoani e aveese le fuga mai le mai.

Sedum o loʻo faʻaaogaina e pei o meafaitino ma i vailaʻau faʻapitoa, o ona meatotino e faʻaaogaina mo le togafitiga o faʻamaʻi o le gasegase o le tino: faʻafefeteina o le mata o le mata, mumu o le mucous membrane o le mata. I le taotoga, e faʻaaogaina e fai ma mea faʻapipiʻi i le ponaivi o ponaivi, faʻatasi ai ma konekarate i sooga ma gaʻo o le vae o le vae.

I togafitiga faʻaaogaina i le togafitiga o maʻi gastric ma duodenal. I le fatuga, e faʻaaogaina e faʻalauteleina ai le leo o le muso o le fatu, e faʻamalosia ai le loto ma faʻatonutonu ai ona faʻailoga. O le maa o le stonecrop o se vaega o le tele o biostimulants.

I le cosmetology faatasi ai ma le fesoasoani a maʻa maʻalaʻau faʻamolemole faʻaumatia faʻamalo, paʻu ma papillomas. O se fatu lauiloa e fesoasoani i le faʻamaeʻaina o faletalimalo. O le fua e faigofie lava: tata le fugalaau fou o le laau i totonu o se mea e fai ai meaʻai, faʻasusu le sua mai le masini e mafua ai. I le taeao ma le afiafi, gaʻo faʻatasi ma le sua susu.

Totoina ma seleseleina laau

E totogo le laau ia Iulai, o le seleselega e amata i le taimi o le matua atoatoa ia Oketopa. I totonu o tagata faʻamuamua, e masani ona faʻaaoga le mutia.

E taua! O le maa o le stonecrop e aoina faʻatasi i le tau vevela, tipi i se naifi poo se faga laufanua. Faʻatasi ai ma le aʻa e toso mai e le fautuaina.

O le aoina o laulaʻau e tipiina i ni vaega seʻia oo i le fitu senitimita. Manaomia e faʻamago i le ea fou, ae i le paolo. O le faʻamaʻi e tusa ma le lima aso. Afai e faʻamago e tusa ai ma tulafono, o le a faʻaauau ona fuga le laau. I lenei tulaga, e fautuaina e faʻasalaina laulaʻau i le fufuluina o vai ma faʻamago i le la.

Ona faʻaauau lea ona faʻagogo i lalo o le paolo (tolauapi, fausiaina ma se fale). A maeʻa le mago, e tatau ona gaugau meaʻai i totonu o pepa poʻo taga lino, tuʻuina i totonu o se pogisa, māgogo ma lelei. Soifuaga tausi - lua tausaga.

Faʻaalia manino: faʻailoga

I le maʻa, i le faaopoopo atu i mea tau vailaau, o loʻo i ai faʻamaoniga ma tapulaʻa. O le le pulea le faʻaogaina e mafai ona matua faʻatupulaʻia ai le toto, mafua ai le tiga o le ulu, le mautonu ma le le mautonu o le tino. E tatau ona faʻamaonia e le tagata maʻi maʻi le fualaau oona ao lei faʻaogaina - o le le mafai e se tasi ona le faʻaaloalo.

Faʻasoa lelei ma pe a maeʻa feutagaiga ma le fomaʻi e tatau ona faʻaaogaina fualaau faasaina ma le mamafa o stonecap.

Faʻalogo! Taʻiala faʻasalaga mo fafine maitaga ma tamaiti laiti.
A faʻaaogaina pito i luga, e fautuaina e tapunia vaega o paʻu o le paʻu - atonu e ono afaina ma mumū, mumu. O fualaau e mafai ona ave i totonu pe a maeʻa ona feutagai ma se fomaʻi, talu ai o le maualuga o le gaosiga o vailaau e mafai ona mafua ai le taotoga, faʻalavelave nutimomoia, faʻaleagaina o le fatu cardiac ma le toilalo faʻanofo.

O le leva talu ona togafitia o tatou tuaa ma laau ma ola i o latou mafaufau saʻo ma mafaufauga io latou tausaga ua matutua. Ae o soʻo se vailaau e tatau ona togafitia ma le faʻaeteete ae le o le tagata lava ia e aunoa ma se aʻoga faafomai. Soʻo se faʻamaʻi e tatau ona maua e se fomaʻi, ma o le a ia faatonuina foi togafitiga talafeagai.