Apple laau

Apple "Aport": uiga ma mealilo o le galue manuia

Masalo o ituaiga sili ona mataʻutia ma uiga ese o fualaau aina i le lalolagi o le apu o le "Aport", lea o le a tatou ola ma tausi ai lenei mea.

Talafaasolopito o le amataga

O le talafaasolopito o le ituaiga "Aport" e toe foi i tua i aso anamua, ma e oo mai i le aso e leai se 100% faamautuina faamatalaga e uiga i lona moni moni.

E i ai le tele o faʻaliliuga:

  • o nisi e talitonu o le uluai laau o le apu na amata ona ola i luga o le teritori o Iukureini i aso nei, pe tusa o le XII seneturi;
  • o isi - o le "Aport" o se fualaau Polani, talu ai o apples na taʻua i tusi o le ekalesia mo le 1175 na aumai muamua i Polani mai le Malo o Ottoman;
  • ma e naʻo ni nai faʻataʻitaʻiga i le lomiga lona tolu, o loʻo taʻu mai ai o nei meaola na sau mai ia i matou mai Take.
O le taumafai e malamalama i le mafuaʻaga tonu o le "Aport" e mafai ona fesoasoani i nisi mea moni mai le tala.

I le amataga o le 19 seneturi, na vaaia le eseese i Falani, Peleseuma ma Siamani, na o le ofuina o igoa eseese i nei atunuu.

Mo se faataitaiga, i Siamani o lenei apu na taʻua o le "Rusia Emperor Alexander", i Peleseuma - "Peresetene o le lalelei," ma tagata Falani na taua le ituaiga o "Peresitene Napoleon".

I le faaopoopo atu i atunuu o loʻo i luga, na salalau le apu i le gagana Peretania (1817), ona oʻo ai lea i le Kazakh Almaty (1865), lea na avea ai ma autu o le mataituina ma le suʻesuʻeina faapitoa. Sa amata ona sopoia e le au faifaatoaga a Alema-Ata le "Aport" faatasi ai ma ituaiga o manu felelei, e mafua ai le "Vernensky" ma le "Alma-Ata Aport", lea sa lauiloa mo le tele o le 500-gram fua.

I aso nei, e mafai ona maua se ituaiga apu eseese i le itu i saute ma le ogatotonu o Rusia, ae talu ai ona o le le mautonu ma le le mautonu o le ituaiga laau, ua ola na o laau i totonu o greenhouses faapitoa.

E te iloa? E tusa ai ma suʻesuʻega aupito lata mai na faia e fomaʻi Peretania (i le 2000), na maua ai o le faifaatoʻaga o le Aport ituaiga o le vao vao a Sievers.

Faʻamatalaga ma Vaega

O laau ma fua o le "Aport" e matua ese lava mai isi ituaiga lauiloa, ma o lea la o la latou faamatalaga e sili ona manaia.

Laʻau

O laau, e pei o se tulafono, e malosi tele, o loʻo salalau solo, lapotopoto, totoa le pale ma se numera toalaiti o puʻu o le skeletal ma sina numera o lanu enaena. Ole maualuga o le ogalaau e eseese mai le 8 i le 10 m.

Vaʻai foi ia ituaiga ituaiga o apu o "Royalties", "Rozhdestvenskoe", "Ural bulk", "Krasa Sverdlovsk", "Orlinka", "Orlovim", "Zvezdochka", "Kandil Orlovsky", "Papirovka", "Screen" , "Antey", "Rudolf", "Bratchud", "Robin", "Red Chief", "Mamalu i Tagata Maliliu".
O lala o le laau e malosi tele ma o ese mai le koluma i se tulaga tele lava. O le laʻau e lapotopoto lona tino ma e lanu meamata, lanu lanu.

Fua

O foliga mai o le fua o lenei apu o loo mataʻina i lona matagofie ma le telē tele. O le mamafa o le apu e tusa ma le 300-350 g, e ui i lea, o le mamafa o nisi o fua atonu e oo atu i le 600 ma oo atu i le 900 g. O le foliga o apu o loʻo faʻamafolaina-faʻatasi ma se lipine e le mafaamatalaina. I le lanu, e faalagolago i le eseesega, o le tele o lanu susulu ua tuufaatasia: samasama-lanumeamata, ma se lanumoana lanumoana, logoina, vevela, lea e tusa ma le afa o le vaega o le fua.

O le pulu e ufiufi ai le apu o loʻo i ai se faʻavavega o le mafiafia o le fale faʻatasi ai ma sina laʻau mumu ma le manaia.

O loʻo i ai foi o loʻo i ai se faʻauʻuina o le ufiufi ma le tele o lapopoa o meaola, o loʻo i ai lanu lanumeamata mafiafia. O le aano o le fua e paʻepaʻe, o le fausaga lelei, ma se lanu lanu enaena ma se mea suamalie-suamalie, vevela ma vevela.

E taua! O le aveeseina o le fua o fualaau aina i le teritori o le ogatotonu tutotonu o Rusia, e fai ma tulafono, i le tausaga lona lua o Setema. Mo le aina o apu e mafai ona faʻaaoga i totonu o le masina talu le seleselega.

Eseesega

O le ituaiga "Aport" na i ai mo le sili atu ma le 200 tausaga, o le taimi lea o le tele o ituaiga o laau o le olive ua gaosia mai atunuu eseese, e sili ona lauiloa: "Blood-Red Aport", "Aport Dubrovsky", "Zailiysky" ma "Alexandria ". I aso nei, i maketi faapitoa, e mafai e se tasi ona faʻafetaui uma ituaiga o ituaiga, faʻamalamalamaina o latou faʻamatalaga auiliili ma faʻalauiloaina o tekinolosi tau faʻatoaga mo togavao lelei ma tausiga.

Tulafono mo le filifilia ma le faatauina mai o tipu

Afai na e filifilia le fua tele "Aport" ma ua uma ona faatau mai ni laau mo le totoina o se laau eseese eseese, ao lei faatauina, muamua, ia mautinoa o loo filifilia e le "mea" filifilia mea taua ma tulaga taua:

  1. E talafeagai le faʻatau fua o laau i totonu o faʻapitoa faʻapitoa poʻo faʻamaoniga o faʻatoʻaga faʻatoʻaga ma se igoa lelei.
  2. Ole tausaga o le fatuina e le tatau ona sili atu i le 2 tausaga. O ia e laʻitiiti, o le sili atu foi ona aʻa ma ola. E le faigata le faʻatulagaina o tausaga o le laau - ia na o le vaʻai pe na totoina e le seedling lala (pe afai e leai, o le mea e tasi le tausaga). O se vaomatua e lua poo le 3 lala faaopoopo e pipii i itu eseese i le maualuga o le 50-90 °.
  3. Vaʻavaʻai i le "meafaitino" e tatau ona faʻaeteete: i aʻa ma le aʻa e le tatau ona avea ma mea leaga ma tuputupu aʻe, ma i lalo o le paʻu o le laau e tatau ona lanu meamata.
  4. O le aʻa e tatau ona susu i le paʻi, ae le pala, ma o aʻa e tatau foi ona i ai se fausaga e le mafai ona faʻaogaina ma e le faʻaogaina.
  5. O le umi o aʻa e tatau ona tusa ma le 40 cm.
  6. E le fautuaina le faʻatau mai o laau e tele lau laʻau ua tupu.

Filifilia se nofoaga i luga o le saite

O lenei vailaʻau e tatau ona totō i se laufanua malulu, matagi puipuia. E tatau foi ona manatuaina o le aʻa o le apple "Aport" e talafeagai mo na o nofoaga e le sili atu ai le maualuga o le maualuga o le eleele i le 1 mita.

Afai e latalata mai le vai, e fautuaina e tafe le pito i lalo o le lua ma se vaega o piliki ma maa, ma ia totoina le laau i luga ae o le maualuga o le palapala.

Galuega sauniuni

A o lei totoina se fatu laau, ona aʻa ai lea o aʻa i le vai ma teu ai iina mo le itiiti ifo ma le aso. Ina ia faʻaleleia le tuputupu ae o aʻa faaopoopo, e mafai ona e faʻaaoga tali "Kornevina" poʻo le "Heteroauxin".

O faʻamalosiaga o le tuputupu ae e aofia ai le "Bud", "Laulelei", "Kornerost", "Chunky", "Etamon", "Vympel", "Energen", "Zircon", "Taimi".
O le lua mo le "Aport" ua saunia i le ono masina ao leʻi amataina le totoina: o lona loloto ma le maualuga e tatau ona 1 m. E fautuaina le faʻafefiloi o le eleele ua faʻamamaluina i le oneone (1 pakete), compost (1 pakete), ash ash (800 g) .

Laasaga taʻitasi i le laasaga o le totoina o fatu

O laau "Aport" e i ai i le tuai, ituaiga o le taumalulu, o le mea lea, e sili ai le totoina o nei laau toto i le tau o le tautoulu mo le lelei ma le vave ola. O le faʻaleleia o le faʻavaeina o ia lava e vaevaeina i nisi o vaega:

  1. Lua eli e faavae i le tele o aʻa. E pei ona faʻamaonia i luga, e tatau ona saunia i le ono masina aʻo lumanaʻi le tafe, ma aʻo le i totoina, e tatau ona fafagaina le eleele vevela i se vaega faapitoa.
  2. O le faʻafefiloi sauniuni e avea ma faaputuga, lea na tuʻuina ai le fatuina faʻatau.
  3. Faatasi ai ma se aʻa o le aʻa, ua faʻasaʻo aʻa i le itu o mauga.
  4. A maeʻa ona lele, e tatau ona tumu le lua i le palapala, ma uu mau le ogalaau i le lima ma luluina i lea taimi ma lea taimi le laau ina ia taofia ai le fausia o vaalele i le va o aʻa.
  5. A uma ona totōina le laau e tatau ona liligi tele, seia oʻo ina tafe le vai i luga, ma tatau ona palu lelei le uʻu i le paluga o le humus ma le peat.

Vaʻaia togafitiga taimi

E pei o isi apu o le apple, "Aport" e manaʻomia ai le tigā ma le faʻaeteete i le vaitau, faʻapea foʻi le tausiga lelei ma le faʻaeteete.

Faʻaleleia eleele

O le tausiga o le eleele e tatau ona aofia ai ia gaoioiga:

  1. Faʻasalaga - e tatau ona vave ma masani, aemaise lava ile vevela o le tau. Suavai (tele pakete) e tatau ona aumai i lalo o se laau talavou 1 pe 2 taimi i le vaiaso. Ia mautinoa pe a uma le faʻamautuina o le faʻavaveina o taualumaga o le tatalaina.
  2. O le veleina o le palapala ile laʻau e tatau ona faʻatinoina ao salalau vao.
  3. Ina ia lelei le atinaʻeina o le fatu ma tausia le sao o le susu i totonu o le eleele i lalo o le apu, e tatau ona faia le mulching mai lea taimi i lea taimi. Ae i luga o le tulaga o le a mulimulu le mulch i se 5 cm lela ma o le a aofia ai mullein, togafiti, togafiti poʻo mutia mowed o cereals.

Laʻei pito sili

Laʻei pito i luga "Aport" e faia i le tautotogo ma le vaitau o le tautoulu. I nei vaitau e faʻafeiloaʻi ai i totonu o le eleele le vailaʻau oona.

E taua! Fertilizers e aofia ai le vevela e tatau ona faia e le sili atu nai lo Setema. E sili atu le faia o lenei mea i le amataga o le masina.

Fautuaga mo le lelei ona fafagaina:

  • i le taimi o fugālaʻau, faia le 5 lita o le manurele, 2 lita o le moa, 100 g phosphate ma le 70 g o le potassium, na muamua faʻamaʻiina i le 10 lita;
  • pe a uma le fugalaau e lelei le faʻaaogaina o le 500 g o le nitrophoska, 10 g o le sodium humate faʻafefiloi ma se pakete vai;
  • i le tautoulu (ia puipui le laau i le taumalulu) - 30 g o le potassium, 60 g o le superphosphate e lua ma 30 g o le calcium e tatau ona faamama i le 10 lita o le vai ma tuu lenei mea i le palapala.

Faʻaleleia faʻamaʻi

A aunoa ma le totoina vave o laau o le apu, e le mafai ona taʻua le atoatoa o tausiga. E tatau ona faia lenei mea ina ia mafai ona maua e laau laiti le tele o faʻamaʻi ma e le osofaia e meaola faalafua.

Mo le taimi muamua, e tatau ona togafitia le apu i le tautotogo ma sili atu aʻo lei amataina le pulupulu, ona faʻasaina ai lea o le togavao i taimi taʻitasi ma pe a uma ona tupu.

Togafitiga o le "Aport" e fautuaina i le na o le faamaonia, maualuluga o lona uiga: Urea, Bordeaux vai, copper ma le uamea.

Pepa faatulagaina, mama ma le puipuia o le matua

O le fufuluina o apu o lenei vasega e faia i le mama, toe faʻafouina ma, sili atu ona taua, faʻamoemoe faʻavae. O le uluai togafitiga e faia i le lona 2 po o le 3 tausaga talu ona totoina se laau, i taimi uma i le tautotogo, i le mafanafana ma le vevela o le tau: Muamua lava, o le totogo o loo ola i totonu o le pale ua vavaeina, ona avea ai lea o lala tuai, lea o le a le faia ai ovaries fou, ma faagasologa tuai.

O le vavaeeseina o mea mama e faia i le tulaga o le faʻaleagaina o laau e ala i faʻamaʻi faʻamaʻi (lala ua mamae, paʻu i nisi nofoaga, togitogisa uliuli i luga o ogalaau).

E tatau ona faʻaumatia ituaiga o faʻamaʻi i luga o le laau i se taimi vave e mafai ai ona fai "taotoga".

O le teuteuina o le tuai o le matutua e masani lava ona taulai i le faaleleia o le fuaina o le apu, faapea foi ma le faalauteleina o lona olaga. E naʻo le taimi o le malologa e mafai ona faia, ae leai se mea i le tautotogo, pe a amata le faagasologa o le suavai i le ogalaau. O le auala lava ia e tatau ona amata i le teuteuina o lala sili ona mate, ona tatau loa lea ona e otiina le malologa.

O lala uma e momotu, mamago ma le le talafeagai e tatau ona aveese mai le ogalaau lava ia, ma ia mautinoa ia mulimuli i le mataupu faavae "e sili atu le aveeseina o lala tetele nai lo le tele o tamaiti".

Puipuiga mai le malulu ma rodents

O le mea e faanoanoa ai, "Aport" e le lauiloa mo le maualuga o lona tetee atu i le sulu, o le mea lea, i le taimi muamua, e tatau ona totoina le tele o laau o le apu i le taumalulu-malosi varietal rootstocks.

Ae mo le puipuia o manipulation, afi afi, mumu, fagu ma le lignite e aumaia ai taunuuga sili ona lelei, lea e susunuina i vaega ao le i tafa ata ma faia se vevela vevela mai le malulu.

Mo le puipuia o le apu mai i roi (sili ona leaga ma muse), faʻaaoga auala lelei:

  • toso faʻamalosi masini i 20 mm sel;
  • tuʻuina i lalo o le laau faʻamalosi faʻamalosi otaota, faʻataʻitaʻiga, mint;
  • afifi pepa pepa o nylon - totini tuai po o le totino; 'aua le' ai i ai;
  • faʻapipiʻi i luga o lālā o pepa lanu uliuli (matataʻu tele le fefe).
  • ufiufi pou ma se paluga o mullein ma le omea;
  • togafitiga fafie i le copper sulphate po o le bordeaux vai.

E te iloa? O loʻo faʻaalia e suʻesuʻega o mea anamua e faʻaaogaina e tagata le fua o apu talu mai le 6500 TLM. er

O le tuputupu ae o fua tetele ma suamalie o le ituaiga "Aport" i lo latou eria e le faigofie. Ae ui i lea, o le tausia ma le faʻaaogaina o nei fautuaga ma le amanaʻiaina o le natura mataʻutia o lenei ituaiga, e mafai lava ona maua se iuga lelei. Ae maise lava talu ai na te faʻamaoniaina faʻamoemoe uma sili ona mataʻutia.