Fale

Fautuaga i le au faifaatoʻaga olaola i luga o le totō o kukama i totonu o le fale

O le maua o se fua tele o kukama i le malae vaʻaia i lo tatou tulaga le mautonu e toetoe lava a le mafai ona fai.

O le mea lea, o le tele ma sili atu o tagata fai fualaau aina fua o loʻo filifili mo i latou lava le filifiliga o le tuputupu aʻe kukama i greenhouses.

Peitai, e tusa lava pe faʻaaogaina lenei metotia, e aoga le aʻoaʻoina o tulafono faavae ma aʻoaʻo mea lilo o le mauaina o le numera maualuga o fualaau aina i le vaitau o le taumafanafana.

Filifilia le togi sao

E oʻo lava i le tuʻuina o se fale laufanua 'aina lelei i luga o lona' upega tafaʻilagi, e le mafai ona maua e le au faifaatoʻaga fualaʻau fua lelei o kukama e fetaui ma mea uma e manaʻomia. O le mea lena E le o ituaiga uma o kukama e talafeagai mo le totoina i totonu o se lau.

Ae ao le i filifilia ituaiga o kukama mo le fale kosi, e tatau ona e filifili po o le a le mea sili ona taua ia te oe: maua vave le gaosiga, maualuga le maua mai le mita e tasi o le totoina poʻo le taumamafa i fualaau faisua fou seia oʻo i le malulu.

I nei tulaga taʻitasi, e iai nisi o manaʻoga e tuʻuina atu i luga o le fatu:

  • ituaiga muamua o Sozulya, Masha F1, Hector. O nei ituaiga o meaola e vave ona vave. O a latou uluai fua e amata ona fausia i luga o le lona fasefulu aso pe a uma le germination;
  • le sili ona fua Talia, Lototele, Cupid. Ma le tausiga lelei, o nei ituaiga e maua mai i le 30 -40 kilokalama i le faʻatoaga faʻatoʻa;
  • ina ia o kukama i le malulue tatau ona totōina i totonu o se fale faʻafiafiaga Marinda, Martha, Graceful, Bully;
  • vasega Athena F1 tuʻuina atu tele gaosi e oʻo lava i tulaga maualalo maualalo.

FAʻATASI! O manaoga autu mo ituaiga kukama mo greenhouses o lo latou ituaiga o faʻalauga ma auala e faʻafefeteina ai.

O le tulaga ese o le totoina o kukama i totonu o se fale kati, o la latou faatulagaga lea i totonu o le mea ua saisai poo le faatulagaga i luga o laina. E tatau ona tatou filifili ituaiga eseese ma vaivai vaivai, talu ai latou te le tele ni taumafaiga i le fausia o lau laʻau ma e iloga i le vave ona fausia o fua. E le gata i lea O ituaiga faʻalaʻau malolosi i totonu o se kapoti tapunia e gaosia ai le paololea o le a aʻafia ai aʻafiaga.

O le numera lona lua mo le filifilia o se ituaiga o faʻaleaoga-tagata. I totonu o se nofoaga puipuia, o le palotaina ma le fesoasoani a iniseti o le a le tupu, ma o le ae le faatali mo le seleselega mai kukama paluga pipi. O le mea moni, e mafai ona e faia ma le faʻaaloalo le faia o se faʻasologa o tusi lesona. Ae mo le au faifaatoaga e le mafai, talu ai o lenei faagasologa ua tele taimi e faʻaaogaina ma taimi e faʻaaoga ai.

Na aumai e le au faʻatoʻa le tele o ituaiga o kukumba. O nei ituaiga eseese uma ua taua o le parthenokarpiki, ma ua fuafuaina mo le totoina i greenhouses. O luga o ia mea e faia e aunoa ma le palotaina, o lona uiga, mo le fausiaina o fua, e le manaomia le fesiitaiga o le pollen.

FAʻATASI! O se mea taua e manaʻomia mo ituaiga kukama mo greenhouses o le faapalepale faapalepale. I tulaga o le faatapulaaina o avanoa avanoa i le susulu o le la e faatapulaaina.

E le mafai ona filifili se tasi o ituaiga siliva lelei mo kukui. O le tele o ituaiga eseese o loʻo i ai nei i le taimi nei, ma e mafai e tagata taʻitasi fai vine ona filifilia le sili ona talafeagai mo ia lava, e taulai i le tofo o le fualaau aina ma ona uiga i fafo. Hercules, Farmer, Annushka - o nei meaola uma o hybrids, e iloga i le tetee atu i le tele o faamai, maualuga le maua, faapalepale paolo.

TAITAI! O vailaʻau e ola i greenhouses e le talafeagai mo le aoina o fatu. O le mea lea, faʻatau mai fatu fou i tausaga taʻitasi.

Filifilia o se fale kuka

Greenhouses e ese mai greenhouses, muamua, i lo latou maualuga, o lea la e tatau ona mafaufauina a latou mamanu i se auala ia faia lelei laau e tausi ai.

E ala i le mamanu, greenhouses mo kukama e mafai ona faʻaifa poʻo taʻitoʻatasi, i le maualuga - maualalo ma le maualuga.

O le vaega pito i luga o le fale lauʻeleʻele e mafai ona avea ma odnoskatnoy, gau, gau. O le mea sili ona talafeagai o le mamanu o loʻo i ai le mafai ona tatala le taualuga.

O le faavae mo greenhouses e faia i le uamea po o le fafie. Manua lanu meamata i le faavae o le uaea uamea, tuu i se loloto papaʻu i le eleele.

O le ufiufi o loʻo faʻaaogaina o se polyethylene film, mea e ufiufi e le nonoa.

O le tulaga autu mo le filifilia o se faʻavaa tapuni o le moliuila. Kukama mo le vevela e manaʻomia se aofaiga o le malamalama.

I le taimi lava lea e tasi, e tatau ona lava le tele o mea e puipuia ai laau vevela mai le matagi ma faʻataʻitaʻiga. E taua tele mo lenei fualaau faisua ma le puipuiga mai le taeao, o le sau malulu.

E mafai ona e vaʻai i isi greenhouses e mafai ona e aoina mai pe faia i lima iinei: mai pulu paʻu, Mai PVC, Mai arcs, Mai polycarbonate, Mai faʻamalama, Mo fatuga, mai paipa pipisi, I lalo o ata, I le fale, Mo le pepa, Green greenhouse , Fale matagofie, Le seleselega lelei, Snowdrop, Snail, Dayas

E faʻapefea ona totoina kukama vave?

O kukumba tuputupu aʻe i totonu o se fale lauʻeleʻele e le o se galuega faigata. Ae e manaʻomia pea ona e mulimuli i nai tulafono faigofie.

E faʻapefea ona faia moega?

O le mealilo o le vave seleselega o kukama i totonu o se fale lauʻeleʻele o le sauniuniga faapitoa o moega. E taua le amataina o laʻau i le taimi lava e sau ai le kiona mai le saite.

Mo vaomatua e sili atu le malamalama o laau toto faatulaga, faʻatulaga i le itu i sisifo-sasaʻe. A faʻapipiʻi le mafanafana o le tau i le aso o le ata tifaga o le a aveesea mai le itu i saute, ma o kukama o le a maua le la maualuga.

TAITAI! I aso vevela, o le malutaga mai le fale koli e tatau ona aveeseina e aunoa ma le toilalo, o lea e le mu ai kukama.

Le auala sili ona lelei e ola ai kukama i totonu o le kiona - o se masini mo lo latou tulaʻi "moega mafanafana". O lenei mea o le a mafai ai ona totō fualaau faisua i le eleele ile aso muamua, o lona uiga o le vave maua o le seleselega.

Mai i luga o le pito i luga o le umi na manaʻomia, ia aveese le pito i luga o le eleele i luga o sekeli e lua. O le pito i lalo o le 20-30 cm i le lapoa ua tumu i vaomago, vaovao po o lala laiti. O lenei faʻatumuga o le a amata ona sologa lelei i le masina, lea o le a maua ai le mafanafana o laau. Ina ia faʻaleleia le fua faatatau o le pala ma faʻaleleia le vevela o le vevela, o loʻo faʻapipiʻi le manoa i luga o lenei papa ma se vaʻaiga o le 15-20 cm.. I le pito i luga o le mafanafana o loʻo faʻafefeteina i le lime-fluff, e faʻaitiitia ai le eletise.

I luga o le mea faʻafefiloi mafanafana faʻafefiloi e fetaui lelei ma le eleele ua maeʻa. I luga o le moega latou te sasaa uma ai palapala, ma faia ai se moega maualuga. I le faagasologa o le tuputupu ae o kukama, o le lalolagi o le a nofo i le 20-30%, aua o le mea o le a faʻaalu ma faʻaititia ai le maualuga.

O le mea lea ua saunia ai le mafanafana mo mo fualaau faisua o le a avea o se mea e vevela ai ma se mea e faʻaleleia mo i latou. O fua o kukama i luga o se mafana mafanafana i le tele o taimi, e sili atu nai lo le masani ona galue.

Mo le faaopoopoina o le fafie laau i le fua o le 50 gr. i le tasi mita sikuea, superphosphate 150 gr., potassium sulphate - 50 gr.

Fatugaina po o le eleele?

Le fesili pe tatau ona totō kukama mo fualaau i le fale, ona totoina lea oi latou i totonu o se fale leai se tali manino.

O lenei fualaau faisua o loʻo i ai se aʻa vaivai e faʻaalia lelei i le gafa. O fulufulu susu e fafagaina le laau e le toe faʻafouina pe a latou momotu, ma amata ona inu le kukama pe a tupu aʻe fou, o le mea lea Laʻau e aʻafia aʻa. Ae afai e te filifili e maua se seleselega i nai vaiaso muamua, e mafai ona e taumafai.

O le luluina e faia i ipu e aunoa ma se pito i lalo, ina ia mafai ai e oe i le taimi o le gaosiga ona faʻasusu le laau faʻatasi ma le paʻu oneone i totonu o le saunia lelei. E mafai ona e faʻaaoga ipu o nusipepa, o le fanua e aunoa ma le tuʻuina atu o aʻa mai nusipepa.

Faʻasalalau nusipepa poʻo ipu e aunoa ma se pito i lalo e faʻafesoʻotaʻi i se pusa ma faʻatumu i palapala. E mafai ona e faʻaaogaina le eleele faʻapitoa saunia mo le kapeni. E faʻafefiloi mai le lua vaega o le eleele, tasi le vaega o le peat ma le afa o le oneone.

Sook the seeds before sowing in the water heated to 45-50 degrees faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga o se laʻititi o le pāmiola e masani ai (o le fofo e tatau ona fai ma lanu piniki). O lenei faiga o le a fesoasoani e faʻamaʻi le fatu ma faʻamafanafanaina i latou mo le lelei o le germination.

O fatu vevela ua tanumia i le 2 cm ipu, ua ufiufi le atigi pusa ma tuu i se nofoaga mafanafana. A maeʻa aso e lima, o le a aliali mai ai pine muamua.

TAITAI! Faʻafuaseʻi ona aveese le ata mai le atigipusa, i le taimi lava e te vaʻaia ai fualaau muamua.

Faatali mo le taimi e gagau ai le cotyledon o le a faʻalauteleina atoa ma faʻaitiitia le vevela o fatu fatu i le 180 ina ia le faʻaosoina le totogo. Vai vai e tatau ona avea ma se vaega toʻaitiiti o le vai mafanafana. A maeʻa ona faʻaalia nei lau, o le tele o le vai i le taimi o le faʻasūina o le sua. I le taimi o le faʻatoʻaga, e faalua pe faatolu ona fafagaina fualaau.

O se mea taua mo le totoina o fatu o le faʻamalosi.

Totonu o Cucumbers e aunoa ma le ita, aua le faʻafeiloaʻi suiga fesuisuiai o tuutuuga faʻatoʻaga.

Ina ia mafai ona masani ona totoina i se faigamalo maualalo. E mafai ona e tatalaina vaalele, ave pusa i le pusa. I totonu po o itula o le maualuga o le vevela e 15-16 tikeri.

FESOASOANI! O le totoina o fatu mo laau mo le totoina ile greenhouses i le ogatotonu ole tulaga o le sone e tatau ona i ai i le ogatotonu poʻo le faaiuga o Aperila.

O le a le taimi e faʻapala ai?

O faaupuga o le totōga o totō vine i totonu o le fale lauʻeleʻele e taua tele le maua vave o le seleselega. O le matua o fualaau mo le totoina i totonu o se fale koli e tatau ona 20-25 aso. I le taimi o le totoina o le eleele e tatau ona mafanafana i le 16-18 tikeri, e tupu pe tusa o le ogatotonu o Me.
I lenei taimi, e mafai ona e totoina kukama saʻo i totonu o le kiona. Afai e saunia se moega mafanafana, ona mafai lea ona e toto fualaau aina i le lua vaiaso muamua atu. Mo le lūlūina o vaieli ua saunia ma tuʻuina i totonu i le taimi 2-3 vave fatu. Mamao i le va o laina pe a tatau ona tulaueleele mai le tasi i le tasi ma le afa mita, ma i se laina e totoina ai laau 20-30 cm vaeluaina.

A e totoina fatu i nusipepa, e tatau ona e aveese le pito i lalo mai ia i latou ma tuu le totogo i totonu o le lua ma puipui. Sogi o aʻa o le namu nusipepa faigofie, ma o sea tulaueleele o le a le faaleagaina. O ipu uila e tuʻuina i totonu o le lua ma, uʻu se puʻu o le eleele ma se lima, o le lona lua e aveeseina ma le faaeteete le ipu malamalama agai i luga.

A maeʻa ona totoina totō vine i totonu o se laufaʻataʻu poʻo le lūlūina o fatu, e faʻafefe vaipuna ma e tatau ona mulimulima e puipuia ai le fausiaina o se pulu. Le puipuia o le tuputupu ae o vao i le va o laina o loʻo ufiufi le eleele i se ata uliuli po o se vali paʻu. O lenei metotia e talafeagai, pei o le vevela otaota i le va o laina pe a tupu le kukama e matua faigata lava.

Matou te faia ni vao

Kukama, pe a tupu aʻe i totonu o greenhouses, e mafai ona tupu e ala i le fetolofi i luga o le eleele pe nonoa i se faʻavaa.

O le faʻamoemoega o le laʻau o le faʻagasolo lea o le tuputupu ae o le mama, ina ia latou le salalau atu i tala atu o tuaoi o tua.

O le aʻa o le kukama pe a maeʻa le lima o laʻau. A uma ona tui le laau e amata le tuputupu ae tuputupu aʻe o laulaau taalaelae.

Faʻasagaina manaʻomia. Talu ai o le ovaries o le fualaau aina e fua tele lava i luga o le itu.

Mo nisi faʻamatalaga i le auala e ola ai kukama muamua i totonu o se fale koli, e mafai ona e vaʻai ma faʻalogo i lenei vitio:

Faʻafefea ona faʻaleleia le faʻamafanafanaina o se fale koli?

Afai e le faia se aluga mafanafana i totonu o lau fale kuka, e mafai ona e siiina le vevela i totonu e faaaoga ai ni metotia:

  1. Faʻatau. E faia i le maeʻa o le taeao e faʻasusu. Faʻasagaina o le laau toto, e tapuni le fale koli mo le 2 itula i le tautotogo ma le afa itula ile vevela vevela. I le taimi lava e tasi, o le vevela i totonu o le greenhouse e faʻateleina le alualu i luma, lea e fesoasoani i le tuputupu ae o kukama.
  2. Le faʻaaogaina o le vevela o le la. O le taua o lenei metotia o le tuʻuina lea o le vevela i totonu o le falemafa ma le tuʻuina atu. O le taofiofi e fesoasoani i le tulaga lelei o mea na faaaogaina mo le fale ma le nofoaga o le fausaga. E tatau ona faʻaauau ma tuʻuina i se auala e sili atu ona faʻamalamalamaina e le la mai le itu i saute. O le puipui i matu o le falesaua e tatau ona ufiufi i se afifi poʻo se laʻau opaque. I lenei tulaga, o le vevela mai le itu i saute o le a le tuua ai le fausaga.
  3. Vai paʻu. O fagu paʻu ua tumu i le vai ma tuʻu faʻataʻamilomilo i totonu o le lauʻeleʻele, mo le faʻamautuina o le a tanumia i latou i le eleele. I le gasologa o le aso, e tafe le vai i le la. Ma i le po, faʻavave, e tuʻuina atu le vevela i laau.

O nei auala faigofie uma o le a fesoasoani ia te oe e maua ai pea fua maualuga o kukama i totonu o le falemalama i luga o le upega tafaʻilagi e aunoa ma se tau maualuga.