Faʻaleleia e tipi

Aisea e aoga ai le isopo?

Majestic Hyssop - o se laau e masani ona aoga i le tamaoaiga. Hyssop, po o le lanumoana St. John wort, mai le aiga o yasnotkovyh, tupu i Asia, le Metitirani, le Caucasus, le Crimea. E alofa o ia i steppes ma mauga. O le galueaiina o le hyssop talu mai aso anamua sa manatu i ai o se mea taua ma paia. Soʻo se ositaulaga ma se tagata faigaluega e togafitia lenei laau ma le agaalofa ma le tausiga. Na talitonuina o le hyopop o le mānava a atua.

O Hyssop o se laʻau manogi manaia poʻo se vao. Fugalaau - faʻatasi ma se lanumoana, paʻepaʻe poʻo le piniki piniki. E toto le laau mai ia Iulai ia Setema, seia oʻo i luga o ona lālā fualaau e pei o le kiona.

I le natura, e oʻo atu i le 50 ituaiga o hyssop, ae o autu autu o: hyopop togafitiga (masani), hyssop uamea, anis hyssop.

E faʻaaogaina Hyssop i le kukaina e pei o se faʻavasegaga, i le mea manogi, vailaʻau, ma le ava foi e faia mai le hyssop.

E taua! Afai e te ola i le tele o ituaiga o hyfopa, ona tatau lea ona e tuʻuina atu avanoa taʻitasi, pei ona mafai ona latou faʻafefeteina le tasi.

Totoga Laʻau

O le totōina ma le tausia o le hyssop e le faʻalavelave. Toto totoga e tu i lalo o le vevela ma le matagi. Mo le hyssop e tatau ona faʻaeteete lelei, i lalo o tulafono uma, e mafai ona tupu i le tasi nofoaga e oo atu ile 5 tausaga.

Taʻaloga o le tau

O faʻamatalaga mo le totoina o le isopo e faʻalagolago i le auala e manaʻo ai le fai togalaau e totoina:

  • Afai e iai lau fatu o le hyssop, e sili ona lelei le totoina i le eleele tatala ile masina o Me, poʻo le faʻaogaina ole auala - ia Mati.
  • E tatau ona vaeluaina le hyssop i le tautotogo, i le faaiuga o Mati - amataga o Aperila.
  • O le faʻamaʻavale e masani lava ona faia ia Aperila, pe a uma ona vavae ese lala o le isopo.

Filifiliga mo le totoina

O le a tatou malamalama pe o fea e sili atu le totoina o le isopo. O le tulaga autu mo le totoina o isopo, o le eleele e tatau ona mama ma fua. E sili ona lelei le totoina i luga o se laufanua o le la ma se mea lelei i totonu o le eleele. I le tautoulu, e sili atu le tuʻuina o le manulele i totonu o le eleele, sina masima o le masima masima ma le superphosphate, aʻo eliina le eleele loloto.

Ia mautinoa i le mea o le ae totoina ai le isopo, o le elemene o le palapala e le sili atu i le masani.

Faʻasaga, fafagaina ma veleina

Ina ia mafai ona fuga lauulu o lau hyopop matagofie ma aoga, e tatau ona e iloa ni nai tulafono e tausi ai. E manaʻomia lou faʻamamaina o le eleele pe'ā manaʻomia, e teu foʻi i taimi uma ma, mai lea taimi i lea taimi, fafagaina.

O le tautotogo e fetaui lelei mo le uluai fafaga, ona tatau lea ona faʻaaogaina le faʻaaogaina pe a uma ona teuteuina. O le vaitau faʻamaʻi mulimuli o le vaitau e tatau ona avea ma phosphate-faʻamalolo faʻapitoa i le masina ao lumanaʻi muamua le kiona.

E taua! Mo le taumalulu, e tatau ona e faia i taimi uma se vaetolo mama. O le a tuputupu ae o ia ma fugafuga sili atu i le isi tausaga.

I tausaga uma e tolu, e tatau ona vaeluaina ma faʻalauteleina le laau, i lenei tulaga, o le a faʻavaveina le ola o laau laiti i le tuputupu aʻe ma le fuga.

E susulu ia Hyssop i le taumafanafana uma, ma i le faaiuga o Aokuso o le a fua mai fua. Afai e te totoina se laau mo le faamago, e mafai ona e aveeseina e tusa lava pe o fufulu. I le vaitau o le fugalaau i totonu o le laau o le maualuga maualuga lea o suauu taua. Afai o iai lau laau tuai i luga o le fasi fanua, e tatau ona suʻeina i se maualuga e 5 cm mai le eleele aʻo leʻi oʻo i le taumalulu.

Faʻafouina o le isopo

Hyssop faʻapupulaina fatu, vavae ma vaeluaina le vao. Ia mafaufau nei i nisi faʻamatalaga auiliili o nei ituaiga o faʻatoʻaga o le faʻamaʻi.

Fatu

O Hyssop e lelei ona toe gaosia lelei e ala i fatu. Ina ia mafai ona aoina mai, e tatau ona vavae ese mea leaga i le toetoe a oʻo i le taimi tonu o lo latou matuʻitaga. Ona salalau atu lea i luga o le pepa mafiafia ina ia mafai ona mago ma vela. Ua uma ona selesele fatu e faigofie ona sasaa mai fatu. Ina ia faafaigofie le vavaeese o fatu mai poloka, e tatau ona liliu i lalo pito i lalo ma luluina le pepa. O le upega o le upopo e faʻaaogaina fatu e mafai ona fai i ni auala se lua: rassadnym ma le leai o se fatu.

Se mea manaia! Afai e enaena le fatu, e tatau ona aoina.

Mo fualaau, o pusa faapitoa ua saunia ma eleele talafeagai, ma ia Mati, o fatu o le hyssop e totoina i le eleele vevela. O le totō i le eleele tatala e tatau ona faia ia Me. O fatu o Hyssop e le manaʻomia ai le faʻamalosi ma le totogo i le tusa ma le 2 vaiaso.

Se mea manaia! O le fatuina o le hyssop e 80%.

Laʻau

O le auala pito sili ona manuia ma lelei e puipuia ai se ituaiga o le faapipiiina. Ina ia faia lenei mea, filifili le vao sili ona manaia ma matagofie. Seʻi oʻo i le ogatotonu o Iuni (aʻo lei oʻo i le fugalaau), e tatau ona e tipiina le tipi i le 15 cm le umi ma vavae ese laulaau pito i lalo. Ona totoina ai lea o aʻa taʻitasi i luga o le alalalau tuputupu aʻe, ma, a uma ona totoina ni meaʻai i totonu o se fagu oneone, ia ufiufi fagu taitasi. E tatau ona faʻaleleia ma le faʻaeteete ia seleni, ma sili atu le manava. E tusa ma se masina mulimuli ane e tatau ona maua aʻa. Totoina aʻa o aʻa i totonu o le vasega sauniuni mo le taumalulu.

E taua! O le vave lava ona e saunia le vavae, o le vave ona mafai ona e totoina i latou i le eleele, ma o le a sili atu le toilalo o le laau.

Vaeluaina o vao

O le vaevaeina o le vao - o le auala pito sili lea ona faigofie e fafaga ai le isopo. O le taimi sili mo le faʻapupulaina o le tautotogo. I le autumn, e tatau ona sasaaina le laufanua lauusiusi i tafatafa o le aʻa aʻa ina ia ufitia le vaega pito i lalo o le tipu i se vaega mafiafia o le eleele. Afai e leai se timu, ona tatau lea ona faʻavaivai le eleele i lalo o lenei togavao pe a maeʻa. Mulimuli ane o le fufuluina o pine o le a maua ai aʻa. I le tautotogo, e tatau ona vaeluaina nei laau toto ma totō i le nofoaga o le fale tumau, ma tuu ai se va i le va o vaomatua taitasi e tusa ma le 30 cm. A tutupu aʻe laau, tipi le tipu, ona tupu ai lea.

Le faʻaaogaina o le hyssop i vaega eseese

O Hyssop o se laau matagofie ma aoga. E mafai ona taʻua o se faleteuoloa o mea aoga.

Fomaʻi

O togafitiga o le hyssop ua iloa mo se taimi umi. Sa faʻaaloalogia pea o ia e le gata i vailaau faʻapitoa, ae na lauiloa foi i le au fai togafiti ma tagata faʻamalolo masani.

O le suauu taua o le hyssop, e maua mai e le auala e faʻaaogaina ai, e faʻaaogaina e faʻaleleia atili ai le soifua maloloina o le tagata. O mea lelei aoga o le suauu taua o le isopo o faʻaalia i angina, foma. Fofo lelei mo le togafitiga o le rūmāmati, o loʻo i ai faʻamaʻi faʻamaʻi ma antispasmodic meatotino.

Ole suauu Hyssop e iai sona aafiaga aoga i luga o le tino, e fautuaina mo le atuatuvale, atuatuvale, ma le le mautonu o le popole. Fesoasoani atoatoa i le tele o gasegase allergic. O mea faʻamalolo o le hyssop e fesoasoani i le faʻamaonia o tagata mafatia, faʻaopoopo le mamafa i le masani.

Afai ei ai sou bronchitis poʻo se malulu leaga, e fautuaina e faʻaopoopo 20 gola o soʻo se suālaʻau manogi i le 10 pata o le suauu o le hyssop ma faʻapipiʻi e faʻaleleia ai le manava ma faʻaitiitia ai faʻamaoniga.

Afai ua e mauaina ni faʻamaʻi faʻalavelave: popole le popole, popole, ona e manaʻomia lea o le taele ile hyssop (5-10 drops of suauu i totonu o le taele) ma nofo i totonu mo le 7 minute.

O le suauu e saʻo lelei e aʻafia ai siama, manua, eczema, hematomas, paʻu ma faʻamaʻi.

Aromatherapy ma Palolo

O meatotino o le suauu taua ole hyssop e faʻamauina mo se taimi umi. E oo lava i uluai Kerisiano talitonu na manatu o lenei suauu e paia.

O le Hyssop oil e faʻaaoga i le cosmetology mo le tausiga o ituaiga paʻu eseese. E faʻaitiitia ma faʻafefe ai le tino, ita, le mumu. O mea autu o le suauu taua o le isopo e faʻamamaina lelei ma faʻafefe ai le paʻu matutu, e faʻaleleia ma vaivai.

O le suauu taua o samasama lanumeamata-lanu meamata, faigofie, ma le manogi manaia. I le faʻaaogaina i le aromatherapy, e mafai ona e faʻaleleia le soifua manuia, faʻaleleia le leo ma le lagona o se tagata, faateleina le maualuga o le tumau. I le mea manogi, o le suauu o le hyssop e faʻaaogaina e 4 tusi o mea manogi mea manogi, faʻamalosia ai suauʻu vaivai i le tuufaatasiga.

Kuki

E pei o se mea manogi i hyssop faʻaaoga laʻau ma e leai se taimi e faʻamalosi ai vaega o lālā. O lona manogi ma le manogi manogi, faatasi ai ma se tofo oona, e lelei mo le sauniaina o le tele o ipu. I le taimi lava e tasi, e ese mai le faʻaleleia o le tofo, e faʻamalosia ai foi au mea taumafa i mea aoga.

E le gata i lea i le kukaina o laʻau fou ma luga o lala ma fugalaau. E mafai ona faʻaopopo i le fafagaina o aano o manu, supa ma isi meaʻai. O lenei vaitau e matua lagona lelei lava i saʻo ma fuamoa. O Hyssop e taua i le sauniuniga o puaa ma pipi. E manaia le lelei o le sipisi, ae sili atu le faʻaopopo ma le faʻaeteete i fualaʻau. Mo se faataitaiga, o sina tamai fugalaau i se salati fou o kukama ma tamato o le a faaleleia ai le tofo o le salati, ae o le a le mafai ona e lagonaina se isi mea sei vagana o le hyssop.

Se mea manaia! A uma le kukaina o se ipu i le isopo, e sili atu le aua le ufiufi i se tapuni, ona o lona tofo o loʻo paʻu.

E manuia lelei Hyssop ma le pasesa, pi, marjoram, seleri, fennel ma le mint.

Faʻaleagaina ma le faʻasaʻoina o le isopo

O Hyssop e le o se tasi o na laau totő e mafai ona e saogalemu e fai le faʻamalologa. O le faʻaaogaina o le hyssop i inumaga tetele (i totonu ma fafo) e mafua mai i le faʻaitiitia faʻaitiitia o le mucous membranes (spasms). O le mea lea E faʻasaina faasaina Hyssop e faʻaoga mo togafitiga o gasegase ma le mailei ma fafine maʻitaga. E le gata i lea, o tagata e maualuga le maualuga o le mamafa o le mamafa o loʻo aʻafia.

Ae o se mea manogi, e mafai ona e faʻaaogaina ma le saogalemu, ona e mafua mai i le manogi malosi e faʻaaogaina i ni vaega laiti, o lea e le afaina ai le soifua maloloina. O Hyssop o le a faʻaosofia le faʻaogaina o meaʻai ma faʻaalia ai le faigofie o le gaosia o meaai.

O Hyssop o se faʻalapotopotoga lautele, o ona metotia faʻaaoga e eseese ma manaia. O le mea autu o le manatua lea o le hyssop e tatau ona faʻaaogaina i le faʻaogaina lelei, ma le iloa uma o ona foliga ma le faʻasaʻo. Ona afaina ai lea o le afaina ma aoga o le isopo.