Fua o le gaosiga

Cherry "Red Hill": uiga

O cherie ua manatu o tagata pito sili ona leva o sui o cherries ma o le Plum genus. Ua lauiloa mo lona taua mo le tausiga o beekeeping, aua o se punavai matagofie o le nectar mo iniseti. E le pei o cherries, o le pi o cherries e matua suamalie, e oo lava i le tofo o le meli. O fua suamalie o lenei laau e matua faigata lava ona feiloai. Mo lenei peleni faapelepele ma le alofa, na sili atu ona lauiloa nai lo lona "aiga," ma o le tau o ona fua e sili atu le maualuga. O le tuputupu ae o se laau e aoga, o lea o togalaau i ona po nei i tausaga taʻitasi e maua ai ituaiga fou e le gata o mea manogi eseese, ae o latou lava lanu faapitoa. Mafaufau i uiga o se tasi o nei ituaiga o cherries - "Red Hill" ma lona faamatalaga.

Laʻau faʻamatalaga

O le laau o le "Krasnaya Gorka" e eseese le tuputupu ae, ausia le maualuga o le 2-3 mita. E vave ona tupu, aemaise i le talavou. O lona pale o le mafiafia ma le lautele, o loʻo i ai se foliga faʻalelei. O le paʻu o se peleni suamalie e masani lava enaena, mumu pe siliva, ma le tele o taʻavale, e ufiufi i lentils brown mo se taimi umi, ma o nisi taimi e foliga mai e faʻamalamalama i ata felanulanuaʻi felanulanuaʻi. "Red Hill" e mafai ona i ai ni ituaiga se lua, o le brachyblast ma le auiblast. O loʻo aʻafia le aʻa, o nisi taimi e faʻatupu ai aʻa tetele. Aua o le laʻau o le "Red Hill" o loʻo faʻaalia i le foliga o le ellipse ma se pito pito i luga, e lanumeamata ma tele. O petioles e oʻo i le 16 cm le uumi. O lenei ituaiga o loʻo faʻamatalaina e ituaiga ituaiga e tolu: faʻamalosi, vegetative ma mea fefiloi, lea, e faalagolago i lo latou ituaiga, o loʻo maua i luga o fualaau aina ma fualaau tupu.

E te iloa? O le pele faapelepele, lea ei ai le igoa "manulele manu" i totonu o tagata, sa lauiloa o le vave i le 8000 TLM.

O le totoina o se laau e manaʻomia ai se nofoaga e aunoa ma se fofo. E le mafai ona totō ile eleele ma malosi malosi ma nofoaga e latalata i ai le vai. E vave ona tupu le krone ma e masani lava ona matua mafiafia. O le mea lea, e manaʻomia ona teuteuina, lea e fautuaina e taofi i le tautotogo mai le 3-5 tausaga o le olaga, "Red Hill".

Fualaau Faʻamatalaga

E tele le fua o le pele, ma maua ai le lapisi o le 5-6 g i le taimi e matua ai. O fua e lauiloa mo se lanu e le masani ai: auro faʻatasi ma se mumu mumu, foliga matagofie i luga o lālā, ma i meaʻai. O le paʻu e lamolemole, lamolemole, manaia. Pigment berry pulp e le oi ai, e manaia, vevela, vaivai, vavae ese mai le ponaivi laiti. O fua e matua suamalie, suamalie ma sina manogi. O lo o taua i luga o le paranesi, e pei o le pale.

E te iloa? O fualaau suamalie e aofia ai: 82% vai, 16% carbohydrates, 1% protein. E toetoe lava a leai se gaʻo, e na o le 0.2 kilo o le lipids i le 100 kalama o le oloa. E talitonuina o loʻo i ai ni mea e sili atu nai lo cherries.

Faʻasalaga

O le Mauga Ulaula e leai se manaʻoga e tusa lava po o le a le mea e maua mai i le tagata lava ia, ae o le felafolafoaʻiga o feʻau. O le sili ona lelei o le eletise mo le ituaiga o laau e pei o manulele: "Revna", "Favae", "Tyutchevka", "Homestead", "Raditsa", "Bryansk Pink", "Ovstuzhenka". Mo le faagasologa masani o le eleelea e manaomia ona totoina ia le itiiti ifo i le 3 laau ma tutusa le fuga o le taimi i se mamao e 80 cm mai le tasi. O le pitonuu ma le peleni o le a sili ona lelei ma aoga mo le peleni pele.

O le faʻataʻitaʻiga o le tele o ituaiga o cherries: "Adeline", "Regina", "Bullish Heart", "Large-fruited", "Iput", "Leningradskaya black", "Fatezh", "Chermashnaya", "Valery Chkalov".

Fruiting

O le laau e aʻafia i le vasega o laau toto e vave ona ola, o le a aliali fua i le amataga o le 4 tausaga o le soifuaga o Krasnaya Gorka. O le fua ma le tele o fualaau aina e masani lava mo laau ua taʻi 6 i le 12 tausaga. Cherry fua i tausaga taʻitasi i le 12-16 tausaga o le olaga. A maeʻa lena, o le a le toe aoga le laau, o lea e tatau ai ona e totoina se laau fou e maua ai vine.

Vaitaimi

E pei o laau uma, e fuga fugalaau fugalaau i le tautotogo o le tautotogo. O le vaitau o le fugalaau o lenei ituaiga e vaʻaia vave - mai le 5 i le 10 Me, e ui lava e faalagolago tele i tulaga tau fesuiaiga o le totoina. O fugalaau e lata ane i le laau e masani lava faʻaletausaga, ia i ai se ata lafoia malamalama. E masani lava ona latou fuga mai i luga o fualaau laiti i se taimi lata mai ao le i aliali mai le laʻau ma avea ai ma ni faamalu e leai ni mea. E tofu fugalaau taʻitoʻatasi ma le 5 peti, o le tele o sima ma se pistil e tasi.

Gestation period

Fualaau aina e leʻi oʻo i le taimi e tasi i le ogatotonu poʻo le faaiuga o Iuni. O le ituaiga o loʻo mafaufauina vave lava. Mo le toniga ma le maualuga maualuga o le suamalie suamalie "Red Hill" e manaʻomia se aofaiga tele o le la ma le vevela.

E taua! Mataʻituina le faasologa o le gaosiga ma aoina fua o fua i taimi, a leai o le a latou o atu i manulele pe o le a amata ona pala. O fua o le corroded o le amataga muamua lea o sigi e mafai ona taia ai le laau atoa.

Tuuina atu

Faʻasalaga lelei, faʻavasegaina masani ma tulaga talafeagai tau, e mafai e se tagata matua ona maua se fua lelei ma lelei - e oo atu i le 45 kilokalama i le taimi.

Malosiaga

"Red Hill" e le mafai ona "mitamita" lelei le felauaiga. O lenei vaega o kerupi chernamon, taʻitasi, o fua e matuā suamalie ma vaivai, vave faʻavave. Mo a latou femalagaiga lelei tele e manaʻomia: o se pusaaisa, se afifi. Eseesega e faatatau i le ituaiga o fuafuaga o le laulau, o lea la e sili atu le lelei o fua e le o felauaiga, ma faaaoga i totonu o ni nai aso pe a uma le seleselega.

O le faigata o le taumalulu

O le pele faapelepele o lenei ituaiga o le kiona e "le fefe". E seasea lava ona i ai se taumalulu laitiiti o le laau, lea e mafai ona toe faʻaleleia. O le a mafai ona ia puipuia ma le saogalemu ia vevela e oo atu ile -33 ° C. Afai, peitaʻi, ua tupu aʻe i latitudes ma le malulu o le tau, ona oʻo lea i se taimi e faʻaitiitia ai le vevela, e tatau ona ufiufi aʻa ma faʻaalia nisi auala e fesoasoani ai i laau e "ola" i le malulu.

Faaaogaina o fua

O pi o le amataga o le peleni pele ua talia e faʻaaoga fou. E mafai ona 'aina e pei o se meaʻai e aunoa ma le faaopoopo o le suka poʻo le meli, ona o le tele o kulukose i fua. Ona o le matagofie o le manulele, o lea ua avea ma se elemene taua mo le teuteuina o keke, keke ma isi mea taumafa. O le pele faapelepele e talafeagai lelei e pei o se faʻatumu mo le pai. I faleaiga, fualaau aina suamalie e masani ona faʻaaogaina i aano o manu. E mafai ona maua i le lisi o meaʻai: cocktails, liqueurs ma tinctures.

E taua! "Red Hill "e le fetaui mo siamu po o jam, aua o loo i ai se tino manaia ma vave ona liu i se mush pe a kuka.

Cherry ua maua lana talosaga i togafitiga masani. Ona o mea o iai i totonu o vitamini A, B, PP, E, faapea foi ma le ascorbic, malic acids ma le carotene, o le peleni pele o le a avea ma se mea sili ona lelei mo le puipuia o le spring avitaminosis. A uma mea uma, o le "Red Hill" e tupu vave. Ua iloa e le au faletua masani, o le peleni suamalie lelei ua kukaina o se vailaʻau lelei, lea e lelei ona faʻaaogaina i le tulaga o faʻamaʻi fatugao. E talitonuina o le masani ona 'aina o "manulele manu" e faʻaleleia ai le metabolism. O le mea lea, e mafai ona e leiloa le mamafa, faʻaleleia le gaogao ma faʻaleleia atili le leo o le tino atoa.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i mea aoga o le strawberries, vine (black), currants (red, white, black), fugalaau, yoshta, pears, apples, sea buckthorn, cloudberries, thorberries, cranberries, princesses, mulberries, chokeberries, plums, cherry plums, peach, nectarine , apricots, tangerines.

O Cherry foi o loo i ai le anthocyanins-glycosides, lea e fesoasoani e faaitiitia ai lagona le lelei o puipui o le intestinal, faamama o le oxidative, ma faaleleia ai le pa puipui o le manava ma le tele o gaʻo ma gaʻo. Fua o fatu, faʻaleleia le faʻaalia ona o le kulukose. O fua o le "Red Hill" e mafai ona faamalosia ai puipui o capillaries, puipuia ai le maualuga o le maualuga ma le dystonia. O le puipuiga lea o le atherosclerosis. E i ai foi ni mafanafana e le masani ai i ni peleiki suamalie, lea o le a faaitiitia ai le uila o le toto, taofia ai le thrombosis ma le faia o plaques, ma maua ai se aafiaga lelei i le tino i le taimi o le anemia. O togalaau e faʻaaogaina foi o se vailaʻau faʻapitoa, aemaise lava mo faʻamaʻi e pei o le rūmāmati o le gouty, o le gasegase, o faʻafitauli ma sooga.

O loʻo iai le tele o faʻamalologa, ae, o le mea moni, e mafai ona faʻaleagaina lou soifua maloloina, faʻapitoa ia feutagai ma taʻitaʻi atamamai e uiga i lona faʻaaogaina o se vailaau.

Malosiaga ma vaivaiga

O ituaiga siliva o le "Red Hill" e tele ona lelei ma o nisi mea le lelei. Seʻio tatou mafaufau i ai.

Faʻaauau

O tulaga lelei o le a faʻamaonia ai oe e faʻatau mai lenei "manulele manu" o:

  1. Uiga lelei o le tofo o le oloa.
  2. Laʻau lapoa tele.
  3. Malamalama lelei le aisa.
  4. Vaʻalele lelei i coccomycosis, moniliosis, sima ma isi faʻamaʻi, faʻapea foʻi ma meaola faʻamaʻi iniseti.
  5. Faateleina fua.
  6. O se faʻaaliga matagofie faapitoa o le laau lava ia ma le fua.
  7. O fualaau suamalie e tele aoga ma e faʻamalolo ai foi meatotino.
  8. O le faʻaaoga lautele o fua.
  9. Le tausiga faʻatauvaʻa (e le manaʻomia le faʻafeinu, faʻasusu, e leai se manaʻoga faanatinati mo togafitiga faʻasaina)
  10. O le tulaga puupuu o le laau, lea o le a faafaigofie ai le seleselega.
  11. Tausiga

Faʻasologa

O le mea e faanoanoa ai, o le "Red Hill" o loʻo i ai ni faʻafitauli:

  1. E le talafeagai mo le seleselega o le taumalulu.
  2. Faʻasalaga lelei i femalagaiga.
  3. Le lelei "e gaoioi" i le tele o le susu.
  4. "Fefe" o le matagi.
  5. Manaomia le teuteuina.
  6. E le o se mea totino.
  7. O pipi e mafai ona mafua ai ni mea e ono afaina i nisi tagata.
  8. O loʻo i ai se tamai fale ola, i le tasi itu, e le talafeagai mo le faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o alamanuia.

O le ituaiga Kerisimasi o Krasnaya Gorka e le o se laau lelei atoatoa, ae afai e te fatuina ni tulaga lelei, o le a mautinoa lava le fiafia o lenei laau laitiiti i se seleselega le talafeagai ma suamalie. O le faatauina o laau toto e sili ona lelei i fale tausimai e aloese ai mai le mauaina o ituaiga faʻamaʻaloga e leai ni fua.