Laʻau

Zucchini - pe faʻapefea ona totoina se fualaau faʻalelei ma maloloina

O le meaʻai suamalie, maloloina ma le soifua maloloina o le zucchini ua avea ma oloa taua mo tagata uma e taʻitaʻia se olaga ola maloloina. O le tele o fai togalaau na latou fiafia i lenei fualaau faisua, ma e tusa lava pe o le zucchini e matua vevela lava, latou te ola ae i nofoaga ei ai faigata faigata. Zucchini e itiiti lava ni mea manaʻomia - ia lava le susu ma le vevela. Ma o le gaosia o se tamai togavao e mafai ona sili atu i soʻo se faʻamoemoega.

Faamatalaga o le Zucchini

Na matou aʻoaʻoina e uiga i zucchini talu ai nei - i le 80s. I le taimi muamua, o lenei fualaau faisua ma se igoa e le masani ai ua mafua ai masalosaloga, ae o le tofoina o lenei fualaau aina suamalie, e vave ona maua e le au fai togalaau ia moega mo le la.

Zucchini o se ituaiga o squash. O lona igoa - zucchini, e sau mai le zucca laʻitiiti, o lona uiga i le Italian o lona uiga o le pauka. Ma e taʻua e tagata lenei fualaau aina "le zucchini Italia."

Faafetai i le manaia o le zucchini vave manumalo manumalo

Zucchini o se faʻalausaga taʻitasi. E i ai se vao vao, e aunoa ma le faʻalaʻau. O le mafuaʻaga lea e faʻatupulaia lelei ai zucini i nai vaega laiti, talu ai e itiiti se avanoa. O laulaʻau e faʻatutu i luga; latou te le fetolofi i luga o le eleele. Latou te foliga teuteu - o le lau laulaua lapoa lapopoʻa o loʻo i ai le mafiafia o foliga ma o nisi taimi e ufiufi i se mamanu siliva. I luga o pou ma petioles pubescence ua toetoe lava a toesea. O le lanu o laulaau e lanu meamata, loloto ma le malie. O fugalaau o Zucchini e tetele, valiina i se lanu samasama-lanu samasama, lea e tosina ai le tele o iniseti pollinating.

Planti Zucchini - o se tamai togavao lea e faigofie ona ola i soo se itu o le togalaau

E tele le fua, ae o loʻo i ai ituaiga ma ituaiga uma. O le fua aupito sili ona lelei mo le aoina o le 10-15 cm, o le maualuga maualuga o le zucchini e oʻo i le 20-25 cm. O le peel e masani ona valiina i lanu uliuli po o lanu samasama lanu. O le pito o le fualaau aina e mafai ona teuteuina i ni ituaiga o tafega, fasi ma fasi. O le pulupulu o se mea malie, mausali, e maofa, ae sili ona agavaivai.

O fua o le Zucchini e tutusa lava ma zucchini, ae laiti

Zucchini, e aunoa ma se masalosalo, o se fualaʻau lautele. O le falai, uʻu, vasaina, uʻu, pusa - o lona uiga, e faʻaaogaina ituaiga uma o le gaosiga o meaʻai. O fualaau aina e 'aina fua pe a faʻaopopo i fualaʻau o le vaitamini (e te le manaʻomia foʻi le paʻu o le paʻu, aʻo leʻi vaivai). O le na o le 21 kcal zucchini i le 100 g, o se oloa lelei tele o fualaau taumafa e taua tele mo tagata e mananao e maua ni foliga laititi.

I le tele o pusa o le lalolagi e oʻo lava i fugalaau o le zucchini Italia ua faʻaumatia. E tumu i sisi mālūlū, moa le kuka, falai i le paʻu.

Fuga o zucchini fugalaau - e le o se ipu, ae o se galuega o mea tau meaʻai

O se fualaau matagofie e faʻaaoga foi i le cosmetology. Masks ua saunia mai le pulupulu, lea e faamalūlūlū, leo, susu ma faamaluluina le paʻu o foliga. E le gata i lea, faatasi ai ma mea eseese, o le zucchini e talafeagai mo soʻo se paʻu.

Zucchini - sili ona aoga. I le vailaʻau oona, e latalata i le zucini, ae le tutusa, o mea e aofia ai le zucchini e sili atu ona faigofie ona faigofie ile tino. E mafai ona e 'aina se fualaau faisua mo tagata uma - oe matutua ma talavou.

Meaʻai i zucchini - laulau

Vailaʻau100 g anotusi
Squirrels2.71 g
Carbohydrates3.11 g
O le fiva masani1.1 g
Fats0.4 g

O le tuufaatasiga o mineral e tatau ona faʻaalia ai se maualuga o mea o le potassium, faapea foi ma le kopotete ma le magnesium. Faatasi ai ma vitamini, o le A ma le C o loo taitaia. I le faaopoopo atu ia i latou, o le fualaau faisua e aofia ai le vitamin B6 ma elemene aoga:

  • uʻamea
  • calcium
  • valemine;
  • zinc;
  • sodium

Ona o le eseesega o mea o elemene ma vitamini, o le zucchini o se oloa taua mo le faamaloloina o le tino, puipuia, togafitia ma le faaleleia o le tulaga o faamaʻi eseese. E fesoasoani lenei fualaau ola maloloina:

  • faʻagasolo le faʻagasoloina o faagasologa;
  • faaleleia le faalilolilo ma le galuega tau afi o le manava ma le manava;
  • aveese toxins ma tele vai mai le tino;
  • faʻamamā le tulaga i le gout, nephritis, urolithiasis, gasegase o le coloneliosis ma le faʻafitauli o le tino i le tino;
  • faaleleia le vaai ma le tulaga o nifo, lauulu, paʻu o le paʻu.

E aoga le fualaʻau mo tagata o mafatia mai:

  • toto maualuga
  • atherosclerosis, hepatitis;
  • cholecystitis;
  • gallstone faamaʻi;
  • afaina o le cardiovascular;
  • gaʻo duodenal;
  • anaemia.

Masalo o le na o le faalumaina, e faaopoopo atu i le le faapalepale tagata taitoatasi, o faamaʻi fatugaʻo, lea e le afaina ai le aveeseina o le paluga mai le tino.

O mea aoga o loʻo maua i le zucchini e vave faʻavaveina ma o le mea lea e ola maloloina ai fualaʻau

E faapefea ona ese le sukcini mai le zucchini

E ui lava i foliga tutusa ma aiga, o zucchini ma zucini e tele a latou eseesega.

  1. Faailoga mai fafo. E le pei o le zucchini, o le zucchini o loʻo i ai se laʻau tele ma ni pine ua leva ona faʻalauteleina. Le lanu o le zucchini e le lanu, o lona pele e paʻu lanumeamata, o nisi taimi e matua paʻepaʻe. O se fugalaau e laʻititi ma sili atu ona lanu lanu nai lo zucchini.
  2. O fua. O le Zucchini o le foliga lava lea e tasi e pei o le zucini, ae o le mea mulimuli e maualuga lona fua - e oo i le 40 cm. O le pele e malosi, o lea e tatau ona e aveeseina pe a kuka. O le pulpchini pulupini e sili atu ona mamafa ma sili atu. O fatu o le Zucchini e laiti, e le o toe lelei mo se taimi umi, o lona uiga e le manaʻomia ona faʻamamaina i le taimi. O le zucchini o loʻo i ai le faʻafeagai - e tele fatu, e vevesi ma e tatau ona aveeseina pe a kuka.
  3. Tulaga tuputupu ae. Zucchini e matua mafanafana ma telefoni, ae o le zucchini e faigofie lava ona tuʻu i luga sina ata.
  4. Taunuuga o fua ma fua o fua. Zucchini e sili atu i le masina muamua nai lo le zucchini. Ae o le zucchini e mafai ona fua tele, mo se faataitaiga, o ituaiga mulimuli ane e seleseleina i le faaiuga o Setema.
  5. Teuina. O le Zucchini o se fualaau suamalie. Ae o le zucchini, faafetai i le paʻu o le paʻu, e mafai ona teuina mo se taimi umi, pe afai ua ausia tulaga uma.
  6. Gaioiga Ua iloa e tagata uma o le zucchini o se fualaau fua tele. Ae o le zucchini, tusa lava pe laitiiti le fua o le fualaau aina, ua toetoe lava 2 taimi sili atu ona aoga.

Zucchini ma zucchini - o a mea tutusa ma eseesega - vitio

Fiafia ituaiga

O le lauiloa o le zucchini na fagua ai le fiafia mai le au faifaatoʻaga. E tele ituaiga o ituaiga eseese ma uiga eseese na fananau mai. Sei o tatou mafaufau i nisi oi latou.

Tsukesh

O loʻo faʻaalia le totoina i totonu o Central, Middle Volga ma Sasaʻe Sasae. Fautuaina mo green film film. O le faʻapitoa o le fua o le fua e oʻo atu i le 51 aso pe a uma le fatuina o fatu. E leai ni itu o le vao. O le laina pito sili ona puupuu e puupuu. O se laumei lanu meamata lanu meamata malosi e lima-lobed foliga. O le fua o le fua o le paʻu, e oʻo i le 40 cm le umi O le mamafa o le paʻu e 890 g. O le paʻu e manifinifi, lamolemole, lanumeamata lanumeamata ma lanu lanumeamata lanumeamata. O le pulupulu e paʻepaʻe, malie, e manaia tele. O le gaosiga e lelei - e oo atu i le 12 kilokalama mai le 1 mita. O le pala grey e aafia i se tikeri talafeagai.

Zucchini Tsukesh - o se ituaiga o tagata taʻutaʻua masani

O le ituaiga fou o le Tsukesh zucchini e iloga e lona tina tamaitai ma o le mea tonu lava lea ou te fiafia i ai. E le tele ni laufanua ma o vaega taʻitasi e aoga lona mamafa i le auro, o le faʻaalia mai o lenei ituaiga e mafai ai e oe ona aoina se vaega taua o le togalaau.

Pomidorchik

//forumsadovodov.com.ua/viewtopic.php?p=6136

Ebony

I le 2007, na aofia ai o ia i le Setete Setete mo le Caucasian i Matu ma Itumalo Mamao. O le vaitau tuputupu ae e puupuu - 43 aso. O le vaomatua e faʻatapulaʻaina, faʻatasi ai ma laʻau malolosi e faʻamalosi. O le fogaeleele o le 'eleʻele e vaʻaia, ma sina palasi. O le fua o le uumi o le umi, foliga faʻapitoa i se paleititi laʻititi. O le paʻu e lanu meamata lanu meamata faʻasaga. Pauna mai le 400 i le 900 g. Faʻailo lelei. E lelei le gaosiga - 464 - 777 kg / ha. E i ai le malosi o le tetee i le maualalo o le vevela.

O le Zucchini Ebony e manaia tele

O le fafine uliuli e lanu meamata, lanu, o le fua o le fua, ua faʻalanuina, o le tofo o le mea aupito sili lea na ou taumafai i foliga vaaia, e pei o le Aeronaut, ae le tele

amplex

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=1186&start=795

Solotinka

I le 2010, na taliaina ai le galueaina i vaega uma o le atunuu. Fautuaina mo le tatalaina o eleele i totonu o le aufaasalaga a le tagata lava ia. E fua mai i le 40 - 45 aso talu ona tulaʻi mai fua. O le laau o le-ply, faatasi ai ma le vevela malosi o laulaau laititi. O le fogaeleele o le eletise e lanu meamata, ma se mea vaivai vaivai. O le fua o loʻo iai i le foliga o se paʻu, i se mea faʻapipiʻi pe malosi. O le paʻu samasama, ei ai ni togitogi laiti. O le pulupulu e mālūlū, faʻafefeteina, e matua suamalie lava. Ole lapisi o le fetus mai le 700 g i le 1 kg. Gaosia o oloa 5.2 kg / m².

Zucchini Zolotinka e mafua mai ona o le pulu manogi ua lelei ona teuina

Ua ou tuputupu aʻe i lenei ituaiga i le tele o taimi. O le gaosiga e matua lelei lava. Ae le mafai ona ou fai atu lenei mea e uiga i le teteʻe maʻi. E sili atu ona aʻafia i le pala pe a faʻatusatusa i le lancchini lanumeamata lanumeamata.

masko4

//chudo-ogorod.ru/forum/viewtopic.php?f=63&t=1927#p13234

Tiger cub

O le tausaga na aofia ai i totonu o le Setete Setete o le 2008, faʻaalia i le faʻatoʻaga i itu uma. E fautuaina mo le galueaina i totonu o le faufautua a le tagata lava ia. Mai le tulaga o le germination e fua mai, 60 i le 65 aso le pasi. O le laau o se pupuʻu laititi e faʻalauteleina i lau laʻau malosi. O le fua e umi, faʻafefeteina, palanikisi foliga. O le pito i luga o le lipine, o le lanu o loʻo faʻaalia i le suia o lanu lanumeamata lanumeamata ma lanu mumu ma felafolafoaʻi malosi. O le pulupulu e pala, suamalie, o loʻo i ai se lanu moli matagofie. O le tele o fualaʻau tumu e mai le 720 g i le 1.2 kilokalama. Gaioiga 5.7 - 7.4 kilokalama / ha. O loʻo faʻaalia i le malulu o le lamala.

Zucchini Tiger cub - ituaiga o toleniu lauʻeleʻele

Zucchini ua na o meaai, e pei o Tiger cub ma Murzilka. Ou te totoina i luga o le 2 launiu paʻu 2 laau taʻitasi taʻitasi, ae sili atu le 1 laau totő taʻitasi, ao latou tuʻimomomo le tasi

Gala

//flower.wcb.ru/index.php?showtopic=14318&st=40

Birdhouse

E faʻatagaina ao le i faʻatoagaina i le Central ma le Volga-Vyatka i le 2009. Fautuaina mo faufautua a le tagata lava ia. O le vaitaimi mai le germination atoa i le faʻasologa o tomai e 46 - 57 aso. O le laau o se solo, compact. O laulaau o loʻo i ai le faʻalauteleina, o sina mea itiiti. I le ausia o le tulaga faʻapitoa, e maua ai e le fomaʻi se foliga faʻalelei. O le pito i luga e fai sina sipuni, lanumeamata, teuteuina i se mamanu ese. O le pulupulu o le eletise masani, vaivai, ma le tofo lelei. O le mamafa o le fetus mai le 700 g i le 1.1 kilokalama. O le gaosiga o oloa e maualuga atu nai lo tulaga maualuga - 580 - 735 kg / ha. E mafua mai i le lamala ma le malulu.

Zucchini Skvorushka e tu i le malulu ma taimi malogo

Sowed Squash i lenei tausaga - o nisi ituaiga o le fefe. E le na o le vaivai, ae ou te lei maua se taimi e fuga mai ai, ae o le paʻu ua uma ona fai ma laupapa. Ma sa ou toto pe a ma le 3 tausaga talu ai - o se ituaiga sili atu ona malu.

MurziK

//chudo-ogorod.ru/forum/viewtopic.php?f=63&start=20&t=633

Aeronaut

O loʻo i totonu o Central, Volga-Vyatka, North-West, Lower Volga, Ural, Far East, Sisifo Siberia. Tausaga o le ulufale i totonu o le Setete Setete 1987. Mai le atoaga o le germination i le taimi e aoina ai, 46 aso pasese. O se togavao faʻasaina faʻatasi ma se puʻupuʻu puupuu pupuu ma ni nai laʻau. O le fua o le paʻu ua i ai se lamolemole lanu o lanu uliuli lanu moana. O loʻo i ai se ata tusi i foliga o ni togitogi laiti o le lanumeamata lanu meamata. O le aano e manaia, manaia, felanulanuaʻi, vaivai, mafiafia-samasama. E taua lelei le taumafa. O le mamafa o le fetus e 1.3 kilokalama. Gaosia o oloa 7 kg ma le 1 mita. O le tetee i faʻamaʻi faʻamaʻi e malosi, o le paʻu paʻu e sili atu i le averesi. E sili atu le mafai ona feaveaia.

Zrochini Aeronaut faʻafetai mo faʻamaʻi faʻamaʻi

O le mea lautele, o le Aeronaut sili ona sili ona fiafia - na latou ola muamua nai lo se tasi lava, e matua aoga tele ma lelei.

Yew

//chudo-ogorod.ru/forum/viewtopic.php?f=63&start=20&t=633

Laʻau Zucchini

Zucchini e mafai ona ola i auala e lua - o fatu ma fatu. E tofu i latou ma ona lava uiga.

Totoina o toga

O se agamalū ma le vevela-agaalofa i le tele o vaomatua matautia e sili ona olaola i fualaau. Ae e sili atu le aua le faanatinati i totonu o laau, aemaise lava pe afai oe nonofo i itulagi ma se malulu. I le avea ai ma tulafono, o le luluina o loʻo faia i le ogatotonu poʻo le faaiuga o Aperila, ma le faʻamoemoe e tatau ona faia se suiga ile eleele i le 25 - 30 aso.

O fatu o Zucchini e le maumau lo latou gafatia e ola ai mo le 10 tausaga. Ae o le maualuga maualuga o le 2 - 3-tausaga.

2 - 3 tausaga le fatu o loʻo i ai fatu lelei

Fatu laau i luga o le windowsill

A o leʻi totoina, togafitia fatu e faʻaleleia ai o latou germination. Ae muaʻi vaʻaia i fafo e ala i le vavaeina o fatu gaogao. Ona mafanafana lea o mea filifilia. O le auala pito sili ona faigofie o le afifiina o fatu i totonu o se ie laumei ma tuu i totonu o le pamu o le mafanafana, ia tuu ai iina mo le 3 aso. Ae e mafai ona e taofia i latou mo le 4-6 itula i le vevela o le 50-60 ° C ile ogaumu.

I loʻu manatu, o lenei metotia e sili atu ona manaia. E i ai se tulaga lamatia e na ona fafaguina pe le faʻamafanafanaina i latou, aua e le o ogaumu afi uma e faʻaalia ai le vevela e manaʻomia.

Ma e tatau ona e togi sina mea, ae o le taunuuga e aoga.

  1. Ina ia fufulu le fatu, ia taofi mo le afa itula i se vaivaiga vaivai o le potassium. Ona fufulu lea.
  2. O le aso e sosoo ai o le a faʻaalu ai fatu ile vaifofo o le apocide (0.002%). O lenei faiga o le a faʻaleleia ai le germination, faʻaleleia ai le amataga, faateleina le gaosiga e 10 - 20%. E mafai ona e faʻatau mai ni tagata faʻaolaola tuputupu aʻe i totonu o se faleoloa faapitoa, latou te maua ai foi ni iuga lelei.
  3. Ona sosoo lea ma le faigata. Tuu le fatu afifi i le susu i muamua i le vevela o le potu mo le 6 itula. Ona mo le 1.5 aso i luga o le pito i lalo o le pusaaisa.

Ina ia mafai e fatu ona fiafia i fualaau lelei, e tatau ona togafitia ao le i luluina

A o togafitia fatu, aua le faʻavave taimi e le aoga, ae ia saunia mea uma e te manaʻomia mo le totoina. Faʻapalapala le palapala palapala ia oe lava e ala i le faʻafefiloi i le tutusa o le eleele palapala oneone, humus, oneone laititi ma le peat with low acidity. Aua neʻi galo e faʻamaʻi le mea na saunia e ala i le tuiina o le lanu piniki mumu lanu meamata. Afai e le o iai ni vaega sao i le lima, e mafai ona e faʻatauina le totoina o le eleele i se faleoloa fugalaau, ae e tatau ona e faaopoopoina le oneone.

E fautuaina le totoina o fatu i ni atigi pusa eseese, ona e mafai ona faaleagaina aʻa aʻa i le taimi o le tafe. E mafai ona e saunia soʻo se atigipusa i ou tamatamailima - ipu inu (ae le o mea pito iti), tipu, keke peatisi poʻo ni peleti faapitoa mo le totoina, pe a uma ona tuʻuina i totonu o le vai.

Totoina ma le tausiga

  1. Faʻatoʻa le pusa faʻatasi ma le faʻafefiloi o fanua. Lasa le tele ma lulu le 1 i le 2 fatu i totonu o pusa taitasi. Faʻatalata ile loloto e le sili atu ile 3 cm.
  2. Ufiufi ipu i se pusa paʻu ma tuʻu i le nofoaga sili ona susulu. Mo germination masani, o fatu e manaʻomia se vevela ile 20 - 22 ° C.
  3. A maeʻa le 5 aso, o le a ola fatu. Pe a oʻo mai uma fualaau, e mafai ona aveese le atoʻa ina ia le maua ai ni meaʻai mai le maualuga.
  4. Ina ia aloese mai le totoina o togalaau i aso muamua muamua e 10 talu ona tulaʻi mai fualaau, faʻaitiitia le vevela - i le aso mai le 15 i le 18 ° C, i le po mai le 12 i le 15 ° C. O le suavai e le maualalo ifo i le 60%, ae le sili atu i le 80%.
  5. Suavai lelei, tausia le eleele palapala, ae le lolovaia. Vai vai ma vai mafanafana (25 ° C)!
  6. E tatau ona faʻamalosia le malamalama ina ia le faʻaosoina ai laau.

Lauina o fatu mo vine - vitio

Ou te ola totō i luga o le faamalama i saute. Le susulu o le la o Crimean, o le mea lea ou te faapaolo ai i taimi uma i le aoauli. O le fetolofi i totonu o le faamalama tioata, o ave e mafai ona oo atu ai i le magumagu o laau mama ma le tosoina o le palapala.

I le taimi o le totoina o fatu, fafaga faalua. O le taimi muamua o le a suia ai fualaau ile 8 - 10 aso, le lua - i le mavae ai o le 2 vaiaso. E masani ona faʻaaogaina fualaau faʻamaʻi e fai ma fusi paʻu. E mafai ona e saunia se fofo o le superphosphate - 2 g i le 1 lita o le vai.

Fualaau aina i totonu o le falemafa poʻo lalo o le ata tifaga

Afai e te mulimulitai i tulafono uma o loʻo i luga, ona i totonu o se fale kiona poʻo lalo o se ata tifaga, e mafai ona e totoina ni fatu malolosi i tioata. Ioe, e tatau ona e togi, aemaise lava i aso vevela. Ma o le a le poloka poloka, o le a tatau ona tatala pupuni, ae ia faia lenei mea mai le pito i lalo. Ae o nei fualaau o le a sili atu le tauvaga nai lo totonu.

Suiga o laau i totonu ole eleele

O le taimi mo le totoina o laau i se moega avanoa e tatau ona fetaui lelei ma tulaga talafeagai tau. E le mafai e laau toto ona tutu i le malulu, o lea e tatau ona mafanafana le eleele i le 12 ° C i le loloto o le 10 cm. O lena tau e oʻo mai ia Me - amataga o Iuni. Aua neʻi galo e faʻamalosi aiga i le 1.5 i le 2 vaiaso aʻo lumanaʻi le totoina i totonu o le palapala, ave i luga o le auala ma ia faʻatupulaʻia le taimi faʻaalu i le ea.

Afai o loʻo taʻitaʻia oe e faʻamaufaʻailoga a tagata, ona fuafua lea o le taimi o le totoina o laau toto e ala i le vavalo o vavao.

O moega zucchini ua saunia i se auala faapitoa. Filifili le vaega e sili ona malamalama, talu ai e tatau ona tuʻuina atu le laau i le maualuga o le vevela ma le malamalama. Faafetai i lenei mea, vave vave ona amata ona tupu le ola o le laau ma sili atu nai lo le tuputupu ae vave o le zucchini.

  1. O le zucchini Italia e sili i le loams i le maualalo maualalo o le eletise, o le aoga autu lea o le fuga ma le friability lelei. I le tautoulu, latou te faʻamamāina le nofoaga filifilia mai i mea na totoe o vao. Faʻamatalaina le itu o moega - mai saute ma matu. Lafoaʻi o fanua - 70/70 cm.
  2. E tusa ai ma le fuafuaga fuafuaina, o lua e eliina i le loloto o le 25-30 cm ma le lautele o le 40/40 cm. I lalo ifo o le lua, o loʻo faʻaputuina vaega o togalaau - mutia vao, pito i luga, lau paʻu, lala. Aua le faʻaaogaina laau mamaʻi mama! O se mea faapena i le taimi o le paʻu o le a le gata ina mafanafana ai le aʻa, ae o le a avea foi ma punaoa faaopoopo o meaʻai.
  3. I le tautotogo, pe a faia ni tulaga lelei mo le totoina o laau i le eleele, ave le 1 tbsp. l lua superphosphate, Urea, potassium sulfate (e mafai ona e aunoa ma lea), o le fagu lita le fafie. O mea uma lava e fefiloi ma le eleele ma tumu ai lua. E liliuina se tamai faaputuga.
  4. O le ogatotonu o le tumutumu o loʻo faʻamaligiina ma se vaifofo mafanafana o le palamati (1.5 g i le pakete vai), o le a faʻamauina le eleele, ma ua totōina fatu i totonu o se kulimi paʻu. O le gaosiga e faʻatinoina e ala i le faʻasalaga ina ia aua le faʻaleagaina aʻa aʻa.
  5. A maeʻa ona ufiufi le ata tifaga. Ae i lalo o le ata tifaga, e masani ona aoina mai le taofiofia ma maua ai le suavai. Mo laau, o lenei mea matautia, o lea e felelei ai i taimi uma, sii le ata i le taimi mafanafana o le aso.

Suʻeina o laau i luga o le avanoa - ata vitio

Ou te faafaigofieina i loʻu manatu. Ina ia tapuni mo moega e te manaʻomia se tele o ata tifaga. O le mea lea, ou te totōina fatu i lalo ifo o le 6-lita ipu palasiti mai lalo o le vai, i le taimi muamua na tipi ai i lalo. Ou te faatofuina fagu taitasi i luga o le eleele aʻo susu o ia e faigofie lava ona fai. Ina ia lele i luga o fualaau aina, faatoa ou aveeseina le pulou. A toto le laau toto ma malosi, ou te aveeseina le fagu.

Nai lo le ufiufi o mea, e mafai ona faʻaaoga fagu palasitika.

I itulagi o loʻo i ai tulaga leaga o le tau poo i vaega e iai le palapala eleʻele mamafa, e fautuaina e totō zucini i luga o moega. I ia ituaiga fausaga, o le palapala e sili atu ona vevela, o lona uiga o le zucchini o le a lagona le mafanafana.

Toto fatu ile eleele

O lenei auala e tulaʻi ai e talafeagai mo le itu i saute ma mo Midland.

  1. Mo le tuputupu ae o le zucchini e ala i le lūlūina o fatu, filifili se 'upega tafaʻilagi e tusa ai ma tulaga tutusa e pei o le totoina i se metotia fatu. Ae ia saunia lelei le eleele. O le mea moni, e sili ona lelei le faia muamua o lenei mea - i le tautoulu.
  2. Fufulu le eleele na muaʻi faʻamamaina i le loloto o le suauʻu pulufana, ae faʻatasi i le taimi e tasi le faaopoopoina o meaʻai ile 1 mita - 5 kilokalama o organics, 25-30 g o le potassium sulfate ma le superphosphate e tai lua.

    I le tautoulu, eli i meaʻai

  3. Fufulu le eleele i le vaiaso aʻo le toe totoina, faaopoopo le 20 g o le ammonium nitrate i le 1 mita.
  4. Faʻafiafia le pito i luga o le fasi fanua i se totoa ina ia leai ni lumanaʻi.

    I le tautotogo, aʻo le i tulaueleele, faʻatulaga le saite

O fatu ao leʻi totoina le gaosiga o loʻo faʻamatalaina i luga, ae ao le i totoina i le eleele, e tatau ona tuʻuina i latou e faʻatautaia ina ia faʻavaveina ai le faagasologa o le totoina o fatu. Mo le faia o lenei mea, afifiina fatu fatuina i totonu o se ie susū, sili atu le gaosia, ma alu mo ni nai aso i le vevela o le potu. Ia mautinoa ia e pulea ina ia aua nei sili atu fatu. E manaʻomia ona e totoina i le eleele i le taimi lava e aliaʻe mai ai se tamai laau lanumeamata lanumeamata mai le isu o le fatu. O fatu lapopoa, lea e aliali mai ai foliga o le papa, e le o toe atiaʻe.

Hatching fatu e totogo vave

O le luluina o fatu i luga o se moega amata e amata mai i le faaiuga o Me seia oo i le amataga o Iuni, pe a lava le mafanafana o le eleele. E tutusa le mamanu o le tulaueleele.

Laasaga i lea laasaga taʻitasi

  1. Faaopopo sina lima o le humus ma le pefu i le lua eli, faʻafefiloi lelei i le eleele ma sasaa i le vai.
  2. E oʻo atu i le 2 fatu e mafai ona tuʻuina i le tasi pu.
  3. O le loloto o le fatu na paʻi i le palapala e faalagolago i lona maualuga. I eleele mataga, e mafai ona loloto se fatu i le 5 - 6 cm Afai o le palapala e eleelea, mamafa, ona totoina lea i se loloto loloto - e oo i le 4 cm.
  4. A uma ona totō, e tatau ona mulimulu ia pu taʻitasi i le eleele matutu ina ia faʻaalu malie le susu.

I eleele lamolemole, e mafai ona e totoina se fatu e sili atu ona loloto, i luga o le mea e ese ai - ae le o fautuaina e faʻalolotoina

Pe a filifilia se saite mo le totoina o fatu po o fatu, aua nei galo e uiga i le fua o fua. O muamua lelei e:

  • kapisi;
  • faʻanoanoa;
  • pi.

Ae a maeʻa le totoina o paluga e le fautuaina, ona o le eleele e faʻapupulaina faʻamaʻi o le a lamatia ai le zucchini.

Zucchini Care

O le zucchini Italia e le o se mea e sili ona fiafia i ai, ae manaʻomia le lelei o le susu.

Totoina o Fatuina o Fatuga

O le Zucchini o se fualaau suamalie o le susu, o le mea lea e tatau ona tatau ai le taimi e tatau ai. Aua le faʻamago le eleele i lalo o le vaomatua, a leai o le zucchini o le a lafo ese le ovaries. Ae le aoga le faatumulia o le lalolagi, o aʻa e leai se avanoa i le okesene e amata ona pala.

I itulagi taʻitasi, e fesuisuiai le pulega o le fesuiaiga o vai e faalagolago i le maualuga ma le aofaʻi o aso vevela, ae o le tulaga faʻavaivai masani e faʻatino tasi i aso uma e 5. I le taimi e fua mai ai, e faʻaleleia - 1 le taimi pe a mavae le 3 aso. O le masani o le vai i lalo o le vaomatua e 10 - 12 lita.

Vai vai ma vai mafanafana. Taumafai ina ia aua nei maua le susu i luga o laulaʻau ma le ovary, o lea ia sasaa i lalo o le aʻa. E fautuaina le faia o le taualumaga i le vaveao.

Liligi le sukcchini na o le vai mafanafana i lalo o le aʻa

O le uluai laei pito i luga e faia i le 2 vaiaso talu ona faʻauluina. E faʻaaogaina fomaʻi faʻapitoa faʻamalosi, lea e faʻaaogaina i lalo o le aʻa pe a uma ona faʻamama muamua. Sini zucchini tali vave i organics. O se vaifofo ole mullein 1/10 poʻo le moa moa 1/20 o le a aoga tele i le taimi o le fuga. Ae afai e leai se mea faʻapena, o le a fesoasoani le efuefu laupapa. I le taimi o le fuaina o fua, o le zucchini e manaʻomia le phosphorus-potassium fertilizing. O le fofo galue e saunia e tusa ai ma faatonuga.

Taofi moega ma le zucchini Italian mama. Toto ma vele pe a uma ona faʻamafa, o tulafono ia o tausiga, lea e le tatau ona faʻagalo. Ma aua nei galo e uiga i mea aoga o le mulch. O le a fesoasoani i le faatumauina o le maualuga masani o le susu i totonu o le palapala ma puipuia aʻa mai le vevela.

E fiafia Zucchini i mama mama

Tausia o Zucchini mai Fatu

A oʻo mai pula, e tatau ona tuʻuina le laau sili ona malolosi i totonu o le pu. E le tatau ona vavaeina pe faʻanoanoa mea vaivai. Afai e te taumafai e toso i fafo, ia faia ma le faaeteete ina ia le faaleagaina ai aʻa o le fatu o totoe. E tasi le masina talu ona totoina fatu, e faʻaaogaina le faʻamalolo i le palapala - 40 g o le faʻaaogaina o le mineral fertilizers i le 10 l o le vai. A leai, o le tausiga e faia i le auala lava lea e tasi mo laau totō e ola mai i fatu laau.

Taʻiala lautele

Po o ā lava metotia na totoina ai le zucini, o loʻo i ai tulafono lautele mo le tausia.

  1. O le fua o le Zucchini e faalagolago i le galuega o pollinating iniseti - bees, bumblebees. Ina ia tosina atu i latou, ia saunia se vaifofo vaivai o le meli (1 lepp.) Faasee i totonu o se ipu vai) ma sulu le vao vavao o le laau ile taeao. I le le lava o le palotaina, o le ovary e suia ai le lanu samasama, paʻu ma pa'ū. E masani ona tupu lenei mea i le maualuga o le toʻimamafana, pe a faʻapipiʻi faʻamafanafana poʻo le vevela o le tau - e le mafai e le pollen ona gafatia ona faʻafefete. I taimi e le lele ai iniseti, e mafai ona e faia ma le lima le faiga o le palota. Otioti le fuga o le tama, ma tipi pe punou ona totoga, faʻaaoga le pollen i le pistil o le fuga fafine. E tasi le tamaʻi fugalaau e lava mo le faʻamalosia o le 2 - 3 tamaitai.

    O nisi taimi o le zucchini e tatau ona paʻuina i le lima

  2. E ui lava i le mea moni, o le zucchini e tupu faʻatusatusa, i le ogatotonu o le vaitau tuputupu aʻe o se laulaʻau lapopoa tele i luga o le laau. E faalavelave i le masani masani o le lele i le ogatotonu o le vao ma le palota, e le faatagaina ai le la e vevela le eleele. Ina ia faʻaleleia atili le moli, faʻavevela ma le faʻaleleia, aveese 2 i le 3 pepa mai le ogatotonu. I le faaopoopo atu i ai, e tatau ona vavae ese i lalo laulaau pito i lalo o loʻo taatia i luga o le eleele ma puipuia fua mai le atinaʻeina.
  3. Afai e faʻafefete fua ma le eleele susū, e ono amata ona pala ma faʻafefete. Ina ia puipuia lenei mea, o le a fesoasoani se fasi plywood poʻo se laupapa laititi e tuʻu i lalo o le fua.

Seleseleina ma teuina

Ina ia talisapaia le tofo o zucchini, e manaʻomia ona aoina i le taimi. O fua e oʻo i le 10 pe 15 cm i le lapopoa e sili ona manaia. E i ai a latou pulupulu sili ona maaleale, ma o latou tino e matua manifinifi lava e mafai ona 'aina.

O se vaega o le zucchini o le mea moni lea afai e te le seleseleina i le taimi, o fualaau fou e le noatia.

I le avea ai o se tulafono, ua aveeseina fualaʻau i vaiaso uma. Ae i le ogatotonu o le taumafanafana, e tatau ona faia le tele o taimi. Otioti le zucini ma le aʻa, o le umi o le a faasolosolo, o le umi e mafai ona teuina ai fualaʻau.

E ao ona aoina Zucchini i le taimi

Mo le teuina, filifili na o fua atoatoa, o le pele e leai ni faʻailoga o le masini ma isi liona. O fua o le vaomatua muamua e masani ona 'aina vave. Ae o ituaiga o loʻo i ai se paʻu paʻu (Squorushka, Zolotinka) e mafai ona teuina toetoe lava o taumalulu uma, faʻapipiʻi i se tasi papa. O le mea autu lava latou te le paʻi le tasi i le isi. Tulaga o le teuina:

  • vevela mai le 3 i le 10 ° C;
  • muimamafana 60 - 70%;
  • lele faifaipea o le potu.

O le nofoaga e teu ai e le tatau ona faʻaalia i le malamalama. O le mea lea, afai o fua o loʻo i totonu o se atigipusa i luga o le faletusi, e tatau ona ufiufi i se ie lapopoa.

E mafai ona teuina le Zucchini i totonu o le pusaaisa i le tuʻu lea i totonu o ato faʻamau. O lea latou te taoto ai i le masina. O le fualaau faisua ua atoatoa ona puipuia i le foliga tioisa. Lisi i ni liʻo poʻo ni kupita ma faʻapipiʻi i taga paʻu paʻu, o fua e mafai ona saogalemu ma le saogalemu seia oʻo i le isi seleselega. Ma o zucchini pepa o auala aupito sili ia e faʻalauteleina ai taumafa taumalulu.

Gourmets o le a talisapaia le tofo o le zuciniini

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻatoʻaga o le zucchini

Afai e te fetaui lelei ma tuutuuga o le totōina ma amanaʻia le fua o le fua, ona maua ai lea o fualaau lelei. Ae o faʻafitauli i le tau ma nisi o mea e popole ai e mafai ona oʻo atu ai i le salalau o faʻamaʻi sili ona taua o le zucchini. Afai e te iloa le faʻamaʻi i le taimi ma faʻatoga faʻafuaseʻi togafitiga, e leai se mea matautia e tupu.

  1. Powdery Mildew O lenei faʻamaʻi e sili ona mafua ai le atuatuvale mo tagata zucchini. E aliali mai muamua, e foliga mai, i foliga o ni lanu paʻepaʻe papaʻe luga o le laulau. Ona faʻafefiloi ai lea o laʻau ma ufiufi ai le faʻafanua atoa, e taʻitaʻia ai le mago ma le palasi o le pepa. O le agai atu i laʻau vavalalata, o le paʻu paʻu e faʻaleagaina ai le faiva, faʻatoʻa ma le faʻavaeina o ovaries. O le salalau o le mushroom infection e fesoasoani i le paʻu, timu malulu. Amata le taua i le faʻamaʻi vave:
    • oti ese uma lau o loʻo aʻafia ma susunuina;
    • faaaoga fualaau faasaina Topaz, Fundazole po o le Tine;
    • pe afai e manaʻomia, toe faʻaleleia pe a maeʻa le vaiaso pe lua.

      O le paʻu palapala e aafia ai laʻau laulaʻau

  2. Fugalaʻau ma mea faʻapitoa. O le maʻi e amata i fugalaau fugalaau ma ovaries e pala. Ole pasi e alu i luga o atigi, ona oʻo lea i le fua. O le vaega pito i luga o le zucchini e taofia le tuputupu ae, ae o le vaega pito i lalo e faaauau pea ona atiae atili. O le iʻuga, o le fomaʻi ua faʻaleagaina, ma o le mimita ma le pala. Ina ia foia le faamaʻi, o ovaries ma fualaau e aafia ai e tatau ona vavae ese, ma togavao ma le 1% Bordeaux fluid.

    Apex bacteriosis - le mafuaʻaga o le paʻu o le gaosiga

  3. Laʻu aʻa. E afaina ai le laau i laasaga eseese o le atinae. O le tele o taimi, e amata ona tupu se maʻi i totonu o se fale kati. O le anufe e afaina ai le ua, aʻa ma aʻa o le zucchini. Lanu samasama o le pala e aliali i luga ia i latou. O le laau e vave ona mou ma mate. O le pala o le aʻafia faatasi ma suiga masani i le vevela ma le faʻateleina o le manogi. E tatau ona vave aveeseina le laau mama mai le togalaau ma faʻaumatia. O le tau faasaga i le pala e tatau ona amata i le taimi e gaosia ai fatu. Mo le faʻamoemoe o le puipuia, o le meaʻai fatu ua faʻafefeteina mo le 6 itula i se faʻafitauli 1% o Planriz. E mafai ona faʻaaogaina le vaifofo lava lea e tasi e faʻaleleia ai fualaau i laʻau saʻo 3 i le 4.

    O le pala pala e taitai atu ai i le oti o le laau atoa

Mo le puipuia o faʻamaʻi e seasea lava ona mafai, e tatau i le moega ma le zucchini ona faʻataunuʻu fua:

  • togafitia lelei le palapala aʻo lei totoina;
  • aoina mai otaota;
  • mulimulitaʻi i le totoga o togalaau - o vaomatua mafiafia e sili ona aʻafia i faʻamaʻi;
  • matau le puleaina o le suavai, aemaise lava ile eseesega ole vevela;
  • Aua nei faʻasili le zucchini i le faʻamaʻi faʻamaʻi.

I le faaopoopo atu i faʻamaʻi, faʻapitoa e ono afaina ai le laau. O le mea pito sili ona matautia o le anufe o le togitogi, lea e ulu atu i totonu o le ala ma fafaga ai iina, o le mea na mafua ai ona mate le fale. O faʻalavelave faʻapitoa e mafai ona aumaia ai aphid colonies ma se fuga. Ina ia pulea meaola faalafua, ou te faaaogaina Fufanon. I le avea ai o se mea faʻasolosolo, o togavao e faʻafefiloi ma le fua o le horseradish. Ina ia faia lenei mea, ia tipi laulaʻau po o aʻa o le laau i se mea e fai ai meaʻai, faatumu le tane i le 1/3, ma faaopoopo le isi vaega i le vai. Taimi faʻamalosia ma le faamama. Lauina i le afiafi, ina ia aua nei mu le laulaau.

O le anufe anufe e matautia aua e afaina ai le laau mai totonu

O le iloaina o foliga o le tuputupu ae o le zucchini, e oo lava i se tagata fai togalaau e mafai ona maua se seleselega lelei. Ma o le fua lelei o le zuciniini Italian, e mafai ona e fiafia i fualaau faisua fou i taumafanafana uma. Ma i le taumalulu e saunia ai le matagofie o sunsets. O nisi vailaʻau, faʻatasi ai ma tulaga lelei e teu ai, e mafai ona faʻatumu ai le vai vitamin i le taimi o le taumalulu.