Fua o le gaosiga

Faamaumauga o le totoina ma le tausiga o le numera

Afai o se fugalaau numera (numera) e pei ona faamatalaina e le tele o epithets, ona mafai ai lea ona tatou fai atu o se mea ofoofogia, mataʻina ma e tusa lava pe itiiti se mea e masani ai. Ae na ia goto ifo i le agaga e le gata o tala mai tala masani ma tala, ae o ni tagata fai togalaau foi. Mo se taimi umi, ua avea le digitalis ma mea teuteu matagofie o fugalaau ma togalaau. O le totōina o le faʻamalofa ma le tausia, e pei o se tulafono, aua le faʻalavelave. O le mea sili lava o le mulimuli i tulafono faigofie faʻavaomalo.

Totoina o le faʻafefe i luga o fatu

O fualaau o lenei aganuu fugalaau i luga o moega togalaau e tatau ona totō i le tautotogo o le tautotogo po o le amataga o le taumafanafana. I vaitau taimi e sili ona vevela ai le palapala. Afai na filifili e lūlūina fatu mo fualaau aina ia Aokuso poo Setema, ona sili atu lea ona tatau ona tuu le fualaau e faatali mo le isi tautotogo e sosoo ai i luga o le paleni vevela.

Lauina o fatu mo laau toto

Ina ia mafai ai ona totoina fatuga i fatu i le lumanaʻi e tauamiotonuina ai ia lava i ni mea ofoofogia i luga o le germination, e tatau ona taitaia i le masina o Mati, latalata i le ogatotonu o Aperila. Saunia muamua ni atigipusa laupapa mo le luluina o le fatu i le lumanaʻi, o le palapala palapala ma fatu o mamanu. O le totoina o fatu e tatau ona faia i luga o le eleele, ona ufiufi ai lea i se oneone.

Ina ia mautinoa le aoga o le greenhouse, e tatau ona ufiufi ia pusa laupapa i se ata tifaga pe oomi i le tioata, ona tuu lea i se nofoaga mafanafana ma le malamalama o le la. O le numera o Digitalis o le a tuʻuina atu i luga o le lua vaiaso. Ona mafai ai lea ona e faia se togi.

Tausia o fualaau

O le tausiga o fatu e totogo mai e tatau ona aofia ai le faʻafeinu masani ma fafagaina. O fualaau e mafai ona faʻamaʻaina i le lima aso pe a uma ona faʻavasegaina i se nofoaga tumau. O le muamua laei - ammonium nitrate 15 grams o le paʻu e tatau ona faʻafefeteina i se pakete vai - i le tasi sikuea mita. O fafagafaʻaiʻai nei o le a aofia ai faʻamaʻi faʻamalosi faʻapitoa i le tasi taimi i aso uma e sefulu. E tatau ona mulumulu le eleele mo le atinaʻeina atoatoa o fualaau. O le mea lea o le a latou le lafoaʻiina i le atinaʻe ma o le a le tumau pea i latou.

Faʻamaʻaina fatu

O le faʻamalosi o fualaau aina e manaʻomia pe a oʻo i luga le maualuga o le vevela i fafo atu o le 12 tikeri O laau toto ua mafai ona faasolosolo malie ona faʻaaoga e susulu ai le la ma vevela. E tusa ma le lua aso ao leʻi totoina i le eleele, e tatau ona fafagaina fualaau aina i le potassium, nitrogen ma phosphate fertilizers o le maualuga maualuga.

E tatau lenei mea mo le vave togitogiina o fualaau aina i se nofoaga fou. O le "foliga" muamua o le numera o loʻo faia mo le fa itula i le ata, le lua - i le ono. O le taimi lona tolu e mafai ona tuu ai laau i luga o le faapaologa avanoa i le ao. O le umi o le faʻamalosia o le numera o le a faia, o le malosi ma sili atu ona aoga o le a avea ma tagata matua. Mo le sili atu le mautinoa, e mafai ona e faʻaauau le faʻamalosi i le ea i le fale mafanafana: tuu le foglove i pusa i lalo o le la, aumai i le fale mo le po.

Sefulu aso ao lei totoina, faaitiitia le numera o vai, ma le vaiaso e taofi atoa. I le aso o le tafe mai, sasaa le tele o vai i luga o fualaau ma le faaopoopoina o le 30 kalama o le konatela chloride i le pakete vai.

E te iloa? Fai mai o le numera sa masani ona lauiloa i le au failaitu. Mo lenei mea, o loʻo i ai o ia i tagata ma maua ai lona igoa o le "witches thimble", o le tele lava o le "vavalo mata".

Totoina o laau i luga o le eleele

Tuu le masini komepiuta ma se fugalaau e sili ona puipuia e mafai ona lelei le vaitau taumalulu ma vaitau vevela, ae e manaʻomia pea ona e iloa manaoga mo le filifilia o se nofoaga mo se laau i totonu o se togalaau. O lo latou tausisia o le a mafai ai ona tuputupu ae ma matagofie ma matagofie laʻau teuteu ma fugalaau pupula.

Aso ma le filifiliga o le nofoaga mo le tulaueleele

E mafai ona e totoina masini komepiuta i luga o le eleele, pe a oʻo atu le taufaʻataʻu o gutu o po ua mavae, o le, i le faaiuga o Me - amataga o Iuni. I le taimi nei, o le palapala o le a mafanafana lelei, ma o le a maua mai ai ni laau se lima pe ono. O le penumbra e sili ona lelei mo le faalialiavale, e ui lava e sili ona tupu i nofoaga lafulafu. E le tatau ona totoina i lalo o laau toto, ona o le tele o le susu e sili atu le umi i la latou ogalaau, ma ia Oketopa-Novema, o le paʻu paʻu e faalavelave i le numera.

Sola tapenaga ma le totoina o togafitiga

Le eleele lelei mo le faʻafefeteina - lafoaʻi, faʻaleleia ma faʻaleleia lelei. A o le totoina fatu e manaʻomia ona eli i luga le eleele ma le faʻaofiina o le lima kilokalama o le faapalaga poo le humus i le sikuea mita. E talafeagai le totoina o se fogasolo 20 senitimita mai le tasi i le isi, o le mamao i le va o laina e 30 centimita. O pupu mo tipu e tatau ona lapoa nai lo le tele o aʻa. Paʻu eleele o ipu taʻitasi poʻo se atigipusa masani o loʻo tusia ai iina.

Mulimuli ane, e manaʻomia le faʻatulagaina ma le faʻafefeteina o le fuafuaga. E amata ona ola le fogisi i le tausaga lona lua, ma i le tausaga muamua o le olaga ua na o se fusi laulaau.

Faʻatasi ma isi laau

Laititi o mea faʻafefete e mafai ona teuteu vaega i puipui ma puipui. O ituaiga e sili atu ona vaivai e faia ai togalaau ma tuaoi. Faatasi ai ma le fesoasoani o luga o kopi e maua ai le malamalama lelei o tala o fugalaau fugalaau ma moa. O loʻo totōina i le ogatotonu ma tua o laina vaovao fugalaau. O fugalaau lapopoa e foliga lelei i foliga tuʻu tuʻu ma tuʻufaʻatasia ma togalaau teuteu. O le mea e maofa ai, ua tuʻufaʻatasia faʻatekinolosi ma ni laau eseese.

E mafai foi ona e fatufatufuga gaosia:

  • Uma - irises, peonies, aquilegia, bow bow, angelica, geraniums garden;
  • Paolo faapalepale - primroses, geraniums, au;
  • Vaomatua, vao - ufiufi, taifau dog, rhododendron, viburnum;
  • Mea teuteu teuteu talafeagai mo togalaau masani - valerian, astilba, rododersia, dissentra, geykhera, alumini ma isi.

E manino lava le fausia o laina uʻamea o laʻau o numera e faʻamalosia ai laau na tutupu ai le natura tele laʻau teuteu, e pei o Brunner. Tuʻu faʻatasi vaega o foxgloves o lautele lautele ma faʻaogaina lelei le maualuga i togalaau masani. O le natura masani o foxgloves sili ona teuteu e foliga mai e talafeagai ma fiafia i tulimanu uma o le togalaau. O lapisi lanu o le lanu susulu e faia ai ni mea teuteu mataʻina, taofi pea le fou i le paluga mo se taimi umi.

Totoina o fatu e le fiafia i luga o le togalaau

O le manuia o le totoina o masini komepiuta o se nofoaga filifilia lelei ma tausiga masani. O numera numera e tupu i soʻo se eleele, ae o le eleele malamalama ma mea lelei lelei o le a sili ona lelei. A o leʻi lūlūina, e manaʻomia ona eli atoa le vaega ma faʻafetaia lona laufanua.

Suavai ma lulu fatu. E le mafai ona fausiaina ni fagu, pe a faʻapipiʻi fatu i le eleele. E naʻo lou manaʻo e matamata i le tulimanu. O fualaau suamalie e salalau solo, o lea e le tatau ai ona togi mulimuli ane. A uma ona totō fatu latou te manaʻomia e fufulu i se fasi oneone lamolemole. Ufiufi le 'upega tafaʻilagi i mea faʻapitoa ma faʻaopoopo i ai. O le faʻaleleia o le foxgloom ua faʻaitiitia i le faʻafeusuaʻi faʻamalosi aʻo leʻi oʻo i le fuʻa muamua. O le uluaʻi tupuga o le a aliali i le 14-18 aso. I le vaiaso mulimuli ane o le ai ai ni nai laulaau.

Afai o loʻo totoina le togavao, o le a manaomia ona totogo pe vevela le totogo, ma tuu le mamao i le va o laau totō e tusa ma le sefulu senetimita. Afai e totoina fatu laau i le eleele, e tatau ona faia le toe faia i isi vaiaso e lua. I lenei taimi uma, e tatau ona faʻafefe le moega, tatala ma toso i luga o latou vao.

E taua! Soo se togafitiga faafomaʻi e mafai ona gasegase e aunoa ma le malamalama talafeagai. O ituaiga uma lava o lenei laau e leaga.

Faʻafouina o le faʻafeiloaʻi ma le faʻaaogaina o basal

I le pito i lalo o le laau, o loʻo iai le tele o lapisi. Pe a latou tuʻuina atu laʻau e valu, e tatau ona vavaeese ma le vaʻavaʻai laʻau mai le matua matua ma tulaʻi i se nofoaga ua saunia. A maeʻa le gaosiga ma mulimuli ane faʻasusu, ia mautinoa e le pa'ū le vai ma le palapala i totonu o le pusa. A leai, e mafai ona mate le laau. I le faaiuga o le taumafanafana, o le a totogo fugalaau, tuputupu ae malolosi ma saunia mo le taumalulu ma aganuu matutua.

Faʻapitoa tausiga mo fugalaau i le togalaau

O le tausia o se tagata matua i le togalaau e tatau ona aofia ai taualumaga nei:

  • Fafaga vai e masani ai
  • Lafoaʻi eleele
  • Hilling
  • Totoina
  • Laʻei pito sili
  • Puipuiga mai meaola faalafua ma faamaʻi.

Suavai ma le tele o vai. O le mea autu o le filifili lea o le nofoaga sao. O le eleele e tatau ona mama ma faʻafefe lelei. O numera e mafai ona ola i vaega e tele le malamalama ma i le paolo. E tatau ona fafagaina le numera o tagata matutua i taimi uma faatolu i le aso. I le taufaʻaiuga o le vaitau, o aʻa o le laau atonu o le a le lava ona o le tele o le suāsusu, o lea latou te manaʻomia ai le spud.

Le saunia o se faʻailoga aloaʻia mo le taumalulu

Digitalis - fugalaau malulu malulu. O le mea lea latou te faʻafeiloaʻia malie ai gutu, latou ufiufi i laʻau paʻu poʻo lala. Tausia le siakiina o le aʻafiaga o aʻa na faʻaalia i le faaiuga o le taumafanafana. E tatau ona fufuluina lelei i le eleele, ina ia latou le tolotolo. Kopi o le valea, o le na tumau i le taumalulu i totonu o se potu malulu, ao iai i totonu o fagu, o loʻo faʻaalia i luga o le auala i le amataga o le tautotogo. Ua i ai ia Aperila, o le a mafai ona e matauina la latou fugalaau matagofie.

E te iloa? I luga o po malulu, o fugalaau o le numera ua avea ma se nofoaga mo iniseti. I le po, o le vevela i totonu e sili atu le maualuga nai lo le siosiomaga. Tuʻua le fugalaau, o iniseti na faʻalauteleina le pala. O le mea lea o le eletise ua totoina.

Maʻi ma faʻamaʻi manu

O faʻamaʻi masani e aʻafia ai mamanu, o le pala, o le pipii, paʻu palapala ma mosaic viral. Afai e ogaoga le aʻafia o le laau i le paʻu palapala ma le pipii, e tatau ona faʻaumatia ma o isi uma e togafitia i le filogides. I le suʻesuʻega o faʻamaʻi viral, e pei o le mosaic, aʻa ma le pala o le ponuncle, ua aveʻeseina foi le afi ma susunuina.

E leai se togafitiga, e naʻo puipuiga e manaʻomia. O le taatele masani o le numera o le aphid. O Digitalis e tatau ona faʻaaogaina i le "Biotlin", "Antitlin" ma "Iskra". Aphid foi na te tauaveina faamaʻi vailaau e le mafai ona togafitia, o lea e tatau ai ona e vave tali atu i le mea na tupu. Ae o le mea lautele, o le totoina o le popole ma le tausiga mo ia e le mafua ai le tele o faafitauli.