Fua o le gaosiga

O malo e leʻi valaʻauina - woodlice. O fea latou te o mai ai i se fale mautotogi poʻo se fale tumaoti?

E leai ni iniseti, e pei ona manatu ai le toʻatele o tagata, ae o nai aiga laiti o le vavau anamua. O pitonuʻu e ola i se siosiomaga malulu, ao latou manavaina i totonu o le au.

I le natura, e masani lava ona tutupu, e iloa e tagata e pei o meaola faalafua - aʻo latou 'aina le fualaau aina, salalau palapala ma ave faʻamaʻi. Ae sili atu le le fiafia pe a oʻo i luga nei meaola laiti i se potu malolo.

Mafaufau pe o fea oi totonu o le fale, mo se faataitaiga, i totonu o le faletaele, ma i totonu o se fale tumaoti, o nei meaola faalafua ma foliga mai e aveeseina ai.

Nofoaga

I le natura

O fea e ola ai vao i lo latou natura natura? I le natura, e mafai ona latou ola i soʻo se mea e lelei ai tulaga - o loʻo i ai le susu ma e tele meaʻai. O iniseti mumu e fafagaina i luga o le semi-decomposing organic matter, aʻa aʻa, fualaau faisua, 'ai fualaʻau laʻau mama, e mafai ona' ai fuamoa, gaʻo fua.

I totonu o le togalaau po o le togalaau fualaau aina, e mafai ona maua i lalo o maa, i totonu o le malulu susu o le togalaau - e lata ane i le vaituloto, e le o mamao mai le vaieli, e latalata i le timu poo le faʻaaogaina o vai.

I totonu o le vaomatua, e filifili ai e tagata laiti fasi tafaoga lata ane i le vaitafe po o le vaituloto, palu lafumanu, faʻalavelave masani i maʻa ma palapala, pe a faʻatetele ai le susu.

I totonu o le fale

Aisea i totonu o le falemautotogi, aemaise lava i totonu o se faletaele, e tulaʻi ai nei tamaʻi faasee? Mo le manava, woodlice e manaʻomia se ea mālūlū, ona latou nonofo ai lea i fale mautotogi lea e lelei ai le ola ma le fausiaina - i totonu o potu taʻele, umukuka i lalo ifo o le pusa, ea vaʻaia, o le mea e ulu ai, ma le mea e faʻaputu ai le timu.

Aisea e amata ai?

O le a le mea e masani ai ona manatu i ai o iniseti, e masani ona manatu sese i iniseti, filifili se fale o le taulaga e avea ma o latou nofoaga, o le a le mafuaʻaga o le tele oi latou i togi ma basements, o a mafuaʻaga o latou foliga mai i totonu o se fale telefoni?

I totonu o le fale

Mafaufau pe o fea e sau mai ai laupapa mai totonu o se taulaga. I totonu o fale mautotogi, o meaola laiti e tele lava ina masani mai nofoaga masani.lea e le faʻaaloaloina tulaga faʻamaonia. O vaega autu nei o le MKD poʻo le atigipusa.

I totonu o fale teu oloa, e mafai ona ola le woodlice mo se taimi umi ma manuia le toe gaosia, aua e susū ma faʻalaʻau mo meaai:

  • pulumu fulufulu;
  • musika;
  • lau o le mutia;
  • fualaau faisua.

I luga o le tafe mai o le tafega o manu e mafai ona fafagaina toega o saito mai lupe lupe, fesuiaʻi laupapa fola laupapa.

Mai i nei nofoaga, e mafai ona sosolo i luga o vaʻavaʻaleʻa poʻo ni vaeluaga i pito muamua ma mulimuli o loʻo nonofo ai fale ma nonofo ai, ma afai latou te maua tulaga lelei i ai iina, o le a latou ola ma faʻateleina.

I se fale tumaoti

I totonu o fale tumaoti e mafai ona aumai ni meaola faʻamaʻi mai le togalaau, faatasi ai ma fualaau faisua ma otaota. Ae tele taimi e masani ai ona maua e tamaʻi meaola laiti i totonu o fale susu, e tosina atu i ai meaai o loʻo teuina i totonu.

Apalai, le lelei lalo ifo o le fogafale poʻo le taʻavale o loʻo iai nei, faʻasolo laupapa laupapa o le fale, e le faʻamamaina ai vaʻa latalata ane i le fale mafanafana, faʻafefe o masini otaota vaʻaia o tulaga lelei ia mo le ola ola.

Fesoasoani. E mafai ona faʻafeiloaʻi i totonu o le fale ma faʻatau fualaau faisua po o laʻau, ae i le leai o ni tulaga lelei i totonu o le fale poʻo le atunuu latou te le maua aʻa.

E faʻapefea ona fuafua po o fea e faʻato'ā fanau ai?

Muamua lava, e tatau ona e malamalama o nei meaola e fafagaina pe a maua le maualuga o le timu. O le mea lea, e tatau i se tagata ona suʻeina o latou nofoaga i totonu o ia nofoaga - i totonu o le faletaele, i lalo o le fola i totonu o le umukuka i le pusa. Afai e mafai - manaʻomia le asiasia o le fale ma le pito i lalo.

I totonu o fale o le atunuu, ia mautinoa e alu ifo i lalo i le pito i lalo ma vaavaai mo le tele o meaola faalafua i tulimanu pogisa, liliu i luga o maa ma piliki, siaki le masini vai ma le eletise mo masini.

O le osofaʻiga o woodlice e masani ona taʻitaʻia ai le mea moni o loʻo maua e tagata o loʻo nofoia le fale o loʻo iai nei poʻo le faʻaitiitia o le suavai.

O le i ai o lisi laupapa i nofoaga masani e mataʻutia. O faʻamaʻi pipisi latou lava e mafai ona ave faʻamaʻi., ae o lo latou auai foi e talanoa i le maualuga o le susu i nofoaga ma fale, ma o le mafuaaga lenei o le fesuiaiga ma le malie, lea ua matua lamatia tele mo le soifua maloloina o tagata o le MKD. Sueina o lice laupapa, e tatau ona vave valaʻau i le ofisa fale ma valaʻau le 'auʻaunaga faʻapitoa mo le siakiina o fale maualuluga ma togi.

Afai ei ai ni potu faʻapitoa poʻo ni potu teu oloa i totonu o le fale e teu ai fualaau faisua, e tatau foi ona asiasia, faʻafeiloaʻi solo ia pusa o loʻo sasaa ai sapalai.

O a faailoga muamua o foliga mai i fale?

O meaola laiti laiti o meaola ia i le po, ma o lo latou i ai i totonu o le fale e mafai ona iloa vave. Saini e mafai ona tautua:

  1. otaota vevela;
  2. ala o feces latalata i le lapisi otaota ma totonu o le pusa umukuka;
  3. uiga taua o gaoioiga taua i le croup poo le greens.
E le gata i lea, o se faʻailoga e le faʻaogaina e mafai ona mateina ai laau i totonu ole laʻau - e masani ona faʻapipiʻi i luga o fagu palapala, fafaga i aʻa ma lau o fugalaau.

Afai ei ai nei taimi, e tatau ona e mautinoa o nei mea o laʻau laupapa. Mo le sailia saʻo o le crustaceans, e tatau ona asiasia le pito i lalo o le faletaele, o le fogafale poʻo le fale o le fale nofo i le po, faʻamalamalamaina tulimanu uma, faʻavavega ma tafe i luga o puipui, faʻavae ma se moliuila - mea e sii ai luga e le oi luga o le eleele. O loʻo i lalo o piliki, liliu pakete ma laupapa gaugau o nei meaola faalafua e alofa i le faamoega.

Faʻafefea ona faʻaumatia?

Ina ia faʻaumatia malo e leʻi valaʻauina, e tele auala - mai le fale e faʻatau. Faʻafeiloaʻi e mafai ona e faʻaoga tutusa e pei o moa:

  • penivali;
  • mailei;
  • meaʻai oona.

Afai e tele naua iniseti laupapa i totonu o le fale po o lalo ole fale, e tatau ona valaʻauina auaunaga faapitoa e faʻaleaga ai iniseti.

Ae o mea uma o faʻafanoga o le a leai se aogā seivagana ua latou fatuina tulaga e le mafai ona faʻaogaina mo faʻamaʻi..

O le mea lea, muamua lava o mea uma e tatau ai:

  1. e faʻagogo ai se faletaele, tuʻuina se faʻavela vevela;
  2. e faamau ai va i le fola ma puipui, mai le mea e mafai ai e taʻavale fou ona tafe;
  3. taimi e lafo ese ai le lapisi, ma le leai se mea e leai se mea e leai se mea e tasi i le po;
  4. siaki uma paipa ma tapa mo le faaleagaina;
  5. faamago le fola i totonu o le potu, aua le faʻagogo le tagamea i le umukuka ma le faletaele;
  6. i totonu o le fale o le fale e lele lelei le fogafale ma toe faaleleia le taualuga, puipuia le tafe.
Afai o le meaola vevela ua nofo i totonu o ipu o fugalaau, suia le eleele atoa e ala i le fufuluina o aʻa o fugalaau fale ma vai tafe aʻo lei toe totoina. O le mea lea o le a latou le maua ni fuamoa o le cruseta ma o le a le mafai ona latou toe fanauina.

E naʻo lalo lava o nei tulaga, o le a mafai ona faʻaumatia fafie laau e faavavau.

Puipuia foliga

Le tele o le mea autu e fai ina ia le maua ai meaola faalafua o le tausia lea o le fale mama ma mago.

  1. Puipui le fufuluina poʻo le faʻaitiitia i le taimi, puipuia le fano o fualaau aina ma fualaau faisua ia latou nofoaga teu oloa, faʻaauau le ea / faʻamago le faletaele, aveese otaota i le afiafi.
  2. I totonu o fale mafanafana, e talafeagai le faʻamamago lelei o le fale i le taimi o le taumafanafana, fatuina o se ata, ma siaki le fale i taimi uma ma toe faaleleia i le taimi.
  3. I le lacha e le tatau ona e teuina se lapisi lapisi otaota lata ane i le fale, o se fale faapalaga, pe a fai e fiafia i ai le vao, e sili atu le alu i le tulimanu mamao o le togalaau.

O le mea lea, o laʻau laupapa e matua le lelei lava ia meaola faalafua e le gata ina fefefe faatasi ma o latou foliga vaaia, ae e aumaia ai foi le tele o mea leaga - o le vevesi o meaʻai, e faaleagaina ai fausaga laupapa o fale, e ave faamaʻi. Mo lo latou faʻaleagaina ma le puipuia o foliga vaaia, e tatau ona mataʻituina le tulaga autu - vaʻa malulu. A aunoa ma le lava o le susu, e le mafai ona manava le woodlice. ma pe o le a maliu pe tuua le aiga e faavavau.