Faatoaga

O se tasi o ituaiga sili o le Ural - Larinskaya pear

Ia, o le a le togalaau e leai se pi? E oo lava i le au faifaatoaga e le o fiafia i se pi e pei o se togalaau aina, e sili atu ma le tasi le laau sa totoina.

O le pi e sili atu ona itiiti i lona lauiloa i apple, e mafua mai i le le lava o faʻamatalaga a le au faifaatoaga e uiga i atinaʻe fou o le faʻaleleia, ua leva ona le toe avea o se tafa i tua.

O le filifiliga a le au faifaatoaga e ofoina atu le sili atu ma le 200 ituaiga eseese ma uiga eseese - laau toto, aua le paie, ma o fua matagofie o le a susulu i lau laulau mai le ogatotonu o le taumafanafana ia Mati.

Pear Larin seia oo ia Mati o le a le faasaoina, ae o loo lava le tele o ituaiga taumalulu e aunoa ma le - o le faamatalaga o le ituaiga, ata o fualaau aina ma iloiloga a le faatoaga mulimuli ane i le tusiga.

O a ituaiga o paʻu o lenei ituaiga?

Eseese pear Larinskaya - autumnseleselega e tatau ona i le afa muamua o Setema, Sa ia tausia ni nai masinapoʻo le, e tupu.

Pears i le taimi o le aoina o le lanumeamata lanumeamata, aʻo teuina le suiga o lanu i le lanu samasama, o le suamalie o le fualaau aina e le faaitiitia, o le tofo e sili ona lelei, e sili ona suamalie.

O lenei tofo e valaʻau tofo. O le potu o fatu e laʻititi, e iai le aniani, ituaiga tatala, o fatu e laʻititi, enaena.

O le tele o le tofo e mafai ona mitamita Elena, Vernaya, Victoria, Forest Forest ma Muscovite.

O foliga o le fua o le lapotopoto, foliga o le paʻu, mamafa e oo i le 200 kalama ma le tausiga lelei, ma i le averesi - 140-150 kalama faatasi ma fua 50 kilokalama o laupapa i le tausaga.

E aofia ai foi i ituaiga eletise maualuga: Ianuari, Yakovlevskaya, Chudesnitsa, Svetlyanka ma Rogneda.

Faʻasologa o talaʻaga ma le faʻaleleia o le itulagi

Larinskaya pear ituaiga - ituaiga o ituaiga i va o ituaiga Clapp's peti ma Ussurian pear 41-15-9, na maua mai e le au faʻatasi o le Ural Scientific-Research Institute mo Horticulture ma Potato. E aofia i totonu o le Setete o le Setete o Ural.
Eseese pear Larinskaya - sili atu i le ata o le fualaau aina ma se faʻamatalaga o foliga mai o le laau.

Ata





Faʻaaliga

Pear tree ei ai lona malosiaga tuputupu ae, e tusa ma le 6 mita, o lona pale maualuga ei ai sona foliga e le masani ai, o lala e tupu mai i le ogalaau i le taumatau saʻo, felafolafoaʻi pe a talafeagai ai, e taulalata agai i luga (o se mea e le masani ai mo se pi), o le ogalaau e le sili atu ona mamafa.

E lapoa le lau, o fugalaau e paʻepaʻe, manogi, o le variu o skoroplodny, o fua muamua e aliali i luga o le lima tausaga.

E tatau ona matauina eseesega eseese Larinskaya.

Tetee maualuga i tulaga maualalo ma maualuga, faigofie le faapalepale o le lamala mataʻutia siama o le pene, o le siama o siama e faia ai lenei ituaiga mea e fiafia i ai faifaatoaga.

Filifilia se nofoaga e tulaueleele ai

I le tautotogo po o le tautoulu, totoina o se laau talavou i luga o le 'upega tafaʻilagi - e leai se eseesega taua, o tulaga e aʻafia ai fatuga e sili atu ona taua nai lo le taimi o lona "nofo".

E le mafai ona mafaufauina se uila o se laau faʻamalosi, ae pei o soʻo se isi lava meaola, ei ai ana lava mea e fiafia i ai, ma e tatau ona amanaia pe a filifilia se nofoaga e toto ai, a leai e le mafai ona e vaʻai i fua lelei.

O le laau e mamana, ma o le matua o le palealii o le ituaiga o Larinskaya o loo faasolosolo solo, ma talu mai le Pearl of Larinskaya e le taliaina toleniga lata ane, o le nofoaga mo lona tulaueleele e tatau ona filifilia ese mai fale, pa ma laau e mafai ona tauva ma ia.

Mo le tupu masani ma le fuaina o pi manaʻomia le tele o le susulu o le la, ona o lona le atoatoa, e le maua ai le fua tele o le laau, o fualaau aina e laiti, e afaina, e le lelei le fagaina, o le pale o le laau e tatau ona lelei le folasia, e tatau mo le puipuia o faamaʻi afaina.

Mai nei mea uma e mulimuli mai mo pear filifili se avanoa e leai se totogi, lelei ma faʻaleleia.

O le pi e le o faʻamalosi i le palapala, e sili atu le leaga i loma mamafa, ae o le a mafai ona faʻaleleia soʻo se eleele pe a totoina.

Pe a filifilia se nofoaga, e tatau ona e gauai atu i le mea moni o le lelei lelei o le seleselega e mafai ona faia pe afai o isi pears e ola latalata ane.

O le aulelei sili ona lelei mo le ituaiga o Larinskaya o ituaiga nei: Severyanka ma Fairytale.

Faʻamasinoga

E talafeagai le totoina o se pa o Larinskaya, ma lona fuainumera, faatasi ai ma se vaitaimi o le 6 i le 4 mitao le loloto o le lua e tulaʻi ai e tatau ona ia le itiiti ifo i le 1 mita, ma le lautele - 80 i le 80 centimita.

Pe a eli se pu, o le pito i luga o le eleele, talu ai e sili atu ona lelei, e tatau ona vavaeeseina ese mai le eleele maualalo.

Maualuga ma le faaeteete fefiloi ma se pakete lapoa o le humus, 1 le ipu superphosphate, 0.5 kalama o le potassium salts ma le suo laupapa pusa.

O lenei aofaiga ole mea ole meaola ole lava e 3 tausaga, ma e mafai ona faʻaaogaina pe a maeʻa le tausaga, pe a faʻagesegese le tuputupu ae o se laau talavou.

O se sulu e faatulaga i le ogatotonu o le pito i lalo o le toto totoga, o le fatuga o aʻa o loo totoina i ona tafatafa, e lelei tele, pe a fai e lua tagata e totoina - o le tasi e tausia le fatu i le tulaga manaomia, ma o le lona lua e moe ma le faaeteete i le lua, e teu ai pea le palapala.

O aʻa e tatau ona taoto i luga o le eleele, o vaalele e tau atu i le fesuiaʻi o aʻa ma le oti o le laau.

Laʻu aʻa e tatau ona 5 simita le maualuga luga o le palapala, pe a fausua, o le eleele o le a tumau ma o le a oʻo le ua i le nofoaga saʻo.

Aʻo leʻi faʻamamaluina mai le eleele lafulemu na tuʻuina pe a eliina se lua totō, e talafeagai le faia o se uila i tafatafa o le pito o le lua e faʻaleleia ai ina ia le salalau le vai i le taimi o le faʻavaivai, e manaʻomia e le tasi le paʻu 2 pakete vai; e tatau ona faʻaopoopo le vai i le faasolosolo malie lava pe a tagofia.

O le laʻititi o le fatuina, o le vave ona tupuina, aua totoga e sili ona fetaui ma laupepa 1 ma le 2 tausaga.

Faʻamuta le faʻaleleia ave se pi i totonu o le lua, o loʻo tu i tala ane o le fua, ae i se mamao ina ia aua neʻi faalavelave i lona tuputupu ae, ua nonoa le laau i se pine.

E le tatau ona fetaui lelei le masaga i le pusa ma taofia lona vave tuputupu ae. Laʻau totogo lelei le tautotogoI le vaitau o le vavao, o se laau talavou e puleaina aʻa ma saunia mo le taumalulu.

Laʻau e faʻatauina i le tautoulu e tatau ona oso i totonu o le faʻavao, tuʻu i le pito i luga o le ogalaau ma le pale, tuʻuina i le maualuga o le 45 tikeri.

Teuteu

Pear lava ia e fausia ai lona pale, ae e sili atu le aua le faatagaina lenei faagasologa e alu ma faia ana fetuunaiga. I le tulaga o le fatuina o se tausaga faapuupuu i le 1 mita, aveese mai lalo o le 50 inisi lemu.

O le fatuina o mea lelei e manaʻomia le faʻapuupuuina o lala tasi vae tolu o lo latou uumiE faʻamalosia ai le atinaʻeina o le aʻa o le laau talavou ma faʻavaveina lona ulu atu i le fua o le fua.

I le tausaga lona lua talu ona tulaʻi totogo mai lala laau e tasi le tausaga, ua faapuupuu e le tasi vaetolu, ma o le lua tausaga le matua manaʻomia na o le faamamaina ma faasaʻo le teuteuina.

Talu mai le tausaga lona tolu o le olaga talo e pasi taʻitasi tausaga fufulu mama lea e faasolosolo lava, e pei o le laau, ua suia i le faamamaina o le tino.

Pe a teuteu le pears, o tulafono lautele mo laau uma e matauina, pe a tipiina se fasipolo e le tatau ona i ai se totoa, o le paʻu i le nofoaga o le tipi e faʻamamaina i se manoa maoaʻe, o le nofoaga e tipi e tatau ona foliga lelei, e le mo le matagofie, e moni - mo le soifua maloloina o le laau, o le faʻaitiitia o le faaleagaina, o le faigofie o le togalaau o le teuteuina, o le vave o le a tuputupu ae manua.

O mea uma tipi sili atu i le 1.5 inisi le lautele le tatau ona valiina i luga o le suauʻu pe a vali. O le palealii o le pi o le vasega Larinsky e ala i le natura o le maualuga o le mamafa, e matua faigofie lava le faʻamaʻi.

Faʻasa

Ina ua taunuu E manaʻomia e le 'autalavou laʻititi le mataʻituina o le palapala o le palapala ma le vai pe a manaʻomia, o se fale ua faʻamautuina ua faʻafeinuina i se lamala faaumiumi, ae e le silia ma le tasi i le masina faʻapipiʻiina faʻatasi ma le faʻasosoʻo, ona o lo latou gaioi e aunoa ma le lava o le susu e faigata.

Eseesega o Larinskaya faʻafefetoleni maualuga maualuluga ma Faʻasalaga tagata matutua e le talafeagai, ma o le faʻamaʻiina o faʻamaʻi faʻamalosi e mafai ona faia e ala i auala faila.

Laʻei pito sili

E manaʻomia e se tamaititi meaʻai ma le faʻaaogaina o meaʻai mo le totoina e lava mo le tele o tausaga., o le leai o meaʻai o le a vave ona matauina e ala i le faʻagesegeseina o le tuputupu ae o tipu.

Afai e atiae le laau masani, aua le faanatinati e fafaga, o le tele o meaola po o fualaau oona e mafua ai le faateleina o le tuputupu ae, lea e fesoasoani i le faalauteleina o le tipi, faaitiitia ai lo latou matutua o le matuale mafiafia o le pale i luga, ma o le sili atu o le potassium, fuamoa ma isi mea e mafua ai le inuina o le tino o le laau, o loʻo i ai ituaiga uma o faʻailoga le lelei, e tutusa ma le faʻamaʻi.

Saienisi e le tumau ma manaia, atinaʻe lelei o saienitisi, ma i totonu ia i latou - fafagaina fafagaina, ua amata ona salalau lautele. O meaʻai paleni e faʻatau i le faʻaleleia o le puipuiga o le vailaʻau, faʻateleina le gaosi ma faʻaleleia lona lelei.

E mafai ona faia faʻamalositino i le taimi lava e tasi ma togafitiga faʻasolosolo faʻatasi ai ma iniseti, faʻasaʻoina ni sauniuniga faʻasolosolo ma ua uma lava ona saunia e maua ai le mea talafeagai e fetaui ma ou manaʻoga.

O le tele o isi togalaau e faʻaaoga fualaau faasaina: Ecolist, Adobe, Kristalon, Salyubor ma isi.

Tausiga

O tausaga muamua o le olaga, o vailaʻau e sili ona faʻafitauli ma e manaʻomia le tausiga faifaipea e uiga ia i latou lava.

O le suaina, veleina, tatalaina o le poloka poloka e faia i le vaitau atoa o le vavao, i le tautoulu e tatau ona eliina i lalo le loloto o le gataifale, ma o le amataina o fualaau aina e tatau ona gaosia ai le mutia pe a talafeagai ai.

O laau talavou e mafai ona tosina mai ai manu i le taumalulu, i le tautoulu e tatau ai ona nonoa faʻamau ma le vao, lapnikom poʻo isi mea e le mafai ona faʻaleagaina ai maunu ma mea leaga.

A o faasolosolo ina matutua, o le a le toe i ai le manaomia mo lenei puipuiga, o le laau e fausia ai se paʻu malosi, ae a o tuputupu ae, ua mate, ua pipii i ai ni pusa na gau.

E avea i latou ma nofoaga mo ituaiga uma o faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi, meaola ma lichens e faʻamautu i luga o fafie oti. O lenei tulaga e le taliaina. ogalaau ma skeletal lala e tatau ona faia le toe faʻaleleia o le tautotogo faaletausaga.

Faʻaaogāina o se mea faʻapipiʻi poʻo le uʻamea uʻamea e le faʻaleagaina ai le laau, ia fufuluina malie mea uma e ola ai paʻumafai faʻaleagaina e togafitia i le uʻamea uʻamea mo le faʻaaogaina, faʻapipiʻi ma le faaeteete otaota ma susunuina.

Trunk ma skeletal lala ma se paluga limes ma lipi i vaega tutusa ma le faaopoopoina o le 100 kalama o le sulfate ferrousafai ei ai sea avanoa, faaopoopo i ai ni nai mullein, e tatau ona iai le tutusa o le kulimi suamalie.

O lenei tuufaatasiga e le tofotofoina e se tasi o aufaatoaga ma e le manaomia se faasalalauga. O nei galuega e tatau ona faia i le tautotogo - ua faʻamaluluina le paʻu, faigofie ona aveeseina, o mea ola o le ogalaau e toetoe lava a le faʻaleagaina.

I le tautoulu e tatau ai ona suʻesuʻe ma le totoa le pale, pe afai ei ai ni fualaau mamago, e ave faʻamaʻi, e tatau ona aveeseina ma susunuina faatasi ma laʻau e aoina.

Maʻi ma faʻamaʻi

Ese ese pear Larinskaya ei ai le teteʻe malosi i faʻamaʻi o loʻo ia te ia le faʻamaʻi faʻamaʻi mai i le Ussuri pear 41-15-9, o lona uiga o se fomaʻi.

O le amataga o le tautotogo po o le tautotogo o le tautoulu ma le 10% o vaifofo oona o loo i ai se aafiaga lelei puipuia. Ua leva ona iloa e tagata uma e faapea o le tekinolosi mea taufaatoaga puipuia o le a puipuia le togalaau mai faamai pe faatagaina foi i latou ia vave ona iloa ma faamalolo.

O le taofiofi o pest o le puipuia lea o siama ma siama siama, e taʻua o iniseti o loʻo faʻapipiʻi mai spores ma siama, aʻo latou gaoioi solo i le togalaau.

E mafai foʻi ona faʻafefete i faʻamaʻi: Faʻailoga Matagofie, Uralochka, Silent Don, Tyoma ma Svarog.

O le togalaau o le a faʻaolaina mai le podozhorok, tsvetoedov, ticks, sucker parsley, togafitiga faʻamalositino aʻo lei tupu, pe a uma ona fuga, soʻo se iniseti.

E faigata ona maua ni mea sese i se pi o le ituaiga o Larinskaya - o foliga vaaia, tetee i ituaiga uma o tulaga leaga, tofo suamalie ma maua pea le maualuga o fua faatagaina le ituaiga e faʻatautaia togalaau a tagata fiafia; latou te tutupu le pa o le ituaiga Larinsky ma i fua o fualaau aina i luga o se fua o fale gaosi oloa.

Faatasi ai ma ituaiga uiga ese o pears e taua foi le gauai atu i Krasnobakaya, Hera, Falepule, Krasulya ma Lada.