Laʻau

Leʻamea Black Prince - o se ituaiga fou ma matagofie o togalaau aina

Faatasi ai ma se ituaiga o togalaau o togalaau, e sese le taʻua o le strawberries, e taua le faailoaina o ni mea matagofie ma le masani ai. O se ituaiga faapitoa e foliga mai o le mea na tupu talu ai nei i le CIS o le Prince Black o loo i ai se manulele lapoa, mafiafia, pogisa, e toetoe lava a leai ni uliuli.

Le talafaasolopito o le ituaiga Black Prince

Na maua mai i le New Fruit Fruit Fruit le tele o vine vine i le Black Prince. O lenei kamupani o se tasi o mea gaosia o mea aupito sili ona totoina le totoina i Italia. O le galuega a le aufaipese mai le aai o Cesene na umi le sefulu tausaga, na tofotofoina le ituaiga i Iukureini ma ua faavaeina lelei lava i Europa, faapea foi i le tele o itulagi o Rusia ma Kazakhstan.

Ae ui i lea, i nisi o punaoa, o lenei ituaiga o loʻo tuʻuina mai o se togalaau vave o le togalaau o le Polish Kama filifilia, lea, ona o le vine cherry berries, na amata ona sese le taʻua o le Black Prince.

Faailoga o le vasega

Garden Straice Black O le perenise o ituaiga eseese ia o le vave ona matua. O fua muamua e mafai ona tofo i le tolu sefulu tausaga o Iuni, ma o fualaau aina e gata i le faaiuga o le taumafanafana. O vao vao ma lanu lanumeamata lanumeamata lanumeamata o laʻau laʻitiiti e ola vave vave i le taimi. O ogalaau matutua o le Black Black e sili atu lona maualuga i isi ituaiga o togalaau vine. Laʻau uumi, faʻasaina, ae i lalo o le mamafa o vine e mafai ona punou i le eleele.

Berries o se foliga faʻasolosolo lelei, lapoa (mamafa - 50 kalama), suamalie, manogi, ma susulu. O le lanu o le fualaau aina o se peleni pogisa, e latalata i le uliuli. O fua e lapoa, lanu i le lanu, o loʻo tu i le pito o le fua. O le tofo o fualaau suamalie e suamalie, ma e leai se mea e iloagofie.

O le pulupulu e matua leaga tele, e le o aofia ai ni meaola, e mafua ai ona teuina ia fua mo se taimi umi ma faʻafeiloaʻi lelei le felauaiga.

E mafai ona 'ai i le tele o faʻataʻitaʻiga e oʻo lava i diathesis, lea e masani ona matauina i tamaiti. O le mea lautele, o le mea e sili ona leaga, o strawberries o se suʻe suamalie, ae latou te faʻaititia le aofaʻi o suka i totonu o le toto. O le mea lea, e mafai ona e 'ai i le strawberries e tusa lava pe maua i le maʻisuka.

Faʻaaliga: ata o vao vao Black Prince

Tulaga o le vasega

O le eseesega ei ai uiga taua nei:

  • umi o fualaau aina - mai ia Iuni 20 e oo i le faaiuga o Aukuso;
  • fua maualuga - sili atu i le 1 kilokalama o vine i le vao i le taimi, 20-28 tone i le hectare, ma le matua, faateleina le fua;
  • lautele-fua - o le mamafa o le mamafa o le tasi fualaau aina e 50 g, ma o le tele o vine e le suia seia oo i le faaiuga o le vaitau;
  • sili le tofo - suamalie, suamalie, ma le papa lava ia e manogi ma manogi;
  • maualuga le mafai ona feaveaia o vine ma le mafai ona teuina - e oo atu i le 30 aso i le maualalo o le vevela e aunoa ma le leai o se faatinoga;
  • o le gafatia ma fua o laau taʻitasi e sili atu i le 5-7 tausaga, ma le tausiga lelei - e oo atu i le 10;
  • lelei le malosi o le kiona ma le gafatia e taofiofia ai vaʻaiga o le tautotogo pupuu e le afaina ai le fua;
  • tetee atu i le tele o faamai o togalaau togalaau.

Ae o loʻo i ai nisi faʻafitauli o le Black Prince:

  • alamago lauʻeleʻele toleni - e aunoa ma le fafagaina, e mafai e le aganuu ona tatalia na o sina taimi puupuu;
  • leaga le aʻa ma tupu i luga o eleele mamafa, o aʻa e pala ma suavai lelei;
  • tuʻuina atu sina numera itiiti o mustaches ma na o le 3-4 tausaga, ona tuʻuina atu lea oe e aunoa ma se mea toto toto;
  • afaina i fualaau o vine, ma i le tautoulu foliga mai o anthracnose, faapea foi ma lanu paʻepaʻe ma enaena.

Ata faʻapitoa: afu afu o togalaau o togalaau faʻatoʻaga

Vaega o le totoina ma le tuputupu ae

O le totoina lelei ma le tausisia o tulafono o le galueaina o le seleselega e maua ai se umi umi o le vao ma le maualuga o le gaosiga o le gaosiga i le taimi atoa o fualaau.

Filifiliga ma sauniuniga o se nofoaga e tulaueleele ai

Faʻatoʻaina le togalaau Black Leai Prince e sili ona fiafia i le moli uila, oneone niniʻi ma le lelei o le vai ma le ea. O le aganuu e le taliaina le eleele mamafa palapala, o le a le tupu i luga o peaty ma eleele silima. Pe a tupu i luga o eleele lanu uliuli, e tatau ona fai le oneone i se fua faatatau o le 1: 3.

O nofoaga sili mo le totoina o strawberries e susulu, malupuipuia mai matagi malulu ma ata, ma le loloto o le eleele eleele e le sili atu i le 60 cm. O eleele maualalo ma mauga o le a le filifilia.

E tatau ona matauina le suia o fualaau aina. O le mea sili ona lelei mo le togalaau o togalaau, o lekila, o pito i lalo, aniani, garlic, radishes, kāloti, beets, cereals. O mea sili ona leaga o le po, o ituaiga uma o kāpeti, uka, squash, kukama.

A o lei totoina (3-4 vaiaso po o le tautoulu), e tatau ona e eliina le eleele i le loloto o le 20-25 cm, faʻapipiʻi fugalaʻau (compost e oo atu i le 10 kilokalama i le mita mita poʻo humus), faʻamaʻi solo-palolo (Flora-S, Fitop-Flora-S ), lea e faʻaleleia ai le fausaga o le palapala. Faatasi ai ma le faateleina o le eleʻele palapala, e manaʻomia le falaoamata ile dolomite i le fua faatatau o le 300 grams i sikuea mita. Ma i le taimi foi o le eli, e tatau ona aveese uma tino o vao.

Faʻataʻitaʻiga: ata sili ona leaga ma sili ona leaga mo togalaau faʻatoʻaga

Tofiga

Mo strawberries, o mea nei e mafai ona gaosia e mafai:

  • fatu
  • vaevaeina o le vao
  • lafoaʻi (migao).

Vitio: faʻalauteleina togalaau vine mai fatu

Faatasi ai ma se fuainumera o laau matutua malolosi, o strawberries e mafai ona faʻasaoina e nifo (vaevaeina o le vao). O lenei metotia e sili ona talafeagai mo le ituaiga Black Prince, talu ai e tusa ma le tolu tausaga e leai lava se musika.

Vitio: vaevaega o vao vine

Paʻu (mustache) - o le auala pito sili lea ona faigofie, sili ona lauiloa ma faatuatuaina o le totoina ma le faʻalauteleina o togalaau.

Vitio: Mustache Reproduction

O mea totō e tatau ona faʻatauina mai oloa faʻatau. Talu ai ona o le Black Prince e vave ona tupuina lapoa lapoa, e tatau ona tuu saʻo fualaau, pe tusa o le 0.4 m le tasi i le isi, ma afai e te manao e maua se tamaʻi tama mai le vavalaʻau - e tatau ona faateleina le mamao.

O le totōina o vao vao i le eleele o loʻo faʻatinoina e tusa ai ma le algorithm o loʻo mulimuli mai:

  1. Ua totoina ni pulu i totonu o puʻu ua faʻamalieina, faʻamalosi aʻa, e le mafai ai ona latou liliu.
  2. O le tuputupu ae o fatu, e taʻua o fatu, e le faʻalolotoina ma alu ese maualuga atu nai lo le palapala.
  3. Matou te faʻatusatusa le palapala i lalo o le vao, faʻafeinu ma, a uma ona faʻamaʻaina le vai, mulch i le vaomago poʻo nila.
  4. A maeʻa ona totoina mo le 2-3 vaiaso, o loʻo faʻaauau pea ona faʻainu vai i le togalaau.

Faʻaleleia eleele

Strawberry Le Black Prince e le lelei tele, ae o le ae le manuia i le faatalitali mo le seleselega e manaomia e aunoa ma le tausiga o laau. E tatau ona faʻaaogaina pea le totoina, faʻafouina le laʻau o mulch.

Afai e te le fuafua e fausiaina togalaau tetele, ia aveese ma le faaeteete le musele ina ia latou le faaitiitia le vao o le uterine. Vai faʻaulu le Black Prince i taimi uma, ae i le faʻamautuina: ma le tele o le susu, o le tofo o vine o le a faʻavaivai. Faʻateleina le tele o le vai i le taimi o le faʻatauina o fua, faʻapea foʻi ma le vevela ma le vevela o le tau. Aua le faʻaaogaina le faʻapipiʻiina ma le fafagaina i lalo o le aʻa, o le mea sili e sili ona lelei o le faʻafefeina o le vao i le auala tafe po o totonu o le togavao i le va oi latou.

O le filifiliga pito sili ona faʻamamaina mo le seleselega o le tosoina o le vai

O le faʻalauteleina o le ola o le vao ma maua ai se seleselega lelei o fualaʻau maualuga, e talafeagai le fafagaina o strawberries i le taimi atoa.

I le amataga o le tautotogo, e manaomia e le Black Black le vao strawberry (15-20 karama o le suka i le 10 lita o le vai), ma i le taimi o le fuga ma le ola, phosphorus (30-40 grams o le superphosphate i le mita2) I le taimi o le fualaau suamalie, e lelei tele le fafagaina o vao ma ni faʻalavelave faʻapitoa e pei o Berries or Agricola (e tusa ai ma faatonuga). E tatau ona faʻaaogaina i le malogo i le palapala i lalo o le vao poʻo le faʻamaʻapeʻa ile vai.

A uma ona aoina vine mulimuli, e tatau ona e toe tausia le vao, i le taimi nei mo le faʻatulagaina o le seleselega i le isi tausaga. Aveese laulaʻau ua maeʻa ma le mulch mulumulu, fafagaina laau, vela, faʻasaʻo le moega ma se vaivaiga vaifofo o le potassium. E tusa ai ma le tau, e tatau ona faʻafeinu vai i taimi taʻitasi. Amata mai le tausaga lona lua o le olaga, o aʻa e masani ona faʻaalia i totonu o vao. I lenei tulaga, ua ufitia i le eleele ua palu faatasi ma le faapalaga ma ua faasusuina (1.5 lita i le vao).

Vitio: Totoina o fualaau aina

Faʻamatalaga e uiga i le vine vine Black Prince

Black Prince: toto laau 0.2 ha; gauai: a itiiti mai 20-30 t / ha mai le tausaga lona lua. atili atili. totoina: 1 le tausaga 20 cm i le laina ma le vevela mai le tasi i le lua: tausaga 40 cm - vave vave ma le malosi le faateleina o le fugalaʻau: 1 taimi i le 10 aso (Kemira poʻo EM) mai le muamua fugalaau o le faamaʻi: e matua teteʻe i faamaʻi tetele ma siaki. seʻi vaʻai i luga o vao i le amataga o Oketopa - i le amataga o Novema. E masani ona ou le togafitiga i faamaʻi - e leai se mea e manaomia ai se aʻa: super ma le tausiga lelei se aofaiga tele o 2-3 laau carob o se fuainumera tele o vasega 1 laau (0.9-1.6) lea e talafeagai mo le olaola i le 60 aso laau tofoina: o le maketi e muamua , ona faʻatau atu ai lea o isi ituaiga. O loʻo faʻamalieina le gaosiga o le gaʻo: pe a le sasaaina - super. teu i le vave faʻamafanafana mo le itiiti ifo ma le 10-12 aso o le au o le averesi, e le o laʻititi laʻititi i fuaitau o totogifuapauina i le tulaga o le faʻalauteleina o le togalaau e oo atu i le 0.5 heta le aofaʻi tutusa i ai, ae ou te fiafia i ai (masani i taimi uma, lelei, e mafai ona e nofo i le nofoaga e tasi 4- 5 tausaga, ua ou matua tuputupu ae e aunoa ma le faaitiitia o le gaosiga - O loo i ai au faamatalaga e uiga i le totoina e oo i le 10 o oʻu tausaga. Ou te le o iloa, ae o le a ou taumafai. (na o le faapalaga) i totonu o le faʻapaoloa ua fausia e avea ma se taunuuga o le faaputuga, faatasi ai ma luga e ala i le sasaa ma le faasusu

Vadim, Iukureini, Sumy

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=4703

Tele ituaiga eseese. Laʻau matagofie ma matagofie. O le gaosiga e lelei tele. E lua nei au ituaiga eseese. Cleary ma le Black Prince. Ou te le toe manao i ai

mopsdad1 Old-timer, Stary Oskol

forum.vinograd.info/showthread.php?t=4703&page=2

Toe iloilo: ituaiga vine vine "Black Prince" - Fualaau suamalie suamalie ma suamalie. Laʻau: Mea manogi, suamalie, lapisi tele. Minuses: Faʻasalaga, ae le taua.

Lyobov Rusia, Novosibirsk

//otzovik.com/review_4822586.html

E saogalemu le fai atu, i ituaiga uma o ituaiga o togalaau aina, o le Black Prince o le a leiloloa ma o le a maua ai le tele o isi tagata. O le tofoina o vine, foliga vaaia, mafai ona gafatia, o se taimi umi o le fualaau aina, gaosia, o le mafai ona ola e oo atu i le 10 tausaga i se tasi nofoaga ma le tausiga lelei e avea ai o ia ma malo faaaloalogia i luga o moega i le taumafanafana ma nonofo ai i faatoaga.