Laʻau

Matou te ola i le pikiaka e ala i fualaau aina: sina galuega itiiti, ma lau seleselega tele!

Pumpkins i le togalaau ua totōina i fualaau ma fatu. Ioe, pe afai e mafai, ia filifili le filifiliga fatu, aua e sili atu ona faigofie. Ae o le tuputupu ae o le vaitau i le tele o ituaiga o ituaiga e umi lava na o le itu i saute e mafai ona e faia i taimi uma e aunoa ma ni togavao. I le ogatotonu o laʻau, o le lūlūina o fatu i totonu o le togalaau e le mafai i taimi uma, o lea e tatau ai ona e lūlūina fatu i totonu o ipu ma ola ai fatu laau, ona faʻafefeteina lea i le laufanua.

Filifiliga ma le sauniuniga o eleele ma tane mo le tulaueleele

O le kulimi i soʻo se matua e matua tiga lava i le totoina, o lea o le lūlūina o fatu i totonu o se atigipusa masani e matuā lamatia lava: o le a le mafai ona aveeseina mai ai laau mai le faaleagaina e aunoa ma le faaleagaina o aʻa. O le mea lea, o le lūlūina e tatau ona faʻatinoina i totonu o ipu eseese; e sili atu ona saʻo le fai o ipu, talu ai o lenei gafatia e tatau ona avea ma se gafatia o le itiiti ifo ma le lita. O le mea moni, mo le masina o le a tumau pea laʻau i totonu o le fagu, e tupu aʻe i foliga o se vao mausali, ma o ona aʻa e faʻaaoga ai le atoa o le voluma na tuʻuina atu ia i latou.

E mafai ona e faʻaaoga tioata mai lalo o meaʻai susu mo lenei mea na o le toe mulimuli mai: e mai ia i latou e faigata tele ona aveeseina laau e aunoa ma le faaleagaina. E sili atu ona lelei le ave o ipu toe faʻaaogaina ma se mea e toe faʻaitiitia, ma o le mea aupito sili ona lelei o le peat pots of the maximum size. O pepa pepa e faia i totonu o fale o se filifiliga foi, aua o pepa e mafai ona faigofie ona solo ese pe a totoina laau i se togalaau. Afai e te faʻamalosi e lulu i totonu o le pusa e tasi, o le totoina o laau i totonu e tatau ona saoloto: o le lūlū mamanu e le mamafa atu nai lo le 15 x 15 cm.

Mai mea uma o loʻo maua i peat pots for pumpkin, e tatau ona e filifilia le tele

Afai e faʻatau le eleele i se faleoloa, e tatau ona e filifili i le lautele (mo ituaiga uma o fualaau faisua), poʻo se tasi e faamoemoe mo kukama, o le upu "pauka" i luga o le afifi e seasea lava. Ae e le faigata ona faʻapalapalaina le palapala palapala ia oe lava, pe'āfai o loʻo i ai mea talafeagai. O le mea sili ona lelei o le peat, humus ma le vao (toetoe lava a pala) i le fua faatatau o le 2: 1: 1. E mafai ona e faʻaopopo se ipu fafie o le vao po o se sipunipuni o azofoska i se pakete o sea paluga, ona faʻafefiloi lelei lea.

E seasea ona maʻi le kulupulu vao, ae afai ei ai masalosaloga e uiga i le soifua manuia o vaega o loʻo faʻaaogaina mo le palapala, e tatau ona faʻamaʻi i le vaiaso ao le i luluina, faʻafeinu lelei i se vai piniki o le potassium.

O le tumu o ipu i le paluga e maua, e manaʻomia ona e tuʻuina mo sina taimi: e mafai lava ona i ai le taimi e totogo ai (e manaʻomia se mata ma se mata mo lena mea), Ona e faaopoopo ai lea o le eleele i ipu.

Filifiliga o fatu ma sauniuniga

I faleoloa faʻapitoa, e mafai ona e filifilia fatu o soʻo se ituaiga o popo, ae tatau ona tuʻuina atu i ai le alofa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o meaʻai sili ona suamalie, pamu pamu i le ogatotonu o loʻo faigata ona tupu, e masani lava ona umi se taimi e ola ai. Toeitiiti o kamupani tetele uma ua latou faatau atu nei fatu ua saunia mo le totoina. Ma, o le mea lea, o le lūlūina o fatu o fatukena i le fale mo ni fatu laau, e itiiti lava se uiga e faʻaaogaina ai: e le manaʻomia le faʻavaveina o le germination, ei ai le taimi, ma mai le manatu o le leai o faʻamaʻi, ua mafai nei ona faʻatuatuaina fatu.

Ae o le pumpkin e masani lava ona totoina ma ona fatu, mai le seleselega talu ai, ma o le mea lava lea e tasi: o le aoina o fatu e matua faigofie lava, e leai se mea e leai se mea, e teuina, ma o ituaiga uma o aganuu e matua lelei tele, o lea e seasea ona taulimaina e tagata o le mafanafana le tau. Ae o le tutoatasi o fatu mo le luluina e tatau ona saunia.

Muamua lava, e tatau ona e iloa o fatu e mafai ona ave na o palukeka e matua tumu i luga o le moega: na o pulupulu e paʻu i le taimi e teu ai. O le uka mo le aoina o fatu e tatau ona maloloina, masani mo le tele o ituaiga. E sili ona lelei le tuʻuina o ia e taooto mo le masina pe a maeʻa ona aoina i tulaga o potu, ma na o le fufulu, fufulu ma tipi e aumai ai fatu. E le tatau ona e faatali umi: i se taimi, ua amata ona totoina fatu i totonu o fua.

E le mafai ona tuai i le toesea o fatu: e sili atu le faia o lenei mea ao lei amataina le taumalulu

E faigofie ona aveese mai fatu, pe a uma ona fufuluina mai le paluga i le vai i le vevela o le potu ma faʻamago, vave tuʻuina atu le le talafeagai. Teuina i taga pepa i le vevela o le potu ma faʻaitiitia le maualalo o le susu. O le faʻamaina o le 'elekiniki fatu e maualuga mo le 6-9 tausaga, ma o fatu sili mo le luluina e tolu pe fa tausaga. A o leʻi lūlūina, e asiasia ma filifilia e le tele. Afai e le masalosalo, siaki muamua mo le faʻavaeina i le masani masani.

I le faaopoopo atu i le faʻaleleia, sauniuniga o fatu mo le luluina atonu e aofia ai:

  • le faʻapalapalaina i se faʻalavelave pogisa o le potassium mo le afa itula;
  • lua itula i le vai i le vevela o le (50 ± 2) e uiga iC;
  • afaina i totonu o se ie susu seia oʻo mai muamua afu;
  • faʻamalosi i totonu o le pusaaisa mo aso e tolu poʻo le fesuisuiaʻi faʻaalia i le taimi lenei i le malulu ma le potu mafiafia i le tele o le 12 itula;
  • togafitiga ma faʻamaʻi vai (ave le 2 sipuni tele o le pefu ma le 0.5 g o le boric acid, copper sulfate ma le zate sulfate i le lita o le vai) mo le 6-7 itula;
  • togafitiga ma biostimulants (0.5 g o succinic poo salicylic acid i le 1 l) vai mo le taimi lava e tasi.

O le manaʻomia mo nei taʻiala e mafai ona finauina; masalo o le a filifili e le fai togalaau ia laasaga na te manatu e tatau ai. Ae afai e te lūlū saʻo le fatu, o le a totoina, o le a ola pea pumpkins ma fua mai. Faʻamaonia e tausaga o faʻataʻitaʻiga.

Totoina fatu mo fatu

E lūlū fatu i totonu o ipu e tumu i le faʻafefiloi oneone i le loloto o le 3-4 cm. 2-3 fatu e tuʻuina i totonu o ipu taʻitasi, ma tuʻuina i se mamao e 2-3 cm mai le tasi. E tusa lava pe manaʻomia le fafaga muamua o le eleele pe sili atu ona faigofie ona fai pe a maeʻa le tanuina o fatu, e le taua. E fautuaina le ufiufi o fagu i meaʻai ma tioata poʻo se ata vali ma tuʻu i se nofoaga mafanafana (ma le vevela o le 20 i le 30 e uiga iC)

E le manaʻomia e le malamalama le malamalama mo le faʻaleleia, ae e taua le aua nei misi le taimi e tupu mai ai le tupu muamua mai le eleele: latou te tupu moni "i luma o mata", ma afai latou te le malamalama lelei, o le a latou faʻalautele ile aso muamua. I le faaopoopo atu, mo aso muamua e 3-4 e tatau ai ona faʻaitiitia le vevela i le itiiti ifo i le 16-18 e uiga iC. I le itu lea, latou te fiafia e totoina ni fualaau pikiapu i totonu o greenhouses po o greenhouses, vagana ai, ioe, e latalata i le fale ma e mafai ona mataituina i se taimi talafeagai.

Afai e te tuua le totogo ma mafanafana, i aso e lua o le a liua ai ni fao ua le aoga

I ni nai aso talu ona tulaʻi mai fua, o le a manino ai po o le fea oi latou e sili ona malosi. E totoe, ma o isi o loʻo tipiina lelei ma seleulu: e sili le aua le tosoina ina ia aua neʻi faʻafefe aʻa o faʻataʻitaʻi o loʻo totoe i totonu o ipu.

Taimi o togalaau

A oʻo mai le taimi e selesele ai le ukiniki mo tipu, e le faigata ona faʻatusatusa, ae e tatau ona tatou manatu e mafai e le tasi ona faalagolago i na o le taimi e matau ai, ma e le tatau ona faia e se tasi mo le tausaga. O fualaau aina e totoina i eleele tatala i le taimi tutusa e pei o tamato, o lona uiga, pe a mou atu le tau o le kiona. I le vaeluagalemu o aso nei o aso mulimuli ia o Me poʻo le amataga foi o le taumafanafana.

E oʻo mai i le taimi nei, o fualaau e tatau ona 30-35 aso le matua, e le o toe manaʻomia: o le a sili atu. Faʻaopoopoina se vaiaso i le faʻaalia o fualaau, matou te maua ai e tatau ona faia le lūlū i le faaiuga o Aperila. E mo le totonugalemu o Rusia. O le mea lea, i le itu i mātū ma le tele o Urals ma Siberia, o le aso gataʻaga ua siitia latalata i le ogatotonu o Me, ma i saute - vaiaso e lua i le isi itu. E ui lava, e moni, i le itu i saute, e toalaiti tagata e totoina pikiaka e ala i fualaau, sei vagana ai ituaiga meaʻai fou.

Vitio: lūlūina fatulaku fatu mo fatu

Togalaau Tausi

Ina ia totoina laau toto, e tatau ona ia faia ni tulaga lelei lelei ma vevela: mo le tolu muamua i le fa aso e teu malu, ona sosoo ai lea ma le vevela o le aso e tusa ma le 22 e uiga iC, ma le po - e le laʻititi ifo i le 12 e uiga iC. O le auala pito sili ona faigofie e fatuina ai nei tulaga o totonu o se kativa, ma i totonu o le fale mo fualaau aina, e tatau ona e faʻamalamalamaina le faamalama sili ona susulu. I le taimi o le nofo ai i totonu o ipu, e tatau ona ola tupu laau i le 20-25 cm, ae i le taimi lava e tasi o se pupuʻu ma le mafiafia, lea e fuafuaina e aso muamua o lona olaga.

Afai o aso muamua e le saʻo, ma a maeʻa le vaiaso, o le laau o se vaaiga mataga (pala matala i luga o se fasi uaua umi), e mafai ona e taumafai e laveai o ia. Ina ia faia lenei mea, o lena vaega o le aʻa, lea e alu ese mai le eleele i le cotyledon leaves (submucosal knee), ua gaugau i se mama po o se vili, ua faapipiiina ma le totoʻa i le palapala ma ufiufi i eleele fou i lau.

Faʻasa

E faia le suavai i le vai mafanafana (25-30 e uiga iC), aʻo le tele o le susu e le taliaina. O le faʻamaluina o le palapala i totonu o ipu ma le tafega e tutusa lelei le leaga. O le maualuga o le susu e faateleina ai le lamatiaina o le totoina o laau toto, ma mafua ai foi ituaiga maʻi eseese. I le eleele vevela, o laau e te faʻagata ma taofi le tupu.

E faigata tele ona fautuaina se pulega e faʻafeinu: o le tele ma le tele o le vai e faʻalagolago i le tele o mea, e mafai lava e le tagata lava ia ona faigofie ona fuafuaina le faasologa. Ae e sili atu ona faigofie ma aoga i le vai mulimuli ane i le afiafi: ao lei goto le la, o le a totoina e laau laau le vaega talafeagai o le suavai na maua, ma o le isi o le a tufatufa atu po o ai le lalolagi ma - o le tele - o le ai ai le taimi e faatea ai.

Laʻei pito sili

A o iai i totonu o fagu, e faalua ona fafagaina fualaau paila. O le taimi muamua lea e faia i le vaiaso pe afa pe a maeʻa le totoina o laau, le taimi lona lua - pe a mavae le isi 10 aso. I le faʻamuamua, afai o le eleele o loʻo i ai ni humus lelei, e mafai e laau ona fai e aunoa ma le faʻamafanafanaina. Ae o le faʻaitiitia o lona tuputupu aʻe ma faʻalautele i le leai o isi faʻamaoniga o loʻo taʻu mai ai le manaʻomia ona fesoasoani ia te ia i meaʻai.

O le auala pito sili ona faigofie e fafagaina ai laau toto ma faʻapitoa faapitoa mo gourds. A latou toesea, latou te ave azofoska (1.5 g i le lita o le vai) poʻo le mullein infusion. E manino lava, i le fale, o le a filifilia e tagata e filifili le filifiliga muamua, ae i totonu o le fale koli, o le mullein e sili atu ona faʻatuatuaina. Ina ia faia lenei mea, o le a faʻaosoosoina mo le 1 aso i le vai i se fuataga o le 1:10, ona toe faʻafefe lea i le isi 5 taimi ma faʻafefe faʻafefe ai fualaʻau i totonu o ipu ma le vaifofo maua mai.

I fua lelei, o lau e ola latalata mai le eleele

E te manaʻomia se pikiina o popo

O le pikiina o pikiapu i le uiga masani o le upu e le taliaina. Pe a tipi, mo se faʻataʻitaʻiga, 'aveʻese vao totogo mai le atigipusa, faʻamalosi i latou i le aʻa tutotonu ma totoina i ni tioata eseese poʻo se pusa lapoa. Mo pakaloka, o sea gaioiga e afaina. Le itiiti ifo le leaga i aʻa, afai e le faʻaumatia ia laau, ona e le faamoemoeina lea o se seleselega lelei mai ia mea.

I le tulaga ogaoga, pe afai o le a totoina totoa i totonu o se fagu pe afai foi o le lūlū na faia i totonu o se pusa masani, e tatau ona vaʻaia ma le faʻaeteete i se vaega o le eleele e aunoa ma le faalavelaveina o aʻa ma suia i se nofoaga fou. A maeʻa lena mea, e lelei tele le sasaa o le vai mafanafana ma faʻamamā i totonu o le paolo mo ni nai aso.

O faʻamaʻi faʻamaʻi ma le puipuiga mai ia i latou

O le suamalie o fatu e seasea ona maua mai faʻamaʻi, e na o le mea lava e tupu pe afai o faʻalavelave faʻapipiʻi ua faʻalauiloaina i le eleele poʻo fatu. I le tulaga o tomai faatekonolosi talafeagai, e mafai ona latou feagai ma faafitauli talafeagai. I le tulaga lautele, o faʻamaʻi o fualaau e tutusa ma faʻamaʻi o laau matutua, o mea nei e sili ona maua.

  • O le bacteriosis e faʻaalia i lanu enaena i luga o laʻau ma vine, o se faʻalavelave tele o le faʻamaʻi e mafua ai le fesuiaiga o le vevela o le vevela ma le faʻalauteleina o le manogi o palapala ma le ea. A oʻo ina totoina fatu i totonu o se atigipusa masani, o faʻataʻitaʻiga faʻamaʻi e afaina i le faʻaumatiaina. O pamu ma laau mamaʻi e tatau ona vaʻavaʻai ma taumafai e togafitia togavao: i le amataga, e mafai ona fesoasoani le pulupuluina o le vai Bordeaux.

    Faʻamataʻu laʻau, o laulaau o se mea leaga

  • O aʻa e afaina tele e afaina ai laau sili ona vaivai, e tupu foi i le tulaga o le maualuga ma le maualuga o le vevela. O aʻa ma aʻa e liu enaena, ona pulapula ma taofi le tuputupu aʻe. Ole vavalalata o le eleele ma le le tagofia o le suavai i le vai malulu e toetoe lava a mautinoa le leai o le maʻi, ae i le tulaga e tupu ai, e sili atu le faʻaleagaina o laau toto ma afaina mea o loʻo totoe i le vai Bordeaux, faʻapipiʻi i le aʻa aʻa ma totoina le eleele faʻataʻamilo i laau.

    O le afaina o le pala e vave ona oʻo atu i le oti o laau

  • Malosiaga palapala - o le sasa o fualaau uma o le pumpkin, e iloa ai lava ia i le foliga o se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe, muamua i luga o laulaau, ona sosoo ai lea ma luga o lauʻau. O le faʻamaʻi e mafua ai ona le lava le susu, faatasi ai ma le tele o meaʻai paleni. O laʻau e sili ona maʻi e tatau ona vavae ese ma o laau e sosolo i sauniuniga colloidal sulfur.

    E mafai ona faigofie ona iloagofie le paʻu palapala

  • Yellow mosaic - o se viral viral, muamua faʻaalia e ala i le vevesi o lau, ona foliga mai lea o lanu lanu i luga oi latou. I le mulimuli ai i nei, o laulaau e felefele ma vego. O le togafitiga e matua faigata, mo tagata amataina e mafai ona e paluina fatu ma sauniuni o iodine, ae atonu e tatau ona e faatofa atu i ai.

    O le mosaic samasama e le foliga taufaʻatau, ae o se faʻamaʻi matautia

Totoina o pikiakin i fanua matala

O le sauni mo le totoina o fatu e tatau ona tusa ma le masina le matua, pe a ma le 20 cm le maualuga, e lua pe tolu laulaʻau lanu meamata ma sina pupuʻu mafiafia.

E le mafai ona e teuina ni fatu i totonu o ipu mo le sili atu ma le 35 aso, o le a amata i le nykat, e te manaʻomia ma e naʻo le manaʻomia o se mea e faʻaaogaina! O le mea lea, i aso mulimuli o le tautotogo po o le amataga o le taumafanafana i le ogatotonu, ua oʻo i le taimi e toe faʻaleleia ai laau i le togalaau.

Ua saunia palu eletise i mea o loʻo i ai se mea e pipii i ai, a leai o le a manaomia e le pauka le tele o avanoa. E tusa lava pe i le tulaga o le fesiitaiga o lapalapa i le va, i le va o pupu e le tatau ona itiiti ifo nai lo le mita, ma o le fuafuaga sili ona lelei mo le totoina o kulimi o le 2 x 1 m.

  1. I nofoaga ua atofaina, latou te eli ai lua i totonu o le pakete pe tasi ma le afa, sasaa se pakete o le humus i totonu ia i latou, o le afa-lita le ufiufi, faatumu i le palapala lea na ave i le pito i luga, faʻafefiloi lelei ma sasaa i totonu o se pakete vai mafanafana.
  2. I luga o le pito o le lua o loʻo tuʻu ai itu o le turf, laupapa poʻo le peʻa e oʻo i le maualuga o le 25 cm.
  3. Ufiufi vaieli ma se palasitika palasitika, faʻafefiloi pito i lalo ile palapala, ma faʻatagaina le faʻafefiloi eleele e matua ma mafanafana mo ni nai aso.

A maeʻa lena, i le ogatotonu o le lua, e tipiina se pu i le ata i le pito i luga o le ipu, ona togi ai lea o se pu itiiti, ona sasaa ai lea o se pakete vai vai, ma ua faatagaina e salu. Ona latou totoina lea o se "ipu o fualaau" i totonu o le palapala ma suavai lelei. O laau lelei e totōina e aunoa ma le faʻalauteleina, faʻateleina ma faʻaloloa loloto i luga o laʻau cotyledon.

O le ata tifaga o loʻo totoe i le nofoaga seia oʻo ina mafanafana le tau. Afai, i aso muamua pe a uma ona totoina, e mafai ona malosi le malulu, e ufiufi fualaau e le o ni mea e lalagaina. O le faʻasalaga e faia faʻa-tasi i aso uma e lua seia oʻo ina malosi ma tuputupu ae fatu.

Vitio: totōina o fatu o paʻu fafo i fafo

Isi tausiga o fualaau

Tausia o le uka i luga o le eleele aua o se tagata poto masani o loʻo faʻaaogaina, ma o se tagata amata e mafai ona faigofie ona feagai. Ae o le na o le fafagaina ma fafaga. A uma mea uma, o le a vave ona iloa e vao leaga le malemo o latou lava, ma le tatalaina o le eleele e mafai lava i le taimi muamua, seia oʻo ina tupu le vao. O laau matutua i tulaga masani o fesuiaiga e faʻamalūlūina e pei ona tatau ai: o latou lava e iloa ai le le lava o le susu e ala ile laʻau. I vaipanoa laugatasi, ae ui i lea, e tele lava ina e faʻafeinu tele. Ae e le taliaina le suavai vai: e sili atu le leaga nai lo le faʻamamaina.

E manaʻomia le suʻeina o le vai i le afiafi, ina ia faʻamafanafana le vai i le la i le ao. O le faʻaleleia i le taimi o le fugalaau ma le faʻamalosia o fualaau aina e matua taua lava.O le taimi lava e vave ai ona faʻaitiitia le tuputupu ae ma amata ona pala le pumpkins, o le suavai e matua faʻaititia. Laʻau o le a misia le susu o latou aʻa malolosi o le a latou maua i totonu o le loloto.

Afai o le totōina o pu e lelei le faʻaleleia, o le ae manaomia le fafagaina o kulimi ia sili atu nai lo le lua taimi: o le muamua - pe a ma le tolu vaiaso pe a uma ona totoina, ma le lona lua - e leʻi maeʻa ona tupu. E sili atu le sasaʻaina o le vaifofo vaifofo i totonu o ni tamai eleʻele na faia i se taʻavale i luga o le pito o le lua o le tau. Faʻamuʻu faʻatasi ma mea faʻapitoa (minerale) pe tusa ma le 15 g i le laau poʻo le faʻafefeteina o mullein (o se pakete o mullein e sasaa i le vai, faʻasolosolo mo se aso, ona faʻasolo 5 taimi). O lenei pakete e tatau ona lava mo le 6-8 vao. O taimi taʻitasi, o le palapala o loʻo faʻataʻamilo i le vao e faʻamaʻapeʻa i le pefu laupapa.

A oʻo ina oʻo i le tasi ma le afa mita le fatu o le ogalaau, faʻapipiʻi, lea e mafai ai ona totoina ni lau o le vao, lea o le a nonoa ai fua. Tuu le sili atu ma le tolu tola ma, e tusa ai ma le sili atu ma le tolu pikiaka i le laau. O le totoina o latou lava i le tele o nofoaga o loʻo tilotilo i le eleele, ma maua ai avanoa e faʻaalia ai aʻa. Afai e le fausiaina ia paʻu i luga o lagolago, ona i lalo ifo o fua o laʻau e taofia ai le pala mai le faʻafesoʻotaʻi ma le eleele.

O le salu i le itu i saute e mafai ona tupu e ala i le lūlūina o fatu i totonu o le togalaau, ma i itulagi o le ogatotonu ma le itu i mātū o le atunuʻu, e masani lava ona saunia le toto. E faigofie, ae faʻalavelave. Ae o le mauaina o oloa a le tele o ituaiga o ituaiga e mautinoa, e tusa lava po o le a le vasa o le tau: a uma, o le mea autu lava o le pauki e tatau ona lava masina o le taumafanafana mo le matua.