Laʻau

Snapdragon - o se faʻamatalaga o le fugalaau, totoina, faʻamaʻi

Snapdragon - faʻausaga ma le faʻaleleia o fua o laau totō, na muaʻi faʻamatalaina o le aiga o Norichnikov, i le taimi nei - Podorozhnik. O le igoa faasaienisi o le ituaiga o Antirrinum, e aofia ai le 50 ituaiga o ituaiga, e aofia ai ituaiga o meaola ninii. O le sui autu o le genus o le Maota tele (Antirrhinum majus L.). O le faʻaleleiaina o le lalolagi o loʻo i ai le fiaselau ituaiga o meaola ma hybrids, e 10 ituaiga o meaola ua tusia i totonu o le resitala a le malo o Rusia. I le Igilisi, e taʻua Snapdragon Snapdragon.

Le amataga ma le foliga mai o le laau

O ituaiga o fugalaau i totonu o le vaomatua na maua i le konetineta o Amerika, ona tufatufaina lea i Europa ma Rusia.

O fualaau toto ia o se ituaiga faʻatagata e faigofie pe faalua fugalaau o foliga le lelei, e aoina i fusi-pulumu ma e tu i luga o paʻu maualuga.

O le tele o ituaiga o meaola e maua mai i le Europa i Saute (Farani, Sepania, Malta), Aferika i Matu (Libya, Tunisia, Morocco) ma Asia i Sasae (Turkey, Cyprus). I nei atunuu, o le aganuu e masani ona faʻaogaina mo laufanua laufanua laufanua ma laufanua o le taulaga.

Garden snapdragons i togalaau aina

Faʻalavelave fagota (mala)

O le mailei anufe (Flax flax) o se vao vavalalata, e oʻo atu i le maualuga e oo atu i le 60 centimita, faatasi ai ma se mea saʻo faigofie poʻo se mea faʻalauteleina, ma o laʻau laititi-laina ua matua totoina.

O fatu o ituaiga eseese e mafai ona i ai ni faʻaoga i luga o latou luga. I lenei vailaʻau o le pito i luga o le tipu, ua ufitia i latou i lauulu glandular. Fugalaau faʻatasi i le taimi e tasi. E masani lava o fugalaau pito i luga i le pulumu e tatala pe a maeʻa le pito i lalo.

Fugalaau felelei e mafai ona samasama, lanumumu, lanumoana, viole ma se mea faigofie faigofie. Fualaau - capsules e oʻo i le 2 cm le uumi ma ni fatu laiti mimiti.

O le laau e maua soo i le teritori o Rusia. E masani lava ona tupu e pei o se vao i vao tuulafoaia, fanua, slopes, ala, auala, i vaomatua ma togavao birch. E le gata i lea, e mafai ona maua i poloka a le tagata lava ia.

Taua! O le flax masani e taua o se laau oona, aemaise lava mo povi.

Faʻafefea ona fuga mai le mailei

Faʻapipiʻi puʻupuʻu - totōina ma tausi, faʻaleleia

I le amataga o le tau vevela, o vao e fausia ai ni gafa malolosi ma ni pulumu pulupa. I totonu o ituaiga fale o antirrinum, pulupulu i le pulumu, o se tulafono, tatala i le taimi e tasi. I luga o se tasi laau, e mafai ona faia 20-40 inflorescences - pulou, i luga o puʻe taʻitasi mai le 5 i le 50 pe sili atu fugalaau, e fuafua i ituaiga eseese.

Faʻalogo lelei! O le tele o fugalaau fugalaau o loʻo i ai se laau, o le pupuu ma le itiiti ifo o pulupulu i totonu o le laau, ma le vailaau eleelea - e umi ni fugalaau fugalaau e tele ma fugalaau tele.

O fugalaau e tasi le mea e foliga tutusa (zygomorphic), ma le umi e 2 i le 5 cm. Mai le pito i lalo, e iloagofie ai se uumi o ituaiga uumi, e muta i le gaʻo. O petals pupuu e taʻua o le "pito i luga luga," e sili atu ona taua o le "pito i lalo." O le antirrinum o loʻo i ai le tele o sima - 4. O petals e mafai ona i ai se pito faigofie poʻo le faʻasolosolo, lanu monotonous pe faʻafeʻeneʻeneʻe, e iai ni lanu eseese. Fugalaau ei ai se manogi manaia.

Fugalaau Snapdragon

Pe a afaina le mailei

Spathiphyllum - ituaiga o fugalaau, o se faʻamatalaga o foliga o latou foliga

Eseesega ma hybrids ua vaevaeina e ala i taimi o fuʻa:

  • vave - fugalaau 60-70 aso i le amataga o le vaitau tuputupu ae - dwarf antirrinums, ituaiga Machaon, Sakura Blossom;
  • ala - fugalaau 70-90 aso talu mai le amataga o le vaitau tuputupu ae - ituaiga sili ona umi;
  • tuai - o la latou fuʻa ua mataituina e sili atu ma le 90 aso talu ona amata le vaitau tuputupu aʻe.

O le taimi vavalalata mo ituaiga taʻitasi e taʻitasi ma eseese tele mo ituaiga mai ituaiga eseese eseese. O le mea lea, i le taimi o le mamanu o moega fugalaau ma mea faʻafefiloi, e tatau ona suʻesuʻe ma le totoa le faʻamatalaga o ituaiga o snapdragon ma ona laau faʻatasi. E tusa ai ma le umi o le fuga, ua vaevaeina antirrinums i:

  • ituaiga eseese ma le vaitau puupuu o le fugalaau - e oʻo atu i le 50 aso (Cinderella hyacinthaceous);
  • ituaiga eseese ma le vaitau o le fugalaau - mai le 50 i le 100 aso (Phoenix);
  • ituaiga eseese ma se vaitau umi e ola ai - mai le 100 i le 150 aso (Arthur, Machaon);
  • ituaiga eseese ma le umi o le vaitau o le fugalaau - e sili atu i le 150 aso (fulufulu fugalaau ma perennials).

Dwarf antirrinum faʻatasi ma Lobelia ma Petunias

Snapdragon e faatatau i laau malulu malulu, ae o tausaga e filifilia ina ia maeʻa a latou vaovao aʻo lei amataina gutu malulu, a leai o le a foliga mai e le mafaamatalaina ia laau toto ma ua vaivai. E tatau ona tupu i totonu o le koneteina ma faʻafeiloaʻi i le fale pe a oʻo i le malulu o le tau.

Snapdragon: maualuga le eletise

Laʻau o le Lassock - fugalaau fugalaau, totoina ma tausi

Faʻalagolago i le maualuga o le aganuʻu teuteu, o ituaiga nei o mea faʻapitoa e iloagofie ai:

  • fuga (compact) - maualuga laau 20-35 cm, le lautele 20-30 cm, sili ona talafeagai mo le ola i totonu o ipu, faʻatasi ma faʻalaʻau uma;
  • ala - vavao vao mai le 35 i le 60 cm, le lautele 25-40 cm, i le togalaau o fugalaau o se solo solo;
  • maualuga - vao 60-80 cm le maualuga, 25-40 cm le lautele;
  • gigantic - i luga atu o le 80 cm, i pusa o paka o loʻo i tua pe i foliga o se puipui.

Antirrinums i tua

Ituaiga ma ituaiga o meaola faʻapitoa

Eseese ituaiga eseese o loʻo maualuga le manaʻomia i totonu o faifaatoaga faifaatoaga. Mafaufau i le sili ona lauiloa.

Tween snapdragon

O le ituaiga Twini e faatatau i pepa faatusatusaga o le terry ma le maualuga o le laau e oʻo atu i le 30 cm. O fatuga muamua nei o F1 hybrids - o laau lanu matagofie, e talafeagai mo le ola i tuaoi ma ipu:

Tween Rose F1

  • pouliuli uliuli - Violet;
  • lanu piniki ma le paʻepaʻe - rosa;
  • peach - Peach;
  • lanu moli - Paolo Sulu.

Twini Bronze Shades F1

Terry snapdragon

Vaʻaia Terry - O le timu feʻalo (Floral showerers) o se faʻafefiloi o laʻau eseese-lua, ma le tolu-lanu.

Fuga vine

Snapdragon samasama

I le Fuga o le Fuga o le Rain, o le ituaiga lanu samasama o le igoa e tasi e tu i fafo. O lenei kulupu e mafai ona tuʻufaʻatasia ma nisi vaomatua o soʻo se meaola ma lanu. E amata ona fuga 55-60 aso talu ona lūlūina ma o loʻo faʻaalia e ala i le ola umi seia oʻo i le malulu.

Vaega o fatu e pei o Aelita, Altai Seeds ma isi latou te ofoina atu se faasologa o ni tausaga e maualuga le matutua e taʻua o le Carnival Pasila. O nei laau totō e faigofie ona tutupu, o loʻo i ai ni manogi, e talafeagai mo le tipiina i totonu o falala.

Pasila Pasila

Faʻasalaina o mailei i luga o le eleele

O le manuia o le tuputupu aʻe o snapdragons i nofoaga tatala o le sauniuniga tatau lea o le faʻafefiloi o eleele. O a nisi togafiti e faʻaaogaina e le faifaatoaga pe a totoina ni faatoaga? O le a faʻamatalaina mulimuli ane.

Faʻalogo lelei! E fesoʻotaʻi ma mea tau le siosiomaga o eleele tatala, o le mea e maua ai le gaogao maualuga e manaʻomia ai le faʻaleleia eleele ma le susu.

Tuputupuina snapdragons mai fatu

O ituaiga muamua lava e amata ona ola e le sili atu nai lo le 55-60 aso talu ona uma le germination. O le mea lea, e fautuaina e totoina i latou auala e totoina ai. Pe a fuafuaina le taimi o le lūlūina o fatu mo laau, o loʻo taʻitaʻia e le taimi o le totoina o tamato i le itulagi. O le matutua o fualaau ma mea e fiafia i ai antirrinum ma tamato mo le vevela o le ea i le taimi o le totōina e fetaui lelei.

Mo le lūlūina e fai ai ni pusa papaʻu poʻo ni polikoli palasitika ma se faʻamalamalama manino. O le pito i lalo o le fagu e tatau ona faʻaogaina e faʻafefe ai le vai e faʻafefe ai. O le lalolagi atoa ua filifilia i se fausaga lelei, ua sasaaina i totonu o se atigipusa e iai se laulau o le 3.5-4 cm, ua susu mai i se fagu sulu.

E totogo lelei fatu i le luga e aunoa ma le tanumia i le eleele. Talu ai e laʻititi tele, o le faagaoioia o lima i le taimi o le luluina e talitutusa ma le auala e sasaa ai le masima. O le koneteina e ufiufi i le tioata poʻo le cellophane ata ma tuʻu i le malamalama i le vevela o le 18-22 ° C. O le umi o le Germination o le 7-10 aso. A oʻo mai pine muamua, ua aveese le ata.

Taua! E le mafai ona tanumia ia fatu o le snapdragon - o le a le malepe i luga o le eleele.

E vave lava ona tupu le laau, i le taimi nei e tatau ona faʻasalaina ma le faʻafefeteina i eleele mataga ma faʻafeinu, aloese mai le faʻaitiitia o le palapala. Pe a oʻo atu le pine pine i le 4-5 cm, e amata ona fufuluina fualaau. O vailaʻau faʻavae e totoina i pusa i se mamao o le 5 × 5 cm, ma o latou maualuga ma gasegase e totoina i ipu taitasi o le 8 × 8 poo le 10 × 10 cm.

Laʻau totō totoina

A o lei totoina fugalaau i fugalaau, o le a teuteuina vao mo le 10-14 aso i se nofoaga tumau. O pusa o loʻo totoe i totonu o le pa puipui o laau, muamua mo le 30-40 minute, faʻapipiʻi atu i aso atoa i le tolu i le fa aso.

O le eleele i totonu o le fugalaau ua saunia i le tautoulu. O le loloto o le eliina o loʻo faia, o le tele o vaega faʻalauiloa ua aumai i totonu: o meaʻai o le eleele ua paʻu i le pito i lalo, o le humus ma le peat e latalata i luga. Ua tumu le eleele i le faʻaaogaina o meaʻai minerale i le fua o le 40-60 g / m2.

O toto laau e totoina i ni fugalaau fugalaau i se mamao e 30 cm mai le tasi ma le isi, faʻafeinu ma mulch le palapala i ni nila poʻo le vao vao.

Snapdragon: faʻalauteleina e ala i tipi

Laʻau e faatatau i togalaau o le toe gaosia. E mafai ona e suʻeina pe afai e manaʻomia lou vave faʻalauteleina o le laau e te fiafia i ai.

E seleseleina 1 cutuga i lalo ifo o le internodes, faʻapipiʻi mo le 1-3 itula i le komene Kornevin ma tuʻu i totonu o le vai mo aʻafiaga, lea e tumau 2-3 vaiaso.

Faʻalogo lelei! A oʻo mai aʻa, e faʻapipiʻiina i totonu o se pusa poʻo se fanua avanoa.

E faʻapefea ona totoina se laau i luga o le saite

A maeʻa le totoina o laau toto, o le tausiaina ole mailei e aofia ai vaiinu masani, veleina ma le susulu o le palapala. I le va o tausaga o le matua, e vaeluaina i latou i le mea e mafai ai i le eleele e faʻaaoga ai se meaʻai.

I le taimi o le tau mafanafana, o le a manaomia e le laau 3-4 le faʻamaʻiina, aemaise lava ituaiga e iai se vaitau umi.

Filifilia le nofoaga sili

I itulagi ma vevela vevela, e mafai ona totoina antirrinums i se paolo puipui. O se togalaau lelei e totoina i tafatafa o le mutia, lea e faʻafeinu e ala i le fufuluina. O lenei fuataga e faʻaleleia ai le malulu o le ea.

I le Central Central ma i le itu i matu, o le a sili atu le lagona o le mailei i le la. O le eleele ile luga ole laupepa e tatau ona lelei le suavai.

Fafagaina o le mailei

O se faailo i le laeiina atonu o le a le toe totoina e laau laau fou, o le lanu o fugalaau e liu pale, o lau lanu samasama.

I lenei tulaga, 40 g o le urea i le 10 l o le vai ma ua faʻafefe le moega fugalaau. I le faaiuga o le vaitau, o le faʻaaogaina o le faʻamaʻi faʻamalolo ma le paluga faʻasaina o le a manaʻomia: 20 g o le superphosphate ma le sulfate sulfate ua faʻamaʻapeina i le 10 l o le vai ma ua faʻafeinuina le vao i lenei vaifofo.

E tatau ona ou togiina snapdragons ma pe afea

O le faʻapipiʻiina o ituaiga umi o le a faʻatagaina ai oe e maua ni paʻu malolosi. O loʻo faʻatinoina i se laʻititi laʻititi o le 10-15 cm. E mafai ona feliuaʻi ituaiga eseese i le taimi o le taumafanafana - o lenei fuataga e fesoasoani i le fausiaina o vao vao.

Faʻafefea ona aoina mai snapdragon fatu i le fale

O le aoina mai o fatu, e tatau ona faʻatagaina le lelei o le fugalaau fugalaau.

Afai o timuga ma le tau malulu e amata i le tau mafanafana o le taumafanafana po o le amataga o le tautoulu, atonu e le totoina fugalaau i totonu o le fugalaau. I lenei tulaga, ua totoina ma le totoa le laau i le aʻa, faasao mai le eleele ma taofia i se potu malogo, e pei o le masini faamama.

Faʻalogo lelei! O fugalaau fugalaau e afaina i le va o alofilima, muamua le salalau pepa mo le aoina o fatu, siaki ma le faʻailoga.

Sauniga o le taumalulu

E ui lava i le malulu, o le faʻaleleia ma le umi o fugalaau fugalaau e faʻafeiloaʻi lelei i le fale ao leʻi oʻo i le tau malulu. A leai, o nisi o fugalaau o le a leiloa o latou foliga matagofie. O taʻavale o ituaiga taʻitasi taʻitasi o loʻo tuʻuina ile lua pala.

Tuputupuina snapdragons i luga o le pusa

O le faʻafefiloi nuanua o fugalaau i totonu o se fagu o le a avea o se teuteuga matagofie o soʻo se faletito poʻo se loggia. Faatasi ai ma lenei togalaau, e mafai ona e teteʻi ai i ou tuaoi, malo, tagata matamata. O faʻasolosolo o le faʻatupulaia o snapdragons i totonu o pusa o loʻo faʻamatalaina i lalo.

Laʻau faʻafefe o Snapdragon i fagu fugalaau

Snapdragon: faʻavae ituaiga eseese

Mo le totoina i totonu o se fagu, e fautuaina e totō ituaiga eseese o le Fuga o vine i le taimi e tasi e maua mai ai se faʻafefiloi o lanu o fugalaau. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻapipiʻi faʻatasi faʻatasi: o lanu mumu Crimson, Yellow and white-pink Sakura.

Mo nisi faʻafefiloi faʻalautele, o fugalaau e iai se lanu eseese o lanu ua filifilia.

O le mealilo a le tagata e galulue i meaola faʻatoʻaga! O se faʻafefiloi o ituaiga e tatau ona totōina i totonu o se ulo ma faʻamafanafana, i le mamao e 4-5 cm mai le tasi.

E faapefea ona toto fatu mo le ola i totonu o ipu

O le luluina o fatu e le ese mai le totoina o laau mo fanua tatala. O le eseesega, pe a tupu i totonu o fagu, o le suaina o laau toto e vave ona faia i totonu o se pusa tumau. I le taimi o le totoina, o le pito i luga o le mama ma le pito i luga o le aʻa e tilotilo i laau e taofia ai le tuputupu ae o le aʻa i lalo o tulaga o le totō o le totoina.

I le vaitau o le tuputupu aʻe, o le palapala i totonu o ipu e faʻamaʻaina ma faʻalavelave faʻafefe i aso uma e 10-12. Faatasi ai ma le tumutumu o laau, o le atiina ae o faamaʻi eleele e mafai ona maua i luga ia i latou. Mo le puipuia, e faʻasalalauina ia Topa. O fugalaau fugalaau pupula i luga o le faapaologa o le a le tuua ai se tasi e le mautonu pe a vaʻaia lelei.

O le matagofie ofoofogia o le snapdragon fugalaau o le mafuaaga autu lea e tatau ai ona totō i luga o lona laupepa pe latalata iinei i se ulo. E pei ona faaalia i le faʻaalia, o fai togalaau o loʻo amata ona ola i le antirrinums e le mafai ona toe totoina lenei fugalaau, faʻataʻitaʻiga i ituaiga fou ma faʻapipiʻi i tausaga taʻitasi.