Laʻau

Ceropegia Wood - tausi fale

Tseropegeya e masani lava i le genus Lastovnevye, e le masani ona masani (e mafai ona vaaia i vaomatua). O le igoa e mai le Eleni, ua faaliliuina i le faa-Rusia o lona uiga o le "candelabrum" (o se ituaiga o liana masani). O le aiga e aofia ai le sili atu ma le 180 ituaiga, o nisi o ia mea o loʻo faʻatupulaia ma le totoʻa e tagata e totoina vine.

Woods

O le cropegia a Wood (poʻo, e pei foi ona taua, Woody's ceropegia) o loʻo i ai aʻa lanu enaena, lea e masani ona teteʻe ai le amataina o faifaatoaga ma o latou tutusa ma le pateta, ma laʻau viole lanu viole.

Fugalaau fugalaau

E i ai ona laʻau mūmū 15 mm lautele ma 20 le umi, e masani lava ona i ai sona foliga tafatolu pe ovoid. I le tasi itu, o laulaau ei ai se mamanu mamanu, ma i le isi, lanumeamata poʻo le lanu violē.

Faatasi ai ma le faateleina o le vevela, o aʻa e maua i luga o fatu o le laau, lea e mulimuli ane faʻaaogaina e faʻatele ai le faʻasolosolo. O le cropegia o le laau e lauiloa foi mo fugalaau laititi ae sili ona manaia ma se laʻau mumu ma le paʻu lanu enaena. Latou te fuga i le tausaga atoa ma le tausiga lelei.

Taua! I le Ceropegia Wood, tausiga o fale ma le faʻatoʻaga e mafai ona faʻapipiʻi laau toto poʻo luga o pusa. E fautuaina foi le totoina o laau eseese mai le tasi ma le isi, talu ai e matua faigata lava ona faʻaseseina a latou gaʻo. O le mea lea, e sili atu le le faia o se tulaga e aʻafia ai i latou i se tulaga se tasi.

O mea uma e manaʻomia e faʻataʻitaʻiina e manaʻomia ai le tausiga tutusa e aunoa ma ni fugalaau, o le mea lea e alolofa tele ai faifaatoaga ia i latou.

Vailaau Malu

Eseesega

O ituaiga uma lava o le ituaiga Ceropegia e fesuiaʻi. O lona uiga, i laulaau o loʻo i ai ni mūmū mūmū e le mafai ona faʻapipiʻi le chlorophyll. Mo lenei mafuaʻaga, o lanu paʻepaʻe e aliali i luga o laʻau ma laulaʻau (o loʻo iai nei siama). O le tele o fesuiaiga e matauina i le Crorogiagia, lea, pei ona uma ona maitauina, e ese le lanu.

Le Ceropegia a Sanderson

Stefanotis - tausiga ile

O fua o lenei ituaiga o meaola e masani ona umi ma manifinifi, e fetolofi malie i luga o le fogaeleele, ma o laulaau e vaivai, e tusa ma le 40 mm le lautele ma le 50 mm le umi. I foliga e foliga mai o se fatu. I luga o le itu o le laupepa, o le vevela tutotonu e mafai ona matauina. E le o iai foi ni mea pupuu. O le corolla lanumeamata, lea i le vaega o le pharynx, maua ai se lanu mama, e oʻo atu i le umi o le 70 mm.

Mo faʻamatalaga! O le tele o faifaatoʻaga e matauina o fuga o le cropegia a Sanderson e fai ai se pulu e pei o se parachute.

O le cropegia a Sanderson e fautuaina ina ia tupu aʻe i luga o le lagolagoina o fausaga, talu ai o fatu o le laau o le a faʻamaonia e pei o se gata lanumeamata umi. Mo le faia o se lagolago, e aoga le faʻaaoga o faʻapitoa faʻapitoa po o lala laau.

Ampliata

Peperomia Lilian Caperata - tausiga ile

Ceropegia Amplata o se 'aʻega faʻatasi ma pusa e leai se tino. O lenei meaola o loʻo i ai ni laʻau mataʻetaʻe e paʻu vave vave. O le paʻu o loʻo faʻaogaina e pei o se paʻepaʻe lanumamaʻe ona o lona foliga. O pene e lima ia o le pusa, o ona pusi e fusu faatasi.

Ampliat View

Faʻalogo lelei! E tusa ai ma le tele o fugalaau, o le ituaiga o laropigia a Ampliat (pe, pei ona taʻua ai, faʻalauteleina le galo) ua leiloloa i le matagofie o fafo i isi laau o se ituaiga.

Linearis

Gimenokallis fugalaau - tausi fale

O le toʻatele o tagata o loʻo galulue faʻatasi i le vaomatua e matauina o ituaiga o ceropegia Linearis e talitutusa lava ma le Cropegia o Wood. I le tilotilo muamua i laau, e mafai e se tasi ona matauina le tutusa o laulaau uumi ma le manifinifi lea e siomia le lagolago, ma lau lanu susulu lea e foliga tutusa ma le fatu. O se eseesega taua o le le lava lea o lanu malamalama i luga o laupe ma laulau laulaau i le ceropegia Linearis.

Faʻalogo lelei! I nisi o vailaʻau o le ceropegia Linearis, o laʻau e iai se lanu faapitoa: faʻatasi ai ma se lanu piniki ma se lanu meamata. E mafai foi ona e faʻafeiloaʻi le laina laina laina, o laulaʻau e pei o laʻau o le cyclamen.

Ceropegia: tausi fale

E talitonuina o ituaiga uma lava o le ituaiga Ceropegia e faigofie tele ona tupu, ma e le o se mea e teu ai, ma o lea ua fautuaina ai i latou e amataina le ola.

Taua! Tausia o ituaiga uma lava.

Faʻasa

O le laau e le tatau ona faʻafeinu tele ma tele. Ceropegia o se vine, ma o le mea lea e sili ona faigofie i aʻa. Ina ia aloese mai faafitauli, e tatau ona e mataʻituina ma le faaeteete le faapaleniina o le vai o le laau. I le tau mafanafana, e aoga le suāsusu pe a mago le pito i luga (e le o muamua atu!), Ma i le tautoulu ma le taumalulu e le tatau ona e faatagaina le tele o susu (i le tau malulu, e sili ona lelei ile vai i 1.5-2 vaiaso).

E sili atu le faʻaaogaina o le vai malulu mo vaʻa, e pei ona fautuaina e le au faifaatoaga fugalaau malamalama, tausia lelei ma mafanafana. E taua foi i nisi taimi le fufuluina o laʻau ma le omomi e fufulu ai le pefu.

Faʻamauina se fugalaau

Taua:

  • i nai tausaga uma, e taua tele le toe faafouina o le laau - aveese pine tuai tuai;
  • E tatau i le ceropegia ona i ai i taimi uma le lagolagosua lelei, lea o le a le mafai ai e le laau ona faʻafefeteina (e mafai ona mafua ai le tele o faafitauli pe a felauai le vine).

Climate

O le tausaga atoa 12 itula o le ao e manaʻomia. Ae ui i lea, e taua le matauina o nei mea e le tatau ona avea ma ave saʻo (e masani ona ola i lalo o le paolo o isi laau). O le filifiliga pito sili ona lelei o le filifilia lea o se matafaga sasaʻe poʻo sisifo.

E taua foi le iloa o lenei fugalaau e faʻapipiʻi. I totonu o le potu o loʻo i ai le fale, e aoga le tausia o le vevela mai le 21 ° C i le 25 ° C. Ae ui i lea, i le autumn ma le taumalulu, o le vevela o le 15 ° C e mafai ona faatagaina, ina ia mafai ai e le togavao ona faʻanatinati, faʻanatinati le tuputupu ae ma le atinaʻe o tipu.

Soo

Ina ia ola lelei le laau i le fale, e tatau ona e saunia lelei le eleele mo ia. Vaega taua o le paluga o le apa e tatau ona ave i vaega tutusa:

  • humus;
  • ituaiga e lua (turf ma lau);
  • laʻau oneone (e le lelei tele);
  • salalalalalala;
  • paʻu pine;
  • piliki paʻu.

Sola eleʻele

E fautuaina e ave le ulo ina ia le mafai ona faʻaleleia le vai (faʻafaigofie ona tausi) i le itu tauagavale pe a uma ona faʻamalosi le fale. O le maualuga o le alavai e tatau ona avea ma kuata o le aofaiga atoa o le vaa.

Felauaiga i le vaomatua, toe gaosia

O le tulafono pito i sili ona taua o le suia lea o le fagu mo se fugalaau laitiiti i le tasi tausaga, ma mo se tagata matua i nai tausaga. A oʻo le felauaiga o lianas, e leai se tulaga e mafai ona faaleagaina ai aʻa, ma o le mea lea e masani ona aafia ai nisi tagata i lenei taimi.

O nisi nei o auala e faʻalauteleina ai se laau:

  • afu (masani ona faʻaaogaina i meaola);
  • aʻa vae;
  • fatu.

Faʻalogo lelei! E masani lava, o faifaatoaga o lo o galulue i le toe gaosia o laau o lenei ituaiga, talu ai o lenei faagasologa e manaomia ai se tele o taumafaiga, taimi ma tau.

Ceropegia o se laʻau faʻapitoa lea e le lelei ma e talafeagai mo soʻo se tagata e faʻavaeina se fale poʻo se tagata faatauvaa faigofie e fia teuteu lona fale ma fugalaau i fafo.