Laʻau

Faiva o Dogwood: totoina ma tausia i le laufanua, teuteuina lelei o le laau

E fiafia le aufaatoaga ma le aufaʻataʻaga o le laufanua e totō le suauu i totonu oa latou togafiti: o le vave fuga o fugalaau pupula fiafia i le mata pe a maeʻa le taumalulu ma le paʻepaʻei le taumalulu, ma le matagofie o fuga mūmū mūmū po o le paʻu vine i le tautoulu! O le igoa o lenei tofo suamalie o fua suamalie ma suamalie mai le Turkic ua faauigaina o le "mumu". O fualaau o Dogwood, e moni, e masani lava ona na o lenei lanu, ae ui i lea, i nisi o ituaiga o vine e ono samasama. O se tasi o vaega autu o dogwood o le mafai ona maua uma i foliga o se togavao ma i le foliga o se laau - e faalagolago lava i le laufanua ma tuutuuga mo lona tuputupu aʻe. I se upu, e tusa lava po o le a le mea e fiafia i ai le dogwood - o le matagofie o ona lauusiusi po o mea uiga ese o le fualaau aina - o le iloaina o le a le afaina ai oe.

Dogwood: vaega o tufatufaga, faʻamatalaga o le laau ma vine

I le vao, dogwood e masani lava ona maua i le Caucasus. E ui lava na maua ponaivi i luga o le teritori o Suisilani faaonaponei i fale e sili atu i le lima afe tausaga, ma o tagata talafaasolopito na faapea mai o tagata Eleni anamua ma Roma na faaaogaina fua o lenei laau mo meaai. O ituaiga o dogwood faaleaganuu i ona po nei e le gata i totonu o lona natura, e mafai ona maua i avanoa o Asia Tutotonu ma Moldova, St. Petersburg ma le Baltic. E leai se mea lilo i se lautele lautele o le tufatufaina o lenei laau. O Dogwood e le lelei ma e mafai ona faʻafeiloaʻi gutu i le 30-35 e uiga iC, i se faaopoopoga, o se tagata matutua matua e puipuia mai le lamala ma e lagona le tutusa lelei i le la ma le paolo. O Dogwood o loʻo tuʻuina atu foi i le Setete Resitala o Faʻasologa o Gaioiga mo le 2017, ma o le itumalo uma o Rusia o loʻo faailoaina o le itumalo ulufale. Ma o le a le tele o dogwood e tufatufa i totonu o togalaau e aunoa ma se taua i le Setete Setete!

O Dogwood e le faʻasalaina i le tuufaatasiga o le eleele ma ola ai i luga o eleele papaʻu, eleele oneone ma le loam. Ae ui i lea, o le eleele le mautonu pe itiiti foi le malamalama o eleele suamalie ma mea maualuga o le lime e sili ona talafeagai mo ia. Laʻau vao vao e ola i luga, ma, o loʻo tupu aʻe, e fai ai se ogaumu o semicircular e tele-mita e oʻo i le 3-4 mita le maualuga poʻo se laau e oʻo i le 6 mita le maualuga. O le aʻa o le mea e afaina.

O Dogwood o le a teuteuina soʻo se vaega ma lona pupula matagofie

O Dogwood o se mea tino matagofie. O laumei lanu samasama o ona fugalaau e aoina i mea e tutupu. Latou te fuga mai ia Aperila ma faʻatumu le ea i se manogi matagofie. O le fugalaau o Dogwood e oʻo lava i le lua vaiaso, na o laulaau e aliali. Talu ai ona o fugalaau e vave ona tutupu mai, o lenei laau ei ai faafitauli i pollinators: mo iniseti, o le vevela e + 8 + 10 e uiga iC, pe a fuga mai le dogwood, e le lelei tele. E le gata i lea, e manaʻomia e dogwood ni "tuaoi" e talafeagai - o ia lava e le lelei. O le tagata palota e masani ai ona mafai ona avea ma dogwood forestwood poʻo soʻo se fatu laau o lenei laau.

Dogwood fugalaau - o se laʻau matagofie o le meli

O laulaau o le dogwood o le ovoid, e faʻaloloa i le apex, lanumeamata lanumeamata. O fua e masani lava ona mumu, ae e eseese ma fua o lanu papaʻe, samasama, ma palaon, toetoe lava auli. O le foliga o le vine i nisi o ituaiga o meaola e tutusa, pear-shaped, i isi o se mea e lautele. O le mamafa i le lautele o le 1-9 g. O le maa e lautele, faigofie ona taofia, e 12-30% o le mamafa o le fetus. O ripeni na amata i le tuai o Aukuso poʻo Setema.

E tusa ai ma fualaau o le vitamini C, o fua o le cornel e sili atu nai lo lemoni, o le teuteuga o ona fua ma laʻau o loʻo faʻaaogaina i vailaau e pei o se anti-inflammatory ma tonic. Uiga i lenei gaʻo ma le faʻasaga. Ma i nisi o itulagi o lo tatou atunuu o loo i ai tala masani o loo fai mai o soʻo se faʻamaʻi e mafai ona faʻamaloloina i ni vine vine.

O fualaau Dogwood e masani ona lanumoana.

E le mafai ona e fenumiai le tofo o fua o le cornel i soo se mea: o se mea e sili atu ona manaia, astringent, suamalie ma suamalie pe suamalie (e faalagolago i le eseesega - faapea foi ma le tikeri ole sua). O le pulupulu o le fualaau aina e mafai ona laugatasia pe laumei. Na o le pau lava le mea e le faalagolago i le ituaiga o mea manogi o fua. O se faʻamatalaga pe faʻapefea ona faʻaaogaina ia mea e mafai ona avea ma mataupu ese. Faila Dogwood ia fou, siamu, fualaau suamalie, suamalie ua kuka mai ai, tilo, palu ma sua ua saunia. Ua faʻatagogo maʻauʻau i le lauti, pei o laʻau, ma o fatu e faʻaaogaina e suitulaga i le kofe. Ma o le a le mea e natia, o le cornel vodka e matua lauiloa, lea e teu ai le manogi tulaga ese o vine ma ua manatu ua faamamaina.

O Dogwood e le o se fatuga vave: o fatu ua teuteu e ulu atu i le taimi o le fualaau aina ile lima-ono tausaga. Ae o le dogwood e tupu tele: 20-25 kilokalama o fualaau aina e seleseleina mai laau pala, ma mai le luasefululima tausaga le matua i le centener.

O se laau talavou vao ua uma ona fua mai

O ogalaau o Dogwood e umi taimi, o latou tausaga e sili atu i le selau ma le lua selau tausaga. O le mea lea, i le totoina o se laau i luga o lana fuafuaga, e mafai e le fai togalaau ona mautinoa o le a mafai e fanau a lana fanau ma a latou fanau a fanau ona fiafia i nei fua.

Fai mai Dogwood i le totonugalemu o Rusia

O Dogwood e taatele i le Caucasus, o lona uiga e fiafia i se vevela mafanafana. Ae e mafai ma e tatau ona tupu aʻe i le ogatotonu o Rusia, lea e manuia le tele o fai togalaau. O le mea autu o le puipuia lea o le laau mai tulaga leaga i uluai tausaga talu ona totoina, mo se faataitaiga, e puipuia le fatuina mai le lamala. Ona o le tulaga o le aʻa, aʻafia ai le totoina o vine i tausaga māgogo ona o le leai o se vai. O le mea lea, e tatau ona tuʻuina le laau i le faʻamautu lelei, aemaise lava pe a totoina i oneone oneone, pe a le susu le susu. E le fiafia o ia i le dogwood ma le malosi tele. Afai e mafai, pe a uma ona totō ma i tausaga muamua o le tuputupu aʻe, e manaʻomia e le seedling ona tuʻuina atu se mea faigofie.

Faʻavae tulafono faʻavae

Mo i latou oe mananao e ola i luga o la latou togafiti, ua fautuaina e le au fai togalaau togafiti le filifilia o le lua tausaga le matutua. E tatau ona faʻatauina i totonu o fale tausimai faʻamaonia. E le gata i lea, e tatau ona e manatua le taimi ma le auala sili e toto ai dogwood.

  • O le taimi sili mo le totoina o dogwood laau o le autumn.
  • O Dogwood o se mea e leai ni mea e ola ai, o lea e le itiiti ifo ma le lua ituaiga eseese e totoina i luga o le saite.
  • Ina ia mafai ona ola malosi le vao vao, e tatau ona e filifili laau i totonu o koneteina, ae le o se pakiaka matala.

E lua tausaga le matua e sili ona lelei mo le totoina.

Dogwood totoina i lea laasaga ma lea laasaga

  1. Saunia se lua 60-70 cm le loloto ma le lautele. Ia faʻafefiloi le eleele na aveese ma le humus poʻo le faapalaga (1 pakete), lefulefu (250-300 g) ma le superphosphate (200 g).
  2. Liligi le afa o le lalolagi i totonu o le pu. Tuu se laau i luga o le mauga na fausia. Nonoa i se pi ma ufiufi ai i le isi vaega o le lalolagi. Ia mautinoa o le ua le o le loloto (e tatau ona 2-3 cm le maualuga i le maualuga o le palapala).
  3. Toto le palapala, faia se pu mo le fafaga. Liligi le fatu ma le lua pakete vai.
  4. Faʻamalie le 'olo poloka i vaovao, sawdust poʻo humus.

I le taumalulu, e manaʻomia ona ufiufiina laʻau laiti, ma ia puipuia le aʻafiaga o aʻafiaga, e fautuaina e le au fai togalaau togafiti i tausaga muamua le totoina o laau toto i le nofoaga o le faapipiiina i le eleele.

Vitio: auala e totoina ai se vinewood seedling

Dogwood totoina ma tausi ile totonugalemu ole Rusia

O faʻafitauli o faʻamaʻi poʻo le faaleagaina o anufe i meaola faalafua i le Moscow Region ma le totonugalemu o Rusia e le o faamatalaina. Ma le tausia o fautuaga e sau i le taimi e tatau ai le tele o vai ma teuteuina. O le faʻatau mo dogwood e taua: ole leai o le susu, o fua e itiiti ifo le suamalie, o le tofo e fai si itiiti. O le mea lea, e tatau ona faʻainu le vai, aemaise i le taumafanafana (40-50 lita tasi pe faalua i le vaiaso i le leai o se timu).

E ola malie le olaola o laau talavou, ae o le tuputupu ae o le a sili atu le malosi, ma o nisi laau totō ua faʻamalosi - latou te manaʻomia teuteu.

Afai e manaʻomia le fausiaina o dogwood pei o se vaomatua, ona vavae ese ai lea o fuālāʻau i totonu poʻo ni vaotugogo matutu

Faatasi ai ma le fesoasoani o le teuteuina o togalaau e mafai ai e le tagata fai togalaau ona tuʻuina atu le suauu pei o se togavao poʻo se laau. Afai o le foliga o le vaomatua e sili ona lelei, na o le le talafeagai, o loʻo vevela, o lālā e ola i totonu. Afai e manaʻomia le fausiaina o dogwood pei o se laau, o pulou o loʻo i lalo o le 50-70 cm o loʻo aveeseina i le muamua o tausaga talu ona totoina, ona faʻamautuina lea o le tino e ala i le tipiina o le dogwood e tusa ai ma le mamanu masani mo fualaau aina.

O le masani ai o dogwood teuteuina le faigofie o le laau

O le faʻamauina o le palapala i lalo o le suauu e faia ma le faʻaeteete, e le sili atu i le 10 cm - e le tatau ona galo se mea e uiga i le tulaga o le aʻa. Ae o le faʻamalositino, e le o faʻamalosia e le au fai togalaau a latou talosaga, talu ai ona o tulaga masani e ola ai dogwood ma fua mai ai i luga o eleele leaga. Ae peitaʻi, afai ei ai se manaʻoga e faʻamaua le suālaʻau, e tatau ona manatua i le faʻapotogo e faʻaaogaina le faʻaaogaina o fualaʻau-phosphorus i le tautotogo, ma faʻaaogaina fugalaisa i le taumafanafana po o le tautoulu.

O le mea autu e aʻafia ai le totoina o dogwood i le totonugalemu o Rusia o le a toe foʻi mai le afu. E mafai ona e puipuia le laau mai ia i latou na o le ulaula (gaosia o togalaau i le asu i le taeao). O le isi faafitauli: i le vave fuga (ma i totonu o dogwood e vave lava) atonu e le aafia ai iniseti. Ae peitai, pe a totoina nisi laau i se tasi eria, o lenei faafitauli ua atoatoa ona foia.

Dogwood ituaiga mo le tuputupu ae i le totonugalemu o Rusia

O ituaiga eseese o Dogwood e ese mai le tasi i le isi e tusa ai ma le matua, foliga ma le lanu o vine. O le gaosiga ma le faʻafefe o le kiona latou te faʻaalia tutusa tutusa, o lea e leai se lagona e faʻamaonia ai nei uiga. O tagata sili ona lauiloa ma fautuaina e aofia ai mea nei:

  • Alyosha: e amata mai i le amataga o Aukuso po o Setema, o lanu e samasama, peʻa-foliga, lapoa - 6-9 g, suamalie ma suamalie.
  • Vladimirsky: e vevela ia Aokuso-Setema, o vine e lapoa - e tusa ma le 8 g, paʻu-paʻu.
  • Vydubitsky: ogatotonu o le vaitau, laititi vine, lanu uliuli lanu.
  • Elena: dogwood o lenei ituaiga e fua mai vave - i le amataga o Aokuso, o vine e foliga mai o paʻu lanumumu lanu mumu o le lapopoa ma se ponaivi laitiiti.
  • Firefly: ogatotonu o le vaitau, fualaau paʻu, 6-8 g, vine faapelepele, suamalie ma suamalie, tart.
  • Amber: na maua le igoa ona o le lanu muamua, o fua ua suamalie ua toetoe lava manino, ma le paʻu o le paʻu, mamafa e oo i le 4 g, ogatotonu o vaitau.

Faʻasologa o Ata: Faʻasologa o Dogwood

Faʻamatalaga

Fai mai Dogwood talu mai le vaitau o le 90, na aumai mai Pyatigorsk i le eria o Bryansk. I le taimi lea, o le vevela na pa'ū ifo i lalo ifo o le 34. O laau o le Apple ma pears froze. Dogwood o le mea na o le faʻateleina o fua.

SergeyKrivonosov

//7dach.ru/sevda03/mozhno-li-vyrastit-kizil-v-sredney-polose-rossii-49044.html

Ou te manao e tosina mai le gauai oi latou oe na o le a totoina dogwood i le mea moni e faapea o le laau e leai sona tino. Mo le seleselega, e tatau ona e totoina ia le itiiti ifo ma le lua vao pe faatulaga ma ni tuaoi e totoina.

serde

//indasad.ru/forum/2-plodoviy-sad/617-chudo-yagoda-kizil

Na tonu ia i matou e ola i luga o matou dogwood, matou te fiafia i le uaina ma dogwood jam, ae ua uma ona matou faia ni mea sese ma "tinamatua" i le maketi, o lea na matou filifili ai. E ui i le manatu o loʻo i ai nei le olaola o dogwood pe leai foʻi se fua i le ogatotonu, na faʻamaonia e le matou uo le faʻafeagai, lea na aʻafia ai lo matou naunau e faʻaaogaina o latou poto masani. O le nofoaga na tulaʻi mai ai sa filifilia sina paolo. O le eleele na saunia i le tautoulu: latou eli se lua o le eleele e tusa ma le 1 le mita ma le loloto o le 80 cm, aumai i totonu o se fanua fou ua fefiloi ma fugalaau (organic ma mineral). Mo le taumalulu, matou te ufiufi le lua i se ata tifaga, ma i le faaiuga o Fepuari matou te tatalaina ai. I le faaiuga o Mati, na matou filifili ai e toto la matou vao. Sa latou ave le humus ma le faapalaga, fefiloi ma vaeluaina i ni vaega se lua. E tasi le vaega na fefiloi ma le eleele ma faatumu le lua i le afa, faia se tamai faaputuga. Sa latou ave se fatu laau, tuu i luga o se faaputuga ma ufiufi i le malologa. O se laau talavou e manaʻomia le faʻamalosi lelei (30-40 lita). O le taamilosaga faataamilomilo na ufiufi i le sawdust ina ia le alu ese le susu. Na fautua mai a matou uo e tipi le tipu i le 1/3 e faapaleni ai aʻa ma luga o vaega. Ua i ai la matou laupeʻai ma iinei. Mo i latou e fiafia i ai, matou te aveina le Primorsky dogwood, e talitonu o le taumalulu faigata.

Elisapeta

//www.vogorodah.ru/vyrashhivanie-kizila/

Ua leva ona ou ola i nei fualaau lelei ma maloloina. O le mea moni, ua uma ona ou taumafai uma auala o le tuputupu aʻe dogwood - mai le ponaivi ma le vavae. Ua tupu lau vao vao ma ua fausia ai se pa puipui. Na ou seleseleina i le maualuga o le 70-100 cm. Seleseleina lenei mea matagofie, a leai, ou te le igoa, o aʻu fua, o se tulafono, e lelei tele. O le faletua e faʻafefea ese mai ai ma faʻasaina compotes mo le taumalulu.

Vakhtang

//www.vogorodah.ru/vyrashhivanie-kizila/

O loʻo i ai tagata fiafia e ola i dogwood i laufanua. I le taimi lava e tasi, e oʻo lava i le seleseleina. Ioe, o nei mea e le o na mea i le itu i saute. O le a ou le taumafai e fai mai ua uma ona iai se eseesega i le ogatotonu, ae ui i lea, ou te fautuaina oe e toto fatu i le tautoulu, talu ai o loʻo i ai se manaʻoga. E ese le manaia le vaai i le totoina o laau totō. E na o le tatau lava ona amanaia o le vaitaimi o le soliina o fatu kiliva e sili atu i le 800 aso, o lea e tatau ona faamoemoeina le totoina i le lua manumalo, ae o mea uma e tolu. Taumafai, aua o le a le tele o mea e le masani ai ua uma ona tupu i nisi itu i matu!

Anton

//7dach.ru/sevda03/mozhno-li-vyrastit-kizil-v-sredney-polose-rossii-49044.html

Mo le totonugalemu o Rusia, o dogwood ua le o toe fiailoa i atunuu mamao ae le o se tagata ese le mautonu i le manaomia o ni laufanua. O lenei laau manaia ma fualaau manogi lelei ma maloloina e mafai ona maua i le tele o togalaau ma i totonu o poloka. Ma o le fuainumera o ana au e folafola na o le tupu, ona o le dogwood e puipuia i le malulu, ua sauni e ola i le toetoe lava o eleele ma fua mai mo le silia i le selau tausaga - aisea e le o se tagata lelei atoatoa mo lau togalaau?