Laʻau

Adiantum - vaʻaia o laʻau lanu meamata

Adiantum o se mumu vaivai o le aiga Pteris. O ana laʻau faʻavaʻavaʻa faʻapitoa e pei lava o se paʻu o lauulu matagofie. E leitioa o le tasi o ituaiga o meaola e taua o le "lauulu faanatura." E mafai ona e feiloai ia te ia i luga o papa ma papa papaʻe o le sone o loʻo i lalo o Amerika i Matu, Aferika ma Asia i Sasaʻe. Faafetai i le faigofie o le tausiga, o le adiantum ua leva ona alofagia e fugalaau fugalaau.

Faamatalaga o le Botanical

Adrianum fern o loʻo afifiina ai aʻa ma faiga masani masani. O aʻa i totonu o le eleele e tu i luga. E ufiufi i lanu mumu lanu mumu po o le lanu uliuli lea e pei o se pulou puupuu. O laʻau petile faʻasalalau faʻalua e maua ai le paʻu. O se petiole manifinifi ma lamolemole e vali paʻu. O le umi e 10-25 cm, e fuafua i le ituaiga.







O pepa e masani pe faʻafeagai. Malosiaga e mafai ona avea ma foliga faʻalelei, foliga o taimane poʻo foliga o le tina. O lau lanu mumu e vali lanumeamata. O le uumi o le umi e 2.5-3 cm ma le lautele e 1.5-2 cm. O loʻo i tua o le laupeʻa ni fatuga laiti. E masani lava o latou i tafatafa o pito o veins.

O laulaau o le adiantum e tele mea aoga. O se teuteuga o latou o loʻo i ai faʻamoemoega ma mea faʻatau. O le laau e faʻaaogaina i vailaʻau faʻaleaganuʻu ma vailaau mo togafitiga.

Fiafia ituaiga

171 ituaiga na faamauina i le ituaiga, ae e leʻi leva lava ae na o le 2-3 ituaiga o ituaiga na faatauina atu i faleoloa puao i faleoloa puao. I le taimi nei, o le tele o mea e faʻalauteleina. O tagata sili ona lauiloa Adiantum Venus Hair. O le uʻamea o le uʻamea e ufiufi i le uumi o le 1-2 cm le umi. E lua futu-cirrus lau lauolaola e maua i luga o petioles 10-15 cm le umi. Vaya 10 cm le lautele ma 25-40 cm le umi.

Adiantum Venus Hair

Adiantum o se mea e tu ai. O le laau e fai ai le lacy bush up to 60 cm le maualuga. Latou te aofia ai vaʻai lanumeamata lanumeamata. O le pito o laulaau e faʻasese ma vaapiapi i le tele o taimi.

Adiantum pusiform

O le ituaiga sili ona lauiloa teuteu adiantum frarans. Ua lauiloa ona o le maualuga o le tuputupu ae ma le faateia o laulaau laititi.

Adiantum frarans

Adiantum e manaia le falemaʻi. Vaʻavaʻai ile 50 cm le maualuga I le faalua ma le tolu o laʻau o le cirrus, e iloa ai lobes. O le umi o le uaea e 15-22 cm. O vaega faʻatapulaʻa o le faʻalelei o foliga o loʻo ufiufi i se pulou pupuu.

Shallow adiantum

Adiantum e manaia. O le laau e fai ai se vao vao i luga o le mita. O laulaau e tolu tafatafa o foliga ma ua vaevaeina i ni vaega manifinifi. E fetaui lelei lelei ia sea ma fai se pale paleni.

Adiantum e manaia

Adiantum o se fatu fatu. O se laau e le masani ai ma ni fasi paʻu paʻu i ni meaola eseʻese. O loʻo iai faʻamaʻiloga i autafa o le pusa laulaʻau. O le maualuga o le matua matua e 10-12 cm.

Adiantum o se fatu fatu

Growing Adiantum

O le tuputupu ae o se meaola mai fafo o mea e faigofie ona faigofie. O lenei metotia e mafai ai ona e mauaina ni nai tolaiti i le taimi. O le luluina ua fuafua mo le amataga o le tautotogo. Muamua e tatau ona e saunia se vasega pepe - o se pusa papaʻu ma se alavai faʻavaivai ma le eleele faʻamaʻi solo. E fufuluina ni sipuni i se sipuni mai se uaea i luga o se laupepa. Ua faʻamago mo le 1-2 vaiaso. E tufatufaina faʻasoa i luga o le eleele e aunoa ma le faʻalauteleina. O le lalolagi e sosolo i le vai ma ufitia i le tioata. Tausi le fale kuka i le vevela o + 20 ... + 21 ° C. O aso uma lava, e faʻafefeteina ai ma fufuluina. E foliga mai e le o foliga mai i totonu o le 1-3 masina. E manaʻomia e tamaʻi tama talavou se malamalama pupula lanu. O laau totō ua le toe manaʻomia se fale. E faʻamaeʻaina ina ia le mamao le va o adiantums e le itiiti ifo i le 2.5 cm. O fuga ua tupu e faʻapipiʻiina i se nofoaga tumau mo ni nai vaega.

Ina ia vave ona maua se laau tele, e mafai ona e vaevaeina le vao i ni vaega. I le taimi o le tautotogo totoina, o aʻa ua faasaoloto mai le eleele ma tipi i delenki. E tatau ona tofu le 2-3 ma mea tuputupu aʻe. Nofoaga na faʻafefeteina ma gaʻo faʻaaogaina. E sili atu ona lelei le totoina o le fern i totonu o le eleele i le taimi lava lea ina ia aua le mimiti le vai.

Faʻaopoopoga Faʻapitoa

O le Adiantum transplantation o loʻo faia ia Mati-Aperila, seia oʻo ina amata faʻatupulaia le ola o le fale. E tatau ona faasaoloto le uʻamea mai se vaʻa eleele ma suʻesuʻeina ma le totoa aʻa. Ua vavaeese nofoaga ua faaleagaina. O le ipu e tatau ona lapoa nai lo le muamua. O le pito i lalo e ufiufi i le alavai, ma o se faʻafefiloi ole palapala ole eleele ua tuʻu i luga. E aofia ai vaega nei:

  • turf land;
  • laʻau oneone;
  • peat;
  • laupepa palapala.

Pe a faʻavasegaina, e te le manaʻomia ona faʻapipiʻi le palapala ina ia mafai ai e le ea ona ulu i aʻa. E aoga foi le vavalalata i luga o le 'apa o se coma.

Tausiga o togalaau

E oʻo lava i se tagata faʻatoʻaga muamua e mafai ona ia iloa lelei le tausiga o le tino i le fale. O lenei fugalaau e maua mai i totonu o laau e le lelei. E sili le fiafia o Ferns i le paolo o laau ma le susulu o le la. I lalo o avega tuusao, e amata ona mago ma paʻu le vayas. O loʻo tuʻuina laulau i luga o faamalama i matu pe i tua o le potu. I le tau mafanafana, e mafai ona e ave le mea ola i totonu o se togalaau vao pe i le matafaga o se faatanoa. E manaʻomia le puipuia o le laau mai faʻataʻitaʻiga ma le malulu o le po. Ona o le eleelea eleelea, o le atinaʻeina o fern e matua telegese lava. E tatau ona puipuia mai le pefu, asu tapaa ma vailaau.

Adiantum e le fiafia i le vevela, ua mafatia o ia i le + 23 ° C. I le taumalulu, e fautuaina le faʻaitiitia o le vevela o le vevela (i + 13 ... + 18 ° C). O le mafanafana i lalo ifo o le 10 ° C e afaina ai le laau.

E manaʻomia e Adiantum le tele o vaiinu. E fautuaina e teuina le eleele i sina taimi itiiti, ae peitai, e le mafai ona e lolofia aʻa. O nisi tagata fai togalaau e sili e faatofu le ipu i totonu o se pesini vai mo ni nai minute, ona faatagaina lea o le sili atu e tafe. I le taumalulu, pe a faʻamafanafanaina, faʻaititia le vai.

Adiantum tupu lelei i se siosiomaga malie. E fautuaina e faʻaalu soo le pale, aemaise lava i aso vevela. Pots ma fern e tuʻu i tafatafa o aquariums poʻo vaituloto. E oo lava i le taumalulu, e le taofia le togavela. I totonu o se potu malulu, e tatau ona e faʻamago le vai i le tele o taimi ina ia le atiaʻe ai lena fausaga.

I le taimi o le taumafanafana, 1-2 taimi i le masina, e manaʻomia le faʻamaʻaina o le adiantum. Malosiaga faʻavaomalo faʻatasi mo totonu o laau ole fale e faʻaopopo i le vai mo le faʻavaivai.

E le manaʻomia e Fern le faʻavaeina o pale. E na o le fautuaina e aveese le vai mamago.

O aʻafiaga ono tutupu

O le tele lava o faigata i le tausiga o le tino o loʻo fesoʻotaʻi ma le mativa ma le maualalo o le susu. Afai o laulaau e lanu samasama ma mamago, ona vevela lea o le ea i totonu o le potu. O le manogi ma le paʻu vai e taʻu mai ai e le lava le suāvai.

Aisea e faʻamago ai fern? Le tali i le fesili a le tagata fai saofaga.

Afai o le susulu o le la i luga o laulaau, e liu pale ma avea ma sulu. I le paolo, o le a vave ona toe faʻafouina lona susulu muamua.

I luga o laʻau matala e mafai ona e maua ai uiga o aphids, scutes, mealybugs ma spider mites. Togafitiga ma iniseti o le a fesoasoani e aveesea faʻamaʻi.