Laʻau

Fua o le kulupu - afea, o fea ma le auala e totō saʻo ai, taimi ma aso o le totoina

O tagata na taʻua o le "vine vine i matu" o le laʻau fugalaau lauiloa. Na avea o ia ma taʻutaʻua mo mea aoga, maualuga le gaosiga, le lelei ma le faigofie o le faʻatoʻaga. Ma o le mea lea, o le taimi nei e seasea mafai ona ausia se fale vevela, lea e 2-3 laau vao o lenei laau o le a le tupu.

Le taimi e totō ai gooseberries

E talitonuina o le taimi sili ona lelei mo le totoina o gooseberries e oʻo mai i le faaiuga o Setema ma faaiʻu i le ogatotonu o Oketopa. O le mea moni, pei o le tele o isi laau toto, e mafai ona totō i le tautotogo, ae o le manuia o se mea na tupu (faigofie le ola o le fatuina ma lona tuputupu ae lelei i le tausaga muamua o le olaga) e sili atu le maualuga i le totoina o le tautoulu.

Fualaau toto i le tautotogo

O fualaau totō ua totōina i le tautotogo e mafai ona mauaʻa mo se taimi umi, talu ai ona o le vevela o le vevela, o le palapala ua magoto, ma ua le o toe maua le taimi e aʻa ai i tulaga fou. O le mea lea, ao le i totoina, e sili ona lelei le tuʻuina atu o se togavao i se fofo o soʻo se meaola biostimulator gaosia - Epin, Zircon, Kornevin (faʻatonuga ma taimi o loʻo faʻaalia i faatonuga). I le tautotogo, totoina i totonu o se lua ua saunia mai le autumn ma le eleele paleni e tatau ona faia i le vave e mafai ai. Ia, afai e mafai ona e faia i le afa muamua o Aperila. E taua tele le leʻi totoina o le fatuga mai le taumalulu "faʻamalologa". A amata ona fuga mai pupuʻu, o le a matua faʻaitiitia le avanoa e ola manuia ai.

E sili ona lelei le totoina o le fatu i le tautotogo, e tusa ma le 45e uiga i e faatatau i le eleele, e masani lava (masani i le autumn) latou te le faia lenei mea i fualaau gooseberries. O le tulaga o le togavao o le a fesoasoani ia vave ona fausia le aʻa. O lenei mea o le a faatelevaveina ai le fausiaina o pupulaʻau fou, ma o le a sili atu ona faigofie ona maua aʻa i se nofoaga fou. E tatau ona faapuupuuina pupuʻu i luga, i le tele - e oo atu i le 15-20 cm, ma tuu ai le 3-4 buds i luga o paranesi taʻitasi (e le fautuaina le tipiina o pupuu i le taimi o le totoina o le tautotogo).

Fua o le kuluga i le tautoulu

I le autumn, e tatau ona e taumafai e faauma le totoina o gooseberries ina ia 2-3 vaiaso e totoe aʻo leʻi muamua le malulu matuia. A leai, o aʻa laiti e sili ona manaomia mo le tuputupu ae mulimuli ane atonu o le a leai se mea. E fautuaina e filifili se aso filemu ma le le ao ina ia le malogo ai aʻa vaivai i luga o le fatu laau i fafo.

Po o fea lava e faatauina mai ai se fatu laau, e tatau ona tuʻuina atu i le lua e faʻafefe ai e le mago pe faaleagaina.

Faatasi ai ma le totoina o le autumn, o le saoasaoa o fualaau gooseberries e toetoe lava 100%. Aʻo lei amataina le kiona, o aʻa e maua le taimi e ola malosi ai ma ola, ma i le tautotogo e amata ona ola vave, i le taimi lava e amata ai le palapala ma se vevela lelei. O le lalolagi e taupulepule e faʻatusatusa ma faʻaleleia i le tele o afu o timuga. A maeʻa lenei faʻatusatusaga, e fautuaina e faʻaopopo se vaega itiiti o le mulch i lalo o le togavao.

Laʻau selesele

O vao vine e tatau ona toe totoina i le pau, ina ia mafai ai ona latou maua aʻa i se nofoaga fou.

  1. A maeʻa ona filifilia se nofoaga talafeagai ma saunia le palapala, e vaʻaia faʻamalosi ma le le aoga e se aufaʻataua maaleale i autafa o le eleele, e le sili atu nai lo le 6-7 talavou, ola maloloina ma malolosi malolosi ma se paʻu lamolemole, e le afaina. O nei pupuva ua faapuupuuina pe tusa ma le tolu.
  2. I le faigofie ma aunoa ma le faaleagaina o le vao mai le eleele, latou te eliina se taamilosaga faataamilomilo faataamilo atoa o le vao e tusa ma le 30 cm mai lona faavae. O aʻa vevela, pe afai latou te faalavelave i le taʻeina, e mafai ona vavaeeseina, o le a le afaina ai fualaau aina i le tautoulu.
  3. Faatasi ai ma se suo poʻo le fesoasoani foi o se fao, ua aveeseina se vao mai le eleele, faatasi ai ma se lapisi susu, o loʻo taoto i luga o le fata (ie lalaga, o le paʻu, paʻu uʻu) ma faʻafeiloaʻi atu i se nofoaga fou e tulaueleele ai.

O le tekinolosi o le totoina o laau e le ese mai le totoina o fualaau laiti, ae na sili atu le faigofie ona faia lenei mea.

Filifiliga nofoa

O le tele o le totoina o togalaau vine e faalagolago i le eseese, fanua, tau, ae i le va o le vao i le laina e tatau ona faatumauina se mamao pe a ma le 1.5 m. E masani lava ona toto laau i laina, i le va o laina e tuu ai se avanoa e 2 mita le lautele.

Gooseberries e mafai ona faʻaaoga e avea ma puipui

Tagata e fia mauaina ma tuaoi

O vao vao e tatau ona puipuia i soo se togalaau, aemaise lava mai matagi malolosi. I le taumalulu, o nei laau e fesoasoani e faʻaleleia le tele o le kiona, fesoasoani i le faʻaitiitia o le maluluina o le palapala, i le taumafanafana latou te faʻaitiitia le faʻamagoina o aʻafiaga o le ea. O le mea sili ona lelei mo gooseberries o pateta ma soʻo se fualaau faisua, ae le o le vao.

O le puipui o le fale o le a puipuia lelei le togavao mai matagi. Ae o vao o totoe o le a le pine ae faalavelaveina le atinaʻeina o se fatu laau ua tupu lelei.

E mafai ona e totoina tamato i tafatafa o gooseberries, o fili masani o le tele o togalaau faʻatoʻaga, ma fuamini mumu. E masani ona totō le togavao soo se mea manogi lelei (mint, lemon balm, dill) poʻo le kelele - latou te faʻaleleia lelei aphids. E le tatau ona tuu i ai ni fugalaau po o ni cherries i tafatafa ane: o le a latou malelemo, o le a totoina i totonu o le togalaau kusiisi.

Le eleele ma le malamalama

E fautuaina le tuʻuina o nofoaga lelei ma susu i lalo o le kulisi. Afai e mafai ona faʻavaivaia le faʻavaivai o le susu, o lona uiga o le tuputupu ae o le togavao o le a vaivai, ma o le lamatiaga o faʻamaʻi faʻamaʻi e sili. I nofoaga maualalo, e masani ona aʻafia gooseberries i paʻu paʻu, aemaise lava ituaiga matutua. Gooseberries e sili atu le malulu o le lamala nai lo currants, ma tatala, nofoaga mafanafana e sili atu mo ia.

Saunia o le eleele mo le totoina

Faʻatasi ai ma le tele o le faʻaaogaina o fualaʻau faʻaaogaina, o fualaau faila e maua ai le maualuga o gaosiga e oʻo lava i luga o oneone oneone, ae sili atu ona lelei loam. E faʻafefe foi e le vao le faateleina o le eletise, faapaleni eleele ma se pH e maualuga atu i le 5.5.

I luga o le laupepa, e pei ona masani ai pe a totoina vao, muamua lava, e tatau ona faia le fuafuaga, e aveese ai le maualuga o mauga ma le loloto o le atuatuvale. O le faʻasalalauina o meaola faʻasaina (mineral fertilizers) (ma i le tulaga o le palapala o le eleele - ma le lime), e tatau ona eli se nofoaga i le loloto o le bayonet o le suo, aveeseina o rhizomes o vao, aemaise o mea faʻapitoa. Na o ni nai aso talu mai lenei mea, e tatau ona amata ona eliina lua lua.

E faʻapefea ona toto gooseberries

Laʻau vine i mua o le totoina e tatau ona i ai le itiiti ifo ma le 4-5 aʻa mafiafia (e oʻo i le 20 cm le umi) ma se vaʻalele lelei, ma tasi poʻo lua lala mai fafo 30-40 cm le maualuga i luga o aʻa.

  1. I le totoina o le autumn, e saunia ai lua 2-3 vaiaso aʻo lei totoina, ma le tautotogo - o le tautoulu ua tuanai. I le tautotogo o le a faigata ona fai (o le palapala e susu tele pe a uma le taumalulu). O lua eliina i le loloto o le 40-45 cm ma le lautele o le 50-60 cm E tatau ona puipui le pito i luga, palapala lafulemu o palapala, ma le pito i lalo (masani lava o lenei le mamafa le aoga) e tatau ona aveese atoa (i luga o auala, fafo o le togalaau). Afai e totoina le tele o togavao i le taimi e tasi, e sili atu ona faigofie le eli e aunoa ma se pu, ae o se tafega eleele o le umi manaomia.
  2. Faatumu le pu eli pe a ma le 75% le eleele lelei, pe a uma ona faʻafefiloi ma fufusi. E taua le iloa o gooseberries aemaise lava le "alofa" fugalaau fugalaau, o lea e le tatau ai ona e faasaoina le palu masani mai le afi mo ia. Afai tatou te talanoa e uiga i le faatauina mai o meaʻai fualaʻau, ona tusa lea ma le 40 g o le sulfate sulfate, e oo atu i le 200 g o le superphosphate ma le 2 pakete o le manulele oloʻo manaomia ile lua. E mafai ona e fofoa se pu i se tasi pe lua pakete vai (pe a fai o le tau e matutu), ona faʻatali lea i le 2-3 vaiaso.
  3. A o lei totoina, o vaega ua faaleagaina o aʻa ma lala o le fatuina e tatau ona teuteuina i se aufaitofa mata, ma togiina aʻa i totonu o le mash mash.

    A o lei totoina, o aʻa o se fatu laau e mafai ona tuu i totonu o se paluga o le vai ma le omea

  4. E le pei o currants, gooseberries, aemaise lava i le autumn, ua totoina e toetoe lava leai se afaina. O le aʻa ua tanumia 5-6 cm i lalo o le palapala.
  5. E tatau ona tuu le fatu laau i totonu o se lua, salalau aʻa, ufiufi i le eleele, ia faasolosolo malie lava ona faʻasaga i lou vae poʻo lou lima. O taimi taʻitasi, o le fatuga e luluina sina mea itiiti e faʻaaogaina ai le moa i totonu o le eleele e sasaa.

    O le eleele pe a totoina se togavao e manaʻomia ona faʻatulagaina

  6. A e le toe vaai i aʻa, sasaa le 5-10 lita o le vai i totonu o le lua. E uu - faatumu le pu ile pito i luga, fai se pu (sasaa itu o le eleele) ma sasaa le isi afa o le vai.

    Ina ia puipuia le vai mai le salalau, ia faia se pu ile vao

  7. Afai e matutu (aemaise lava i le tautotogo), mulch it with at least soil, or better - peat or humus hum. A maeʻa ni nai aso, toe fai le vai ma mulch.

    Tuilaisa vave pe a uma ona toto

Vitio: Fua o le kuluga i le tautoulu

Fualaau aina

Afai o se togalaau kusiisi ua uma ona ola i lau togalaau, o lona uiga e le tatau ona maua ni fatu fou. E mafai ona faʻalauteleina le aganuʻu e ala i le vaʻaia.

  1. I le ogatotonu o Iuni, e tatau ona e suʻesuʻeina ma le totoa ia mea ola maloloina.
  2. Filifili ni tuputupu aʻe malosi mai le tausaga ua tea ma vavae puʻupuʻu (5-6 cm le umi).
  3. Fufulu uma laulaau, sei vagana ai le pito i luga, ma totōina i se tolotolo i totonu o se kiona (i se mamao pe a ma le 7 cm, tasi le vavae ese mai le isi).
  4. Suavai, tapuni i luga o paʻu ma le paolo.
  5. Aua e te tatalaina ia laupepa mo le vaiaso muamua, ae na o le fafaguina o le greenhouse i afiafi. Ona sosoo ai lea, seia oo i le pau, e tatau ona totoina togafitiga ma suavai. O laʻau ma le paʻu e tatau ona aveeseina pe a uma ona faʻamaina le vavae.

I totonu o le laufanua, o aʻa o aʻa ua liua i le mamao (15-20 cm) i le amataga o Oketopa. Ma a mavae le tausaga e mafai ona e faitau i fualaau lelei.

E faʻafefea ona faʻapipiʻiina se fualaau

O le tuputupu ae o gooseberries i se tulaga masani e mafai ai ona e maua se laau laitiiti ae le o se laau.

O fualaau lapopoa e le fefefe i le paʻu oona e filifilia mo lenei auala o le totoina. E totoina fualaau e pei ona masani ai (sili atu i le tautoulu), ona latou tuua ai lea o se pu malosi malosi mo ia, o le isi o le a vavae saʻo i aʻa. E mafai ona e faia se faʻataʻitaʻiga mai na o se fatuga matua, lea e lelei ona aʻa ma ua manino le oʻo i le tuputupu ae.

O pepe uma lava e maua mai le fana filifilia, sei vagana ai ni nai pito i luga. O le pito i luga o lenei pusi ua na o sina mea teuteuina. Ona mataʻituina lea o le laau i taimi uma, o lala e aliali mai i luga o le ogalaau i se maualalo maualalo e vave ona tipi ese. I lenei auala, o se pale lanu matagofie e faasolosolo malie ona maua i luga o le fualaau o le vine. O taumafanafana uma i le faaiuga o Iuni, e faʻapuupuuina ai itu uma o lau laau i le 4-5 laulaau.

Ina ia fausia se kusiva ma se fua faʻatusa, e tatau ona vavae ese, faia se pale i le pito i luga o le fana

Vaega o le totoina o gooseberries i itulagi

O fualaau faila ua ola i vaitau eseese o fesuiaiga, ma o le auala mo le totoina o laau, e tutusa lava. O lenei mea o se laau e le talafeagai lelei e tupu i tulaga eseese. Ae ui i lea, i le tulaga o le matautia o le tau, o loʻo i ai pea ni nuances.

Fua o le kuluga i Siberia

I Siberia, o fualaau gooseberries ua avea o se faʻaaliga faaleaganuu. I le taumalulu, i luga o le teritori atoa o Siberia, o le tuputupu ae faaletausaga ma aʻa latalata i le fogaeleele e masani ona malolo. I lenei itu, i le faaiuga o le tautoulu, o le vao mo le taumalulu e mautinoa e punou lemu, pipiʻi lala i le eleele ma soo se mea talafeagai, ina ia mafai ona puipuia i le kiona i le iuga. Faʻasalaga matua, e pei o se tulafono, faʻafefeteina i fugalaisa poʻo vao tetele. O lona uiga, o se vaega o le totoina o gooseberries i lenei eria o le taofia lea o sina mamao i le va o laau. I Siberia, ua totoina vave gooseberries nai lo mea masani - mai le amataga o Setema.

Fua o le kuluga i Ukraine

E tatau ona manatuaina o Iukureini o le atunuu tele lona lua i Europa, ma o le tau i ona eria eseese e eseese tele. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le taimi sili ona lelei mo le totoina o gooseberries i le ogatotonu ma i le itu i mātū o Iukureini o loʻo i le amataga o Oketopa. O le togavao, totoina i le taimi talafeagai, ua lelei ona aʻa, i le tautotogo e amata vave ona tupu, tuputupu ae ma le mausali, atiina ae ma tuuina atu le seleselega muamua i le taimi. I le itu i saute o Iukureini, i le mea e sili atu le malulu o le tau, e totoina togatini i le taimi mulimuli mai - mai le ogatotonu o Oketopa i le faaiuga o Novema.

Fualaau toto i Belarus

O fualaau faila ua ola i togalaau uma i Belarus, ma o se tu masani umi lenei: mulimuli ane, o le tasi o ituaiga sili ona lelei tele ua leva ona taua o Belorussky. Talu ai o le tau i totonu o lenei malo e toetoe lava leai se eseesega mai i totonu o eria tutotonu o Rusia, o le tekinolosi o le totoina e le eseese i soo se mea patino. O tagata Belarusians e masani ona faʻaaogaina le totogo, ae latou te vave faia - e oʻo lava ia Mati, i le taimi e mafai ai e le tau.

E fautuaina e le au faifaatoaga Belarus le totoina o se faifeau lanu moana pe mumu i tafatafa o le kulisi, ma i le taumafanafana e masani ona faasalalau ona lala i lalo o le kulisi.

Fualaau aina i luga o laufanua

O le totoina o fualaau aina i togalaau lata i Moscow e sili ona lelei i le tautoulu. I le eria a Moscou, o le faʻalapotopotoga o le faʻatau atu o mea totō ua faʻatulaga lelei. O le mea lea, e masani lava ona mafai ona faʻatau se fatu laau ma se aʻa aʻa, o lona uiga, i se pusa. I lenei tulaga, e mafai ona totō gooseberries ma se vaega atoa o le eleele e oo lava i le taumafanafana.

E mafai ona totōina se fatu laau e iai le aʻa aʻapaina i le taumafanafana

Pe a totoina ni togalaau vine, latou te faatumauina se mamao e oo atu i le 2 mita i le va oi latou: o laau tetele e tele lava ina tupu i Moscow.

O le tulaga ese o le itulagi o Moscou o le lava lea o timuga ma le leai o se vevela vevela, o lea la e vave ona fausia ai e le laau ia le lanu meamata. O le totoina o lua i le vaipanoa o Moscou ua saunia ma le lautele ma le loloto o le 0.5-0.6 m. I le faaopoopo atu i le pito i luga o le palapala, 10-12 kilokalama o le manurele po o se faʻafefiloi o peat with manure (4: 1 i le volume) tuʻu i totonu o le lua. Soʻo se fosi faʻalaʻauʻau e faʻaaogaina, ae masani ona faʻafefiloi ma peat, lea e le o maualalo i totonu o le itulagi. E matua faʻaleleia e le paʻu le faʻaeʻeina o le eleele, faʻaleleia lelei ai.

Faʻamatalaga

Pe a totoina gooseberries i le tautotogo, e tatau ona e tipiina le lala i le afa, i luga o se fatu e agai i totonu, ae afai e totō i le tautoulu, e mafai ona e faia i le isi tautotogo.

Faʻasalalau e

Totogi

Punavai:

//www.forumhouse.ru/threads/14888/page-5

O fua laititi o gooseberries e faamanatu mai ai ia te au le tele o le lalolagi atoa, vaevaeina i nai tagata laiti ma tutusa. A o ou laʻitiiti, ao ou tilotilo i gooseberries, sa ou mafaufau i konetineta atoa ma konetineta o loʻo nofo i luga o lenei tamai poloka. Ma e oʻo lava i le asō ou te mafaufau e mafaufau o gooseberries o se kopi itiiti o le lalolagi.

T. Silence//flap.rf/Animals_and_plants/ Gooseberries

E tele ituaiga vine gogoberry o ola i laʻu togalaau, o ia mea uma e sili atu ona manogi pe suamalie, ae ou te fiafia i ituaiga uma. Laʻau fiafia tele e mafai ona e loimata mai le vao ma e ai loa. O se faanoanoaga e tele naua le togavao. O fualaau aina i loʻu togalaau ua pala mo se taimi umi. Ua leva ona ou manao ia te ia!

Eugene M.//vseotzyvy.ru/item/6448/reviews-kryizhovnik/

Gooseberry o se aganuu le lelei, ma e mafai ona e totoina se laau toto i soo se itu o le atunuu. E tatau ona totō, tuʻuina atu se filifiliga sili ona lelei o eleele, fugalaʻau ma fuaitau, faʻamaonia le ola maloloina ma fua mai fua o le vao.