Laʻau

Fausiaina o se nofoa togalaau: 5 auala e fai ai se nofoa ma ou lava lima

O a mea e mafai ona faia e le fale-fai-oe lavalava? E pei ona faʻaalia e le faʻatinoga, mo le fausiaina o se nofoa o le togalaau, e mafai ona e filifilia soʻo se mea faufale: natura pe faʻaoga. O mea sili ona taatele, o le mea moni, o le fafie. O le faigofie pito i luga o le nofoa e aofia ai taʻaloga e lua ma se laupapa na tuʻiina i latou. Mo le tele o tagata nofoa mafanafana ma tagata e umia fanua tumaoti, e le gata o le itu taua o le mataupu e taua, ae o le matagofie foi. A uma, o le faleoloa e tatau ona manaia le mata, fetaui lelei i le nofoaga lata ane, faʻamaonia i lana mamanu fou. I le faʻaopoopoga i laupapa, o isi mea e faʻaaogaina, e pei o le maʻa, uʻamea, palasitika, piliki, sima. I lenei tulaga, o le nofoa ma le tua, e pei o se tulafono, e masani lava ona faia i laupapa, ona o tulaga tulaga ese lea e faamautinoa ai le mafanafana ma le saogalemu o le faaaogaina o le nofoa mo lona faamoemoega faamoemoeina. E mafai e tagata taʻitasi ona fausia se nofoa malolo i lona lava nofoaga. O le mea autu o le i ai lea o se manaʻoga, se seti o meafaigaluega ma mea fau fale e faʻatau saʻo pe o loʻo i totonu o "talone".

Faʻasalalauga # 1 - Faʻamau i le pine pine

Mo le fausia o se nofoa avanoa e faia i laupapa pine, ua fuafuaina mo le malologa e tolu o tagata matutua, e tatau ona e teu i luga meafaigaluega nei:

  • hacksaw;
  • se toʻi;
  • eletise eletise;
  • eletise eletise;
  • se samala;
  • uati;
  • faatasi ai ma se sikulipili;
  • lipine fua.

I le pito i lalo o le fausaga o loʻo avea ma faʻailoga lagolago e faia i le uila lua pine, lea e lagolagoina e se pea o vae-vae na faia i le mea lava e tasi. E afaina ai le lapisi i le pito i lalo, o lona foliga e fesoasoani i se malologa lelei. O le pito i tua ma le nofoa o loʻo tuʻuina i faʻamau e faʻamaonia ai pe a maeʻa, pe a valiina i acrylics pe varnished (e le tatau ona i ai ni totoa o loʻo i luga o laupapa paina i luga o le nofoa).

Atonu foi pe faʻapefea ona fai se laulau laupapa laupapa mo le nofo ai i le taumafanafana: //diz-cafe.com/postroiki/derevyannyj-stol-dlya-dachi-svoimi-rukami.html

O le lautele o le nofoa ma se mea lelei i tua: o le ata muamua o loʻo faʻaalia ai le vaaiga lautele o le oloa, ma o le lona lua o loʻo faʻaalia ai se pito latalata o le pito i lalo o le fagu lua

Ina ia faia se fafie faavae, ia vaʻaia ni faʻailoga se lua ina ia 1700 mm le umi. Mo vae o le ae manaomia foi e vaʻaia ni fasi laupapa se lua ma se umi e 600 mm. Faatasi ai ma le fesoasoani a se toʻi, sisi teuteu teuteu i totonu o vae. O le isi, faʻaali vae i le uʻamea ma faʻapipiʻi i fao, faʻapea foʻi ma puipui, o oe lava ia e faia mai le uaea 6 mm paipa.

O le isi laasaga o le vaʻavaʻai atu i pito o le faʻavaa e tusa ai ma le tele na fuafuaina muamua ao leʻi saunia le ata o le nofoa. Faʻaaogaina se hacksaw ma se toʻi, ia tuʻuina atu i ai i luga o le'ieʻeti se foliga faʻataʻetaʻoti e tutusa ma le tele o le mea faigaluega. Faʻamau ia iʻuʻai o le nofoa ma toe foʻi i le tasi ma le isi e faʻaaoga ai fao (120 mm), ma toso faʻatasi faatasi ma puipui. Ona seti lea o nonoa i luga ole fagu faalua o le faavae ma fao ma fao 150 mm. I le faaopoopo atu, ia faʻamalosi vaega. A maeʻa lena, vali le fausaga ma le paʻu paepae paʻepaʻe ma faʻatagaina le faʻapipiʻiina o le mea e faʻagogo.

I le laasaga mulimuli o le galuega, na vaʻaia ai ni avanoa se luasefulu paʻu ma se uaea lapotopoto, e le faʻagaloina alauni e talafeagai mo le gaosiga. I lenei tulaga, o le umi o faʻamau e tatau ona 2000 mm, lautele - 62 mm, ma, e tusa ai ma le maualuga - 22 mm. Oti ese avanoa taitasi i se mea eletise eletise, ona ufiufi lea i varnish lanu. I luga o le nofoa mago, faʻapipiʻi sauni, tuʻu sina va i le va oi latou mo le faʻafefe vai. Faʻamau faʻamau taʻitasi i fafie laupapa e faʻaaoga ai se sikilua uila. O se nofoa fale, e ui i lona malosi, e mafai ona faigata, ae peitai, tuu i soo se nofoaga i le togalaau. O lenei faleoloa e talafeagai mo le faʻapipiʻiina i totonu o le vaomatua.

E mafai ona e aoao atili e uiga i le auala e fausia ai se vaʻavaʻa ma ou lava lima mai le meafaitino: //diz-cafe.com/postroiki/besedki-dlya-dachi.html

Filifiliga # 2 - o se nofoa e faia i mea mama

Mo le fausiaina o se faleoloa i ou lava lima, e tatau ona e maua se tofo faʻataʻitaʻi ma ni mafaufauga matagofie. E le o tagata uma o le a mafai ona vaʻavaʻai i otootoga o le lumanaʻi i totonu o ogalaau faʻanoanoa ma lala laau. O pamu ua aliali mai i le tulaga o nofoalii, o laau ua vaneina ua tipiina, ua faapipii i luga o vae vaevae, ua avea o se laulau, ma nisi o meaola e le masani ai i le nofoa. E ala i le faʻapipiʻiina o se nofoa i luga o le teritori o se fale poʻo se fale mafanafana, e mafai ona e 100% mautinoa o le mea lona lua e le oi ai i le natura. Mo le manatu o se lagona o le tulaga ese ma le faʻamuamua, e mafai ona e feoai i totonu o le vaomatua ma suʻe ni mea masani talafeagai.

O se nofoa tulaga ese e faia i mea masani e faia i se kopi se tasi e se tagata e mafai ona faia se galuega o faatufugaga i nai mailei masani

Faʻasalalauga # 3 - fale faʻataʻavalevale ma o latou lima

E te manaʻo i se nofoa faʻamamafa e faʻapipiʻiina i luga o 'auʻau ma laupapa vane e faʻaalia i luga o lau' upega tafaʻilagi? Ona saunia lea o ni laupapa i se vaega o le 40 i le 180 mm ma le 25 ile 180 mm. Siaki le i ai o meafaigaluega talafeagai: eletise eletise, uila, masini masini, sikili, moli, vili, ma mea e faʻaaoga: PVA kelu, varnish ma kesi.

Faiga faavae o le nofoa, lea e taʻu mai ai le tele o itu o vaega autu. O lenei faleoloa o loʻo gaosia e faʻaaogaina ai se meafaigaluega eletise e mafai ai ona faʻavavevave le alualu i luma o le maeʻa ma le faʻapotopotoga.

Faʻatuina o mea pito i tua ma lagolago pa

Mai le pepa pepa, tipi ese le ata o le itu, e tusa ai ma ia vaega e fa mai laupapa ma se vaega o le 40 ile 180 mm. Faʻatonu ni pu e tolu ma se puʻupuʻu autu i nei vaega e faʻaaoga ai se filo filo, ina ia tutusa le taʻi 54 mm. O pu e tatau ona fausia ai se ufiufi o loʻo i le ogatotonu o le puipui. I le faʻaaogaina o le mea lava lea e tasi, fai se pu i le pito i lalo o itu o le itu ina ia toe faʻafoʻisia ai le mea teuteu. O le isi, vaʻai i le afa liʻo ma se laina o le 50 mm ma se jigsaw. Ia teuteu foi pito i luma ma pito i tua o puipui o le itu faatasi ai ma le malologa o le tino, ma ia tipiina ia pu e tutusa ai ma se jigsaw. Faʻafesoʻotaʻi vaega o le itu i paga, faʻapipiʻi i le kelu o le PVA ma faʻapipiʻi faʻatasi faatasi ma ni sikola se lua (8 i le 120 mm).

O le maualuga o le nofoa e maua e ala i le lagolagoina o pa, mo le gaosiga lea e tatau ai ona ave se laupapa e 40 mm mafiafia. O faʻamau faʻamau e togafitia i se masini moa, ona fai ai lea ma se fusi faila. Fai le taotoga mulimuli i le itu o laʻau laupapa. A maeʻa le faʻaogaina o le faasologa o le auala, faʻafefe o latou pito. Fai le mea lava e tasi e faʻatatau i le mea o loʻo i luga o le auala ma le pito i lalo.

Taua! Fai le masini i ni laasaga se lua e faʻalelei atili ai. Muamua seti le tagata tipi i se maualuga o le 6 po o le 8 mm. Ona toe ui atu lea, ae seti le tagata tipi i se maualuga o le 10 mm.

Faia o totoe o le nofoa

O le nofoa ma le tua e fai i laupapa lamolemole, o le mafiafia e na o le 25 mm. I lenei tulaga, mo elemene taʻitasi o loʻo i ai laupapa e lua ma le umi o le 1250 mm. Na o le nofo i luga o laupapa e lua ma le lautele o le 180 mm o loʻo ave, ma mo le tua - tasi le laupapa e tutusa, ma le lua o le 30 mm faʻalaiti.

Ona faʻaauau ai lea o le gaosiga o pito i luga ma lagolago pito i lalo o le nofoa. I luga o nofoa pito i luga, aua nei galo e tipi se pule i se limite 25 mm, o loʻo i le itu o le vaega o loʻo faʻapipiʻi i tua. Tipi ma gaosi mea uma.

Laasaga taʻitasi i le laasaga o auiliiliga o se nofoa laupapa ua vaneina: mai le vaʻaia o liʻo lapotopoto i le itu itu o le oloa i lana faʻapotopotoga mulimuli

Fai se faʻataʻitaʻiga mo nofoa faʻamaʻavale ma faʻaaoga e faʻataʻi vaega e lua i luga o le la. I latou pito, ia maua ai foi le i ai o fatu o le pito i luga. Faatasi ai ma le fesoa- soaniga a le fatu, o loʻo faʻapipiʻi faʻamau i luga o le nofoa ma nofoa. O le fuafuaina o le tulaga o fagu e fesoasoani i se sikuea, faatasi ai ma se vaega o le eletise ua sasaina mai pito uma e lua.

Faapipii le nofoa i sikulima i itu o le itu ma le lagolago. Faʻasusu pu mo fatu o le tutusa o le diamita i le nofoa ma le pito i tua. Faʻapotopoto ia tauʻau e ala ile tuʻuina o elemene taʻitasi i le kelu o le PVA. Faʻamau le pito i tua o le nofoa ma faʻapipiʻi i sikilima. I le va o puipui laupapa, faʻapipiʻi se pulou, lea o le a faʻaleleia ai le mamafa o le fausaga. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, i lalo o le nofoa i luga o le pito i luma o le oloa, faʻapipiʻi se paʻu faʻailo, sulu i luga o mamanu. Aua neʻi galo e faʻagasolo le taʻavale i luga o le mea olo ma olo.

A maeʻa le faʻapotopotoga o le nofoa faʻamasino, faʻafefea uma le agavaʻa ma le nusipepa. Ona faʻaaoga lea o se soʻo puipuiga i luga o vaega uma o le nofoa. O le faʻauʻuga mulimuli o le a avea ma taotoga o le faʻaaogaina o ni laina se lua o varnish. O le gaosiga o oloa sili atu ona matagofie e tatau ona faʻatonuina mai fomai atamamai oe iloa le auala e faia ai se laupapa laupapa vaneina e faʻaaoga ai metotia eseese ma tekinolosi.

E le gata i lea, e mafai ona e fausia se laufanua laufanua faataamilo i tafatafa o se laau, faitau e uiga i ai: //diz-cafe.com/ideas/skamejka-i-stol-vokrug-dereva.html

Faʻasalalauga # 4 - nofoa nofoa e faia i gabions

Faʻatalatalata puipui puipui o le gabions pe lafo mai le sima, o nofoa laupapa e fausia mai mea tutusa e foliga lelei.

O laupapa vavae laupapa e masani ona fausia i totonu o le fausaga o le puipui o le tao o le gabions, o ni ato uamea ua tumu i maa teuteu tetele

I totonu o la latou gaosiga, e tasi poʻo le lua vaions ua faʻapipiʻiina - ato fagu ua tumu i maʻa teuteu. A o leʻi faʻatumu, ua faʻapipiʻiina se faʻata uʻamea i totonu o le gabions, ma o le a lafoaʻiina ai faʻamau laupapa poʻo laupapa nofoa. E ala i le fesuisuiai o le maualuga o lagolago a le gabion, e mafai ona e fausia ni nofoa i tulaga eseese ina ia faigofie ai le gata mo tagata matutua, ae mo tamaiti foi.

E mafai foi ona e aoao e uiga i le auala e faʻaaoga ai le gabton i le mamanu mai le meafaitino: //diz-cafe.com/postroiki/gabiony-svoimi-rukami.html

Ae o le faatoaga o le faatoaga ma elemene uʻamea e foliga lelei, ae e faigata ona fai ma ou lava lima. O mea na gaosia e sili ona faʻatonuina i se aʻoga faʻapitoa.

Filifiliga # 5 - o se nofoa faigofie mai se laupapa e leʻi fuafuaina

Liliu lou mafaufau ma sau i luga ma le tele o auala auala e faia ai se mea e fai-oe-oe lavalava mai mea o loʻo i luga. Aua le fefe e faataitai. Taumafai iloilo lelei lou malosi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le mafai ona fai ni nofoa faufau na o oe lava i se tagata e le iloa mea lilo o le fausiaina. O le mea lea, o ia oloa e sili atu ona lelei le saunia-faia pe faʻatonuina e tusa ai ma au ata tusi i ni mafutaga faaleaoaoga faapitoa.