Fua o le gaosiga

Ficus Robusta: tausiga ile

O tagata fugalaau o loo taumafai e teuteuina o latou fale ma laau eseese. O se tasi o nei laau totő o le ficus robusta. O le a le gata ina avea ma se mea teuteu lelei i totonu o lou fale, ae e faʻapena foi le totonugalemu o le ofisa. O le a matou taʻu atu ia te oe le auala e tausi ai mea, auala o le toe gaosia ma faigata e ono tulaʻi mai i le taimi o lona galueaina.

Ficus Robusta: faʻamatalaga lautele

O lenei ituaiga o ficus e mafai ona saogalemu le taʻua o le laau sili ona lelei, lea e lelei mo fugalaau fugalaau. O le tausia o ia e le tele se faalavelave.

Faamasani oe lava i ituaiga sili ona lauiloa, aemaise lava i le lyre, le paʻu, le myocarp, Melanie ma Peniamina, e aoao foi i le auala e fanauina ai i le fale.

Faʻaaliga ma ata

O lenei fugalaau o se sui o le aiga. O le palealii Evergreen o le a le tuua ai se mea e le fiafia i ai se tagata e teu vine. O le mea sili lava, e ofoofogia mo ona lau lapopoa. E i ai o latou foliga faʻalelei ma ni faʻamaufaʻailoga lima e faasino i lalo.

Le lanu o laulaau ei ai se lanu uliuli lanu meamata. I le ogatotonu o le fana o le fatugalemu lea, o lona lanu e mafai ona ese mai le lanumumu ma le lanumeamata. O le mea maʻaleʻale e iai se lamolemole lelei. O laulaau o loʻo faʻatulaga i le faasologa i luga o le poloka atoa, lea e lanumeamata.

Afai e te paʻi i luga o laulaau, e foliga mai ua faia i le palasitika ma se pusa. O le umi o le lau e tusa ma le 20-25 cm, ma lona lautele e 15 cm. Ae peitaʻi, i nisi o laau, e mafai e le lau ona oʻo atu i le telē o le 45x20 cm.

E te iloa? I Feng Shuya, o le potu fugalaau Robusta o se faailoga o le faamamaina o le aura ma puipuia mai agaga leaga ma le leaga o le potu malolo.

E mafai foi ona fuga mai Robusta. Ae ui i lea, o le tele o fualaau aina ma fualaau aina e le taua pe a faatusatusa i le tele o le fugalaau (na o le 1 cm le lautele), o lea e matua faigata ai ona mafaufau i ai.

Homeland ma tufatufaga

Ficus robusta e taatele i itu i matu sisifo o Initia, faapea foi itu i saute o Saina, Indonesia, Nepal, Burma, Buran ma Malaysia.

O le umi o nisi sui o le ituaiga e mafai ona oʻo i le 60 mita le maualuga. Ae peitai, o le maualuga o le maualuga o lenei laau e 30-40 mita, ma le lautele o le ogalaau e oʻo i le 2 mita. I le natura, o le aʻa o se laau e tele lala ma e mafai ona fausia aʻa.

Tulaga mo le faʻatupulaia o le Robusta

E ui lava o lenei laau toto ua manatu e le lelei, e tatau ona gauai atu i tulaga e sili ona lelei e tupu ai se fugalaau.

Paʻu o le sami, fafagaina ma le susu

O tulaga lelei mo le totoina o se fugalaau o le potu vevela masani. Afai o le faiga o le vevela o loʻo i fafo atu o le maualuga o le 18-25 tikeri, ona amata lea ona paʻu laʻau o le laau.

Pe a oʻo i le maualuga o le vevela i luga atu o le 25 tikeri, o le a amata ona paʻu le laʻau.

E taua! Filifilia o le nofoaga sili ona lelei mo le fugus Robusta, e tatau ona e manatua e le faatagaina e le laau le faʻataʻitaʻiga.

E le gata i lea, aua le tuʻuina se fugalaau e sosoo ma le pati, talu ai o le vevela vevela e sau mai lea mea o le a faʻavaveina ai le faʻaleleia o le susu mai laulaau, ma o le a susunuina le laau.

I le tautotogo ma le autumn, e mafai ona toe totoina le laau mai le potu i le faapaologa, o le laau e gafatia lelei ia suiga. Ma i le tau mafanafana e mafai ona faʻaaogaina i luga o le auala, o le mea autu o le filifili lea o se nofoaga ma se tulaga maualuga o le malamalama. O se tasi o tulaga sili ona taua mo le tausiga lelei o fugalaau o lenei aiga o le faatumauina lea o le maualuga o le suavai, lea e le tatau ona itiiti ifo ma le 50%.

I le taumalulu, pe a le seasea ona sili atu le suamalie i totonu o le potu e sili atu i le 30-40%, e fautuaina le faʻaaogaina o se mea e faʻamaualalo poʻo le faʻapalaina o se laau. Afai e masani ona e fufuluina le ficus, o le fugalaau o le a fiafia pea oe i se pale lanumeamata matagofie.

Faitau atili e uiga i tulafono o le faʻasusuina o ficus.

Malamalama lelei

O lenei fugalaau e le sili ona taua i le moli, ma e faapaleniina le faamalama pogisa ma se faamalama ma se itu i matu. O le le lava o le malamalama e faigofie lava ona totogiina e ala i moli paʻu.

O lenei vaega o le ficus ua mafai ai ona e tuu le ulo i totonu o le potu.

Ae ui i lea, o lenei mea totino e le gafatia le susulu o le la - o se aafiaga e mafai ona tupu i laʻau po o mu.

Soga eleele

Mo le ola lelei o se eleele malamalama talafeagai ma le eletise le taua. E sili atu ona lelei le faʻatau o mea faʻapitoa mo fusi poʻo eleele uma, lea e mafai ona faʻatauina i soʻo se faleoloa fugalaau.

O le a aoga mo oe le aʻoga pe faapefea ona piki le eleele mo ficus.

Ina ia mafai ona lelei le vaalele, e mafai ona e faʻaopopo sina vaega o oneone.

O le pito i lalo i totonu o le ulo e fautuaina e taʻe vai. O lenei mea o le a puipuia ai le eleele mai le susu ma, e tusa ai ma le suia o le aʻa. Aʻo leʻi faʻavaivai, e fautuaina e tatala vave le pito i luga. E maua ai le lelei o le ea ma le susu.

Ficus Robusta: tausiga ile

E pei lava o soʻo se isi lava laau, e manaʻomia e le robusta le faʻamalosia lelei ma le faʻatau, teuteu ma le totoina.

Faʻaiga ma fafaga

E ui lava o le fugalaau e tele le faʻamaina, ae peitai, e le fautuaina e lolovaia, talu ai o le tele o le vai e mafai ona mafua ai ona pala ma aʻafia ai le palapala.

E taua! Faʻaauau pe a uma le faʻamaʻa, pe a faʻaalu e le laau le tele o le susu, e tatau ona faʻamago le vai o loʻo totoe mai le apa. O lenei mea o le a puipuia ai le fugalaau mai le fausiaina o siama ma le atinaʻeina o faʻamaʻi eseese e fesootaʻi ma lona i ai.

O le puleaina lelei o le faʻavaivai o le taimi e tasi i le 3 aso i le taumafanafana ma le tasi i le 5 aso i le taumalulu.

Aʻo lei fautuaina le vai e sosoo ai, ia fautuaina le eleele e faʻagogo. Afai e masani ona sasaa le ficus, ona faatoa mafai lea ona faasaoina e ala i le totoina. E manaʻomia e Ficus Robusta faʻaleleia masani i le vaitau o le tuputupu ae malosi (mai Mati ia Novema). I lenei itu, o le 2 vaiaso e tatau ai ona fafagaina le fugalaau i se fugalaau taua ("Manatu", "Palma", "Humisol"), lea e mafai ona faatauina i soʻo se faleoloa fugalaau.

O lenei taumafataga e fesoasoani i le atinaʻe lelei o le pale o le fugalaau. E mafai foi ona e faʻaaogaina le fafagaina o lau lautusi.

Paʻu ma le faapaleina o le pale

I lalo o tulaga masani, e mafai ona ola saoloto lenei laau. Ae peitai, o le fatuina o le tulaga manaomia o le palealii e mafai ona vavae pe tui. Afai e te manao i lau fugalaau e tafana le itu laau, ona mafai lea ona e togiina le pito o le ata tele.

O lenei mea o le a maua ai se faʻamalosiaga mo le atinaʻeina o lālā lalata, e ui lava e faigata tele ona vaʻai pe faʻapefea ona totoina le laau.

Atonu e te fia iloa pe faʻapefea ona fausia le pale o le paʻu-fila.

Oti ese le paʻu e mafai ona faʻaaoga mo toe faʻaleleia. O le taimi sili ona lelei mo le teuteuina o Fepuari-amataga o Mati, pe a ulu le laau i se laasaga o le tuputupu ae malosi. Ina ia fausia se pale o se foliga, o le teuteuina e tatau ona faia 7 cm i luga aʻe o le nofoaga o loʻo manaʻomia (laulaʻau poʻo le paranesi).

O lala lamolemole e tatau ona tipiina i le taumatau saʻo, ma o se tapuni e le afaina e faʻaaogaina e faʻapipiʻi ai le ogalaau. E tatau ona maitauina o le teuteuina o le tele o fana o le a taofia ai le atinaʻe o fugalaau.

E fautuaina e le au atinaʻe le faʻaaogaina o le naifi o le naifi ua uma ona faʻamaʻapeʻaina mo le teuina o le fusi. E mafai ona faia lenei mea e ala i le fesoasoani a le afi (faʻavelaina le lau) poʻo le vaiinu o le ava. A maeʻa le faʻatinoga o lenei faiga, e taua tele le aveesea o le suavai faʻamalolo.

E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o le "susu" e maua mai i le fugalaau le mea oona, ma le faʻapipiʻiina o le paʻu poʻo mucous membranes e mafai ona oʻo atu ai i ni mea le lelei. E mafai ona e faʻaaogaina i se sipuni susu.

E te iloa? O le lauiloa lauiloa o fusi o fig, lea, i le ala, o se laau paia mo le au Alalame.

Mo le faʻavaeina o le pale e mafai foi ona faʻaogaina le punou i luga ma faʻapipiʻi i le tulaga o loʻo manaʻomia poʻo le tipiina o lala fou i le loloto o le 1/3.

Totoina o laau

Ficus Robusta o se fugalaau e vave ona ola, aemaise ile amataga. I lenei tulaga, e manaomia e le laau se faʻaopoopoga faaletausaga i totonu o se fagu tele, ma sili atu ona lelei le gaosia i le tautotogo po o le amataga o le taumafanafana.

Vitio: auala e faʻaaoga ai ficus Robusta Mo laau matutua, pe a faʻafefeteina le gaosiga e le tele o ficus, e mafai ona e maua e ala i le sui o le pito i luga o palapala. Faatasi ai ma se sui faapena, o le tausiga e taua ina ia le faaleagaina le aʻa.

Faitau atili e uiga i le auala e teu ai le fagu, ma faʻafeiloaʻi i le fale.

Maʻeu le tele o le tele

Mo le toe gaosia o lenei fugalaau ei ai le tele o filifiliga:

  • toso;
  • fuʻa lau;
  • fatu;
  • faʻataʻitaʻetaʻi ma le faʻasaina o le ea.

O le auala pito sili ona faigofie o le toe gaosia e ala i tipi, lea e maua pe a maeʻa. Ina ia maua ai le aʻa, e tuu i totonu o le vai ma le, pe a uma le 3-4 vaiaso, faʻapipiʻi i le eleele. Toe faʻaleleia e ala i le faʻasolosolo auala E ui i lea, e mafai ona vave puʻe le totō i totonu o le eleele ma ufiufi i se fagu poʻo se fagu tipi, lea o le a faia ai tulaga lelei mo le atinaʻe o aʻa.

Faamai, meaola faalafua, faigata faigata

Ficus Robusta ei ai le puipuiga lelei, lea e puipuia ai mai meaola faalafua eseese. Ae ui i lea, i nisi tulaga, e mafai ona aʻafia e se apogaleveleve mite poʻo se talipupuni.

Faitau atili e uiga i faʻamaʻi o ficus, pe faʻafefea ona taulimaina paʻu o le apogaleveleve ma talipupuni i totonu o togavao, faʻapea foi ma mea oona e faʻaaogaina i totonu o laau toto.

E faigofie le aveeseina o nei meaola faalafua, mo lenei mafuaʻaga ua lava lea e fufulu ai laulaau i le tele o vaiaso i se omomi pamu. Faatasi ai ma lea gaioiga, e tatau ona solo le pito i tua o le laʻau lelei, pe a masani ona natia le pito poo le talipupuni. O faʻamaʻi o lenei fugalaau e tele lava ina fesootaʻi ma le le faʻaeteeteina ma mafai ona mafua ai le samasama ma le abscission o lau. O le mea lea e tatau ai ona toe iloilo lau auala e tausi ai oe

Afai e te maitauina o lau fagafaʻai laʻau, pe ua liu samasama, ona atonu o loʻo faʻaalia i se ata tusi poʻo le manaʻomia o faʻataʻitaʻi faaopoopo.

O le lanu Brown e foliga mai i luga o le lau, fai mai ua sasaa le fugalaau. E le gata i lea, o le maualuga o le susu e mafai ona mafua ai le pala o le aʻa, lea o le a aumai faatasi ma se manogi le lelei.

E te iloa? I Aferika Tutotonu ma Latina Latina, o laʻau o le laau o le ficus aiga e faʻaaogaina e fausia ai ni paʻu ma taualuga.
O se paʻu mataʻutia i laulaʻau o loʻo taʻu mai ai o loʻo i ai le popolega ma e manaʻomia le faʻanatinati vave. Aua nei galo e uiga i le ea mālūlū, lea e mafai foʻi ona mafua ai le pa'ū o le pale.

Ina ia puipuia le laau, e tatau ona maua ni metotia puipuia. Mo se faʻataʻitaʻiga, a maeʻa le faʻatau o se tagata lelei, e tatau ona tuʻuina o ia i le faʻamaʻi (o lona uiga, ia tuu o ia i se nofoaga mamao mai isi laau), lea o le a tumau mo vaiaso e tolu.

Faatasi i le vaiaso ona asiasia le laau toto, ma iloilo le soifua maloloina o le ficus. Ma o le faʻamaeʻaina o sea asiasiga e sili atu ona lelei ile fasimoli togafitiga o lālā, lea o le a avea o se mea e puipuia ai mai meaola faalafua. Ficus Robusta o se fugalaau le lelei lea e tumu lelei i totonu o soʻo se potu. E sili atu o se meaalofa mo se tagata fugalaau faʻaola. Ae o lona le mautonu e le faapea o lona le manaomia o le tausiga ma le gauai. O le tausiga lelei o le a mafai ai e oe ona fiafia i lenei lalelei mo se taimi umi.

Faʻamatalaga mai tagata faʻapipiʻi

Ou te fiafia tele i lenei laau, aemaise lava i foliga o se laau. Sa ou faatauina mai se tasi ma le ashpo i le autofatering ma alu i le fale i totonu o le taavale i le taumalulu. ... e ui ina lava le vai. Pe a ma le vaiaso
miumiu
//flowrum.ru/threads/pomogite-spasti-fikus-robusta.1538/