Fualaau aina

Vaega o le seleseleina o le oregano maso ma metotia o le teuina. Tusia ata

O Oregano, e masani ona lauiloa o oregano, manamea po o amulets, o se laʻau faʻamalolo lauiloa. I se faaopoopoga, o se mea manogi lelei, totoina i le tele o atunuu ma e masani ona faʻaaoga i le kuka.

O le fagogo o oregano e le faigata i lona auala, o le oregano malogo e faʻaaoga lelei i le tele o togafitiga togafitiga ma le aoina.

Mai le tusiga o le ae iloa ai le mea o le - oregano i le fale i le fale, pe faapefea ona selesele ma selesele vao.

O aoga aoga o le oregano malogo ua leiloloa?

O le oregano mama e masani ona leai se mea e le maumau pe suia ai ana meatotino.. I vaega o le oregano polyphenolic faamago e foliga mai e nafa ma le tofo o le tau.

Pe a faʻamago, o le a faʻaaogaina nisi o suauu taua, o tala mo le manogi malosi i le taimi o le faʻamamaina o le laau. E ui i lea, e oʻo lava i le oregano malogo, e tele lava mea e teu ai suauu taua, ma e naʻo le taimi lava e teu ai le teuina.

O fea ituaiga e sili ona talafeagai?

E tele ituaiga ma ituaiga o mea manogi, ae naʻo ni nai vailaʻau e talafeagai mo le faʻamago ma faʻaaoga mulimuli ane:

  • Oregano masani.
  • Greek oregano.
  • Lippia Graviononles - e ese mai ona itu i lenei laau o se ituaiga ma ituaiga eseese, ae ua taua foi o mea manogi, ua taua o le oregono Mekisiko.
  • Italian oregano.

E tofu i latou uma ma mea faʻapitoa i lo latou tofo.

O le oregano sili ona masani ona faʻaaogaina, lea e salalau i le vao ma i totonu o se siosiomaga faʻalauiloaina.

Ata

I le ata o le ae iloa le foliga o le oregano malolo:

O afea e aoina ai mo le faʻagogo mo le taumalulu?

O le laau toto e ola i luga o vaomatua, i vaega o le tafaoga, vaomatua e tatala fiafia. O le fugalaau e amata i le faaiuga o Iuni ma tumau ai seia oʻo i le faaiuga o Iulai.. Fua o le totoina o le seleselega.

Faʻapefea ona aoina?

E sili ona lelei le aoina o le tau. E totoina togalaau i le aoauli. O lala uma lava e tatau ona faʻamago, timu poʻo timuga timu e aʻafia ai le aoina ma le faʻamago ma le teuina.

Mo le seleseleina na o fualaau o laau totō e iai le umi e le sili atu i le 30 cm, lea e tipi i se naifi malosi, selesaito poʻo se fagu. E na o laʻau ola maloloina e mafai ona vavaeina.e aunoa ma se apogaleveleve, o faailoilo o mea faʻaleagaga, o le i ai o ni mea, vaʻaia poʻo le faʻamagoina o lālā.

E taua! E le mafai ona tulia le laau, aua e mafai ona faʻaumatia atoa le faitau aofaʻi o le oregano i le nofoaga e potopoto ai.

E taua le filifili saʻo le nofoaga o le aoina. E manaʻomia le aveeseina mai alatele pefu o le atunuu, nofoaafi, fale nofo ai. O lenei mea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o mea leaga e maua i luga o fugalaau ma le laau lava ia, lea o le a aʻafia uma ai le lelei o le meaʻai ma ana meatotino.

O afea ma pe faapefea ona amata le seleselega?

Mafaufau i le auala ma le taimi e selesele ai oregano. E amataina le tataina vave pe a uma ona aoina mai laau., a le o lea i ni laupepa lapopoa, o le a amata ona mamae ma pala le lala. E mafai ona e faʻamago le oregano i le fale ma i lou fale mafanafana - i fafo, i le fale, pe i lalo o le taualuga o le potu, poo totonu o se ogaumu poo se masini faapitoa - le dehydrator.

I fua

O le selesele i fusi e faʻatinoina i totonu o se vaʻa lelei. O nisi e fautuaina le fufuluina o laau ma faʻamago lelei aʻo leʻi faʻamago, ae e le talafeagai lenei faiga. E faʻaputuina iʻau laiti o 10-12 lālā (e taua e le tele naua, pe afai oi ai le tele o lālā pito i luga o paranesi, e tatau ona faʻaitiitia le numera o aʻa i le paiga).

E mafai ona e afifiina fusi i se pepa manifinifi ma tipi - o le a puipuia i latou mai le pefu. E taua le aloese mai le susulu o le la..

Faatonuga i lea laasaga taʻitasi:

  1. fufulu lala i lalo o le vai vaivai o le vai tafe (e le o se mea e tatau ai) ma malogo lelei mai le susu;
  2. faʻapotopotoina aʻa i ni paʻu o ni lala, taumafai e aua nei faʻamalamalamaina tele mo le lelei o le ea;
  3. pe afai e manaʻomia, afifi i se pepa manifinifi ma tipi;
  4. fusi le fusi i fasi ie lanu i tafatafa o le pito;
  5. tautau i totonu o se vaieli vaʻaia ina ia aua le paʻi le tasi i le isi, o le pito i luga o le peʻa i lalo;
  6. A o latou malogo, aveeseina paʻu, o lau vevela ma fugalaau e vavae ese mai lala paʻu, nutimomoia ma sasaa atu i totonu o koneteina mea e teu ai.

Mai le vitio o loʻo i lalo e mafai ona e aʻoaʻo pe faapefea ona faʻamago oregano i fusi:

Lea ma fugalaau

Ina ia faʻamago lauʻau ma fugalaau taʻitasi, e vavaeese mai le mea autu.. O laulaau o loʻo totoe i autafa o lala laʻau laiti, o fugalaau - i luga o 'au, o lona uiga. aveese le vaega o le laau. O mea e seleseleina o loʻo tuʻuina atu i luga o pepa e ufiufi pepa, laulau poʻo fata.

E taua tele le leai o se susulu o le la i le oregano. Mumu i nofoaga vevela, vaʻalele lelei, faʻafeiloaʻi i nisi taimi mo le faʻamamago lelei.

Laasaga i lea Laasaga Faatonuga:

  1. fugalaau ma lau o vavaeese mai le ogalaau autu, ae tuu i lala itu;
  2. gafatia e faʻamago pepa lamolemole malie;
  3. faataapeapeina laulaau ma fugalaau i pusa eseese ma se fasi manifinifi;
  4. tane e tuʻuina i totonu o nofoaga faʻasao;
  5. aʻo faʻapala, liliu fugalaau ma lau;
  6. mea mamago ua nutimomoia ma sasaa i totonu o tane teu oloa.

I totonu o le ogaumu poʻo le suphydrator

A faʻamago i totonu o se ogaumu poʻo se mea faʻatela, o le oregano e leiloa nisi o lona tofo ma le manogi. O lenei metotia e talafeagai i le leai o se taimi poʻo se nofoaga mo le faʻamagoina masani o otaota. E mafai ona faʻamago i le auala nei i luga o puʻu ma luga o lala lalata.

Laasaga o lea laasaga ma lea laasaga mo le faʻagogo ile ogaumu:

  1. i luga o se pepa tao, lala o oregano poʻo lala mumu faʻatasi ma laʻau ma fugalaau vavae ese mai le ogaumu autu o loʻo tuʻuina atu i totonu o se tasi faʻavae;
  2. o le ogaumu o loʻo faʻamatufa i luga o le afi laʻititi ma pana ma le mutia o loʻo lafoina i le ogaumu mafanafana;
  3. o le taimi malolo e faalagolago i le ogaumu, o le mafiafia o laulaau ma o latou susu, e fautuaina e siaki le tikeri o le faʻagogo i 5-10 minute - o lau laau mamago e le punou, ae vave vave ona vaʻaia;
  4. O le kulimi oregano ua aveeseina mai le ogaumu, ua mafai ona malulu, nutimomoia ma tuu i totonu o pusa saunia mo le teuina.

Laʻasaga taʻitasi i lea laasaga mo le faʻamago i totonu o le dehydrator:

  1. laulaʻau ma fugalaau e vavae ese mai i ogalaau ma lala o le itu;
  2. o le mea e seleseleina o loʻo tuʻuina i totonu o masini eleʻele ma tuʻuina (pe a mafai e le ituaiga o le vailaʻau ona tuʻuina) se vevela e le sili atu i le 35 tikeri, poʻo le tulaga pito i maualalo;
  3. le tikeri o le faʻamamaina e siakiina i le aso e sosoo ai - o laʻau mamago e tatau ona faʻapalapalaina i sina aafiaga faaletino;
  4. pe afai e tatau ai, toe fai le faʻamago;
  5. vaigogo tuu i totonu o koneteina saunia mo le teuina.

O fea e teuina ma mo le a le umi?

O meaʻai manogi e teu i se mea pogisa, sili atu i le mea e mafai ai mai isi mea manogi. Pepa poʻo taga tafaʻi, o loʻo i ai ni pusa palasitika ma se tapuni faʻatalanoa e fetaui ma pusa teuina. O le filifiliga lona lua e sili ona lelei ona ma le faʻamalosi, o le tofo faapitoa ma le manogi o oregano e sili atu le umi.

I le teuina lelei - e aunoa ma se avanoa i le malamalama ma le susu - o le oregano e mafai ona teuina mo le tasi ma le afa tausaga. O Oregano o loʻo teuina i tioata poʻo pusa tioata mo sina taimi umi - e oʻo atu i le tolu tausaga.

E fautuaina e liligi atu le mea manogi i totonu o se koneteina i ni nai masina. mo le puipuia o le mamanu.

O meatotino a Oregano ua leiloloa leiloloa i le taimi ao solo ese le suauu oona, ma ua le toe maua lona tofo faapitoa. O le itiiti ifo o le oregano na teuina, o le tele o le tofo ma uiga lelei o loʻo tumau ai.

E faʻapefea ona ou faʻaaogaina le oregano ma le mea e faʻaopoopo?

  • O Oregano o se tau faʻafeiloaʻi masani i le faʻalauiloaina o le Italian and Greek cuisines. E faʻaaogaina i le sauniuni o ipu mai aano o manu, iʻa, ma meainu - aemaise lava i le sauniuni o kvass ma pia 'aiga poʻo le vao, pe a faʻafefeteina fualaʻau. Faʻaalia lelei le oregano i tomato i sau pizza ma meaʻai.
  • O le kulimi oregano e faʻaalia lelei lava ia i fualaau o fualaau aina, aemaise lava le faʻamalamalamaina o le tofo o tamato ma zucchini squash, faʻapea foʻi ma pepa logo. O lenei mea manogi e mafai ona faʻaopopo i ipu o puaa, tamai mamoe, moa, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o le kuka ma le ham.

    E taua! O Oregano e masani ona faaopoopo i le faaiuga o le kuka, lea e mafai ai ona faʻasaoina ma faʻaalia le tofo lelei ma le manogi o le mea manogi i le ipu.
  • E tuʻu faʻatasi lelei i le faʻasagaga faʻasalalau, vao Provencal, anise, basil, rosemary ma laume.
  • E mafai foi ona avea le oregano mago e avea ma vailaau lelei mo le fatuina o le teas, i le sauniuniga o vai taele, lotions ma compresses.

O le manogi ma le tofo o le oregano e faʻapupulaina ai le tofo o le tele o ipu. O le laau e mafai ona faʻaaoga uma i le fou ma i le malogogo, e le gata o se mea faʻavevela, ae o se vaega foi o vailaau faʻamaʻi ma faʻamalosi. O le faʻamagoina o le oregano e le faʻatusalia ai le malosi o le malosi o le malosi, ma le ola umi, i lalo o tulafono, e umi se taimi e fiafia ai i le tofo ma le sosogi o gourmets.