Laʻau

Matou te faʻaogaina le togalaau i se ituaiga o mea laiti: mo i latou e fiafia i mea faʻamalosi tino

O le faʻamaoni, faigofie ma le faʻalauiloaina o ni vaega autu se tolu o le fausaga o le fausaga o le mea itiiti. E faʻavae i luga o mataupu faavae o fesuiaiga faʻasalalau o foliga ma mea e aofia ai. E ui lava i le numera itiiti o elemene, o le mea itiiti o loo i totonu o le ituaiga, pe i le mamanuina o totonu poʻo se fuafuaga a le tagata lava ia, e ofoofogia le faʻaalia ma le matagofie. Mo le faigofie i le faʻasologa o le laufanua, fatuina o se togalaau o loʻo i ai se vaega itiiti o vaega o le a tumau ma le fiafia ma e leai se faigofie. Ae o le iloa o mealilo ma mea faʻapitoa o le faʻatulagaga o le 'upega tafaʻilagi, e tusa lava pe itiiti ifo mea e maua i lau faʻagaga, e mafai ona e fatuina se mea sili ona matagofie o le faʻasologa o laufanua.

O le a le mea e tatau ona mafaufau iai pe a mamanuina?

O sea mamanu e mafai ona faʻatinoina i luga o soʻo se nofoaga. I le uma, o le mea autu e le o le "mea" e tumu ai le teritori ma avanoa, ae "pe faapefea".

O le faiga e sili ona lelei i le fausaga o le ata o se filifiliga lelei mo i latou e mananao e maua se faigofie faigofie e tausia le togalaau

Ina ia maua le avanoa i le vaitau, pe a fatuina se togalaau e tatau ona taulai atu i ni numera o mea.

Factor # 1 - mea faʻapitoa

O se vaega o le 'upega tafaʻilagi, faʻavaeina i le faiga o mea laiti, o le le lava lea o se vavaega manino ile vaega o galuega. I totonu o lea mea o le ae le maua ai ni pa puipui ma e oʻo lava i lalo o pa puipui. O le faʻatinoina o le faʻatinoga e faʻatatau ona o le eseesega o tulaga.

Mo le resitaraina i se ituaiga o mea laiti, o se vaega o faafiafiaga loloto, faitau e uiga i ai: //diz-cafe.com/plan/zaglublennaya-zona-otdyxa.html

I fafo atu, o le saite e foliga mai o se fale tatala, lea e tele tulaga, e faʻapipiʻi i laʻasaga maualalo ma faʻalautele luga.

Factor # 2 - Clear Geometry

Ae o lenei tulaga taua i lenei mataupu e le o lona uiga o le faʻaaogaina o na o foliga faʻataʻitaʻi e faʻaaogaina i luga o le faavae o mataupu faavae o le masani ma le faʻamaonia. O le mea autu o se tuufaatasiga tutusa o elemene o loo i ai ni foliga manino ma faalauiloa tuaoi. O le filosofia o le taʻiala o se mea itiiti, o lona uiga o le natura e le ogatasi, i le aluga o taimi o mea uma lava e suia ma ua faʻafouina, e faʻaalia e ia lava e ala i le fetaui.

O le autu o le tulaga tutusa i le mamanu o le 'upega tafaʻilagi e mafai ai ona faʻamalosia lelei le faʻailoga ma le ofoofogia o le matagofie o le lauʻeleʻele

Factor # 3 - fuafuaga lanu lanu

O togalaau teuteu i le ituaiga o mea laiti, e le mafai ona mitamita i le malamalama ma le matagofie o laau totō. A uma, o le mea autu o le foliga o le laau, o lona tele ma le ituaiga laulaau.

O le paolo o le togalaau e puleaina e le malamalama o lanu lanumeamata, beige, paʻepaʻe, siliva ma le terracotta. O faʻamatalaga manino, pe afai ei ai, o loʻo i ai i se aofaʻi e le sili atu ma le 2-3 fasi

Factor # 4 - tuufaatasiga o mea

Pe a fatuina se togalaau, e mafai ona aofia uma ia mea faʻaleaganuʻu ma faʻaonaponei, e le eseese i le tusiga faapitoa: sima ma piliki, laupapa ma uamea. Pe a mamanuina le togalaau, e tafe eleele ma faʻaaoga ituaiga eseese.

O auala vavalalata e ufiufi i paʻu lapisi lapoa ma laupapa fola laupapa e faʻapipiʻi lelei

Factor # 5 - vaituloto, e pei o se mea e masani ona faʻatagaina

O se vaituloto laitiiti o le teuteuga o soʻo se 'upega tafaʻilagi. Ae o vaituloto matala ma punavai masani e le talafeagai iinei. Pe a faʻapipiʻi se togalaau i se mea e le talafeagai, e tuʻuina atu vaituloto i foliga faʻasolosolo ma lapotopoto, vaʻalele ma taʻitoʻatasi.

E mafai ona e aʻoaʻo pe faʻapefea ona e faia se vaʻai teuteu mai le meafaitino: //diz-cafe.com/voda/vodoem-svoimi-rukami-na-dache.html

O loʻo faʻaleleia le faʻaleleia o vaituloto matagofie e masani ona faʻaleleia e le tele o vaʻalele vai ma "naturalades"

Matou te fatuina se togalaau i se ituaiga o mea faatauvaa

Ina ia fatuina se tuufaatasiga lea e tutusa uma ai elemene ma le tasi, e tatau ona e gauai atu i soo se auiliiliga. I le taimi lava e tasi, e tatau ona faamamafa foliga taʻitasi ma laina i le tele e mafai ai, ma taumafai e aloese mai le faʻailoaina o otootoga pe a mamanuina.

Lelei mo vaega laiti, o le aofaiga atoa o lea nofoaga e le sili atu i le 6-8 eka. O le le maua o faʻamatalaga le talafeagai e mafai ai e oe ona faʻalautele le avanoa

O le togalaau i le ituaiga o mea laiti e mamanuina e faia ai se galuega teuteu. O se tasi o foliga o le sitaili o le leai o ni mea e fausiaina.

Tatou te filifilia laau teuteu

E leai ni manaʻoga patino i le taʻiala i laau. O le fatuina o ni faʻavae laugatasi, o le laʻau ma le laʻau, o le matagofie o le fuga ma le teuteuina o laau toto, o taʻutaʻua taʻutaʻua taʻitasi ma taʻaloga faʻasaina. Pau lava le mea e tatau ona taʻitaʻia e le mamanu, o se lagona o le tino ma le fua. I le uma, o se tasi o mataupu faavae o le itiiti o le sili atu lea o le foliga i luga o lanu.

O se filifiliga sili ona mauoa o laau ma laau lafoaʻi e tatalaina ai avanoa sili mo le fatufatuaʻi ma mafaufauga pe a faʻapipiʻi se 'upega tafaʻilagi

O le minimalism e faʻaalia i le numera o laau totō, ae o la latou lanu lanu ma fuataga. Luga o le fugalaau e aoina mai na o le 2-3 ituaiga o laau ma teuteu i le palani lanu tutusa e masani lava ona foliga lelei ma agavaa.

Faʻatasi ma maʻa, faʻaopoopoga i luga o fatugaʻau, o loʻo maua ai le tele o lau laau ma laʻau laititi ma le palapala e faʻaaoga ai se kapeta eleelea. Mo se faʻataʻitaʻiga: i luga o luga o se iliili ili, o tagata ola o Multicolor or Atropurpurea, teuteu i laʻau apamemea ma lanu violē lanu enaena, foliga matagofie. O se tuufaatasiga manuia faatasi ma maa lanu enaena e tuuina atu e: moss-like saxifrage ma Variegata, thyme Aureus, Rubin laitiiti ma Chameleon, plantain Rubra.

E faamaluluina le pito i luga o le fola ma le fola, o paʻu pupuu, irises, faapea foi ma se kesi, nasturtium, o le primrose e lelei. O se faʻaopoopoga manuia i suiga laveaʻi o le a avea ma mea faʻafeoloolo teuteu: rhododendron, pala, snow berry, forsythia.

Mo togalaau faʻamalosi, vine, teine ​​teuteu, ovy, actinidia e atoatoa. Laʻau faʻapipiʻi e tuʻuina i luga o se fausaga e aunoa ma le faʻaaogaina o lagolago faaopoopo

E sili ona lelei le faʻaaogaina o ituaiga o laʻau o le tagi o le willow ma birch, o le papara ma le apu, faapea foi ma le tele o laau, arborvitae, ma junipers e fai ma mea e tasi pe o le talaaga o le tuufaatasiga.

E tatau ona i ai i totonu o le togalaau ia fuga ma cereals. O toto laau e totoina e le o faʻafefiloi, ae i vaega, e teuina e tusa ma o latou foliga tutusa ma ituaiga.

E pei ona faaalia i le faatinoga, o le a foliga mai e sili ona manaia le tele o ituaiga o ituaiga eseese o loo i ai le lanu e le masani ai. Laʻau lanumoana ma le siliva, pyraidal arborvitae ma cypresses e lelei mo sina mea itiiti.

I le avea ai ma se isi mea i le mutia e manaʻomia ai le gauai atu, matai o le faʻasologa o ata tusi e faʻaaoga ai mea gaogao: mea faʻafefeteina, paʻu laau, iliili

Faatasi ai ma le fesoasoani o se faʻapitoa faʻapitoa, e faigofie ona foia le faafitauli o le solia o le mutia. Ma e le o se mea talafeagai le aofia uma o le teritori faatasi ma i latou. Ua lava lea e filifili ai se tamai vaega, ma ua mamanuina se nofoaga i totonu o le togalaau lea e lelei ona vaʻaia mai tulimanu uma.

Filifili teuteuga faʻamalosi

E faigata ona mafaufau i se 'upega tafaʻilagi i totonu o le teuteuga o le a le aafia ai ni tamai pepa tusiata. Minimalism e leai se faʻasalaga.

O piliki, sima ma maa elemene, uluai mea e faʻaleleia ai, faʻapea foʻi ma fugalaau fugalaau ma pusa mo laau toto e mafai ona avea ma teuteuga mo le saite

Paving ma laasaga i le togalaau e mafai ona i ai ni foliga e le masani ai: tafatolu, faʻaaogaina, polyhedra asymmetric. Ina ia aloese mai le tele o mea eseese, e taua le taulai atu i le fetaui lelei o mea. O le faʻaaogaina o se tasi mea mo mea uma o le tuufaatasiga e lelei mo le togalaau faʻatoʻaga. Mo se faʻataʻitaʻiga: a faʻapea o le faavae o le nofoaga o le faʻafiafiaga o le fola laupapa, ona fautuaina foi lea e faʻaaoga laupapa e faʻapipiʻi ai le vaituloto ma puipui auala o togalaau.

Pe a faailogaina auala o togalaau e tatau ona faatapulaa i laina saʻo ma lamolemole, ia aloese mai le tele o le vevesi. O le siʻitia ma le faʻaalia o elemene o le a aveesea ai le 'upega tafaʻilagi o le faamamafaina o faʻamalosaga ma laina manino.

O le totoina o koneteina o se togalaau masani e teu ai togalaau, lea e masani ona faʻaaogaina i le mamanu o le togalaau i le faiga o mea laiti.

A filifilia ni koneteina mo laau totō, e sili ona lelei le tuʻuina atu o mea e tutusa ma foliga tutusa ma le tele. Pusa poʻo vailaʻau o vailaʻau faʻapitoa, kupita poʻo le paʻu - o le filifiliga aupito sili lea mo le mamanu o le togalaau fugalaau.

O se elemene fesoʻotaʻiga o eseesega o laʻasaga o ituaiga uma o faasitepu. Pe a mamanuina le saite, e mafai ona e faʻaaogaina ni fausaga o soo se foliga: o le lamolemole lamolemole ma le ala e pei o alc, pusa faʻailoga faʻasalalau faʻasalaga i le itu, faʻatasi ai ma uluai taʻiala tafatolu ...

I soʻo se nofoaga e iai lava fale: arbors, canopies, verandas. Ina ia fausia se faʻasologa autasi o le fale i luga o le 'upega tafaʻilagi, e manaʻomia le tuʻufaʻatasia i se tasi se tasi poʻo ni vaega, mo se faʻataʻitaʻiga: o se faletua ma se nofoaga e faʻafiafia ai meaola, o se vaʻai ma se paʻukeke.

Pergolas, pergolas, nofoa faʻatoʻaga o loʻo faʻapipiʻiina i ata ma faʻamalosi faʻamalosi e faʻamamafaina ai le mea lautele

O ituaiga uma o faʻata, paʻu uʻamea, lamepa ma mea e faʻatulagaina i le lumanaʻi e aumaia ai se "vevela" i le togalaau, e sili atu ona manaia ma faatosina.

E mafai ona e aʻoaʻo pe faʻapefea ona faʻaaoga faʻaata i le mamanu o le togalaau mai le meafaitino: //diz-cafe.com/dekor/zerkala-v-sadu.html

Meafale mo sea togalaau

O meafale meafale o se tasi lea o elemene taua o le faiga o mea laiti. E le tatau ona faʻamaonia le mamanu.

Malamalama ma faʻalautele meafale faʻatasi ma se foliga faʻafiafia foliga - o le filifiliga aupito sili mo le togalaau i se ituaiga o mea laiti

Ae o mea e gaosia ai le gaosiga, o le mea e sili ona lelei e tuʻuina atu i tuʻufaʻatasiga faʻamau faʻatasi ma se laʻau - polila, laupapa, alumini ma le filo. O le faigata tele i le mamanuina o se togalaau o le tuʻufaʻatasia lea o elemene i se mea e tasi, aʻo tausisia pea le "vavaeeseina" oi latou taʻitasi.