Fualaau aina

"De Barao Red" - teuteuga o lau fuafuaga ma le maualuga o fua o tamato

I le tautotogo i luga o le saite o le tele o faafitauli, e tatau ona e tuu moega i le faasologa, saunia meafaigaluega ma filifili ni fatu mo le totoina o lenei vaitau. Mo ē e ona greenhouses ou te fia taʻuina atu ia te oe se ituaiga ituaiga tamato.

O se malolo lenei i lo matou atunuu, ua taʻua o ia o le "De Barao Red". O ona fua o le a fiafia ia te oe i lona matagofie ma lona manaia matagofie. Faitau atili e uiga i nei tamato i totonu o la tatou tusiga.

Tomato "De Barao Red": faamatalaga o le ituaiga

"O le Barao Red" na faʻalauiloa i Pasila. I Rusia, na ia mauaina le lauiloa talu mai le 90s. Na maua le resitalaina o le setete pei o se vateatea i le 1998. Talu mai lena taimi, ua maua ai le lauiloa i le va o faifaatoaga faifaatoaga ma tamato tomato mo le faatauina atu. "De Barao Red" o le ogatotonu, tuai, e oo atu i le 2-3 mita ituaiga o tamato, mai le totoina o laau toto e fua i fua muamua e pei o le 120-130 aso. Taʻu faʻamaonia, e le o se mea. E teteʻe i le tele o faʻamaʻi.

Ona o le maualuga o lona tuputupu ae, e sili atu ona lelei le ola i luga o greenhouses, ona o le a ono faaleagaina le laau e ala i matagi matagi i luga o le eleele. Vaʻavaʻai i le "De Barao Red" ua lauiloa mo ona fua lelei. O le tausiga lelei mai se tasi laau e masani ona aoina i le 6 kilokalama, ae masani lava e 4-5 kg. Pe a totoina le togafiti 3 laau i le sikuea. m, e sau pe a ma le 15 kilokalama, o se faailoga lelei.

O mea taua o nei tamato e aofia ai:

  • matagofie foliga vaaia;
  • faapalepale faapalepale o le laau;
  • tetee i suiga o le vevela;
  • tetee atu i faamaʻi ma meaola faalafua;
  • lelei fua.

Faatasi ai ma vaivaiga o:

  • i nofoaga tatala i nofoaga ma le malulu malulu e naʻo totonu o le greenhouse;
  • e le fetaui ma isi ituaiga o tamato;
  • manaomia le teuteuina ma le faaeteete o lala;
  • talafeagai mo na o greenhouses.

Uiga

O fualaʻau matutua o loʻo i ai se lanu mumu sesega, faʻalanu foliga, i foliga o kulimi. Tomato o laʻititi ma laʻititi 80-120 gr. Le numera o potu 2-3, o le mataupu o mea vevela e tusa ma le 5-6%. O fua e mafai ona teuina e mafai ona teuina mo se taimi umi ma faʻafeiloaʻi femalagaiga. O nei tamato e manaia tele ma lelei tele. Fualaau "De Barao Red" e manaia mo le gaosiga atoa ma le toinaina. O fua ma meaʻai mai nei tamato e seasea faia.

Ata

Vaega o le tuputupu ae

Itumalo i Saute, e pei o le Astrakhan, le Itumalo o Krasnodar poo le Crimea, e talafeagai mo le galueaina i le avanoa o lenei ituaiga; I totonu o vaega o le ogatotonu o loʻo ola i totonu o fale puipui.

Ona o le maualuga o le tuputupu ae, "e tatau ona nonoa i luga o laʻau o De Barao Red", ma e tatau ona faia ni lagolago i lalo o ona lālā, a leai o le a latou vavaeeseina. O le vao e masani lava ona fausia i le 2 'au, ae e tupu i le tasi, o lenei mataupu e tatau ona faia ma le faʻaeteete. Tomato o lenei ituaiga e tali tele atu i fafagaga faigata.

O foliga e aofia ai le tuputupu aʻe maualuga o le vao, e mafai ona oʻo i le 300 cm. E aofia ai foi i foliga e mafai ona tatou matauina ai le tetee o lenei ituaiga meaola i faamai, ae o le mea autu o le le taliaina o le vavalalata i isi ituaiga tamato. O lenei tulaga e masani ona manatu o le toe faafoi autu.

Maʻi ma faʻamaʻi

O lenei ituaiga o tamato o loʻo i ai se teteʻe malosi i faʻamaʻi, peitai e mafai lava ona noatia i le siaki siama. Ina ia faʻaumatia lenei faʻamaʻi, faʻaaoga le fualaau faasaina "Fitolavin". E mafai foi ona aʻafia i le pala o le fua. I lenei faʻamaʻi, faʻapipiʻiina le laau i se vaifofo o le palasitika o le kulimi ma faʻaitiitia ai le faʻamafa.

O mea faʻamaʻi faʻalavelave e ono tulaʻi mai i lenei laʻau o Colorado potato beetle ma slugs. Latou te tau ma le manulele o le Colorado potato e aoina ma le lima, ona togafitia lea o le laau ma Prestige. E mafai ona e tauivi i slugs ma se vaifofo faapitoa e mafai ona e faia oe lava. Ina ia faia lenei mea, ave se sipuni o le pepa vevela po o se vaimamago mama i le 10 lita o le vai, faʻafefe le palapala ile laufanua i lenei fofo.

E faigata tele lenei mea ona tausia le eseese, o lea e sili atu ai le talafeagai mo le au faifaatoaga ma le poto masani. Ae aua e te popole, e mafai ona e ole atu mo se fautuaga mai ni tagata e sili atu ona poto masani, o le a latou fesoasoani e foia le faafitauli. Le manuia ma le seleselega tele!