Laʻau

Saxifrage Thigh - Tausiga o Aiga ma le Tuputupu Aʻe

O le saxifrage throat e sili ona lauiloa o se vao vao lea e tosina i ai le mafaufau ona o ona faʻamalologa. Ae peitai, ua tupu lenei togavao mo mea teuteu i le fale.

O le a le foliga o le Saxifrage Thigh, i le fea o aiga

O le Hemisphere Stonefinch (Pimpinella Saxifraga l) o se laau faʻafefe o laau toto i totonu o le aiga faamalu. Ona o le maualuga o mea o loʻo faʻaaogaina e masani ona faʻaaogaina i vailaau mo togafitiga ma le cosmetology.

Thigh - Laʻau Faʻamaloloina

O le ogalaau lava ia e oʻo i le umi e tusa ma le 1 mita le umi, o loʻo i ai lau laʻau. I le pito i luga o le 'au o se faʻalavelave tele o lanu paʻepaʻe, o lona vaega sili ona teuteu.

Mea masani masani

O foliga vaaia o ituaiga ma ituaiga eseese e aafia i le isola o le laau. O ituaiga eseese e iai sona mea teuteu faapitoa, lea e laʻititi i le lapoa i le suilapalapa, ae faʻaaoga lautele i le fausaga o le laufanua. E tupu aʻe i foliga o se laʻau fetolofi ma lau laʻau tele ma laʻau laiti. O le isi ituaiga - Soddy - ei ai lanu samasama-paʻepaʻe ma le lanu lanumeamata lanumeamata.

Faamalologa meatotino

O le vailaʻau vailaʻau o le saxifrage e mafai ona fofoina ai le tele o faʻamaʻi ma maʻi. O le talaʻaga o lona faʻaaogaina e avea o se faʻamalologa faʻamalolo e toe foʻi mai i le tele o seneturi.

O mea faʻamalolo o le ogavae:

  • faʻamamāina faiga faʻaletonu;
  • puipuia le puipuiga;
  • ei ai mea e faʻamoemoeina;
  • togafiti le isu ma le maʻi catarrhal;
  • faʻaleleia le vaega o meaʻai.

Taua! Aʻo leʻi faʻaaogāina ni vailaau ma ni mea mai le saxifrage o se vailaʻau, e manaʻomia ona siakiina se tagata mo allergies i le fale.

Faʻamatalaga lata mai i le talafaasolopito o le faʻaaliga

O le uluai igoa o le saxifrage sa tusia i le seneturi 16. Faatasi ai ma le fesoa- soani mai o laau mai laau toto i Europa, na togafitia ai mala ma le cholera. O le fanau mai o le fugalaau o le Eurasia, sili atu, o teritori uma lava ma se tau le lelei: Crimea, Western Siberia ma Urals.

Vaega o tausiga o fugalaau i le fale

Saxifrage - totoina ma tausi ile eleele, i le togalaau, i le fale

O le ogavae o loʻo faʻaalia i lona tetee atu i aʻafiaga o le siosiomaga. E seasea ona maʻi le galau ma e matua le afaina lava i le tuua.

Lulu

O le fugalaau e sili ona lelei ile vevela o le vevela, e ui lava e faʻafefe taimi vevela.

Malamalama

O se laʻau e le faʻasalalaʻau e tupu lelei i lalo o le paolo ma i nofoaga matala. I le vevela o le taumafanafana, e mafai ona ufiufi le saxifrage i soʻo se fausaga.

O le tele o vaiinu e manaʻomia na o le tausaga muamua o le olaga

Faʻasa

Vai le fale ina ua maeʻa le eleele, faʻafefe tele le faʻaleagaina ma faʻaosofia le faʻaalia o faʻamaʻi.

Faʻalogo lelei! O le tele o le suāsusu e manaʻomia i le taimi lava e maeʻa ai ona totoina ile lauʻeleʻele, i le lona lua o tausaga e faʻaitiitia ai le vai i totonu ole laʻititi.

Lafoaia

I le taimi o se lāmala, e mafai ona e palu le ogavae i le vai i isi aso uma e fesoasoani ai ma le agavaʻa e faʻafefe le vevela e aunoa ma ni aʻafiaga ogaoga.

Totogi

I faʻamatalaga o le vevela, e le o se mea sili ona faigata le fale. Ae ui i lea, e le tatau ona e faʻafefe osofaʻi i le faʻamamaina, aemaise lava i le tau vevela.

Soo

O le eleele o le a tupu ai le laau e tatau ona maua i le malosi o le eletise ma fua tele. A o lei totoina se saxifrage, e tatau ona faʻafeiloaʻi i ai fagotaga faʻamaʻi: manua, paluga, paʻu poʻo le humus.

Laʻei pito sili

Fafagaina Berdenets e lava i le lua masina. Mo lenei mea, e le tatau ona faʻaaoga fomaʻi faʻapitoa faapitoa, e mafai ona e faia i se mullein solution poʻo le Superphosphate.

Vaega o tausiga o le taumalulu, taimi malolo

Dracaena deremskaya - togavao ma le tausiga

O le suʻu e faʻamalieina ai le taumalulu, o le mea lea e le manaʻomia ai se fale. Ua lava le tipiina o le vao mai fualaʻau mama ma lau.

Faʻalogo lelei! O le vaiaso aʻo lumanaʻi le teuteuina, o le faʻamalositino i foliga o mea faʻalaʻau ma mea e sauniuni ai minerale e faʻaaoga mo le taimi mulimuli i se vaitau.

O faʻalavelave tetele e aofia ai le tele o fugalaau laiti

O afea ma pe faapefea ona fuga

O ituaiga eseese o fugalaau Saxifrage - Faamatalaga

Mo mea teuteu, o le ogavae e tupu tonu lava ona o le tele o ona faʻalavelave. O ona fugalaau e laiti, e foliga tutusa i le taisies e lima-peti, i le ogatotonu ei ai ni lanu samasama samasama samasama.

O le suʻu e amata ona faʻaumatia fugalaau i le afa muamua o Me. O lenei faagasologa e faaauau pea seia oo i le faaiuga o le taumafanafana - e tusa ma le tolu masina.

I le vaitau o le vavao, tausi le saxifrage e le suia. E taua tele le aua nei lofia le vao ma puipui mai le susulu o le la.

Teuteu

I le lona lua o tausaga talu ona totoina, amata ona fuga le vao mo le taimi muamua. A o faagasolo lenei vaitau, e tatau ona tatu le faamamaina o fugalaau ina ia faʻavaveina ai le fausiaina o fugalaau fou.

E faʻafefea ona faʻavae le talepe o le saxifrage

O se laau e mafai ona fafagaina i le tele o auala. O i latou uma e faigofie ona faʻaaoga, ae eseese i le umi.

Fatuina fatu

I le tautoulu, o le laau e iai ona fua ma fatu. Ua vavaeeseina ma ua aveeseina fatu, lea i le taumalulu e tatau ona teuina i se mago ma puipuia mai le la.

I le tautotogo, pe a maeʻa gutu, o le a susunuina fatu i se tuputupu ae-faʻaleleia ma faʻamaʻi le fofo. O le moega ua eli ma ua lelei. O le totōina o mea totō e totoina i le laina ma faʻafeinu i vai e vavae ese mai mea leaga faʻaleagaina.

Faʻapenaina o le laau i le totoina o fatu

Faʻasogaina o ni afifi

E selesele selesele i le tautotogo o le tautotogo po o le amataga o le taumafanafana, o le umi e tatau ona itiiti ifo i le 10 cm. A o lei totoina i totonu o se meaʻai paleni, ua susu mo le tele o itula i le saline. E mafai ona e totoina vave le tipi i lalo o le eleele poʻo le aʻa i totonu o pusa.

Taua! Aʻo lei oʻo i luga se aʻa faʻamau, e tatau ona ufiufi le tipi i se paʻu palasitika po o se tioata.

Vaalele i le ea

O lenei auala e faʻaaogaina pe afai o le fuʻa o le laau e fesuiaʻi ma umi. E tatau ona faʻapipiʻi le aʻa i le eleele ma eli, ma tuʻu ai luga i luga o le eleele. A oʻo mai aʻa, e vavae ese mai le togavao ma toe faʻapipiʻi i se isi nofoaga.

Isi filifiliga

O le isi metotia masani e faʻaaogaina i le gaioiga o le vaevaega lea o rhizomes. E tatau ona eli i luga le laau ma vaevae faatasi ma aʻa i ni vaega se 2 pe 3. E taua tele le tuʻuina atu i luga o le ono faʻamalosi i luga o fatuga taitasi.

Suiga

E mafai e le ogaumu ona fai e aunoa ma le toe gaoioi, ae o nisi taimi ei ai faafitauli e tatau ai ona faia lenei taualumaga. Afai o loʻo gasegase le ogavae i se faʻamaʻi pipisi pe o le palapala lea ua tupu ai, ua sili atu ona lelei le gaosiga i le autumn po o le amataga o le tautotogo.

Taualumaga

  1. Faʻamauina le tele o le vaomatua ma eli ma le rhizome.
  2. I se nofoaga fou, fai se pu i le 50-60 cm i le loloto ma tuu se vao i totonu.
  3. Ufiufi le fatu laau i ni meaʻai suamalie ma faʻafeinu.

O faʻafitauli faʻafitauli i le tuputupu ae ma faʻamaʻi

Saxifrage e puipuia mai faʻamaʻi faʻamaʻi, ae ono iai ni faʻafitauli pe a tupu. O le mafuaʻaga o latou foliga mai e masani lava o tausiga le talafeagai.

Totoga o le vao ma lau

O le pau o laʻau ma fugalaau e mafai ona tupu i soo se taimi ao tuputupu aʻe le vaitau. O mafuaʻaga o le faʻafitauli o le pala o palapala ma le leai o meaʻai, o lea e tatau ai ona faʻaaogaina fertilizers i se taimi tatau.

Lea lanu paʻu

Afai o laulaau i le vao e amata ona le maua ai le lanu lanumeamata ma ola lemu, e tatau ona e faateleina le maualuga o le uʻamea ile eleele. Ina ia faia lenei mea, e togafitia i se vaifofo o le sulfate uʻamea.

O faʻamalosi e faʻamago i luga o laʻau

O le veleina o pito o laupepa laʻau o loʻo faʻaalia ai le tele o le moli, maualuga le vevela ma le leai o se vaiinu. E tele taimi e tupu ai lenei mea ona o le paʻu tele o le faʻamamaina. I le avea ai o se tulafono, e faia e se laau lenei auala i taimi vevela vevela. I le taimi lea, e tatau ai ona faʻaleleia le vao i taimi uma ma faateleina le faʻavave o le fafaga.

O le faafitauli sili ona taatele o le moa vao

<

Lafoaʻi paʻu laʻau maualalo

O lenei faafitauli e tupu ona o le faʻafefe o le femur ma le faʻaaogaina o vai maualalo. E sili le tuʻuina o le eleele e faʻagogo nai lo le faʻafefe. Mo le puipuia o le pa'ū o laʻau pito i lalo, e tatau ona e faʻafeinu le vao i le malulu malulu ma faia le tatalaina o le eleele.

Pests

O faʻasalaga e toetoe lava a le afaina i meaola faalafua. O fatu o le vao o loʻo aofia ai le tele o suauu e tatau ai e faʻafefe ai palatini.

Isi faafitauli

Afai e le togafitia le togavao mo se taimi umi pe a vevela ma le le lelei o le vai, e mafai ona pala le puʻu ma o le a faʻapouliuligia laʻau ma liu enaena. I lenei tulaga, e manaʻomia lou eliina o se togavao ma aveese moli mate. O le laau lava ia e togafitia i vailaʻau faʻamaʻi ma totoina i se isi nofoaga.

O le faʻaaogaina o le ogaoga o le saxifrage (Pimpinella Saxifraga) mo le togafitiga o faʻamaʻi na taatele mo le sili atu i le seneturi, ae na amata ona tupu le laau mo ni mea teuteu e le o toe mamao. E leai se mea e manaʻomia ai le tausiga faʻapitoa, ae o le taumafanafana uma e fiafia i le mata i le fuʻa umi.