Laʻau

Mea manogi o le taumafanafana: uiga o le vevela o ituaiga o pears

Pear o se fualaau o le hypoallergenic o loʻo i ai i le tele o meaʻai ma vitamini ua leva ona nofoia i vaega o le tele o fai togalaau o loʻo i ai se mea taua e tupu fua. E le masani ai le suamalie ma le faʻamalosi, faʻafefeteina i le gutu ma le vilivili, faʻalelei ma le tart - o mea uma ia e uiga ia te ia. O le fiaselau tausaga o le taumalulu-o le vevela ma le vave o le ola ae o ituaiga taumafa o le taumafanafana e totoina i totonu o falemai i totonu o le itu i saute, i le ogatotonu o Rusia, i Urals ma Siberia, Iukureini ma Belarus. O ituaiga ituaiga eseese o le aganuu e mafai ai ona e filifili se ituaiga o le a mauaa i le togalaau ma o le a maua ai se seleselega lelei i tausaga uma.

O le a le ituaiga fualaau aina o se pi?

O se laʻau umi e ola fua ma laʻau paʻu lanu ma fua faʻatuputeleina e le mafai ona e fenumiai ma se isi fua - o le pear lenei. O augatuaa o lenei laau e masani ona ola i se mafanafana o le tau o le lalolagi, e le lelei ma aoga, i le vaomatua latou te maua i laufanua valevalenoa, vaomatua malamalama ma e oo lava i mauga. O le natura masani o lenei aganuʻu fualaʻau ua faʻalauteleina i Asia i Sasae ma Eurasia. E aofia ai Asia Minor, Aferika i Matu, Eastern ma le itu i sasae o Europa, ma suia ai le peʻa mai se tasi i totonu ole laʻau tele ma malosi, e tumau lelei ile tau malulu ma le malulu. O le tufatufaina atu o pears a Asia o Saina, Iapani, lea ua leva ona liliu mai ai se pine mai se manu feʻai i se togalaau.

Vaʻai faʻamatalaga

Faʻamatalaga moni e faapea, ua sili atu i le 3 afe tausaga talu ai le togalaau muamua i le Metitirani. Pear - fualaau aina umi e ola umi, e mafai ona oʻo i le 300 tausaga; fualaau aina - mo le 50-70 tausaga. O paʻu vao ei ai le pale o le pale poʻo le pyramidal, o paina paina e gaosia e faifaʻaili e maua i foliga o laau totō, faʻatasi ai ma pyramidal, inversely pyramidal, paleni faʻalanu ma lapotopoto. O lenei laau e patino i le vasega, faʻatoʻa, rosaceae order, aiga mālū (Rosaceae Juss.), Pear genus (lat. Pyrus).

E 60 ituaiga o nei fualaau aina ma pe tusa ma le 3,000 ituaiga eseese i le lalolagi, e ese mai le tasi i le isi e tusa ai ma le faʻamaʻaina, faailoilo lelei o fualaau aina ma le tekinolosi. O le maualuga o le ogalaau e oʻo i le 25-30 mita, o le lautele o le pale e 3.5-7 mita. O laau e maua i sui o le ituaiga o Pyrus. O le pua e faʻamalosi vegetatively, e ala i tui ma fatu, e paʻuina i le fesoasoani a iniseti.

E ui lava i le eseesega o ituaiga eseese e faʻaogaina i faʻalapotopotoga faʻapitoa, o le talo e sili ona lelei ile palapala. O le paina e fuga mai i le amataga o Aperila - amataga o Me mo le 1.5 i le 2 vaiaso. O le fua o le fua e amata i le 3-4 tausaga o le ola o le ola.

Na taua e le au Serge le auauna teine ​​mai le upu "maualuga" - "maualuga, maualuga" ma tatalo i lalo i le Atua, fai mai: "Grushenka o laʻu lotu."

Laulau: Faʻataʻitaʻiga o fualaau faʻatoʻaga

Vaega o laauFeʻau
Trunk ma fafieO le falala e lautele mai le 40 i le 70 cm (faʻalagolago i
laau matua), ufiufi i se paʻu lamolemole, o le lanu e tupu
eseese: mai le lanu uliuli i le lanumumu ulaula,
e ufiufi i vaʻaiga umi i tausaga.
O le fafie e paʻepaʻe, pala; vine laiti o sina pala.
Faʻaʻau aʻaRod
LeaOvoid, tusitusi, lanumeamata lanumeamata ma se mea maeʻa.
O le pito o le lau lau e logoina pe mautu.
O lalaga e faʻaopoopoina.
Inflorescences ma fugalaauScutellum, e aofia ai fugalaau e 5-12
i luga o se pupuʻu puupuu puupuu pe i ni vaega. O fugalaau e faʻapitoa, e lima-faʻanoanoa.
O paʻu papaʻe e paʻepaʻe pe faʻapipiiina foi i le piniki piniki. Stamens e le sili atu i le 50 fasi vaega,
o le pestle e aofia ai 5 koluma.
O fuaDrupe obovate, pe-shaped-round or round, o le mamafa mai le 80 i le 300 g.
O le pulupulu e sogasolo, faigata, o nisi o taimi e seleselega, e foliga mai e suamalie pe oona,
ma fatu lanu o le lanu uliuli enaena.
E paʻu le paʻu, e faigofie ona 'ai, ma pe a matua, e tofo lelei. Le lanu paʻu e mai i le lanu lanumeamata i le lanu samasama ma le ulaula ulaula.

O fuʻa fugalaau e aoina i se talipupuni (tauagavale), o fua o loʻo i ai se lanu samasama, pulupulu eleelea (taumatau)

Faʻaaliga manino

O ituaiga taumafa o le taumafanafana e iloa ai le tele o fualaau aina ma le faapaleʻaina o le lamala, ae o loʻo manaʻomia le faia o lavalava, e le mafai ona latou faia e aunoa ma togafitiga masani e puipuia ai le fua.

Faatasi ai ma ituaiga o pia e faasolosolo lelei i le taumafanafana, o laau toto ma le umi o fualaau suamalie e lauiloa, mo se faataitaiga, ituaiga o tamaiti. E mafai ona e fiafia i lenei pi mai le ogatotonu o Iulai seia oo i le faaiuga o Aukuso. E tele ituaiga eseese e eseese i le lapopoa ma foliga o le fua - o le taumafanafana o Bashkir ma le pear ma fualaau piniki Rudyanaya Kedrina. Pets i le vaitau o taumafanafana i le taimi nei - Katatrale ma Lada - e puipuia i le paʻu ma e masani lava e le malepelepe.

MaE taua le matauina i totonu o le peʻa e vevela i le taumafanafana, e tele alalaʻau-umi, maualalo fuaʻau (mo se faataitaiga, Duchess summer, Bere Ardanpon, Taeao o le taeao), vave ona ola - amata ona fua mai i le 3-4 tausaga.

O ituaiga taumafa o le taumafanafana e iai uiga taua nei:

  • faʻalagolago i le teritori o tufatufaga, o loʻo totoina i le itu i saute, i totonu o itulagi vaʻaia ma itu i matu;
  • ia lava-faʻaleleia, se vaega o le tagata lava ia ma le faʻamaualuga;
  • i le foliga ma le tofo o fualaau aina (lapotopoto ma oval, suamalie, suamalie ma tart);
  • vave ma fua mai i le 5 pe sili atu tausaga;
  • e ala i le ituaiga o pale (pyramidal and rounded) ma le tuputupu ae o laau;

Le lelei ma le le lelei

O le tele o ituaiga taumafa o le taumafanafana e sili ona lelei. O fua muamua na gaosia i luma o isi maa maa i le togalaau. O le mea lea, o pears o le fua muamua o fualaau aina i luga o le laulau vevela ua totoina i lau togalaau. I le maualuga o le vaitau o le tau vevela, e mafai ona e faʻafiafiaina oe lava ma e pele ia oe muamua paʻepaʻe muamua e aunoa ma le faʻatali mo le afu o le autumn (e pei ona tupu i ituaiga mulimuli ane o lenei ituaiga).

O le le lelei o pamu i le amataga o le taumafanafana e aofia ai se olaga puupuu o fua o fualaau aina - o le tino o ia ituaiga ova e vave lava ona gaogao, e pei o le "tao tao", ma faapogisa. O palu ua aoina ua fautuaina ina ia teuina i totonu o pusaaisa i le vevela o +3 +7 ° C. Iulai ma Aokuso o le a amata ona faasolosolo ina leaga pe a uma le vaiaso, ae manaomia i latou mo le faasaoina ma le gaosiga i masini malogo. O le isi ituaiga o taumafanafana - o fualaau o ia ituaiga o mea taumafa e sili atu ona taugata nai lo le vaeluaga o vaitau ma ituaiga o meaʻai. Ua matauina e le au Breed mo se taimi umi - e talisapaia e le au fai togalaau ma fiafia muamua i fualaau aina, e aofia ai pears.

O sui autu o ituaiga o taumafanafana ma se faʻamatalaga ma uiga lelei

O ituaiga taumafa o le taumafanafana e vaevaeina i ni vaega se tolu e tusa ai ma le taimi o fualaau aina:

  1. O taumafanafana.
  2. Summer.
  3. Iʻuga o le taumafanafana.

O ituaiga o taumafanafana na amata mai i le amataga o Iulai, na amata mai i le amataga o Iulai e oʻo atu i le masina o Aukuso. Ma i le taufaʻaiuiuga o le taumafanafana na maua ai e pears le fua autu i le tau o le taumafanafana, o nisi taimi i le amataga o Setema I totonu o paleni vevela, o le tele lava o mea uma - talafeagai mo le taumafa fou ma mo le faasaoina ma le gaosiga (faʻamago, faʻamago, faia o sipuni). O loʻo i lalo ifo le tele o ituaiga o pears, faʻasusu i le ogatotonu o le seneturi mulimuli ma faʻaleleia i vaega eseese o lo tatou atunuu ma atunuu tuaoi. O le uluai seleselega mai ia ituaiga o totoga e maua mai i le aso 5 o Iulai.

  • O le taumafanafana o Bashkir ua vave ona amata (i le sefulu tausaga muamua o Iulai), ua amata ona fua i le lona 6 tausaga. Fualaau aina suamalie ma se meaʻai vevela e sili atu i le 100 g, e ui lava i le tino gaʻo, e teuina mo le lua vaiaso; o le ituaiga o mea lautele. E maualuga lona tetee i le pala ma le mataʻu, e masani ona tupu aʻe i itulagi ma se malulu. O le gaosiga o le 9-16 t / g, o le pi o se vaega o le tagata lava ia.

    O le Bashkir summer ua tupu i le Volga ma le Urals

  • O le ogatotonu o Iulai e vave ona seleseleina mai le aso 10 Iulai i le aso 15 o Iulai, e maualuga ai le faapaleʻaina o le lamala o le laau. O le laau e mafua ona o le maualuga o le gaosiga o oloa, faapalepale i le taumalulu e aunoa ma ni faafitauli i le totonugalemu o Rusia, o le Kuban ma le South, o pears e seasea malepelepe ma teuina mo le 10 aso. Ulufale mai i le 6 tausaga, o se vaega o le tagata lava ia. O se tasi o moa o lenei ituaiga, o fualaau suamalie ia ma le paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe e masani ona laiti (e oo i le 180-200 kg / ha). O se laau e seasea ona afaina i le pala.

    O fua o Iulai i le amataga e le tele tele, ae suamalie ma manogi.

  • O fua o fualaau o le amataga o Sergeev e mafai ona tofo muamua i le amataga o Iulai - o pears ma le paʻu papae ma le manaia o le eletise ua teuina mo le silia ma le vaiaso. Ogatotonu o loʻo maua e ala i le sopoʻia o Bere Giffard ma Panna; e amata ona fua mai i le 6-7 tausaga, ae le eseese i le maualuga o le gaosiga (75 c / ha), o fua na aina ile Iulai 5-10 ma o loʻo teuina mo le vaiaso. E i ai le faʻamausaliina o le puipuiga i le paʻu ma e manaʻomia ai se faʻaopoopoga faaopoopo e faʻaleleia ai le gaosiga.

    Muamua Sergeeva rekdo e aafia i le paʻu ma le siama siama

  • I le ogatotonu o Iulai, i totonu o Rusia Tutotonu ma le Volga, o ni pears mo tamaiti e fua mai i fualaau samasama laiti (60-70 g) o fualaau suamalie e suamalie ma manaia; suamalie suamalie e lelei fou; o se vaega o le tagata lava ia, o le vāega o vailaau faʻamalosi e faʻalauteleina ai le fua. O le faigata o le taumalulu o le averesi. O le ituaiga e vave ma seasea aʻafia i maʻi faʻaleaga. O le fua faatatau masani e 50 kilokalama / ha.

    O le pulupulu o le pulupulu o vine lelei e lelei tele mo le eseese o tamaiti

  • O matua o uluai mamanu o le Moldavian o Viliamu ma Lyubimitsa Klappa, e maualuga le gaosiga o le aiga, o taatele i totonu o fale o le taumafanafana. O lenei pi o se vaega o le tagata lava ia. O se laau umi e amata ona fua mai i le 3-4 tausaga, o fua muamua (e oo i le 150 g) ma le suamalie suamalie ma le manaia o le manogi e foliga mai i le ogatotonu o Iulai - o se fualaau suamalie. O le gaosiga mai le tasi laau e oʻo i le 75 kilokalama.

    O fua o uluai tagata Moldavian vave sauni mo le seleselega i le amataga o Aokuso

Laulau: O isi Vaitau o le Paʻu

Igoa tulagaTofo
fualaau fualaau aina
Mea faʻaoga
Veselinkatamai uʻamea lapotopoto,
faatasi ai ma sina manava, o le tofo o se mea malie,
suamalie, manogi, tino - tatala;
mamafa - 30-60 g, ola ola 10-14 aso;
ituaiga eseese
Mātua: Ussuri vao itiiti ma
Vaʻaiga matagofie o le vao
vave;
puipuiga i le paʻu ua faateleina;
o le pi o ia lava e leai ni mea
o le au palota sili ona lelei -
Robin, Clapp Fiafia i ai;
gaosia - 120-150 c / ha
Debutantemoli lanumoli ma suamalie suamalie
pulupulu o le eletise, mamafa 90-110 g;
fale ola 3-4 vaiaso;
tomai faapitoa
fatuga o le autumn Yakovlev;
mea faigata o le taumalulu - averesi;
ulufale i fualaau aina i le 6-7 tausaga;
talo;
se vaega o le tagata lava ia;
gaosiga mai le paʻu e manaʻomia;
gaioiga e oo atu i le 240 c / ha;
Dubovskaya vavelanumeamata ma se mumu lanumumu
o fua e maua ai le tino oona ma le fiafia;
mamafa 110 g; teuina 2 vaiaso;
ituaiga eseese
Williams x Forest Beauty;
puipuiga i le paʻu ua faateleina;
faigata maualuga i le taumalulu e maualuga;
vaega eseese o le tagata lava ia;
fualaau aina mo le 5-6 tausaga;
gaosia - 80-110 kg / ha
Krasuliamoli lanumumu fua
ma pulu manogi suamalie;
mamafa 80-120 g; teuina 10-14 aso;
fualaau suamalie
fualaau aina - ile 5 tausaga;
maualuga faigata hard winter ma
faʻamaʻi faʻamaʻi;
o le laau e totōina;
faʻaleleia i tui puipui
Ussuri taaloga vao;
gaosia - 120 kg / ha
Tuai amatafua lelei fua suamalie ma suamalie,
uʻu tino, mamafa 80-100 g,
ola ola 2 vaiaso;
ituaiga eseese
Matua: Ussuri taaloga
Citron de Carm, Bere Ligeli;
faigata o le taumalulu o le averesi;
vaega o le toto o le tagata lava ia;
fualaau aina i le 5 tausaga
pe a uma ona toto, i nisi taimi
le faigofie i moniliosis;
seleselega mai le tasi laau - 20-35 kilokalama
mai le 3 tausaga o le vao
Talitsafualaau lapopoa-e oo atu i le 80 g;
moli lanumeamata ma se manu manaia ma
fuamoa fua suamalie;
teuina e le silia le 21 aso;
ituaiga eseese
ituaiga eletise e manaomia;
faigata o le taumalulu o le averesi;
fualaau aina mo le 3-4 tausaga;
puipuiga i le paʻu ua faateleina;
136 c / ha - fua faatatau o le fua
Kovana (Astrakhan vave)fualaau aina - 100-120 g;
lanu samasama ma se vevesi;
mea suamalie ma le manaia i sina mea itiiti;
teuina mo le lua vaiaso;
ituaiga eseese
faigata o le taumalulu e maualalo;
puipuiga puipuia o le averesi;
fualaau aina mo le 5 tausaga;
faʻasalaga faaopoopo e manaʻomia;
gaosia - 35-40 kg mai le 7-tausaga le matua

O le vevela vevela, o fua o fualaau aina suamalie lea e tupu i le amataga o Aukuso, ua tofia i se isi vaega eseese. O le vevela aupito sili ona taatele o le ituaiga o pene i totonu o fale, fuafua i le maualuga o le puipuiga ma le gafatia o fua, o loʻo tuʻuina atu i lalo.

  • Vaovao I le amataga o le taumafanafana na totoina S.P. Kedrin i le amataga o le seneturi talu ai (Bergamot Volga ma Williams). I luga o se laau umi ma se pale laau vaapiapi, o fualaau lapopoa (80-150 g) e ola. O paʻu suamalie ma suamalie ma le pulupulu samasama na tupu i le sefulu tausaga muamua o Aukuso, e teuina pe a uma le seleselega mo le lua vaiaso. O le gaosiga i se tagata matua (10 tausaga) e oʻo ile 120 kilokalama. O le tetee atu i le scab o se mea e masani ai. O le vave ona ulu atu i le vaitau o fualaau (i le 9 tausaga) ua na o le pau lea o le toe foi o le ituaiga.

    O fua muamua o le Early Summer ua saunia mo le faamasinoga i le faaiuga o Iulai

  • O le tuufaatasia o uiga sili ona lelei o Esperin ma Gliva, na maua ai e le au faifaatoaga i Ukraine le taumafanafana o Aukuso - Mliyevskaya vave. O se laau tele-tele ma le tele o fualaau aina e masani ona maua i Iukureini ma le itu i saute o Rusia, i Latvia. I fua-lapopoa (90-150 g), o le tino o le kulimi-lanu, semi-oily, suamalie. O paʻu o lenei taumalulu-taugata e teuina i se nofoaga malulu mo le lua masina. O le vailaʻau e faʻaalia i le tele o puipuiga i le kanesa o le siama ma e manatu o se vaega o le tagata lava ia.

    Mliyevskaya vave ua leva ona teuina - e oo atu i le 2 masina

  • O laau tetele o le taumafanafana o Oryol o le a fiafia i le faatoʻaga ma le uluai seleselega i le amataga o Aokuso. O fualaau manogi, suamalie (180-250 g) taofi pea le fou mo le tusa ma le 10 aso. O lenei pi e le o mamafa i tulaga tau fesuiaiga ma ua lelei ona totoina i le Central Black Earth Region ma i North-West o Rusia. O le laau e masani ona amata ile matua (o pears muamua - i le 3-4th tausaga), ae e puupuu lona taimi e taumafaina - 2-3 vaiaso. E oʻo atu i le 127 kilokalama / ha, faʻaputuina i tafatafa o le paina o paʻu e faʻaleleia ai le gaosiga.

    E naʻo le vaiaso e faʻasaoina le tofo ma le fou o Oryol taumafanafana

  • Sredneroslaya Lada faʻapipiʻi uiga taua o ituaiga e lua - Forest Beauty ma Olga. O le kulupu o se vaega o le tagata lava ia (pollinators - Rogneda, Chizhovskaya) ma mo le 3-4th tausaga ua uma ona faʻatagaina oe e faʻataʻitaʻi le fua muamua. Pepa (120-140 g) ma le pulupulu samasama ua i ai se manogi malosi, e seasea ona malepe, ae ua teuina mo le silia ma le 10 aso, i totonu o se potu malulu - e oo atu i le 60 aso. O le faʻamaoni i faʻamaʻi o le avefeʻau, o le mamafa o le taumalulu e maualuga. Mo le 5 tausaga, o le seleselega e 140 kg / ha.

    Eseese Lada e teteʻe i tulaga ogaoga o le siosiomaga ma faʻamaʻi

  • I Belarus, Iukureini ma Transcaucasia, o le ituaiga Lyubimitsa Klappa e lautele ma fua mumu mumu ua liusua i le gutu (70-110 g) - o se mea suamalie ma sili ona lelei mo le taumafa fou. O le kulupu lenei, o le fua muamua lea e tupu i le 8 tausaga. O le seleselega e matua mo le seleselega i le faaiuga o Iulai ma amata ia Aokuso; e teuina pea pears mo le 7-10 aso, aʻo latou taumafai e faamalulu ma toesea le tofo. O le lauʻeleʻele toleni laau ma e seasea maua i le maualalo o le vevela o loʻo i ai se vaivaiga vaivai ma e le lelei lona ola. Faʻaaogaina e oo atu i le 300 kg / ha.

    Klapp o le pele - ua faaleagaina e se tinker, ae tumau pea le fiafia mo le suamalie ma le leai o se mea e fai

  • O le taumalulu Michurina ma Forest Beauty o se ituaiga o pea Malaga ma lapoa (e oo atu i le 200 g), fualaau moli ma suamalie suamalie, o le a mu ai le aano i lou gutu (ituaiga meaai). Ripens i le faaiuga o Aokuso, o le fualaau aina e 4 vaiaso mulimuli. E le maualuga le malosi, e vaivai le faigata o le taumalulu; Faʻateleina manaʻoga mo le faʻamamaina ma le laʻei pito i luga. O le fua muamua o loʻo i le 6-7 tausaga; o le ituaiga o se vaega o le tagata lava ia. Mai le tasi laau e aoina le 40 kilokalama o fua.

    E mafai ona tofoina fualaau suamalie i le faaiuga o Aukuso

  • Aokuso o le taumalulu o se taumalulu-faigata ma faamaʻi, vave ona ola, e manaomia ai nisi ituaiga palota.Ua maeʻa pears ia Aokuso, ua teuina 10-14 aso. O le ituaiga e vave. Fua i le paʻepaʻe, oona (o le avega mamafa - 120-150 g) tuʻuina i compotes ma faia jam. Gaioiga e oo atu i le 200 kg / ha. O le le lelei o se paʻu paʻu e le tutusa le fua.

    O le palota sili ona lelei o Aukuso - o se ituaiga o Makano Yakovlev

  • I luga o se laau maualuga, o laau toto o Sibiryachka e tupu laitiiti (40-60 g), suamalie ma suamalie, fualaau aina ma se tofo faafomaʻi (togi tomai mo le gaosiga), e amata i le amataga o Aokuso. E lua aso le ola o le taligalu. O le tuatusi o se vaega o le tagata lava ia. O le vave o le tuputupu aʻe o le ituaiga o loʻo faʻaalia i le maualuluga o le taumalulu. Gaosi oloa 160-180 kg / ha.

    Fualaau laiti Sibiryachki na faʻaaogaina mo le teuina ma le faʻamago

I laʻu tamai togalaau i luga o le oneone, lua pears, lua pauna ma se meaʻai e ola ai, ou te le toe taumafai e toto se mea. I le lua tausaga talu ai, na ou maua ai le aukuso o Aukuso, ma le faʻamoemoe mo lona faʻatoaga ma le taumalulu i le taumalulu, faʻaopopo - Marble, lea e tatau ona palotaina le ulugalii muamua. O le tele o fualaau oona, ae o le puaa "bouquets" lele solo pe a mavae le lua vaiaso, mai ovaries e leai se mea e totoe. I nei tausaga e lua, o laau ua ola ma tuputupu ae malolosi. Ou te fia vaʻai i le seleselega i le tausaga lenei. O loʻu manatu e fugalaau fugalaau pe le lava foi timuga i luga ole eleele oneone (e ui lava e masani ona faʻainuina). O le a le mea o le a tupu e sosoo ai ma le taumafanafana "folafola" pears - taimi o le a taʻu mai ai.

Laulau: O isi ituaiga vela vevela

Igoa tulagaTofo
fualaau fualaau aina
Mea faʻaoga
Allegroo fua e piniki-samasama, suamalie,
o le tino ua lelei ona fatuina,
mamafa 100-140 g, teuina - 15 aso; mo le taumafa fou ma le gaosiga (lautele)
ituaiga o Autumn Yakovlev;
taimi o taumafa - 10 aso;
faigata maualuga i le taumalulu e maualuga;
vaega eseese o le tagata lava ia;
fualaau aina - i luga o le 6 tausaga;
puipuia i faʻamaʻi faʻamaʻi;
Folafolagafualaau 'aina ma le paʻepaʻe, mea manogi
o le aano oona ma
fualaau suamalie; mamafa - e oo atu i le 150 g;
teuina - 15 aso;
ituaiga eseese
paluga pollen;
o le togi o se vaega o le tagata lava ia, e
faateleina le puipuia o maʻi i faʻamaʻi;
vave;
taumalulu taumalulu;
gaosi oloa - 90 kilokalama / ha
Gwidonsuamalie, semi-oily
lanu samasama-paʻu e tusa ma le 120 g;
teuina mo 2-3 vaiaso; alu i le gaosiga ma le tuufaatasia
paluga pollen;
tetee i le malulu e maualalo;
seasea aafia i le paʻu;
vave ituaiga;
o le au palota sili ona lelei -
Chizhovskaya, I le manatuaina o Yakovlev;
gaioiga e oo atu i le 248 kg / ha
Falesafualaau aina e samasama-lanu mumu, mea manogi, mafiafia; mamafa 110 g;
teuina mo le 8-12 aso;
fualaau suamalie
paluga pollen;
vave;
taumalulu taumalulu;
puipuia i le paʻu ma le pala;
matua i le faaiuga o Aokuso;
gaioiga e oo atu i le 98-110 kg / ha
Faʻifualaau aina e samasama-auro, e fetaui lelei ma le pulupulu manaia;
mamafa 80-100 g;
teuina mo le 2 vaiaso;
ituaiga eseese
faigata maualuga i le taumalulu e maualuga;
siaki faʻasolosolo manaʻomia ma
ituaiga eletise e afaina;
fualaau aina mo le 6-7 tausaga;
seleselega mai le tasi laau - 25-30 kg
Virgotino manaia samasama suamalie ma se paʻu mumu mumu; mamafa 150-220 g; teuina - 2 vaiaso;
fualaau suamalie
vave ona tuputupu ae (o fua muamua ua aliali mai ile 4 tausaga);
se vaega e tetee atu i le paʻu;
le maua o le malulu e maualalo;
se vaega o le tagata lava ia;
gaosi oloa 80-100 c / ha
Krasnodar taumafanafanapaʻu enaena, tino samasama ma le manogi ma le manogi manogi; mamafa 140-160 g;
tausia le taimi e oʻo atu i le 15 aso;
fualaau suamalie
'ai fua - Aokuso 10-20,
puipuia i le paʻu;
faigata maualuga i le taumalulu e maualuga;
o le ituaiga o se vaega e sili ona lelei;
fualaau mulimuli ane
Lelilanumeamata ma fualaau suamalie e suamalie, ma mea manogi, mamafa 70-100 g;
teuina - 2-3 vaiaso; faʻaaogaina i compotes ma jams;
ituaiga eseese
tetee i le kiona;
e le afaina i le paʻu ma pala;
se vaega o le tagata lava ia;
fualaau aina mo le 5 tausaga;
matua - i le faaiuga o Aukuso
Uluaio le paʻu paʻepaʻe papaʻe o le fua o loʻo ufiufi i se paʻu samasama, o le tofo o se mea faʻapipiʻi suamalie; mamafa e oo atu i le 100 g;
teuina 10 aso
'ai fua i le afa muamua o Aukuso;
se vaega o le tagata lava ia;
malulu puipuia;
faʻasaʻo i faʻamaʻi;
vave faʻaleagaina;
fualaau aina mo le 7 tausaga;
gaosia le 30 kilokalama mai se tagata matua
Palamairao le paʻu e lanu meamata, o le pulupulu e mamafa tele-fatu, suamalie;
mamafa 60-90 g;
teuina 10-14 aso;
tomai faapitoa
maualuga faigata o le taumalulu ma le maualalo le gafatia i le paʻu ma le pala;
faʻasalaga faaopoopo e manaʻomia;
fualaau aina i le 3 tausaga;
gaosia 32-45 kilokalama i le pear
Manatua o Gosenchenkofualaau 'aina ma le lanu samasama lanu mumu-lanu e manaia, pulupulu pulumu ma se tofo mediocre;
mamafa 50-80 g;
teuina mo le 10 aso;
ituaiga eseese
fualaau o le ituaiga Tyoma;
taumalulu taumalulu;
e le mafai ona aafia i faʻamaʻi;
faʻasalaga faaopoopo e manaʻomia;
fuainumera o le gaosiga o le 100-120 kg / ha
Petrovskayamea suamalie, suamalie-suamalie, suamalie; mamafa 115-135 g;
teuina 10-15 aso;
fualaau suamalie
vave;
e tupu tele i le lua tausaga o Aokuso;
faʻasaʻo i faʻamaʻi ma le maualalo o le vevela;
fua avega maualalo 28 t / ha
Ruddy Golden Eaglefualaau aina suamalie samasama-lanu mumu ma pupu manogi lelei; mamafa 70-100 g;
teuina 21 aso; tomai faapitoa
o le vailaʻau e faʻafefe ai soʻo se kulimi ma e teteʻe i faʻamaʻi; se vaega o le tagata lava ia;
fualaau aina i le lima tausaga;
gaosia - 330.0 c / ha;
Samaryankafualaau aina suamalie ma suamalie ma le paʻu samasama, mamafa 110 g;
teuina mo 2-3 vaiaso;
vasega e talafeagai mo le gaosiga
Ussuriysk + Klapepa e Sili Ona Fiafia i ai;
matua i le ogatotonu o Aukuso
fualaau aina 3 vaiaso;
se vaega o le tagata lava ia;
muamua fua i le 6-7 tausaga;
faʻamaʻi faʻamaʻi faʻaleagaina;
le malosi o le vevela e vaivai;
Northernersamasama lanu samasama fualaau suamalie
mea suamalie manaia e aunoa ma le faanatinati;
mamafa 90-110 g;
teuina 2 vaiaso;
talafeagai mo le gaioiga i luga o le sua ma le compote;
ituaiga eseese
toetoe lava a leai;
matua i le sefulu tausaga muamua o Aukuso;
taumalulu taumalulu;
faʻasalaga faaopoopo e manaʻomia;
puipuia i le paʻu;
fualaau aina mo le 5 tausaga;
mai le tasi laau e seleseleina i le 45 kilokalama o fua
Sverdlovchankasamasama fualaau aina suamalie, suamalie, mea manogi;
mamafa 140-180 g;
teuina i le 10-15 aso;
fualaau suamalie mo le taumafa fou ma sua sua;
o le ituaiga o mea e le lelei;
fualaau aina mo le 4 tausaga;
talafeagai mo itulagi i matu;
faʻasaʻo i faʻamaʻi;
gaosia - 200 kilokalama / ha

Vitio: ituaiga taumafa vevela

O laʻau e sili ona matagofie i le tuai o le taumafanafana o peʻa e iloga, o loʻo iloga i le maualuga o le gaosiga, o le le mautonu ma le teteʻe atu i faʻamaʻi fungal:

  • Summer Rossoshanskaya vave o le taunuuga o le satauro o Rossoshanskaya matagofie ma Marble. O fua o lenei ituaiga mea eseese ma le manaia ma le manaia o le suavai e paʻu i le gutu e lelei tele mo le gaosiga o vevela. O le mamafa o le pears e 120-180 g. E mafai ona teuina mo le 30 aso ia Rossoshanskaya, o ona fua e mafai ona fiafia mo le sili atu ma le masina - latou te le malepelepe ma e le pa'ū, ae o lenei totoga e toetoe lava a le fetaui ma le sulu. E le aafia le ituaiga i le paʻu. O le fua faatatau o le gaosiga e 130 kg / ha.

    Uluai fualaau o le Rossoshanskaya vave teuina seia oo i le 30 aso

  • O le uluai vaina o le Astrakhan na muai totoina i le vaega o Lower Volga. E tele lava (e oo atu i le 400 g), o fua o fua ua i ai se lanu samasama, o le pulupulu malosi ma se malamalama e mulimuli mai ai. O le ituaiga o le tagata lava ia, e tupu i le tolu sefulu tausaga o Aokuso ma e teuina mo le 10 aso. Ayskhan e vave ona avea ma centenarians (e fua mai i le 80 tausaga) ma e talisapaiaina mo le saisaitia. E ui lava o lenei malosi malosi e le mausali i le paʻu ma e fua mai i le 10 tausaga, o le seleselega e oʻo i le 120 kg / ha.

    Astrakhan vave - uumi-ola umi

  • Augustinka - tuʻufaʻatasia ituaiga eseese o Rouge Berkut ma Yakovleva. O le kulupu e iloga i fua tetele, lanumeamata-lanu samasama (200-400 g) ma se mea faʻapitoa, o le tino oona ma se manogi manogi (mo le taumafa fou ma le suamalie). O tagata sili ona lelei o le pollinators e sili ona fiafia i ai Klappa, Williams, Petrovskaya, Lel. O togafitiga eseese e puipuia ai faʻamaʻi faʻaleagaina o loʻo totoina i itu i mātū o le atunuʻu. O le faʻataunuʻuina i le 5 tausaga, o le taimi matua e amata mai ia Aukuso. Laʻau maualuga-gauaʻi totoga - faʻatulaʻi i le 400 kg / ha.

    Fiafiaga eseese o faifaatoaga i le ogatotonu o Rusia - Augustinka

  • O le tau mafanafana Chizhovskaya (Olga + Forest Beauty) e oʻo i le 4 mita ma amata ona fua i le 3 tausaga; lanu samasama-kulimi faatasi ai ma se rose piniki e tusa ma le 150 g, o le tino e le gaogao, oona; ituaiga eseese e talafeagai mo le faasaoina ma le taumafa fou. O le kulupu o se vaega o le tagata lava ia; Lada ma Severyanka e fetaui lelei mo le faʻaopoopoga faaopoopo. O le pi e vave ona ola, gaosia - 50 kilokalama mai le tasi 5 tausaga le matua. O le faigata o le taumalulu ma le faʻamaʻiina i faʻamaʻi e maualuga.

    Aukuso Chizhovskaya hybrid e faʻaalia i le tele o puipuiga i faʻamaʻi

Laulau: O isi ituaiga paʻu o le taumafanafana

Igoa tulagaTotoina o fuainumera
fualaau suamalie
Mea faʻaoga
Lyrafualaau lanu enaena ma le suamalie suamalie, pipi suamalie;
mamafa - 200 g;
teuina - 10 aso;
ituaiga eseese
Avea le taumalulu Michurina + Le matagofie o le vao;
talo e manaʻomia ai le faʻasalaga faaopoopo;
matua i le faaiuga o Aokuso;
vave;
puipuia i le paʻu;
le mausali i le maualalo o le vevela;
gaosi oloa 80-100 c / ha
Laititifualaau aina suamalie, tino malosi ma se manogi manaia e mamafa 120-150 g;
teuina 2 vaiaso; talafeagai mo le faia o compotes ma jams (vasega atoa)
paluga pollen;
tagata e le faʻavalea (pollinators - Nevelichka, Sibiryachka);
matua i le aso muamua aso e sefulu o Setema;
malulu taumalulu faigata;
e le afaina i faʻamaʻi;
seleselega 25-30 kg i le laau
Rognedamoli lanu samasama pulupulu
suamalie ma le manogi i se nutmig aftertaste;
mamafa 150-170 g;
teuina mo le 2 masina; alu mo le sua ma le siama
Tyoma + Forest Beauty;
e salalau i le tolu tausaga o Aokuso;
vave;
o se pitonuu o palan pollinators e manaʻomia;
o fua o le a lūlūina;
puipuia i le paʻu ma le pala;
faapaleni gutu ile - 22 ° C
Alexandrasamasama-lanu enaena, suamalie i mea manogi; mamafa 150 g;
teuina 2 vaiaso;
fualaau suamalie
paluga pollen;
malulu puipuia;
se vaega o le tagata lava ia;
siaki faʻasolosolo e manaʻomia;
fualaau aina mo le 6-7 tausaga;
fua faatatau masani - 80.5 c / ha
Bryansk matagofiefualaau samasama auro ma le aano o manu, manogi; mamafa 200-220 g;
teuina 2 vaiaso;
ituaiga eseese
fualaau aina mo le 4-5 tausaga;
puipuiga puipuia o le averesi;
vaega eseese o le tagata lava ia;
manumalo i le vevela e oʻo i - 25 ° C;
gaosia le 45-50 kilokalama mai le 6-tausaga le matua
Mashukfualaau lanu samasama ma le suntan, tino manaia,
e aunoa ma se tofo; mamafa - 100-120 g;
ola ola o 15-20 aso; tomai faapitoa - mo le gaosiga
Williams ma le Vaomatua;
faigata maualuga i le taumalulu e maualuga;
faʻamaoni i le susu;
matua i le faaiuga o Aokuso;
fualaau aina mo le 7 tausaga;
se vaega o le tagata lava ia;
mo le 8 tausaga - o se fua o le 168 c / ha
Faamanatufugaina lelei, paʻu, pulupulu suamalie e ufiufi i se paʻu lanu samasama lanu samasama; mamafa 120-140 g;
teuina 7-10 aso; talafeagai mo le gaosiga ma le kuka
faʻasalaga o le pollen i saute;
vave;
puipuia i le paʻu ma le pala;
e matua selesele i le faaiuga o Aukuso;
40-60 kg / ha;
O le tausaga lava lenao le fualaau suamalie e suamalie, malie, o le paʻu o le moli; mamafa 80-100 g; teuina mo 2-3 vaiaso;
ituaiga eseese
puipuiga puipuia o le averesi;
tetee i le kiona;
o se vaega o le toto o le tagata lava ia,
o le uluai faʻaiuga e tupu i le tausaga lona fa;
matua i le tolu tausaga o Aokuso;
gaosi oloa - 60-80 c / ha
Rusakovskayasuamalie suamalie ma fualaau suamalie ma pulupulu granulated; mamafa 60-80 g; teuina 30 aso; ituaiga eseeseTyoma + fatuina o le Ussuri pear;
tetee i le maualalo o le vevela ma le paʻu e maualuga;
se vaega o le tagata lava ia;
latalata i le faamatuu atu;
fualaau aina mo le 4 tausaga;
gaosia - 70 kg / ha;

O vevela vevela eseese mo Rusia Tutotonu

O le manao i le malamalama ma le vevela, e lagona ai e le pa i le teritori o le Central Black Earth Region, i le Volga Region. O le tele o ituaiga Michurinsky anamua ua leva ona maua aʻa i togalaau aina a Voronezh, Kaluga, i le eria o Bryansk. O iinei, o laʻau o Bere ma Michurinsky hybrids e lauiloa (vave Rossoshanskaya, Iulai ma isi); Modern-winter-hardy pears - Lada, Chizhovskaya, falesa, Rossoshanskaya matagofie; lautele - Skoropelka, Prominent.

O ituaiga taumafanafana aupito sili ona lelei i le North-West o lo tatou atunuu

O ituaiga o paʻu ma le maualuga o le malosi o le kiona, le lelei, vave ona tupu ma faʻamaʻi maʻi e talafeagai mo le Moscow Region ma le Leningrad Region. Faatasi ai ma le tele o paina paipa e fetaui ma nei tulaga manaomia, o le lauiloa Bergamot summer, Marble, Vidnaya, Augustow dew, Rossoshanskaya e iloga. Faʻaalia talu ai nei - Lel, Skorospelka, Debutante.

O vevela vevela eseese mo le itu i saute o Rusia

I Crimea, luga o le talafatai mafanafana o le teritori o Krasnodar, i le Rostov Region, o ituaiga uma e tolu o le pale o le taumafanafana ua tupu. Folafolaga, Olenek, Rogneda, Lyra, Aukuso, Manava ua maeʻa aʻo leʻi oʻo i Setema. O le tele o le susu ma se mafanafana o le tau e maua ai se aoga aoga i le tau o le taumafanafana o Chizhovskaya, Rovesnitsa, matagofie o Bryansk - latou te puleaina le aveesea o fualaau suamalie suamalie ma suamalie mai laau taitasi.

O ituaiga taumafa o le taumafanafana ia o Siberia ma le Urals

Ona o le leaga o tulaga o le tau ma le malulu ma le malulu o tau i le vaitau o le tau, ua fafagaina ai e le vasega le tele o ituaiga o pears, e aofia ai ma le Miracle Maker, Cathedral matagofie, Lel ma Lada vave. Ua leva ona lauiloa e le au faifaatoaga o Permyachka, Severyanka ma Gvidon, Talitsa vave ma le lanu veselinka, o le itu i Uura o le Krasulya, o ituaiga tuai o Iulai, Chizhovskaya.

O ituaiga siliva lauiloa o le taumafanafana i Ukraine

Mo le mafanafana, vevela o le tau ma le taumafanafana vevela o Iukureini, o ituaiga muamua ituaiga Petrovskaya, falesa, Mashuk e sili ona matagofie. Hybrids Astrakhan vave, Olenek, Rogneda; Faʻataʻitaʻiga Allegro. Laʻau faʻatauvaʻa Veselinka ma Starkrimson e faʻafefeteina le tino o le tino ma le manogi manogi e lauiloa foi.

O ituaiga taumafa o le taumafanafana o pears mo Belarus

O le sili ona taatele o paina paina i Belarus o Kudesnitsa, Rossoshanskaya, Bashkirskaya na vave tofotofoina mo le tele o tausaga. O fua lelei o loʻo tuʻuina mai e Chizhovskaya, Rogneda, Severyanka, lea e matua aʻafia lava i le malulu, o le tau le lelei o Belarus. Fiafia, Fiafia, Maea, Augustine, Lel - o ituaiga fou ia e folafola atu e manumalo ai i le eleele Belarusian.

Vaega o le totoina o pears

Pe a filifilia se laupepa mo le tuʻuina o se pi, e tatau ona manatua o le laau e faʻapitoa (o le mea sili ona lelei i le itu i saute poʻo saute sisifo o le togalaau), e le fiafia i faʻataʻitaʻiga ma faʻaalia i le leai o le susu i totonu o le palapala. E sili ona lelei le totoina o se pi i se mea maualuga e iai le vai soli poo sina palapala eleʻele (pH 6.2 - 6.6) ma le loloto o le humus i le 20 cm le loloto, ma le faʻaleleia o le ea (lafoaʻi, "manava" eleele), i luga o oneone oneone e fefiloi ma loam ma chernozem. O le taimi sili e totō ai le pi o le faaiuga o Mati - o le amataga o Aperila (i totonu o le "potu moe").

  1. O lua o loʻo eliina ma le lautele o le 0.7 i le 1.2 mita ma le loloto o le 60 - 70 centimita.

    O se pu mo le totoina o se pi e elia i le loloto e tusa ma le 70 cm

  2. O le palapala mo le faatumuina o pupu e maua mai i le pito i luga o le palapala ua faʻafefiloi ma le vao vao (6-8 kg), compost (7-10 kg), faʻaopoopoina i faʻamaʻi faʻamalolo i le fua faatatau o le 100 g / m2 superphosphate, 1 kg o le vao ma 40 g / m2 masima masima.

    O le paluga eleele mo le faatumuina o le avanoa i le eleele ua faʻamalosia ma minerale ma mea faʻalapotopotoga

  3. Ua tuu le laau i le totōina o le ogalaau ina ia maua ai le ū o le 3-5 cm i luga ae o le palapala (ona o le faaopoopoina o le eleele).

    Totogaina o poloka o fualaau

  4. O aʻa o loʻo ufiufi lemu i le faʻafefiloi o le palapala ma le vevela, luluina le aʻa o le auala mo se snug fit o palu o le eleele. O le pito i luga o le pu e fai si laʻititi.

    O le aʻa o le avanoa e laʻititi lava

  5. E matua susu le laau (20-40 lita o le vai), o le poloka poloka e mulumulu (ma vaovao, sawdust).

    O fualaau laiti o pears na matua suavai ina ua uma ona toto

E lua tausaga le matutua o fatu laau ma lala tetele ma se pale malosi e 3-5 ni atinaʻe lelei ua atiaʻe. O le aʻafiaga o aʻafiaga o le aʻafiaga ma le laumei, o togalaau susu o se faʻailoga o se laau ola maloloina ma lelei.

I le tolu muamua tausaga talu ona totoina, o le poloka poloka e tatau ona 1 le mita, i le isi 6 tausaga - 1.5-1.7 m, ma i le matua o le 8-10 tausaga - 2-2.5 m.

Vitio: pe faapefea ona toto se pi

Tausiga o togalaau

I le amataga o le tautotogo, o le palapala o le lio faataamilo e vaeluaina i le loloto o le 15-20 cm, ona aveesea lea o vao ma vele i masina taitasi seia oo i le tautoulu. O le tausiga o Pear e faʻapenei:

  1. fafaga soo;
  2. fufulu mama;
  3. faʻaaogaina le faʻaaogaina;
  4. togafitiga puipuia o laau mai maʻi faʻamaʻi ma meaola faalafua.

Faʻasa

O le loloto o le suavai o le eleele e tatau ona itiiti ifo i le 80 cm. E tele le vai e faʻainu (15-30 pakete - fuafua i tausaga o le laau), ae le o se taimi (1 taimi i le lua vaiaso). E manaʻomia le maualuga o le irrigation ia Iuni - Iulai, pe a sasaa fua.

Fertilizer application

O le fugalaau e faʻapipiʻiina i totonu o le paʻu i totonu o le vaeluagalemu o le 50 cm le loloto, faia faataamilo i le faapaleina o le pale, poʻo totonu o moa. O le Nitrogen e fafagaina i le tautotogo pe a eli i le taimi o le tuputupu ae o le tuputupu ae o le pipi. O fuālaʻau ma paluga (e oo atu i le 150 g) faʻatasi ai ma mea faʻalaʻau (e tusa ma le 20-30 kilokalama) e faʻaaogaina i le 3-5 tausaga - e faʻalagolago lava i le tulaga o le eleele.

Ina ia faʻateleina le faigata o le taumalulu ma faʻateleina le tuputupu ae, e togafitia faalua ile laau i le tautotogo ma le autumn ma le 1% urea. O le puipuia o le paʻu, o lala o le pi ma le ogalaau ua faʻamaʻaina i le lime i totonu o le vai i le tautotogo.

Paʻu o le faʻamamaina - puipuia o se laau mai maʻi faʻamaʻi

Pepa teuteuina ma teuteuina

O le faʻavaeina o le pi e masani lava ona fuafua i le fatuina o pupuʻu pupuu, faapea foi lala uumi, aemaise 2-3 tausaga. O tautotogo uma lava, e faia ai le teuteuina o le pale mama - faaleagaina, malogo, lapisi elemene ua tipiina ma se aufaitofa mataʻutia.

Ina ia faaitiitia le tuputupu ae o le ola o lala laau talavou i le tausaga muamua o le olaga, ua faia ai se pine - mo lenei, 1-2 avanoa tuputupu ae, o isi lala ua aveesea.

O le vaega maualuga o le pale e tumau pea le suamalie nai lo le pito i lalo. I le faagasologa o le faia o ni vaomatua tele, mafiafia le pito i lalo o le pale, oti ese. O lenei tulaga o le vaega muamua o le palealii, e faʻaolaina ai le tuputupu ae o isi lala. O le tuputupu ae faaletausaga ma le tamaʻi aprick talavou o loʻo totoe i luga o le laau, lala ua sili atu nai lo le 4 tausaga le matua ua aveesea. I le ogatotonu o le palealii, o laʻau 2 ma le 3 tausaga ua totoe, lea o loʻo fua mai ai fua. Afai o le setete o fualaau aina e lapoa tele, o nisi o ovaries e faʻamamaina, e aafia ai le lelei ma le tele o fua o le a tutupu i le lumanai.

Faʻavaeina o le pene: vaʻavave-tiered (agavale) ma faʻateleina le tuputupu ae (saʻo)

Ina ia faʻaleleia le tuputupu aʻe o ni fua fou o fualaau aina, o le a paʻu ai pupu vaʻai ma tuʻu ai e ola i se tulaga tuʻu. E tele taimi e tuʻuina ai faʻasalaga paʻu vaivai i luga o uʻamea uʻamea.

Faamalosia le lala

O le laʻau vaivai o laʻau laiti e manaʻomia ai le fausiaina o le lagolago, ma le tele o seleselega, o le puipuiga o fua mai le faʻafefeina e le matagi. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga ni laupapa vavalalata laupapa e 2-4 mita le umi, tuʻu i latou i le tulimanu i le ogalaau. O le isi auala o le faapipiiina o le uaea. Ma le faʻaeteete, e aunoa ma le faaleagaina o le paʻu ma fualaau aina, faʻagasolo lala i le ogatotonu o le ogalaau, faʻamalosi i latou i se uaea i le va o latou lava ma le ogalaau.

Puipui saogalemu o lala o fualaau aina

Seleseleina

Afai o fua o le pi e le o aoina i le taimi, e mafai ona malepelepe, pipiʻi, o le tofo o le a faasolo ina leaga, o le a le faaitiitia le ola o le fua. O le umi o le vaitaimi e mafai ona aveesea mai le 7 i le 14 aso.

O loʻo iai se faʻamalosolo ese ma mafai ona faʻaaogaina fua o laau, i vaitau eseese o taumafanafana e mai ia Iulai e oʻo atu i le aso Aokuso (vave Setema). I le tulaga muamua, o fua ua saunia mo le faʻaaogaina (i le taimi) e fesootaʻi ma le maualuga o le lanu o le paʻu ma le ausiaina o le pulupulu o le suamalie ma le tatau ma le manava tatau. E oʻo mai le matua o le tagata faʻatau pe a oʻo mai se tofo lelei ma se manogi, e tusa lava pe leʻo fua le fua ma e leʻi oʻo mai le seleselega.

Maʻi ma meaʻai

E le pei o le tele o fualaau maa, e le manaomia e le pi le puipuiga tele mai meaola faalafua ma faamaʻi. O faʻamaʻi faʻamaʻi e masani ona aʻafia ai laau o le paʻu, bacteriosis ma tinitus. O togafitiga sili ona mataalia ua manatu o le puipuia lea o pupu, o le ogalaau ma le poloka poloka o le pi 2-3 taimi i le vaitau faatasi ai ma iniseti vailaau ma fomaʻi faʻaonapo nei (e tusa lava ma faatonuga).

Laulau: Pear Disease

UlutalaTotoFaailogaFaʻataʻitaʻiga faʻatonutonu
ScabFusicladium pirinum fungusI luga o lau, i luga o le taimi ma
mumu i fua
fusi mata
faʻatasi ai ma se vevela veveve, o le fua o fua
ma le iloa lo latou tofo
I le tautotogo - 1% Maualuga o le Bordeaux, Topaz,
Fufanon;
Autumn - Topaz
Malosiaga malosiPodosphaera leucotrichaPaʻu paepae paʻepaʻe i luga o laulaʻau ma mea e le maua ai, lea e faʻafefete ai i totonu o se paʻu ma faasolosolo ina mateSpraying with Fundazole poʻo se vaifofo o le pusi soda (60 g i le pakete vai) faatasi ai ma le faaopoopoina o le fasimoli vai (10 g).
Moniliosis (fualaau suamalie)fungus Monilia fructigenaO fua e pala ma pala, aemaise lava i le susu o le tauFaʻaleleia o vailaʻau Fufanon, Aktofit
Rotopathogenic fungus Gymnosporangium sabinae.O lanu uliuli-enaena e aliali i luga o laulaau i le tautotogo o le tautotogo, i le ogatotonu o le taumafanafana-i luga o fuaI le tautotogo - 1% Maualuga o le Bordeaux,
Kuproksat ma Bayleton sauniuni mo le faʻaleleia o pupu ma lau
Sogus fungusO foliga vaaia o le solos black plaque i lau ma fuaFaagasologa Fufanon, Fitoverm, Calypso
O le kanesa o le BlackFaʻailogaina o le ogalaau ma lala o le skeletal, sosoo ai ma faʻamaʻi pipisi i faʻalavelave o faʻamaʻi pipisiO le vaega na afaina o le paʻu ua vavae ese, ona vaʻaia ai lea o le tipi ma le copper sulfate ma le togalaau

Scab (agavale) ma moniliosis (taumatau) aʻafia fua o fua

Faatasi ai ma le taimi e gaosia ai, o laulaʻau ma lala o le pi e toe faʻaleleia i le vaitau o le taumafanafana.

Malosiaga palapala (tauagavale) ma lapisi (taumatau) afifi fufulu ma lau

O meaola faalafua e sili ona taatele o siama, moa, aphids, midges gall midges. O nisi e aafia ai le laulauina ma le tatu, o isi e faaleagaina le fua.

O fua ma lau o le pi e faʻamaʻiina e aphids (agavale) ma le moa pepe (taumatau)

Le tele o le aoga mo le puleaina o manu:

  1. taimi talafeagai mama le vaega o laʻau ma lala matutu;
  2. mūmū faʻamalosi i meaola faʻapitoa (Decis) ma faʻafesoʻotaʻi iniseti (Zolon, Karbofos, Spark)

O le maketi a Rusia o loʻo i ai le tele o vailaau faʻatau e faʻaaogaina ai manu feʻai ma faʻaitiitia faʻauluuluga o faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi.

Faʻamatalaga

Mai ituaiga taumafanafana eseese e tupu: Lada, Chizhovskaya, Skorospelka mai Michurinsk, Severyanka, falesa. Mai le autumn: lalelei Rusia, Autumn Yakovleva. Talu ai nei na totōina ma e le o fua mai: Sverdlovchanka, Nursery. O ituaiga taumafanafana uma e le lelei le teuina. O le taimi o taumafa e 2 vaiaso. Lada e fano pe a matua, totō se ituaiga o le autumn, e teuina umi. Ma e faigata ona filifili e tofo. E lelei lava, e tatau ona e alu ma taumafai oe lava, ma ave se laau mai lenei laau.

Fugalaau

//www.nn.ru/community/dom/dacha/kakoy_sort_grushi_posovetuete.html

Ou te fiafia i ituaiga eseese o loo i ai. E mafai ona e faʻafetaui lenei mea. Ana faʻapea latou te le oona, e pei o Lukashevka (hybrids ma fusi vao vao). Ma o ia ituaiga, e tofo i le suamalie ma le suamalie, e pei o le itu i saute, o loo i ai i le filifilia o le au Ural. O le taimi nei o nei ituaiga eseese o loo i ai i le faamasinoga. E tele ituaiga o meaʻai ua uma ona fua. O le a ou lisiina ituaiga uma e fetaui ma i tatou mo le faigata o taumalulu, gaosiga, ma le tofo. E le gata o le fausiaina o Ural. Ma i latou tatou te oo i ai, ma tatou te fiafia ia i latou. Masalo ona o le le lelei? E ono lelei. Aukuso, le lanu samasama, Valentine, Century-old, Veles, Prominent, Karataevskaya, Katatrale, Krasuly, Red-side, Kupava, Lada, Larinskaya, Lel, Early Leningrad, Lyubava, Myth, Tenderness, Otradnenskaya, I le manatuaga o Zhegalov, Perun, Permyachka, Sverdlov Severyanka, Severyanka Chelyabinsk, Seversanka red-side, Fairylele, Somova. Siberia, Taiga, Talitsa, Chizhovskaya.

Alexander Kuznetsov

//www.forumdacha.ru/forum/viewtopic.php?t=1161

E le na o Lada. O se ituaiga leaga, e le fiafia tele ia te ia. Faʻafitauli: 1. Ole taimi o fualaau aina (tausaga / tausaga) 2. Mai mea uma o loʻo ia te au - o le sili atu ona leaga o le faʻamaʻi. 3. O fua e laʻititi, filifili ma 'ai vave. Na o ni nai aso sa le maua ai se taimi - ua le mafai ona fai - e avea i latou e pei o le fulufulu mamoe lanu. 4. O le tofo o fualaau aina - o lea, mo se tagata amateur. E LEAI LE NOFOAGA! E i ai foi au Chizhovsky ma le Manatua o Yakovlev - i itu uma o se poloaiga o le sili atu le lelei.

Billi boi

//forum.guns.ru/forummessage/89/1665352.html

Fiafia - Bergamot taumafanafana taumafa. E tusa ma le sefulu tausaga e leʻi fua mai, ma ona e tele fanua, matou te leʻi paʻi i ai. Ae o le taimi na maua ai e Bergamot sina fualaau itiiti, na iloa ai e se tasi na muamua ni peʻa paʻu ... ae e te le i gauai atu i lenei laau! O lea ituaiga o tofo, manogi ma le vevela o se pi ou te lei taumafai lava i se isi lava mea. Voronezh, Ertil chernozem.

uʻamea

//forum.guns.ru/forummessage/89/1665352.html

Mo le atoaga o la tatou 'upega tafaʻilagi, ma lenei sili atu i le 25 tausaga, sa matou taumafai ai e ola i luga. O lo matou oneone o oneone, 200 kilomita mai Moscow i saute sisifo. O le pene sili ona faamanuiaina na avea ma Summer Lada, o le muamua e le teuina. E tupu i Aukuso. Fua i tausaga uma, e masani lava ona ufiufi uma i paʻu. Matou te tufatufaina, kuka kulumu mai peʻa atoa, compote.

tak1956

//7dach.ru/MaxNokia/grushi-v-podmoskove-prakticheski-ne-rastut-boleyut-vse-peregaboval-tolku-net-chto-posovetuete-50763.html

E i ai Lada ma Chizhovskaya mo se taimi umi. Latou te fua lelei, ei ai fatu i Chizhovskaya. Ae o le taoto ... E oo lava ia i latou e le matua i totonu o le pusaaisa e leaga, o le ogatotonu o le pulu, latou te vaivai, leai. Ae o lenei foi o se tagata e fiafia. E fiafia se tasi. Afai latou te tumau pea i luga o le laau, e le fuaina ... Ma o le a le taumalulu? E le o manino foi pe aisea latou te tolotolo ai i se mea, ma pe a leai.

arinka

//dachniiotvet.galaktikalife.ru/viewtopic.php?f=210&t=590&sid=5f31f27794b77549b69fe35b2e62e25e&start=45

O togafitiga ma togafitiga o togafiti ma togafitia e le gata o ituaiga o pears i luga o le fanua, ae faapea foi taumafanafana. O a latou fua ua sauni mo le faʻaaogaina i le maualuga o le taumafanafana, ma o aʻa e vave ona aʻa ma leai se faʻaletonu. Pears o se meaʻai e le mafaatusalia ma i le taimi lava e tasi o se mea taumafa. O sua pia ma paluga pateta e aoga mo pepe, ma o le pulupulu e talafeagai mo le sauniaina o fualaau mama, faasao ma jams - e vave ona foia le faafitauli o ituaiga taumafanafana e ono pala. O fatuga o le popo muamua e maua aʻa i Siberia ma itu i matu sisifo ma pulea e fua mai seia oʻo muamua i le kiona. I le faia o le filifiliga sao, e mafai ona e tupuina lenei fua matagofie i totonu o lau togalaau e aunoa ma se tele o galuega.