Fua o le gaosiga

Evergreen vao vao vao "Lozhnoperechny"

O le po o le vao - o se vao vao, o le aiga lea o le po. O ona aiga vavalalata o pateta ma tamato. O le po o le po ua salalau solo i vailaʻau ma vailaʻau o le Eastern ma Western occidental.

Nightshade, i le Latina Solanum pseudocapsicum, na amata mai Madeira Island. O faifaatoaga fugalaau e taʻua o le Ierusalema cherry plant, o le Coral Bush ma le Laʻau o le Alofa. Berries e aofia ai alkaloid solanine - mea oona. O le mea lea, e tatau ona ave ese le laau mai tamaiti laiti ma manu.

E tusa lava pe oona o loo i totonu o le laau, i luga o le motu o Madeira o loo i ai se tala. Afai o se ulugalii ua faaipoipo, fia mo ni fanau, o le a latou 'aina se tasi o tama, o le a le pine ae maua se pepe.

Faamatalaga lautele

O laau toto e tusa ma le 50 cm le maualuga. I luga o laʻau e sili ona faʻalauiloaina o lau o lanu lanumeamata lanumoana. Pepa o le foliga - oval pe leai, sina pisi. O lau e oʻo atu i le 10 cm le umi, 1-2 cm i le lautele.

O fugalaau paʻepaʻe laititi, e tusa ma le 1 cm le lautele, fetu foliga. O le taimi vavalalata e toetoe lava o le tausaga. Faʻasalaga e tasi.

I le mea o fugalaau, o fualaau laiti e foliga mai, e tusa ma le 3 cm le lautele. I le taimi muamua latou te lanu lanu meamata. Ma, i le faagasologa o le matua, suia i le lanu moli ma mumu mumu. I foliga vaaia, o fua o le po e pei o se peleni. O le mafuaaga lena na valaauina ai Ierusalema Ierusalema.

I luga o le laau lava e tasi, e fuga mai fugalaau i le taimi e tasi ma fua mai fua. I le gasologa o le vaitau o loʻo tele le fua o fatu. E suamalie le sua ma inu i mea oona. Afai e ulu i le manava, e mafua ai le ona.

Ata

E mafai ona e vaʻai faʻasalalau oe lava i le sunflowers i luga o le ata:

Tausiga ile

E le manaʻomia le tausiga faʻapitoa i le po, e le taua.

Ona o lona foliga mai, sa fiafia o ia i faifaatoaga. E tosina atu ai le gauai i le lanu susulu, fugalaau matagofie ma vine susulu.

Tausia pe a faʻatau

Ierusalema cherries, pe a uma ona mauaina e tatau ona maua ai se siosiomaga lelei. A leai, i se tulaga faigata, e mafai ona leiloloa ona lau.

O le nofoaga o fetuunaiga e tatau ona malamalama lelei, ae aunoa ma le susulu o le la. Ua saunia foi le laau tele fafaga.

Atonu e 7-10 aso e faʻafetaui ai i se nofoaga fou. Ona mafai lea ona e faʻapipiʻiina i totonu o se fagu fou. O le mea masani, o le palapala i totonu o le mea e teu ai mea totino e teu ai, e le talafeagai mo le tuputupu ae tumau, e tatau ona suia.

Teuteu

O tausaga taʻitasi i le amataga o le tautotogo e tatau ona faapuupuuina i le 1/3 o le uumi. O lenei faiga e faia pe a uma ona matua. I le tautoulu, o le faapipiiina o tumutumu o le tipu ua uma ona faia - o lenei mea e fesoasoani i le fausia o itu laau.

Faʻasa

O le malulu i le tautotogo ma masina vevela e manaʻomia le tele o le suāvai. I le taimi o le tautoulu ma le taumalulu e faʻalelei.

E taua! O le eleele i totonu o le ulo ma le sunflowers e tatau ona faʻamamaina i taimi uma.

I le taimi o le taumalulu, e tatau ona sili atu ma le tasi i le vaiaso le faia o le vai. E le tatau ona faʻamago le paluga o le eleele.

O vao vao e fia maualuga le maualuga. O le mea lea, i le gasologa o le tausaga e tatau ai ona fufulu i le vai malulu puipuia.

Ina ia faʻaleleia le vevela o le ea, e mafai ona tuʻu le fagu potopoto i luga o se paʻetaʻi ma ni laumei susu. I le maualalo o le toʻasā ma le fuaina ua faamutaina.

Faʻamasinoga

Mo le totoina o le eleele e mafai ona faʻatau muamua pe faia oe lava.

O le faia o lenei mea ile 2: 1: 1: 1 e faʻafefiloi:

  • eleele vevela
  • lau laʻau
  • peat,
  • oneone

A uma ona totō, ona tuu lea o le laau i totonu o se potu mafanafana ma e masani ona maua ai le suavai.

Suiga

O tautotogo uma, pe a uma ona teuteuina, e totoina se eleele fou paleni. Talu mai le taimi o le fuga ma le faasolosolo o le gaosiga e totoina ai e le laau mea aoga uma mai le palapala, e tatau ona fafagaina pe a uma le taimi malolo.

I le pito i lalo o le ulo talafeagai o se alavai o le alavai ua sasaaina, e le itiiti ifo ma le 3 cm. I le avea ai o se alavai, pulupulu ma piliki mumu mumu sa faamaonia ai i latou lava e lelei.

10-14 aso pe a uma le faʻamalosi, faʻaaogaina le suauu i le palapala, lea e faʻaaogaina e faʻafefiloi ai tamato. E tatau ona maitauina le metotia e tusa ai ma faʻasoaga ua tuʻuina atu. I le vaitaimi atoa o le fugalaau, o le laei pito i luga e faʻaaoga i le eleele i le 15-20 aso.

Tuputupu ae mai le fatu

Mo le germination o fatu laau laʻau o loʻo faʻaaogaina, o loʻo sasaa mai ai se faʻavae 10 cm i le pusa fatu.

O fatu e salalau i luga ile mamao i le 2-3 cm. I luga aʻe, e tusa ma le 1-1.5 cm o le oneone o loʻo fofola i luga.

E ufiufi le atigi pusa i se ata tifaga ma tuu i totonu mafanafana potu ma le vevela o le 21-23 tikeri.

O taimi taʻitasi, e tatau ona fafagu le ata ma sosolo i le luga ma se fagu vali. I le 10-14 aso, o le a aliali mai pine. A maeʻa foliga o le 2-4 laupepa e sasao i ni ipu eseese.

Tofiga

A maeʻa le teuteuina o le laau toto, e mafai ona e filifilia le sili ona malosi ma afaina. Ina ia faia lenei mea, ua tuu i totonu o se fagu vai. E vave ona e totoina se tipi i se isi ipu ma le eleele ua saunia ma faʻaleleia lelei le eleele.

Faʻalogo lelei! Mai i luga o le 'ie ua ufiufi i se fagu tioata. O le a faia ai se microclimate i totonu, ma o le a sili atu le saoasaoa o le faagasologa.

Lulu

I le tautotogo ma masina vevela o le vevela e tatau ona 19-25 tikeri. I le taumalulu, e manaʻomia lou faʻaitiitia o le vevela ile potu i le 12-15 tikeri.

I le taumafanafana, e fautuaina e ave ni fagu i se fugalaau i luga o le faapaologa po o le togalaau. E tatau ona e faʻamautinoa e le pau i le susulu o le la. Faʻafefe foi Nightshade laveaʻi mai faʻataʻitaʻiga.

Malamalama

E tusa lava pe o le a le vaitau, e manaʻomia e le po e manaʻomia le malamalama lelei. Lelei fugalaau fugalaau - faamalama e faasaga i sasaʻe ma sisifo. Tuʻu le fagu i le faamalama i saute e le mafai ona e faʻagaloina le ufiufi.

Faamanuiaga ma le afaina

Faʻalogo! E leai se faamasinoga e faʻamaonia.

O fualaau pepelo o le nightshade e aofia ai alkaloid solaninelea e mafua ai le mafuaʻaga mea oona.

E ui lava i mea o loʻo iai i mea oona, o le sua o le po i atunuu o Aferika i Saute ma India e faʻaaogaina i vailaau faʻaleaganuʻu. E faʻaaogaina e togafitia ai maʻi, palasi ma faʻaitiitia le faʻamaʻi.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le televave po o le leai o le susu e afaina ai le laau. Lafoaʻi le faʻamago, fuʻa puaʻa. Atinae foi e mafai. aʻa e pala. O le toe totoina ma le faʻafeinu vai masani o le a fesoasoani e foia le faafitauli.

E mafai ona osofaʻi mai i manufeʻai papaʻe. O loʻo i luga o le vaega pito i lalo o le laulaʻau ma faʻasolosolo ai le telefoni; o lanu samasama ua i luga o lau. A maeʻa le lau, e liua samasama ma paʻu.

O le isi pest o apogaleveleve mite. E mafai ona iloa mai le laupepa manifinifi lea e aliali mai i le va o lau. Mite e le gata ina afaina ai laulaau, ae faapena foi aʻa laiti.

Le pulea o meaola faalafua e manaʻomia ona faʻaaogaina iniseti e tusa ai ma faatonuga. A maeʻa le 10-14 aso e tatau ona toe faʻaleleia le laau.

O se tamai laau laʻau lanu meamata lanu meamata ma lanu mumu mumu o le a avea ma se matagofie matagofie o le fale. Ae aua nei galo o le susulu o vine o le birchwood, lea e talitutusa lava ma cherries, e mafai ona mafua ai le oona. O lea ia mataala mo tamaiti ma manu ma fiafia i lona matagofie!