Laʻau

E Uiga E Uiga i le Opal Plum Eseese

Popo Europa O le Opal e le o lauiloa tele i faifaatoaga i Rusia. E leai se faʻamatalaga e uiga ia te ia i le Setete Resitara. Ae o mea eseese e manaia, o lea ia tatou faamasani i ai ma tagata fai togalaau o loo feagai ma le filifiliga o se filifiliga talafeagai mo la latou togalaau aina.

Talafaasolopito ma uiga eseese o Opal plum

E pei o le tele o ituaiga Europa, o le tele o pauna paʻu eseese O le opal o le filifiliga a Suetena e le oi totonu o le Setete Setete o le Russian Federation. O le sopoia o laumei o ituaiga eseese o le Renkloda Ulena ma le Muamua Fiafia, e faia e le au faifaatoaga le galuega o le mauaina o se ituaiga laumei e sili ona puipuia mo le totoina i luga o eleele leaga i afa leaga. Ma e tatau ona ou fai atu na latou manuia, e ui lava i totonu o pulu e oo i lalo--30 ° C o le laau e ola, ae ui i lea, e vave vave ona vave ola. O le vailaʻau e puipuia mai i faʻamaʻi ogaoga faʻaleagaina; leai ni faʻamatalaga na maua i luga o le tikeri o meaʻai o manu. E ui o le eseesega e le o le itu, e mafai ona faʻamasinoina nofoaga o le galueaina e le nofoaga o le totoina o ana fua. Na maua ni tausiusiuga e maua ai le Opal plum i le itumalo Moscow (Yegoryevsky nursery), faapea foi ma iloiloga o le au fai togalaau i le malo o Moscou e tupu ai lenei ituaiga. Mai lenei mea e mafai ona tatou faia se faaiuga talafeagai e mafai ona tupu le Opal plum ma fua mai i le ogatotonu. E leai se faʻamatalaga na maua i le lamala faapalepale o le ituaiga.

O le laau na foliga mai e laʻititi-umi, e oʻo i le tolu mita le maualuga. O lona pale o le lapotopoto, lautele-conical, mafiafia. Plum Opal, faapipiiina i luga o fualaau tile, o le a amata ona fuaina i le tolu tausaga talu ona totoina, ma faapipii i le Hungarian Wangeheim i le tausaga lona lua. Fugalaau vave - masani lava e fuga mai fugalaau mai le ogatotonu o Aperila e oʻo atu i le amataga o Me.

O le Opal plum e vave ona fulafula, e oʻo lava i luma o le laulauina o lau.

O le mea lea, o fua o fualaau aina e tupu i le faaiuga o Iulai - amataga o Aukuso. Fugalaau fugalaau o loʻo faʻatulaga i luga o le tuputupu aʻe faaletausaga ma lala o fua. O le gaosiga o le ituaiga o mea e masani ai ma e le talafeagai. E tusa ai ma punaoa eseese, mai le tasi laau e maua mai i le 30 i le 65 kilokalama o fua. E le gata i lea, faatasi ai ma fualaʻau tele, o fua e laiti, o lo latou tofo e leaga.

O fua o le Opal plum e laiti tele - o le mamafa o le mamafa e 20-23 kalama, ma o le maualuga o le mamafa e oʻo atu i le 30-32 grams. O o latou foliga o loʻo tumu i se vaʻai manino o le tino. O le paʻu e manifinifi, ae faigata ona vavae. I le tulaga matua, o loo i ai se lanu samasama-lanu meamata, ma i le taimi o le matua atoa ua avea ai ma se lanu mumu lanu mumu ma o nisi taimi ma se moli moli. I luga o le fata o loʻo i ai se paʻu lanu paʻu.

O fua o le Opal plum e laiti tele - o le mamafa o le mamafa e 20-23 kalama, ma o le maualuga o le mamafa e oʻo atu i le 30-32 grams

O le pulupulu e paʻu, e fiu, ae sili ona suamalie. O lona lanu e samasama auro. E laʻititi le maa, e vavaeese lelei mai le pipi. O le tofo o fualaau suamalie e suamalie, ma o sina suamalie ma se uiga manogi manogi. Tofo i le tofo - 4.5 points. Faatasi ai ma le maualuga o le susu i le taimi e matua ai, o le fua e vave ona tosoina. O le faʻamalosiina o fualaau aina e lelei, ae o la latou ola, e pei foi o isi ituaiga vevela, e laiti - e teuina i totonu o le pusaaisa mo le silia ma le lua vaiaso. O le faamoemoega o le ituaiga o mea lautele.

O le faʻaleleia o le ola o le tagata lava ia e maualuga - e mafai ona tupu e aunoa ma ni tagata popoto. E le gata i lea, o ia lava o se palota lelei mo le tele o ituaiga o plums (mo se faataitaiga, mo Bluefrey, Peresitene, Stanley ma isi). Ae ua maitauina, i le i ai o ituaiga paʻu eseese Pavlovskaya ma Scarlet Dawn, faapea foi le peleni plum Soneika, o le fua ma le lelei o fua o Opal faaleleia.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

O uiga lelei o Opal plum o:

  • Maualuga faigata taumalulu.
  • Faʻafitauli i faʻamaʻi faʻaleaga.
  • Faʻau faʻatau.
  • Le mautonu i le alu.
  • Amata matua.
  • Faʻaleleia o le tagata lava ia.
  • O le ituaiga o se paʻi lelei.
  • Talia suamalie suamalie o fua.
  • Mafuaaga lautele.
  • Le mafai ona feaveaia.

O itu leaga o le ituaiga o loʻo iai foi:

  • Fualaau le lelei.
  • Fuaina o fua i le taimi o le seleselega o fua.
  • Tausiga e oso i lalo o le maualuga maualuga.
  • Soifuaga pupuu.

Totoina o popo ituaiga Opal

Afai ua uma ona totoina e le fai togalaau fualaʻau, ona sosoo ai lea ma le ituaiga o Opal o le a leai ni faigata i lenei itu. O tulafono uma na ia mulimulitaʻi i ai ao tulaʻi e talafeagai i lenei mataupu. E mafai ona e taulai atu i nisi o nuanua e sili ona taua mo lenei pulu:

  • Talu ai ona o le tele o taimi e gaogao ai, e sili atu le tuʻuina i luga o le itu i saute poʻo sautesisifo i sisifo ma le puipuiga moni mai matagi mālū malulu. I le muamua o tausaga talu ona totoina, e tatau ona malupuipuia fualaau laiti mo le taumalulu, aemaise lava i itu i mātū o le laina ogatotonu.

    A o totoina se fatu laau i autafa o le pa, o le a avea o se puipuiga masani mai matagi malulu.

  • Pe a tulaʻi, e tatau ona faʻaaoga se fuafuaga e 3x4 m (laina avanoa - 3 m, laina avanoa - 4 m).
  • Aua le totoina i nofoaga e lolovaia ma tafe.

O le faʻaleleia o le faʻaleleia o ia lava e masani lava, matou te faʻamatala puupuu:

  1. I le autumn, latou te faatauina ai ni toga (e teuina seia oʻo i le punavai i le fogafale pe eli i totonu o le eleele i luga o le saite) ma saunia ni lua totoga ma loloto ma le lautele o le 70-90 cm, tumu i eleele lelei. E faia mai le chernozem, peat, mea faʻalaʻau (humus poʻo le faapalaga) ma le oneone, e maua i le tutusa tutusa.
  2. I le amataga o le tautotogo, pe a amata ona fulafula mai i luga o laau (o loo faailoa mai ai le amataga o le suavai), latou te amata ona toto.
  3. E fautuaina e sosolo aʻa o fualaau aʻo leʻi totoina mo le lua i le tolu itula ile vai. I lenei tulaga, e mafai ona e faʻaopoopoina mea e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe ma aʻafiaga, mo se faʻataʻitaʻiga, Kornevin, Epin, Zircon, ma isi.
  4. I le lua o le tau, o se pu ua faia ma se faaputuga i le ogatotonu, e taulai atu i le tele o aʻa o le fatu. Ma o se laau laupapa foi e tuleia i le 10-12 cm mai le ogatotonu mo le sosooina mulimuli ane o se fatu laau.

    I le totoina o le lua, e faia ai se pu ma se faaputuga i le ogatotonu, e taulai atu i le tele o le aʻa o le fatuina, ma o se laau laau e ave i le 10-12 cm mai le ogatotonu mo le tausiga mulimuli o le seedling

  5. Ua totoina se laau, ma malolo lona ua i le pito i luga o le tumutumu ma salalau aʻa i luga o le tumutumu.
  6. Faatumu le pu ile eleele, aʻo faʻapipiʻi ma le faaeteete. Latou te siakiina le tulaga o le ua aʻa - e le tatau ona tanumia o se taunuuga. E sili le tuʻuina o le 2-5 cm i luga aʻe o le eleele, ma pe a uma le mimilo o le palapala o loʻo i luga o le eleele.

    O aʻa o se fatu laau e ufiufi i eleele laulelei, ia mautinoa o le aʻa ua i luga o le eleele

  7. E faʻaaogaina se uili eleʻele e tipi ai le vai i luga o le paʻu ma se pulu.
  8. Tele suavai le fatu.
  9. E faʻapuupuu le aʻa ile 80-100 cm i luga ole palapala.

Vaega o le galueaina ma le faʻaogaina o tausiga

E pei o le totoina, tausia o le Opal sink e le manaomia ai ni tomai faʻapitoa poʻo ni auala faʻapitoa. O nai nai fautuaga ia e fesoasoani ai e tupu se laau ola lelei ma maua se seleselega lelei:

  • I taimi malogo, e tatau ona faʻamaua le paʻu pe tusa ma le faalua pe faalua i le vaiaso, faʻamautinoa le tumau o le eleele ile susu i le loloto o le 25-35 cm.
  • 20-30 aso ao le i oʻo mai le fua (mai le amataga o Iulai), e faʻasaina le vai e puipuia ai le taʻeina o le paʻu.
  • O le paleni aupito sili ona lelei o le paleni o loʻo i ai i le tulaga o se pesini po o se fagu.
  • Talu ai o le eseese e faigofie ona faapaleniina le pale, e taʻitasi tausaga i le tautotogo e manaʻomia ona faʻamaeʻaina e ala i le teuteuina o satauro, faʻapea foʻi le tuputupu aʻe i luga, o le tipi ma luga.

    Talu mai le eseesega o le Opal plum ituaiga e faigofie ona faapaleniina le pale, e tatau ona tosoina i tausaga taʻitasi i le tautotogo

  • Afai e tele le numera o ovaries o loʻo faia, e tatau ona faʻatinoina le faʻamautuina e ala i le vaʻaia faʻatasi.

O faufautua uma o loo i luga mo le tausiga o ituaiga laumei o Opal ua fuafuaina mo le totoina i le ogatotonu, e aofia ai i le taulaga.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi: o ituaiga autu ma fofo i le faafitauli

Talu ai ona o le lavelave o le eseesega i le osofaʻiga o iniseti leaga e le o taʻua i auala, e mafai ona manatu e le taua tele lenei vaega. Ma ua tuuina mai foi e faapea o le vailaau e tetee atu i faamai pipisi, e mafai lava ona ola e aunoa ma le faaaogaina o vailaau, ma mautinoa ai le mama o le fale. Ina ia aloese mai faafitauli i lenei itu, e tatau ona e usitaia tulafono faʻavae mo le faʻatinoga o puipuiga mo le puipuiga o vailaʻau. I se aotelega, o le:

  • Aoina ma aveese mai le nofoaga o paʻu paʻu.

    Pau lau pau e tatau ona aoina ma aveese mai le saite

  • Totoina po o le suotosinaina o le eleele i luga o laau i le taufaʻaiuiuga o le autumn i le loloto o le 20-25 cm.
  • Lafoaʻiina o le paʻu o lala ma vaovao mafiafia ma se vaifofo o le lime lili, lea e faaopoopoina ai le sulfate sulfate 3%.

    O laʻau o le laau i le autumn e tatau ona faʻamaeʻaina i le faʻafefe o le lime

  • Tausiga mama o le palealii (tipiina o mama mama, mamago ma faaleagaina).
  • Mo faamoemoega puipuia, e mafai ona faia togafitiga ma sauniuniga ole meaola le lelei - Fitoverm, Fitosporin, Iskra-Bio, ma isi. E faaaoga e tusa ai ma faatonuga ua faapipiiina.

O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina o mea tau vailaʻau e faʻaaogaina i na o se faʻamaʻi faapitoa lava i le faʻamaʻi poo le osofaia o se meaola.

Faʻatalanoaina e le Faatoaga

O le mea moni lava, ona o le maualalo o le lauiloa o le ituaiga, e toetoe lava a leai se toe iloiloga i luga o le fonotaga.

Opal e tatau ona faapipii i totonu o le pale o le taumalulu-o le pala, o le Tula tasi e tasi.

Amateur, Moscow Region

//forum.tvoysad.ru/viewtopic.php?t=562&start=30

I Opal, o fua e matua suamalie lava i se mea faapitoa, e le pei o se mea manaia. Ae o Opal na sili atu le faigata nai lo isi togi i le VSTISP, ma e oo lava i le Kalasnodar Territory i le taimi ua tuanai (2006). G. Eremin e uiga i lenei mea i le lauga mulimuli i le MOIP.

Tamara, Moscow

//forum.tvoysad.ru/viewtopic.php?t=562&start=30

O tagata ua afaina i le itu i saute atonu o le a sili atu ona filifili ni ituaiga sili ona lata mai ma eseese. Ae i le ogatotonu o laina ma Moscow, o le Opal plum e talafeagai lelei mo le tuputupu ae, ona e tele naua mea le lelei nai lo le lelei. E mafai ona avea ma se faʻaopoopoga sili i isi, o meaʻai mulimuli ane, aʻo avea ma se tagata lelei pollinator mo i latou.