Faʻatoʻa totoina laau toto

O togi sili ona lelei

Astilbe o se laau teuteu teuteu mo se vaitau umi o le fugalaau, o le tele o hu ma foliga o inflorescences, mo le teuina o se mea matagofie i le vaitau o le vavalaʻau.

Astilbe Arends

O ata o lenei meaola e pe tusa ma le fasefulu ituaiga ma o loʻo i ai le igoa o le faifaatoaga G. Arends, o ai na faʻaaogaina. O nei togavao e tutupu i le mita le maualuga, o lanu lanumeamata lanumeamata ma se laupepa paʻu. E lua ituaiga o inflorescences: o le poro ma i le foliga o se pa. Ata o inflorescences - kulimi, samasama ma le piniki.

Amethyst

Sredneroslyy ituaiga e oʻo atu i le mita le maualuga, ei ai lau lanu lanumeamata ma puʻupuʻu malosi ma le faʻalaulelaina o le lilac inflorescences. Matagofie ma pei o se laau e tasi, ma i laau fefiloi, i fugalaau mama ma moega o fugalaau.

Gloria

Lanu vao ma laulaau lanu lanumeamata, ola e tusa ma le mita le maualuga, e fuga i luga o le uumi o mea vaivai o le lanu piniki vaivai.

Glute

O laulaau o lenei Ardens hybride lanu meamata uliuli ma se lanu enaena. E oʻo atu i le 90 cm le maualuga. O le faʻalavelaveina o mea leaga e faʻaalia i leo uma o le mumu: mai le carmine i le mumu sesega. Fugalaau e tusa ma le 20-22 aso.

Hyacinth

Laʻu ulaula lanu violē o le hyacinth i le amataga o le vaʻaiga e pei o se Kerisimasi. O le lanu lanu o laulaau e lanu meamata, o le pito e lanu enaena. E oʻo i le mita le maualuga, e fuga mo le 14 aso.

Diamond

O lenei fetu e matua paʻepaʻe sinasina, lea e faapitoa lava i luga o le lanu lanumeamata o lau. O se taimana e fuga mo le tusa o le masina ma o le a faia se lagona e le mafaamatalaina i luga o se lanu lanumeamata i totonu o conifers.

Ruby

Ruby e oʻo i le 80 cm le maualuga. O loʻo i ai ni aʻa faʻalaʻau ma laulaʻau lanu meamata e tafe i le pito. Inflorescences - lanu viole, paolo paʻu, paniculate i foliga. O lenei vailaʻau e tuʻufaʻatasia ma ni lanu manino ma e talafeagai e pei o se tuaoi mo se moega fugalaau.

Erika

O lenei eseesega eseese ei ai le lanu e le masani ai o laʻau ma laulaau: o laʻau e paʻu, ma o laulaau e lanu-mumu. Leai se mea e sili atu le matagofie o le carmine inflorescences. O lenei ituaiga e mafai ona teuteuina soo se tulimanu o le togalaau.

Astilba Tavita

O lenei laʻau maualuga na masani i le au fai togalaau talu mai le 1902. O se laʻau faʻapitoa lenei e faʻapipiʻiina i luga o laʻau mūmū sesega. O lau lanumeamata e pei o fulufulu fulu.

E foliga mai ua vevela le paʻu o le laulaau, o laʻau ma mata i luga o latou foliga e enaena. Astilba Tavita e oʻo i le 1.5 mita le maualuga. Inflorescences e le o tele naua, lea e totogiina e se lanu piniki mumu.

O mea e tutupu i luga o le tino e iai le foliga o se uʻamea faʻafaʻatasi ma se susulu malamalama i luga o le itu. Ua toto le laau i le faaiuga o Iulai - o le amataga o Aokuso, e fuga mai mo le lua vaiaso. I le faaiuga o faila pusa o fatu e fai.

Astilba natia

O se tamai laau, fuga mai i lanu piniki mumu lanu i le faaiuga o Iuni - i le amataga o Iulai. O le tele o fai togalaau latou te faamemelo i le tele o ituaiga o le "Saxatilis", e oʻo atu i le 12 cm le umi, ma e le sili atu i le 15 cm le lapoa o le vao. I le la, e lafoina ona lau i le apamemea.

Saina laulau

O lenei meaola e maualuga tele - e tusa ma le 110 cm. I le tele o hybrids, astilba o se saina Saina o se lanu uliuli lanumoana, laʻau mamanu, lauulu, ma le faʻalavelave faʻalavelave. O faʻafeiloaʻiga o loʻo faʻatusalia e le paolo o le piniki, lelac, fugalaau mumu, o loʻo paʻepaʻe.

O ituaiga sili ona matagofie:

  • "Faaaliga i Red" - lanu mumu ma le lanu viole (i le ata);
  • "Faaaliga i Pink" - fugalaau lanu piniki;
  • "Purpurlanz" - faʻaogaina o le paʻu ulaula.
E taua! Saina Astilbe o se tagata solitulafono: i le aluga o taimi, o ona aʻa e faʻalauteleina ma tuleia ona tuaoi.

Uila masani

O lenei mea totino ua paʻu i lalo, o loʻo tumu i lanu meamata ma lanu. O ituaiga sili ona lauiloa:

  • "Bronz Elegance" - mea lanu piniki ma se paʻu apamemea (i le ata);
  • "Straussenfider" - fugalaau o le malu malu;
  • "Preacox Alba" - i fagu paʻepaʻe.

Faʻalogo! Pe a totoina se ituaiga o fetu i totonu o le togalaau, ia mataʻituina le taimi talafeagai ile palapala, aemaise lava i le taimi o le tau vevela, aua e le mafai e le laau ona faapaleni le leai o se susu.

Astilba Thunberg

O laau laʻau tetele e ola i le 80 cm le maualuga. O lona uiga iloga o lanu lanu manulele ma lanu enaena. O inflorescences i hybrids o Tunberg e umi - e oo i le 25 cm, i le foliga o se pulumu paʻu. E lua ituaiga e maua aʻa i totonu o tatou latitudes:

"Professor van der Wien" (maualuga - 105 cm, faʻapitoa o le paʻepaʻe),

"Straussnfeder" (piniki piniki), o lenei ituaiga o loʻo faʻatusalia i le ata.

Iapani astilba

Iapani Iapani e eseese tulaga maualuga - mai le 40 cm i le 1 mita. Laua lanu ua i ai lanu mai le lanu lanumeamata i lanu mumu-lanu enaena. O faʻalavelave faʻafuaseʻi e oʻo mai i le tele o lanu eseese. O nei laau toto e matagofie i laau toto, ma o le susulu o nei laau e mafai ona avea ma totonugalemu o le tuufaatasiga.

Bremen

Togi maualalo, e le tupu e oʻo ile afa mita. Laʻau o iʻa, lanu lanu meamata. E tele mea e tutupu, e oo i le 15 cm, lanu ulaula.

Gladstone

O le afa-mita o laʻau moa ma laʻau paʻepaʻe papaʻe e pei o le ufitia o kiona o laau Kerisimasi.

E te iloa? Talu mai aso anamua, ua faʻaaogaina e tagata Saina laina laʻau o le astilba e fai ma vailaau, o lea ua saunia ai e Saina ma Iapani ni vaitau mai laulaau astilba.

Tupu alfred

Laʻauʻau ma le tausiga lelei e oʻo atu i le 70 cm. O foliga eleelea papaʻe e foliga lelei i luga o se lanu lanumeamata o laʻau.

Peach fugalaau

Tuʻu faʻamalosi, 60 cm le maualuga. O laulaau e lanu meamata i le ogatotonu, e paʻu i tafatafa o se lanu enaena i tafatafa o le pito. O faʻalavelave laiti e laʻititi, lanu piniki, ae e le toe umi ae oʻo ile 12 aso.

Tului O Astilbe na o mai i Europa faafetai ia Karl Thunberg, o le, o le tagata e fiafia i meaola vavalo, o von Siebold, na aumaia o ia mai Iapani.

Plume

Laʻau maualuga - e oʻo atu i le 80 cm. Inflorescences - mafiafia, lanu-paʻepaʻe poʻo lanu piniki māmā.

Montgomery

O lenei lanu o le lanu e pei o se rimoni. O fugalaau susulu e fuga mai i le faaiuga o le taumafanafana. O laulaau e lanu enaena i foliga o se taimane. E ola le vao i le 70 cm.