Laʻau

Mitiʻitiʻese - gutu le lelei mo windowsill ma greenhouses

Moemiosi o se fale e sili ona lelei ma matagofie. E vave lava ona faia se pale lanumeamata lanu meamata, ma faalua i le tausaga ona maua ai se eleelea eleelea ma fugalaau manogi paʻepaʻe paʻepaʻe. E nofo Dreamiopsis i Aferika i Saute, lea e aofia uma ai vaega tele. Ona o lona mafaia gaosia vave ma faigofie ona tausia, ua maua i vaega eseese o fesuiaiga ma ua leva ona manumalo i loto o tagata fugalaau i le salafa o le lalolagi.

Faamatalaga faʻatau

O le genus Dreamiopsis o le aiga Asparagus, o le aiga o Hyacinth. O lona lauʻeleʻele o le vasa o le aferika o le Aferika, pe a tupu aʻe le laau i lona natura natura. I nofoaga malulu, o lenei laʻau faʻapitoa ua tupu aʻe e pei o se faʻatoʻaga fale. O le miti e masani ona taʻua o le "ledeburia" e faʻaaloalogia ai le failaʻau na maua i le lalolagi. O le lauiloa lauiloa e lauiloa foi - "Scylla".

O loʻo i ai i le laau se pakiaka poloka. O le tele o pamu e tu i luga aʻe o le palapala. O laufanua petiole tetele e fai saʻo mai le eleele. O le umi o le petiole e 8-15 cm, ma o le lau laulau e 11-25 cm. O laulaau o le ovoid poʻo le fatu. O pito o laulaau e lamolemole, ma o le pito e tusi. O le pito i luga o le laupepa e lamolemole, manino poʻo le pisia.







O le fugalaau e tupu i le faaiuga o Fepuari ma e tumau mo le 2-3 masina. I lalo o tulaga lelei, o le a amata mai fou fou ia Setema. O loʻo iai se faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino i luga o se fausaga uumi umi. I le aotelega, e oʻo atu i le 30 lanu paʻepaʻe papaʻe o loʻo i luga o le tasi ala. O le tele o fugalaau fugalaau e le sili atu i le 5 mm. E faasolosolo malie lava ona amata mai, mai le pito i lalo. O le vaitau o le vavalalata e tuʻuina atu ma se manogi manogi pei o le manogi lili o le vanu.

Eseesega

I le natura, e 22 ituaiga o dreamiopsis, e ui i lea, e na o le 14 o latou e resitalaina. E toetoe o latou uma e masani lava i le natura natura. I le fale, e na o le lua lava ituaiga o dreamiopsis e faʻaleleia.

Ua iloa e Drimiopsis. Tufatufa atu i le vanu o Tanzania. E fai ma fugalaau vavao e 25-35 cm le maualuga. O laʻau ovalu e 15 cm le umi. E faʻapipiʻi umi i le 20 cm petioles. O latou foliga o loʻo valiina i se lanu lanu meamata lanu meamata ma ufitia ai i ni lanu uila. I le susulu o le la, e sili atu ona matauina le lanu moli, ma i le paolo e mafai ona mou atoa. O le fuga o lenei ituaiga e tupu i le ogatotonu o Aperila - Iulai. I le taimi nei, umi, e masani ona masani ai o fana fanafana ma se paʻu paʻepaʻe sinasina, kulimi poʻo fuga samasama. A maeʻa le fugalaau, ona alu lea o le laau i totonu o se nofoaga malolo ma toetoe lava o le aveesea atoatoa o laulaau. E faasolosolo lemu le lau.

Ua iloa e Drimiopsis

Dreamiopsis Pickaxe sili atu ona latalata i Zanzibar ma Kenya. O loʻo faia ai se lapoʻa lapoa, faʻasaina vao e oʻo i le 50 cm le maualuga. O laupepa o loʻo i luga o petioles pupuu ma maua ai se paʻu paʻu, mafolafola lelei. O nisi taimi o se vaega laitiiti o le toʻamea uliuli e vaaia i luga o le laʻau. O le foliga o le apa laulaau o le oval poʻo le fatu-foliga, faʻatasi ai ma le pito i luga o le pito i luga. O le uumi o le lau e tusa ma le 35 cm, ma le lautele o le 5 cm. E mafai ona vaaia veins vevela i luga o le laufanua atoa. Mai Mati e oʻo atu i Setema, e 20-40 cm le umi, o loʻo faʻapipiʻiina i luga. O le ituaiga o meaola e pei o le lago ma e le faʻaumatia laʻau i le taimi o le taotoga, e na o le taofia o le fausiaina o ni laau fou.

Dreamiopsis Pickaxe

Faʻatauga auala

O loʻo faʻalauiloa e le togafiti fatu vegetative ma fatu. O le tuputupu ae o le dreamiopsis mai fatu o se galuega faigata. E faigata i le mea moni e faapea, o le aoina o fatu e le faigofie ma vave vave ona le toe maua le latou germination. Ae ui i lea, e mafai ona e lūlū fatu ile malamalama, susu ile palapala. O luga o le ulo e ufiufi i se ata. E tatau ona tuʻu le pusa i se mafanafana (+ 22 ... + 25 ° C) ma le potu susulu. E ono tulaʻi mai i totonu o le 1-3 vaiaso. A maeʻa le germination, ona aveeseina lea o le fale mai le fale mafiafia ma faʻafeinu ai i taimi uma. O fualaʻau ua vave ona tutupu le lanu meamata.

O se auala sili atu ona faigofie o le faʻalauteleina o le vavaeʻesea o tumutumu talavou. E vave ona tupu vave le miti ma e na o le faaluaina i le tausaga. E tatau ona e fufuluina atoa le laau ma vaevaeina ma le faaeteete ia pusa. E taua tele le puipuia o aʻa vevela, ma fufulu ai faʻamaʻi faʻamaʻi. E totoina totoa tamaʻi taʻitoʻatasi pe i ni vaega toʻalaiti, ona o le a toe ola vave le laau.

O Drimiopsis Kirk e mafai foi ona faʻalauteleina e ala i le vaʻaia. Tagata matutua, o laʻau malolosi e vavae ese i le faavae ma aʻa. E mafai ona e tuʻuina le laulaʻau i le vai mo ni nai aso poʻo le vave totoina i le eleele oneone malulu. A o faagasolo le vaitau, e taua le faatumauina o le vevela o le 22 ° C. A mavae le tulaʻi mai o aʻa tutoatasi, ona totoina lea o laʻau i totonu o tamai fagu i totonu o se malamalama, laufanua lafulemu.

Tausiga Tausi

Moemiti e manaʻomia sina tausiga i le fale, aua o le fale e matua le lelei ma toe lelei le toe gaosia. Mo le totoina, filifili vailaʻau lapoʻa ma lautele, ina ia lava le avanoa e maua ai pusa fou. O le eleele mo le totoina e mama ma fua. E masani ona faʻaaoga se paluga o peat, humu deciduous, turf land and sand sand. E mafai ona e faʻaaogaina se mea teuteu sauni mo mea totino ma faʻaopopo atili oneone i ai. E tatau ona faataatia se paluga papavai i le pito i lalo o le tane.

Vai le laau i se taimi e le masani ai, o lea e mamae lelei ai le palapala. O se tagata nofomau o le vailaʻau masani e masani lava ona ia iloa le lamala, ae e tiga tele mai le aʻa. E tusa lava pe vevela vevela, e tasi le vai inu i le vaiaso e lava, ma i le vaitau o le tafaoga, e faʻafefe uma ai le fale ile 10-15 aso. E mafai ona fufulu lau laau, ae e le o se mea e masani ai. Mo le puipuia o pulu ma togi mai le tele o le susu, e mafai ona e taoto i luga o le eleele luga o se papa o pebbles poʻo vermiculite.

I le vaitau o le alualu i luma tuputupu ae ma le fugalaau, e tatau ona faʻaaogaina faʻamaʻi vai mo le fufuluina o laau i totonu. E lelei foi tali a le moemoega i fomaʻi mo popo laau poʻo le cacti.

O le vave vave ona totoina vao e manaomia ona totoina i se taimi pe totoina i totonu o koneteina lapoa. O le faʻatulagaga e faia ile 2-3 tausaga. E le tatau ona e faia le faiga i tausaga uma, aua o le a muta le toto.

Moemiti e fiafia i nofoaga susulu ma mafanafana. E naʻo lalo o le la susulu o laʻau e faʻaaogaina. I luga o le fogafale lautele poʻo totonu o le togalaau, e mafai ona tuʻuina vao i le susulu o le la, ae i luga o le windowsill south, e lelei tele le fatuina o se ata lafoia. Faatasi ai ma le le lava o le malamalama, o laulaau e amata ona liu pale ma faʻalautele tele. I luga o le faamalama i matu, e mafai lava e le laau ona lafoai se vaega o le laʻau ma toese ai lona teuteuga.

O le maualuga o le tau vevela mo dreamiopsis + 15 ... + 25 ° C. I le taumalulu, ua fautuaina e le sili atu i le laasaga o + 20 ° C, ae o le taimi malolo e le o se mea e ala i le malulu e pei o se faaitiitia o le faasusu. E taua le tuʻuina o ipu mai faʻataʻitaʻiga. Aua le faʻaitiitia le vevela i lalo ifo o le 8 ° C. I lenei tulaga, totoina le oti e mafai ona tupu, faapea foi le fesuiaʻi o pulu.

E faʻaalia e le moomooga ia lava. Faatasi ai ma le aso muamua o le tautotogo mafanafana ma le la, o pulufana e lafoaʻi ai aū, mai le mea e tupu ai lau laulaau. I ni nai vaiaso, ua uma ona fai e le laau se tamai togavao.

Pests ma faʻamaʻi

O le moe mama e puipuia i faʻamaʻi, ae mafai ona mafatia mai le pala ma isi faʻamaʻi fatu. Latou te aafia ai le laau i le tele o vaiinu poʻo le tuʻuina i totonu o le susu, potu malulu. E mafai ona e taulimaina le faafitauli e ala i le suia o tulaga o le taofia ma togafitiga faʻamaʻi faʻamaʻi.

O aʻafiaga ono mafai ona osofaia e le apogaleveleve po o le iniseti iniseti. I lenei tulaga, e mafai ona e faʻamamaina le laʻau i lalo o se mafanafana vevela poʻo le togafiti ile vai faʻafefe. Afai e leʻi fesoasoani le taualumaga, e manaʻomia ona e faʻaaogaina iniseti (actara, confidor).