Laʻau

Pepa Redhaven - Juicy and Fragrant

Redhaven o se tagata tuai ma lauiloa Amerika. Sa alofa foi o ia i le au faifaatoaga i le itu i saute o Rusia. O i latou e le masani i lenei ituaiga e tatau ona faamasani i latou lava ma ona uiga ma foliga o tekinolosi taufaatoaga e filifili ai le mafai ona tupu i luga o la latou upega tafaʻilagi.

Faamatalaga o le ituaiga ma uiga

Peach Redhaven na maua i le setete o Michigan (USA) i le 1940 ona o le sopoia o piʻu Halehaven ma Calhaven. I le taimi nei, ua faʻatautaia pisinisi i le Iunaite Setete, Kanata, Europa. I le Resitara o le Setete o Rusia, na aofia ai le peach i le 1992 i lalo o le igoa Redhaven i le itu i Matu Caucasus.

O le vailaʻau o loʻo i ai se laʻau tele-tele ma se pale paleni, mafolafola, lauulu mafiafia. O fualaau lapopoa ma logo, o fugalaau matagofie e fuga mai ia Aperila ma fuga mo le tusa o le lua vaiaso.

O fualaau lapopoa ma logo, o fugalaau matagofie Redhaven e fuga mai ia Aperila ma fuga mo le lua vaiaso.

E leai se faʻamatalaga i le tusitala aloaia e uiga i le maualuga o le faʻaleleia o le tagata lava ia, ma o isi e lipoti atu lona faʻaituau o ia lava ma le fautuaina o le totoina o ituaiga o meaola e lata ane i ai:

  • Amapasa o le Filemu;
  • I le manatuaina o Shevchenko;
  • Talosaga auro;
  • Meaalofa a Kiev.

O fua na vave selesele nai lo isi ituaiga eseese - i le afa lona lua o Iulai - amataga o Aukuso. Ona o le umi o le taimi o le matua, e mafai ona e fiafia i fua mo le lua i le tolu vaiaso. Toe faʻaleleia fua vave - i le lona tolu - fa tausaga talu ona totoina, ma i le sefulu o ona tausaga, o lona gaosiga ua oʻo atu i le 35-50 kg i le laau. E tusa ai ma nisi o tala, o se laau e ola i se taimi e le masani ai mo lenei aganuu - mai le 20 i le 40 tausaga. O ia tagata matutua ma tetele laau e mafai ona gaosia i le 100 kilokalama o fua. O lenei peach e faigofie lava ona lofituina le seleselega, lea e mafua ai le afaina tele o fua.

O fugalaau ma fugalaau e maua ai le malosi o le kiona mo le itu i saute - e oo i le -25 ° C. Ae o le faapalelaina o le lamala mo le itu i saute e le lava, e le mafai e le talo ona faʻafefe tele vevela. Immunity i le lūlū paʻu ma le kleasterosporiosis - medium, i laʻau laʻau - maualalo.

O fua e felelei, e pei o le fua, foliga ma le tele o laʻau. I le Setete o le Setete, o le mamafa o le mamafa o le peach e tasi i le 80-115 kalama, ma e tusa ai ma le VNIISPK (All-Russian Research Institute mo le Filifilia o Fualaau Fualaau aina), e sili atu - 113-170 kalama. O fua o loʻo pipii mau i le meaʻai, o lea latou te le faʻapalapala mo se taimi umi. O le paʻu o le paʻu ma le pitonuu e masani ona saofaga i le mafai ona faʻaleleia lelei. Le lanu o le paʻu vevela-fluffy o le samasama ma se vevela mumu lanumumu i luga o le sili atu ma le 50% o le maualuga o le fetus.

O fualaʻau paʻu i le Redhaven e lapotopoto, e pei o le foliga tutusa, foliga ma le tele o laʻau

O le pulupulu e samasama (e tusa ai ma le VNIISPK) poʻo le moli (e pei o lipoti a le Setete), malie, suamalie, faʻamalosi, ma se manogi malosi ma lelei, lelei le tofo. O lona tofo o le togi o le 5 points (e tusa ai ma nisi o ala e le aloaia). O le tuueseesea o le ponaivi mai le pulupulu o le averesi. O le faʻaaogaina o fua o le lautele. O le soifuaga o peaches i le potu vevela e 2-3 aso, ma i totonu o le pusaaisa - e oʻo atu i le tasi le vaiaso.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

O le faʻapipiʻiina o le faʻamatalaga o le ituaiga, matou te lisiina ona uiga taua lelei:

  • Amataga vave o fua.
  • Tausaga oʻooʻo.
  • Amata matua.
  • Loto umi.
  • Faʻavae pale.
  • Taugofieina o fua.
  • Malosiaga.
  • Maualuga maualuga.
  • Mauaina tele o peaches.
  • Faaaogaina lautele.

Matou te faʻailoa atu foi mea leaga:

  • Ole faʻatupulaia o le eria ona o le le lava o le malulu.
  • Le lava lamala faapalepale.
  • O le uiga o le faʻatuputeleina o le seleselega.
  • Malosiaga malosi i le siakiina o laulaau, le lava le tetee atu i paʻu paʻu ma klyasterosporioz.

Vitio: Redhaven Peach Harvest Review

Totoina o le Redhaven Peach

E totoina le Redhaven e tusa ai ma tulafono e tutusa ma isi peaches. O nei tulafono e pei ona taua i lalo:

  1. Muamua e tatau ona e filifilia se nofoaga talafeagai. O le mea e tatau ai, e tatau ona:
    • Lelei lelei.
    • Aua le fafati, e aunoa ma se lologa, ma se laulau vai i lalo o le 1.5 mita.
    • Puipuia mai pusa ma matagi malulu i matu.
    • O loʻo i luga o le lafulemu, laufanua suamalie ma le eletise latalata i le le mautonu.
  2. Taimi mo le totoina e filifili ai le timuga. E lelei tele le amata ona totoina pe a uma ona fai le suiga o laau i se setete malolo 3-4 vaiaso aʻo le i amata le kiona.
  3. O se lua mo le totoina o se pi e tatau ona saunia i le 2-3 vaiaso. O lona maualuga e tatau ona tusa ma le 80 inisi le loloto ma le lautele. A uma ona eli se lua, ona tumu lea i le paluga kulimi mai le eleele lafulemu o le pito i luga (afai e le oi ai, ona faʻaaogaina ai lea o le chernozem), peat, humus ma le oneone na ave i le tutusa o vaega.

    A maeʻa ona eli se lua, e tumu i se paluga kulimi.

  4. E totō se fatu e aunoa ma le faʻalolotoina o lona ua. E sili atu pe afai e tulaʻi mai o le a 3-4 cm le maualuga i le maualuga o le eleele.

    E totoina se fatu e aunoa ma le faʻalolotoina o ona aʻa - e sili pe afai e 3-4 cm le maualuga i luga o le eleele pe a uma ona toto

  5. O se lio lapotopoto e faia faataamilo i le fatuina e ala i le faapipiiina o le uili o le otaota i luga o le pito i luga o le lua.
  6. Vai le fale ma le tele o vai (e tusa ma le 4-5 pakete). E mafai ona e faia lenei mea i ni nai togafiti.
  7. O le poloka o le poloka e mulimulitaʻi i se laulau o le 5-10 cm. O mea talafeagai e maua i le fai togalaau e faʻaaogaina e pei o mulch (paʻu o le sawdust, sunflower husk, humus, peat, etc.).
  8. Tipi le fatu laau i se maualuga e 80-100 cm.

Vaega o le galueaina ma le faʻaogaina o tausiga

O tulafono mo le tuputupu ae o le Redhaven peach ma le tausia o lea mea e taatele i le seleselega. O nisi o meatotino o le ituaiga e manaʻomia ai le gauai faapitoa i manatu nei:

  • O le le lava o le faapalelaina o le lāmala e taʻitaʻia ai le manaʻoga mo le faʻamalosia o le faʻavaivai i le leai o timuga. E taua tele le faʻamamaina o le eleele aʻo leʻi fugaina, faʻapea foi i le taimi o le faʻavaeina ma le fua o fua. Afai ua vevela le taumafanafana, ona faʻafefe lea o le fala i vaiaso uma. E faʻaaogaina le faʻafefe o le pale e ala ile fufuluina mai se pulupulu. E tatau ona faia lenei mea i le afiafi, pe a alu le vevela.
  • Afai e tatau ona faʻavasega le fuaina o fualaau aina. I le taimi lava e tasi, o fua e faʻafesoʻotaʻi ma tagata vavalalata e aveesea muamua. O lenei mea o le a fesoasoani e puipuia le faia o le pala.
  • Saunia mo le taumalulu. I nofoaga e iai le lamatiaga i luga o le paʻu ma le fafie, e tatau ona gaosia ia laau laiti ma ufiufi mea mo le taumalulu.

    I nofoaga e iai le lamatiaga i luga o le paʻu ma le fafie, e tatau ona gaosia ia laau laiti ma ufiufi mea mo le taumalulu

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi - puipuiga ma le pulea

Ona o le ono gasegase o le vailaʻau i se faʻamaʻi faʻaleagaina faʻaleagaina - laʻau laʻau - pe a tupu ae e le mafai ona faia e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaʻau puipuia. Latou te manaʻomia le faʻaaogaina i se faʻalavelave o fua puipui.

Laulau: o se seti o puipuiga e puipuia ai faʻamaʻi faʻamaʻi ma osofaʻiga o manu

Aso FaʻamauO le a le meaFaʻafefeaAusia le taunuʻuga
PauAoina lau paʻu ma susunuinaFaʻaleagaina o meaʻai o pathogens, anufe pest
Tuna ma lala e paʻu i le paluga limePuipuiga o le malulu ma le la
Paʻu i le tauOliina eleeleLisiina o le eleele i luga o se suo bayonet i se paPests ma pathogens taumalulu i luga o le pito i luga o le palapala e tulaʻi i luga, ma maliu mai le malulu
I le amataga o le tautotogo ao lei tupu le fatu o fatugaʻoTotoina togafitigaLafoa le pale, lala, ogalaau ma vailaau e tineia ai manu faalafua (DNOC, Nitrafen, 5% o vaifofo o le sulfate copper)Puipuiga o faʻamaʻi faʻamaʻi ma meaola faalafua
TautotogoTaofiaga puipuiE tolu taimi e togafitia ai le palealii i le fiva (Chorus, Skor, Strobi, ma isi). O le taimi muamua e faia ai lenei mea aʻo leʻi fugaina, ona faʻaalua faalua loa lea peʻa maeʻa ma se vaeluaga o le 1-1.5 vaiaso.Faʻaleagaina o faʻamaʻi faʻamaʻi
SummerFaʻasologa o le ola faʻataʻitaʻiga Fitosporin-M. E mafai ona faʻaaogaina lenei vailaʻau e aunoa ma le faatapulaaina o le numera o taimi ma se vaitaimi o 2-3 vaiaso.

I le avea ai o se tulafono, o ia mea na tutupu, e faia i taimi uma ma i luga o le taimi, e mafai ona puipuia le tagata fai togalaau mai i faʻafitauli i soʻo se faʻamaʻi afaina. E leai ni faʻamatalaga na maua i meaola faʻapitoa i punaoa, ae o mea ua tuʻuina atu o le a fesoasoani e taulimaina i latou i le tulaga o se osofaʻiga.

Laulau: Faʻamatalaga o faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi Redhaven

Le faʻamaʻiFaʻailoga muamuaLe vasega ma le leaga na faiaMetotia o togafitiga
Le cur curA maeʻa le fuga o laulaau laiti io latou pito i luga, ona fai lea o fuga o lanu lanumeamata lanumoana. Mulimuli ane, o le lanu e sui i le mumu ma le enaena. O faʻafitauli e aliali mai i lalo ifo o laʻau, e fetaui ma maʻi.Laʻau afaina ua paʻu uliuli ma paʻu. O fua o loʻo faʻatulagaina e ufiufi i fuga ma fusi, latou te laʻititi ma pauu. O le numera o fualaau aina e totoina mo le isi vaitau e faʻaitiitia ai.Aveesea vaega o vailaʻau afaina ma togafitiga o fungicide
Malosiaga malosiO foliga vaaia o paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe luga o laʻau ma fuaLaʻau ua afaina, ua mamago, o fua e fufulu ma pala. Ua vaivai le laau ma ua faaititia lona taumalulu taumalulu.
Kleasterosporiosis (faʻapipiʻi solo)O foliga vaaia o lanu mumu-lanu enaena i laulaau, lea e vave ona faateleina i le 3-5 mm. A maeʻa lena mea, ona faʻamalulu lea o masini mūmū ma maua ai le lava moe, fai ai ni pu.Faatasi ai ma se liona taua, o le faʻamaʻi e pasia i fualaau ma fua. Laʻau e pala, fualaau suamalie, vavave i luga o le cortex.

Faʻataʻitaʻiga o Ata: Faailoga o Maʻi Maʻi

Faʻatalanoaina e le Faatoaga

O uluai laau o le peach sa ou toto i le 2007 i le tautotogo o Redhaven. O le vaitau mulimuli, o le tasi laau na fua mai ai le tusa ma le 60 kilokalama, ae o isi e itiiti ni fua.

Alexey 1980, Kryvyi Rih

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=9420

Mo aʻu, ou te le fiafia ia Redhaven. Ona o le tino oona. O le faʻatautaia, ioe, o le maualuga.

Che_Honte, Melitopol

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=9420

E tusa ma le 20 tausaga talu ai, na maua e Redhaven ma mulimuli ane faʻasalalau, e fetaui ma le faʻamatalaga. Pe a ma le 10 tausaga talu ai sa ou faatauina se "tagata ese" Redhaven, o le faamatalaga e tutusa foi. Ae latou te FESOASOANI. Tatau, lanu, fugalaau, lau, taimi e tutusa. Ae sili atu le lautele. Afai o le fua muamua o le 150-200 g (i le taimi e faatulaga ai), o le lona lua o le 200-250, ma o le tagata lava ia e tusa ma le 400 (na faʻasolo muamua le ata o le 420 g). O le tofo o se nai juicier ma sina susulu nai lo le lona lua. O lea ou te faaluaina ni filifiliga se lua i uo.

Lyubov Ivanovna, Chernihiv

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=9420&page=2

I totonu o laʻu togalaau, o lenei ituaiga matagofie o vine ua ola pea mo se taimi umi ma ou te fiafia i ai! Ou te fiafia lava i le mea moni e faapea, pe a faʻatusatusa i a tatou vailaʻau i le lotoifale, e maualuga atu le malulu ma le taumalulu. Redhaven, e mafai e se tasi ona fai mai, o le ituaiga o mea lautele, ma e manaia le 'ai fou ma talafeagai mo le gaosiga! E manogi ma suamalie i soo se mea! O le vailaʻau o loʻo i ai se pulupulu pupula, e le pei o le tele o isi ituaiga ma e mafai ona momoli atu i le maketi, aemaise lava talu ai e sili ona lelei! E toatele tagata i le maketi sa le talitonu ia te au e mafai ona tupu se ituaiga o peach i la matou eria! O le ituaiga e le o leiloa lona tulaga ma o lea ou te fautuaina ai i tagata uma mo le totoina.

lus, itu o Kiev

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=9420&page=2

O pogisa o po o Aperila na "tuua" le fuainumera o fualaau aina i lenei tausaga i luga o Redhaven. Muamua ua maeʻa ua oʻo i le ogatotonu o Iulai (tau le mautonu). Na amata ona latou taumafa i le seleselega autu i le taimi nei, ma o se vaega o le a tupu mo le isi sefulu aso. O i latou na tupu na o latou lava e mamafa i le 350-370 g. Faʻatasi i luga o le paranesi e tasi (toso e fai ma o latou lafoaʻi) - ia i ai se mamafa e oo atu i le 200 kalama o fualaau taʻitasi. Faatasi ai ma se numera aupito maualalo o togafitiga o le tautotogo (mo le taumafaina e le aiga), e tele naua le fua, ma le ponaivi gau. Oi!

Lataring, Crimea, Sudak

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=9420&page=4

E faʻafeiloaia e Peach Redhaven ma lona manaia tele ma le maketiina o le fua. E le gata i lea e le mafai ona matauina le maualuga o lona gaosiga ma le umi o le vaitaimi o le gaosiga. E matua taua lava le ola ae i totonu o fale tumaoti ma i togalaau faʻatoʻaga mo le faʻaaogaina faapisinisi.