Lafumanu

Filifili se fale mo lapiti ma pe faapefea ona fai oe lava ia

O le tele o faatoʻaga lafumanu ma tagata faipisinisi tumaʻoti ua faʻalauteleina le gauai atu i le fausiaina o lapiti. O le gafa o nei manu faʻanatinati o se galuega lelei tele. Afai e mafai ona tuʻuina i lenei auala, e toetoe lava a leai se aoga, talu ai o le taotoga o lapiti e sili ona taua i mea taufaatoaga pei o le falu.

Vaʻai faʻatapulaʻa

O le tausiaina o lapiti i totonu o cages o le filifiliga sili ona talafeagai mo oe ma mo meaola. Afai e te fausia se fale mo lapiti ma ou lava lima e tusa ai ma lau lava galuega faatino ma ia amanaʻia mea uma e ono manaʻomia ile fugalaau, faigofie i le fafagaina ma le tausia, o lona uiga o le fanauina o lapiti o le a le gata ina aoga ae o mea fiafia foi.

Nofoaga nofofua

O le fesuiaʻiga e tasi o le paga o se fale puipui tele ma faitotoa, faʻapipiʻiina pusa pusa ma fagu. O le potu ua mamanuina mo le tasi tagata pe, pe afai o le vaega e tele, mo le savali i le talavou. O se pusa e tasi-mo le lapiti e talafeagai pe a fafagaina manu i ni vaega laiti mo o latou manaoga.

E te iloa? O lapisi e pei o le filemu, ae o nei manu e masani ona faʻaaoga leo eseese e faʻamatalaina ai o latou tulaga. O le fiafia, filemu le lapiti e fai ai ni leo mama, o fiafiaga e mafai ona faailoaina i nai kiliki puupuu, o le osofaʻiga e mafai ona faailo e ala i le vevela po o le goto, o le fefe e faailoaina e ala i le tuʻituʻi i ou nifo, ma afai e tagi le leotele, o lona uiga e tiga.

Lua puipui vaega

O siaki, e aofia ai ni vaega se lua, e vavaeeseina e se fafaga e faia i se faʻaoga, faia i se V-foliga. I totonu o sea fale mo le lapiti, e mafai ona e tausia ni manu se lua, tatala le valve i le va o vaega ma le fuafuaga fuafuaina.

Triple cell

Cells e aofia ai vaega e tolu, faʻatagaina oe e aofia ai ni tagata se toatolu (alii ma le lua tamaitai), i le va o vaega o loʻo i ai avanoa e tatala ai. Afai e tatau ai, o le tasi o tamaitai e mafai ona ulufale i le alii o loʻo nofo i le ogatotonu. I le maeʻa ai o fesoʻotaʻiga & - toe vaevaeina

Suauu ituaiga suauu "Klenovo - Chegodaevo"

O le mamanu o nei sela e umi - 240 cm, lautele - 65 cm O mea mo le gaosia o le fola i totonu o nei suauʻu o le fafie, i se pepa faifai pea poʻo se auala lemu. O mea e fafaga ma meainu inu o loʻo i totonu o vaʻa i luga o le fola. O loʻo i ai atigi pusa o loʻo faʻaaogaina e pei o masini masini masini faʻamalosi e mafai ona aveeseina ma pusa mo pepe.

E taua! O lapiti laiti i meaʻai matutua e aʻoaʻoina lelei. Tinder carrots mo pepe, fatu faʻamalosi ma avatu ai vao vao e leai ni maʻa.

Polokalame faʻavaomalo Mikhailov

O le fuafuaga faigofie o se mini-fanua e lua-i-le-tolu na atinaʻe ma faʻatinoina e I. N. Mikhailov. I luga o le faavaa-o le lua o faavae o sela. O luga o le taualuga o loʻo faia i mea e maua mai i le palapala.

Fafagaina o meaʻai ma meainu inu e faʻatagaina oe e tuʻuina atu manu i meaʻai ma vai mo le vaiaso. O se ituaiga masini masini mo salu mo lapiti e faigofie mo i latou e le mafai ona tuʻuina atu taimi i manu i aso uma.

Faʻafanua a Cages o Zolotukhin

O le fausiaina o Solotukhin o se tolu-tiered aviary, i ni vaega se lua i le tasi. O le pito i luga e felafolafoaʻi solo i le lautele o le fola o le fola i lalo, ma se vaaiga tulaga ese o le fola o le plywood poʻo mai se pepa laulau papa.

E leai se ava malosi o le susu: mo le fafine o loʻo i ai se fata, o loʻo faʻapipiʻi se pu faʻaaoga mo le taumalulu. I le taumafanafana, o le fafine e iai le lapiti o loʻo i totonu o vaomatua, ae vavaeeseina e se vaeluaina mai isi meaola.

O le fafaga i le tulaga o se fata ua faʻaofiina i totonu o le faʻavaa o le faitotoa, lea e mafai ai ona e sasaa meaʻai e aunoa ma le tatalaina o le faitotoa.

E taua le mauaina o se fale gaosi oloa?

Faʻatasi ai ma le faʻateleina o le lapisi, o fale o lapiti ua faia-gaosiga o le a faʻaalu ai le taimi i luga o le gaosiga o le fale. O ia ituaiga o mea e maua ai le tele o tulaga lelei: o se mamanu manino, masini e faʻamafanafana lelei ma fafaga ai fagu, fata mo feces, nifo mo tagata taitoatasi.

I totonu o upega faʻanoanoa o loʻo i ai vavalaʻau malie tamaitai mo fafine ma fanau. O ata o fale lapiti o loʻo faʻaleleia i taimi uma, o mamanu e ogatasi ma manatu fou, ma ua sili atu le faigofie ma faʻaleleia atinaʻe mo laina uma lava ma suiga eseese mo le ola o manu.

O le le lava o faletalimalo i le tele o faaipoipoga i le gaosiga o soʻo se vaega o le fale, o le le tutusa o le tele o le cell ma le nofoaga i le lumanaʻi o lona nofoaga.

I le isi itu, pe a faia se fale mo lapiti a le aiga ia tutoatasi, o le tele o sulu e fetaui ma le avanoa o lo latou nofoaga. Faʻalagolago i le numera o manu, o le ituaiga o paolo, o le tuʻuina o vaega, pusa paluga, meaʻai e filifilia.

E mafai ona filifili se mea e sili atu ona faigofie mo oe i le gaosia o le fale atoa ma le paletali, fafaga ma isi mea.

Faia se pulou i ou lava lima

Aʻo leʻi faia se fale mo meaola, e tatau ona fuafua le tele o nofoaga ma fale: mo tagata matutua, fafine ma tamaiti, mo lapiti taitasi o fuainumera fuafuaina ia e manaʻomia mo le atinaʻeina masani ma le sili atu le faigofie.

Ua fautuaina tagata tomai faapitoa e fuafua le vaega o lafumanu mo lapiti ina ia i ai i le tagata matua se 0.12 sikuea mita. E fautuaina e vave tuʻuina atu uma faʻaaliga: o vaega, le nofoaga o pusa pusa ma mea e fafagaina, o le nofoaga o pale.

E tolu ni laina vavae mo lapiti o le a sili ona lelei mo le tele o manu, o le vasega pepe mo tamaiti, ma o vaega eseese mo alii ma tamaitai o le a faigofie ona fetaui ma ata tusi.

O le lelei o ia laupepa o se avanoa tele avanoa, o le mafai ona faʻapipiʻi se fausaga i luga o le auala ma totonu o le potu aoga.

Tului O lapiti pepe faatoa fananau mai e le lavalava ma tauaso, ma i le luasefulu aso o le olaga e mafai ona latou 'ai na oi latou lava.

Le filifiliga o le avanoa mo sela

Po o le a lava le mamanu e te mafaufau i ai: tamai lapiti lapiti poʻo ni tolu-fusi lau, o le mea autu lava Filifiliga sao o le nofoaga.

O le nofoaga sili mo le aviary o le a avea ma se vaega malulu, mo se faataitaiga, i totonu o se togalaau i totonu o laau. I lenei tulaga, o meaola o le a puipuia mai faʻatau ma le faʻafefe.

O faila o le lapiti tomai e fautuaina le tausia o meaʻai i luga o alatele: manu e atiina ae le puipuiga i faʻamaʻi, faʻaleleia le lelei o le fulufulu mamoe, faapea foi le gaosia ma le tumau o le fanau.

Se filifiliga lelei - i luga o le puipui o se potu aoga tele ma se viso e oso i fafo, lea o le a faia ai se puipuiga faaopoopo mai le galulolo ma ave saʻo o le la. Mo le tausiga i fafo, ia tausia lelei le faʻamafanafana ile vaitau o le taumalulu.

O le lua-decker cages mo lapiti e mafai ona i totonu i totonu. I lenei tulaga, mafaufau lelei e uiga i le aveesea o otaota: o meaola e le tatau ona paʻu mai le manogi oa latou lava feeseeseaiga.

Toa ma tusi ata

O le tele o nofoaga ma fale e faʻatulagaina e faalagolago lea i le faʻavaeina o meaola ma a latou numera (mafaufau ma tuʻuina). O le tele o potu e iai vaega nei:

  • umi - 120-150 cm;
  • lautele - 60-80 cm;
  • maualuga o le puipui - 35-50 cm.
Mo tagata talavou, e mafai ona faʻaititia le umi i le mita. I le taimi o le fausiaina o fale ole lapiti, o le lua fogafale tutusa tutusa, o le eseesega o le ai ai pe afai e te filifilia le ata Solotukhin.

I le atinaʻeina o se ata tusi, ia faʻatautaia fale mo fafine ma fanau ma nofoaga mo le autalavou, mafaufau i le nofoaga o tagata fafaga ma tagata inu, e faigofie mo oe pe a faʻamamā le sela, o vaega e tatala mo le mating.

Mafaufau i le faʻafefe o le potu i fafo mo meaola. Masalo o le a e fiafia i le manatu o se faʻaopoopoga i le fale autu o le fale faʻafiafiaga mai le faʻalapotopotoga.

Meafaigaluega ma mea e manaʻomia

Mo le fausiaina o sela e sili atu le faʻaaogaina o mea masani mo vaega autu o le potu: poloka laupapa, laupapa ma paʻu, pepa o plywood.

Mo le taualuga o fale e manaʻomia le faʻaaogaina o se fale mafolafola, nai lo le uamea. Paʻu vevela vevela vave vevela, faʻapea foʻi ma le malolo i le vaitau o le taumalulu.

Mo vaega taʻitasi o le ae manaʻomia: felafolafoaʻi solo, faitotoa o faitotoʻa, matau ma tapuni mo faitotoa. Meafaigaluega ma vaega laiti:

  • seleulu mo le uamea;
  • sikulima ma sikulipili;
  • fao ma le samala;
  • paʻu;
  • Bulgarian, na vaʻaia;
  • Roulette, penitala ma le maualuga.

Faʻalogo! O le mamanu o sela o le auala e tatau ona faʻatuatuaina mai le ulu atu o tagata faʻatauvalea: alope, anufe po o manoa.

Fausiaina o se pusa: faatonuga i lea laasaga taʻitasi

I le taimi lava e te filifili ai i le telē, filifili mea e manaʻomia ma saunia meafaigaluega, e mafai ona e alu i le fausiaina. Ina ia sili atu ona faigofie le alu, mafaufau i le mea na e fuafuaina laasaga i lea laasaga mo le faia o cages mo lapiti:

  1. Muamua taga o le a faia ai le faʻavaa o faʻamau. Fausia e tusa ai ma le ata ata talafeagai ma le tele. Faʻapotopoto le faʻavaa, faʻamalosia ma siaki le faʻamaoni o le faʻavae.
  2. Taʻu le fola. E fautuaina le faia o le fola i le faʻaaogaina o alaleni laititi po o le manifinifi ina ia le maua ai le otaota i totonu o le vaega. Mo le tausiga i fafo, e mafai ona faaluaina le fola. Mo faigofie faʻamamaina o lalo o le fola, faʻapipiʻi pallets.
  3. O plywood laupepa poʻo laupapa e faʻaaogaina mo puipui pito i tua, e mafai ona e faʻapipiʻiina nai lo le pito i luma, ona le mafai ai lea ona tafe i luga o le taualuga.
  4. E sili atu ona lelei le faia o puipui o le laupapa e aunoa ma ni vaeluaga, ma totonu - o le faasologa. I totonu o le potu e lua-potu i le ogatotonu o le fafaga seti.
  5. Mo pa puipui i luma e fetaui ma plywood poʻo laupapa, o faitotoa e mafai ona fai i paʻu laupapa ma se faʻaoga. Faʻamamaʻo faitotoa ma siaki le faigofie ona tatala.
  6. E sili le lelei ona fai se taualuga aveeseina mo le pa puipui, o lea e sili atu ona faigofie le fufulu o sela. Meafaitino - tui. I le fausiaina o le taualuga e maua ai se malutaga.
Ua maeʻa le fausiaina, o lea ua totoe nei e faʻapipiʻi meaola ola mama i luga o vaomatua, tautau i meaʻai ma meainu, nofo i totonu o le fale o le fale.

I totonu o lenei tusiga, o le laasaga o lea laasaga o le fale ole lapiti ua mamanuina mo soʻo se ituaiga o fale mo manu, talu ona tuʻuina atu faatonuga lautele i le taimi o le fausiaina. O lapisi o ni mea manogi lelei, ma o le lelei ma sili atu ona mataʻituina a latou tausiga ma tausiga, o le sili atu lea o le toe foi mai.