Laʻau

Pear Chizhovskaya - o se suʻega na pasia le suʻega o le taimi

Pei eseese Chizhovskaya ua lauiloa i totonu o Rusia Tutotonu. Mo le tele o tausaga, ua manuia le faʻaleleia i totonu o lotoa tutoʻatasi ma totonu o togavao faʻapisinisi. O le mea moni, e tele ituaiga o meaʻai matagofie na mauaina i le taimi nei. Ae pe a filifilia se ituaiga mo le totoina, e le afaina le mafaufau i lenei mea umi.

Faamatalaga o le ituaiga ma ona uiga atoa

Na vavae ese le ituaiga i le Moscow Agricultural Academy i le 1956 e ala i le sopoia o ituaiga Olga ma Forest Beauty. Mai le mea muamua, o le faʻamaʻiina o faʻamaʻi, fualaau aina ma le vave matua. Mai le lona lua - faʻaleleia o le tagata lava ia, tofo ma le tele o fua, fua masani ma maualuga le gaosiga, tausiga le faʻaleagaina. E aofia ai i le Setete Setete i le 1993, faʻasolo i Northwest, Central Volga ma Central itulagi.

O le laau e tele-lapopoa, o le pale e leaga, e tusa ai ma le VNIISPK (All-Russian Research Institute mo le Filifilia o Fualaau Fualaau aina) - i le amataga o tausaga, vaapiapi, tuputupu ae, avea ma pyramidal. O le faapaleina o le Crown o le mea lea, e tusa ai ma VNIISPK - maualuga. Fua i le totigilima.

Kolchatka o le tuputupu ae sili ona vaivai i lala paina ma le pupuu, ae e sili atu le mamafa nai lo le malologa. E faʻatupulaia i le 1-3 mm i le tausaga, ma fai ai ni afaina.

Pear Chizhevskaya na te onosaia le maualuluga ogaoga, ma e maualuga foi le puipuiga i le paʻu. Lelei matua - amata mai mo le 3-4 tausaga talu ona tui. Luga o le taumafa - o le faaiuga o Aokuso-amataga o Setema. O le gaosiga e maualuga (ave le 50 kilokalama i le laau) ma masani. Le maualuga o le tagata lava ia, ae o le auai o pollinators e faateleina le gaosia. O fesoasoani sili ona lelei i le pollen o pears:

  • Lada;
  • Sui o le Northerner;
  • Rogneda.

Fualaau e pei o le Pear, e foliga mai e foliga mai, foliga matagofie. O le fua o fualaau aina e laʻititi ma laʻititi foʻi. O le fua o le tasi fualaau aina e 100-120 kalama, e tusa ai ma le VNIISPK - 120-140 kalama. O le tino o le paʻu paʻu e paʻu, matutu, lamolemole. Lanu - samasama-lanumeamata ma laʻitiiti laiti, lanu lanumeamata. O fualaau suamalie o loʻo i ai se pulupulu eleelea ma pipiʻi. O le tofo o se mea faafouina, suamalie-malie. E fua le au tofo i le 4.1-4.2 points. I totonu o le fualaʻau e 8-10 fatu o lanu enaena.

O le lanu o le Chizhovsakaya o fualaau suamalie e samasama-lanu meamata laiti laiti, lanu lanumeamata

O fua e faʻaaoga uma mo le gaosia ma le faʻaaogaina o ni meaʻai. O le fuaina o fualaau aina e mafai ona tautau i lālā mo se taimi umi e aunoa ma le malepe. E i ai a latou faʻamatalaga sili ona lelei, ae o le avetaavale e mafai ai. Faʻafiafia le ola i le vevela o le 0 ° C - 2-4 masina.

Vitio: ituaiga vine Chizhovskaya

Totoina o ituaiga puaa Chizhovskaya

Ae e te leʻi amata totoina se pi, e tatau ona e filifilia se nofoaga talafeagai mo ia. O se vaega taua, ma e tele lava le faalagolago i le filifiliga sao o le nofoaga - pe faapefea ona fua mai le pi, pe o le a fua mai le laau ma ola ai.

O lea la, o le a le mea e le fiafia le pi:

  • Matagi i matu.
  • Lolo, susuga.
  • O le ata lafoia.
  • Luga mamafa.
  • Faʻaleleia o le eleele.

Taiala mo le filifilia o se nofoaga e tulaueleele ai:

  • O se tamai tau i le itu i saute poʻo saute sisifo.
  • Puipuiga mai matagi mai le itu i mātū po o matu sisifo. E mafai ona avea ma vaomatua, o se puipui o se fale, o se pa. E taua le mamao o latou mamao ae le o se ata lafoia mo le laau talavou.
  • Sola eleʻele i le pH 5.5-6.5. O le a tupu i le pH o le 4.2-4.4. E le gata i lea, o nisi punaoa ua faapea mai i luga o eleele oona o le pear e toetoe lava a le aafia i le paʻu.
  • Tatala le fausaga eleele ma le lelei alavai.

E i ai se tulafono taua mo le totōina o fualaau 'aina fua tele - e faʻatau le fatu laau i le tautoulu, ma totō i le amataga o le tautotogo aʻo leʻi tafe le sua. O loʻo i ai se faʻamatalaga talafeagai mo lenei mea. Ua fesuiaʻi e le au tausimai ni fatu laau mo le faatauina atu i le tautoulu. O le taimi lea e mafai ai ona e filifilia le tele o laau lelei. Ae o fatu totō na totō i le tautoulu e le mafai ona tumau i taimi faigata o le taumalulu. E moni lenei mea mo nisi vaega i matu.

A filifilia se fatu, e tatau ona tuʻuina atu i le tasi poʻo le lua tausaga le matutua (e sili atu le vave ma le vave, muamua ona fua mai) ma aʻafia lelei. E le tatau ona i ai se mea e faaleagaina pe leai foi i le cortex.

O aʻa o le aʻa e tatau ona lelei ona atiaʻe

O le faʻatauina o fatuga e tatau ona teuina seia oʻo i le tautotogo. Ina ia faia lenei mea, latou te faaopoopoina i se lua eli eli faapitoa e tusa ma le tasi le mita le umi ma 30-40 centimita loloto. O se vaega o oneone ma le mafiafia o le 8-12 centimita e sasaa i le pito i lalo. Lafo le fatu i totonu o se pu ma ona aʻa i luga o le oneone, ma le pito i luga o le pito. I le taimi muamua, e tatau ona totoina aʻa i totonu o se failauga mumu ma mullein. Latou te momoe faʻatasi ma sina vaega oneone ma faʻafeinu i le vai. A o lei amataina le kiona, o le lua ua ufitia atoa i le eleele - na o le pito i luga ole fatu e totoe i luga.

A o leʻi tuʻuina le fatu i totonu o le lua, ia togi aʻa i totonu o le otaota.

Afai ei ai sea avanoa - e mafai ona teuina le seedling i le fogafale lalo. Ina ia faia lenei mea, ia mautinoa le malulu o le teuina i le va o le 0-5 ° C ma se siosiomaga mūlū mo aʻa. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e afifiina i luga o laʻau ma faʻamama.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga mo le totoina o se pi

Toto se pi e ala i le faia o le faasologa o gaoioiga nei:

  1. I se nofoaga filifilia i le tautoulu, latou te eli se lua 0.7-0.8 mita loloto. E tutusa le lapoa pe sili atu foi. E i ai le tulafono: o le tagata mativa i le eleele, o le tele o le lua. I oneone palapala, o le maualuga o le lua e mafai ona 1-2 m3.
  2. Afai e mamafa le palapala - sasaa se alavai faʻapitoa 10-15 centimita mafiafia i le pito i lalo. E mafai ona faʻaaogaina le palapala, maʻa, mafolafola lautele, piliki gau, ma isi mea. Afai o oneone o le oneone, e sasaa ifo i lalo le palapala o le mafiafia.

    Afai e mamafa le palapala - sasaa se alavai faʻapitoa 10-15 centimita mafiafia i le pito i lalo

  3. O le atoa o le lua ua faatumulia i se paluga kulimi e aofia ai humus, peat, chernozem ua ave i vaega tutusa. E talafeagai le faʻaopopo 2-3 lita o le fafie, 300-400 grams o le superphosphate ma faʻafefiloi lelei i se pusa poʻo se suo.
  4. O le lua e ufiufi i se ata tifaga, mea faʻapipiʻi, paʻu, ma isi. E tatau lea mea ina ia le faʻamamaina meaʻai i le taimi o le kiona.
  5. A o lei totoina, e ave ese ma suʻe se fatu. Afai e lelei mea uma - tuu aʻa i se pakete vai mo le 3-4 itula. O le faʻaopoopoga o mea e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe ma aʻafiaga o aʻa, mo se faataitaiga, Kornevin, Heteroauxin, Epin, ma isi, o le a le taofia.

    A o leʻi totoina, e faʻamalulu le fatu mo 3-4 itula ile vai

  6. Ua matala se pu ma o se vaega o le palapala ua filifilia mai ia mea ina ia fetaui lelei aʻa o le fatu i totonu o le pu. O se faaputuga puʻu e sasaa i le ogatotonu. 10-15 centimita mai le nofoaga tutotonu o le ave o se laau laupapa e tusa ma le tasi mita le maualuga i luga o le eleele.
  7. E tuʻuina le fatu i totonu o se lua, faʻalautele le faʻapena o aʻa i autafa o le tumutumu, ma amata ona toe faʻafoʻi. Faia lenei mea i luga o laupepa, faʻavasegaina faʻavave. E taua le faʻamautinoa o le a le tanumia le ua aʻa - e sili pe afai e tumau i le 2-3 cm le maualuga i luga o le palapala.

    E taua le faʻamautinoa o le ua le o tanumia - e sili pe afai e tumau ile 2-3 cm i luga ae o le palapala

  8. A oʻo ina tumu le lua, latou te faia se liʻo poloka i le lautele. O lenei mea e faigofie ona faia i se tagata faʻataʻitaʻi pe vaʻaia se vaalele.
  9. O le laau ua nonoa i se pine ina ia aua neʻi faaleagaina pe lafo atu le ogalaau.
  10. Vai le tele o le laau. O le eleele i totonu o le lua e tatau ona faʻaleleia lelei ma fetaui lelei i aʻa.
  11. A maeʻa ni nai aso, e tatau ona mulimulu le poloka poloka. Mo lenei, humus, compost, vaomatua, sunflower husk, ma isi, e talafeagai.

    I ni nai aso pe a uma le fafagaina, e tatau ona mulimulu le poloka poloka

  12. O le taitai tutotonu e vaeluaina i se maualuga o le 60-80 senitimita, e vaeluaina lala i le afa.

Vaega o le galueaina ma le faʻaogaina o tausiga

O le tuputupu ae o le Chizhovskaya paʻu e le o fesoʻotaʻi ma ni faʻafitauli faʻapitoa ma e mafai ona faia e se fai togalaau. O le iloa o faʻamaufaʻailogaina o metotia faʻatautaia ma auala o le a mafai ai e oe ona faigofie ona taulimaina lenei galuega.

Faʻasa

E le taliaina e le pea le lamala ma faʻafeinu ai. Faʻamasinoga o faʻasalaga faʻatagaina:

  1. A o leʻi tupu.
  2. Ina ua uma ona tupu.
  3. I le taimi o le faatulagaina o ovaries ma le faateleina o le tuputupu aʻe o tipu.
  4. Lua vaiaso ao lei oʻo le fua.
  5. A maeʻa le seleselega.
  6. Tausaga o le vai-loading irrigation.

Faʻalagolago i tulaga o le tau, e mafai ona faʻateleina pe faʻaititia le tele o le faʻavaivai. O le poloka o le poloka ua fausia i se auala e ufiufi ai le ua o le ua ma le ufiufi i se uila mai le eleele. Ua faia lea mea ina ia aua nei faʻaleleia le susu i le lata ane o le ogalaau, aua o lenei mea e mafua ai ona toe faʻamalo. O le tele o vai e tatau ona maua ai le loloto o le palapala ile 20-30 senitimita. 1-2 aso pe a uma le suāsusu, o le eleele e matala ma mulumulu.

O le maualuga o le susu e le itiiti ifo le lamatia mo se paʻu nai lo le le lava. Aua e te faia se "aau" i totonu o le lio tafatafa ane.

Laʻei pito sili

E pei lava o soo se laau fua, e manaʻomia e le paʻu elemene faigofie (nitrogen, potassium, phosphorus), faapea ma elemene. Pe a totoina, o le tele o meaʻai e tuʻuina i totonu o le lua mo le tuputupu ae o laau i tausaga muamua o le olaga. Faatasi ai ma le amataina o le pore fualaau suamalie, o le taumafa paleni taumafa e faateleina ma manaomia ai meaai faaopoopo.

Laulau: auala ma le taimi e fafagaina ai le pi

Ituaiga o fomaʻiFaʻatauga ma metotia metotiaAso ma taimi o le talosaga
Laʻau faʻamaʻi
Humus, compost poʻo peatLima kilokalama i le 1 m2 fuālaʻau tuʻufaʻatasi i le pito i luga o le poloka poloka ma leliAutumn poo le tautotogo ma se vaitau 2-3 2-3 tausaga
Lafo vaiI totonu o le vaiaso, 2 lita o mullein, 1 lita o le manulele manu pe 5 kilokalama o le mutia o le vao ua tauanau pea i le sefulu lita o vai. A maeʻa lena, ona faʻafefe lea o le faʻafefete i le vai i se fua faatatau o le 1 i le 10 ma faʻafeinu i le fua o le tasi pakete i le sikuea sikuea.O le uluai fafagaina na faia i le taimi o le faatulagaina o ovaries. Ona toe fai faalua faʻalua lea ma se vaitaimi o 2-3 vaiaso. Afai i le vaitau o loʻo i ai nei o le pi mo nisi mafuaaga e le fua mai - e leai se manaʻoga mo le fafaga.
Mineral fertilizers
Nitrogen-aofia ai (nitroammofosk, ammonium nitrate ,urea)Fai i lalo o le eli i le fua faatatau o le 30-40 g / m2Tausaga i le tautotogo
Paluga o loʻo iai (potassium monophosphate, potassium sulfate)Faʻapalaina i le vai ma faʻafeinu i le fua o le 10-20 g / m2Tausaga i le amataga o le taumafanafana
Mafuʻe-o loʻo aofia ai (superphosphate, superphosphate e lua, pito i luga)Fai i lalo o le eli i le fua faatatau o le 30-40 g / m2Tausaga i le autumn
Faʻamaʻi faʻamaʻiTuuina atu e tusa ai ma faatonuga

Trimming

O le teuteuina e taua tele mo soʻo se laau fualaau, e aofia ai le pi.

Paina pale faapaleina i le tautotogo

Muamua o le teuteuina o le teuteuina. Po o le a lava le fomu e filifilia - e tatau ona maua ai le malamalama lelei o le avanoa i totonu o le pale ma lona faʻalelei, faʻapea foi le faigofie o le tausiga ma le seleselega. O le pi o le Chizhevskaya krone ei ai lona pale paleni, o le a sili atu ona fetaui lelei le fausia o le vaega. Faʻaalu i le amataga o le tautotogo, aʻo leʻi tupu le fatu o fatugaʻo.

Laasaga o lea laasaga ma lea laasaga mo le faʻatulagaina o le paleni o le paleni

O le pepa sili ona lauiloa ma tofotofoina. I le mulimuli ai i faatonuga, e oʻo lava i se fai togalaau faʻapitoa e mafai ona faia, e ui, ioe, mo le taimi muamua e sili atu ona lelei le faia o lenei mea i lalo o le taʻitaʻiga a se tagata poto masani.

  1. A o totoina le laau, o le laasaga muamua na ave - na vaeluaina le seedling i le 60-80 senetimita.
  2. A maeʻa le tasi poʻo le lua tausaga, ona faʻavaeina lea o le vaega muamua o lala skeletal. Fai faapenei:
    1. Filifili 2-3 lālā i le mamao e 15-25 centimita mai le tasi ma le isi ma faʻatonu i itu eseese. Oti i latou i le tasi vae tolu o le uumi.
    2. O isi o totoe ua tipiina "i totonu o se mama."
    3. O le taitai tutotonu e tatau ona vavaeina ina ia umi atu nai lo lala skeletal ile 20-30 senetimita.
  3. A maeʻa le tasi pe lua tausaga, o le vaega lona lua o lala skeletal o loʻo faia i se auala talitutusa.
  4. I le taimi nei, o lala e lua-poloaiga e masani lava ona tupu i luga o lala skeletal. E toʻalua i latou e filifilia mo lala paʻu taʻitasi ma faʻapuupuu e 30-40%.
  5. A maeʻa le tasi poʻo le lua tausaga e sosoo ai, ona faʻatulagaina lea o le tolu ma le mulimuli tausaga. E taua le matauina o le mataupu faavae o le faʻauʻuina - o lālā o le tolu kuata e tatau ona pupuu nai lo lala o le lona lua, ma oi latou, i le isi itu, e pupuu nai lo lala o le vaega muamua.
  6. Ua maeʻa le faʻavae e ala i le tipiina o le taʻitaʻitotonu tutotonu i le pito i lalo o le lala maualuga.

    A oʻo ina faʻataunuʻuina le pale i luga o le pale ile tulafono o le faʻauʻuina

Totoga tautotogo

Pear Chizhevskaya o loʻo faʻapupulaina le pale, o lea o le a ia manaʻomia ai tulafono faatonutonu. E faia foi i le amataga o le tautotogo e ala i le vavaeina o totogo o loʻo ola i totonu o le pale. I le taimi lava lea e tasi, e le tatau i se tasi ona faʻaaogaina - i totonu o lala, o totigilima ma fuga o fugalaau e faia foi. O teuteuga tetele o le a faʻaitiitia ai le seleselega o le tausaga a sau.

Lagolagosua Lagolago

I le tau mafanafana, o loʻo faʻaaogaina ai le tupe faʻapitoa o weni. E aofia ai le faapuupuuina oi latou e 10-12 centimita. O le sailiga e fesoasoani i le faʻaopoopoga o le tuputupu aʻe o le faʻamalologa i luga o le vaʻa, lea e mafua ai le faateleina o le seleselega o le isi tausaga.

Tausiga mama

O lenei teuteuga e faia i le faaiuga o le autumn ma / poo le amataga o le tautotogo. O lenei mea e ave ai vaigogo, maʻi ma faʻaleagaina lala.

Totoina Tulafono

A amata ona faʻapipi, e tatau ona e iloa tulafono nei:

  • O le meafaigaluega (faʻataʻitaʻiga, faʻasalaga, taʻavale, knives) e faʻaaogaina mo le teuina o laau e tatau ona faʻamalosi malosi.
  • Aʻo leʻi amataina le galuega, e tatau ona faʻamaʻi le meafaigaluega i le 1% faʻafitauli o le sulfate suauʻu, ava malosi, hydrogen peroxyide, ma isi. E le mafai ona faʻaaogaina le penisini, kerosene ma isi mea gaosiga o le suauu mo nei faamoemoega.
  • O le tipiina o lala, e le tatau ona e tuua le vao - o se tipi ua faia "i luga o le mama."
  • O lala tetele e tipi i ni laasaga, i ni vaega.
  • O vaega uma ma le limasefulu o sili atu ma le sefulu miliuina le faamamaina ma se naifi ma ufiufi i togalaau eseese.

E le fautuaina e le au fai togalaau le faʻaaogaina o se togalaau, e faia i luga o le petrolatum ma isi mea suauʻu. E tatau ona tuʻufaʻatasiga i faʻasologa e faʻavae i mea masani e pei ole beeswax, lanolin.

Vitio: auala e faʻapipi ai se pi

Maʻi ma meaʻai

O se laasaga tāua i le tausiga o paʻu o le faʻatinoga lea o mea mama ma puipuiga e faʻatatau i le puipuia o le faʻafuaseʻi o faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Puipuiga

Polokalame puipuia, faia i le atoatoa ma i le taimi, ua toetoe lava a mautinoa e laveai le tagata mai le faamai ma meaola faalafua.

Laulau: lisi o auala autu e puipuia, taimi ma auala e faʻatino ai

Igoa o mea na tutupuAotelega o galuegaTaimi ma taimi o faʻatinogaAafiaga
Aoina mai ma le lafoaia o laʻau matutu, vao ma isi otaotaAutumn ina ua uma le lauA mumu, spores of fungi, faʻaleagaina meaola faalafua
Tausiga mama'Otiʻoti lalālālā lālāI le faaiuga o le tautotogo ina ua maeʻa le tafe, ma i le amataga o le tautotogo, pe a tatau ai
Laʻau paʻepaʻeO ogalaau ma lala skeletal ua faʻamaʻaina i se vaifofo o le lime faʻamalosi ma le faʻaopoopoga o le 1% copper sulphate poʻo le faʻaaogaina o togalaau faʻapitoaAutumn springPuipuiga o le paʻu o le paʻu, faʻapea foʻi ma le fausiaina o faʻalavelave i le fegasoloʻiga o anufe, anufe, pipi
Lafoaia loloto o le palapala o ogalaau ma liliu ese le eleelePaʻu i le tauOle solo ma le 'upega o luga o luga e mafai ona tuai pe a aisa
Faʻasagaina o le palapala ma le pale i le sulʻamea suauuLauina i le 3% o vaifofo o le copper sulfate poo le BordeauxLuga o le tautoulu, amataga o le tautotogoLafoaʻiina mai le gaʻo o meaʻai
Togafitiga o Vailaau MataʻutiaFaʻaaoga DNOC tasi i tausaga taʻitasi uma, i isi tausaga faʻaaoga NitrafenI le amataga o le tautotogoE taofia ai le vave oo mai o faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi.
Faʻaoga togafitiga o le fungicideLatou te faʻaaogaina vailaʻau faʻatasi ma se taimi faʻatali puupuu ma e le faʻaputu i fua. E pei o:
  • Saosaoa;
  • Toa;
  • Quadris ma isi.

E tatau ona e iloa o vailaʻau faʻaupulo e fai ma vaisu, o lea e tatau ai ona e faʻaogaina ia sili atu nai lo le tolu taimi i le vaitau o mea taitasi.

O le taimi muamua pe a uma ona fuga, ona oʻo lea i le vaeluaga 2-3 vaiasoToeitiiti lava faʻamautinoa e aveesea faʻamaʻi pipisi i faʻamaʻi pipisi

Maʻi ono mafai ona tupu

E pei o le tele o fualaau aina, o le pine e masani lava ona afaina i maʻi afaina. O fua puipuia o loʻo faʻamatalaina i luga o le a toetoe lava a faʻasaʻo le faʻatoʻaga mai nei faʻalavelave. Ae o le faamasani ma faailoga o faamaʻi tetele o le a le matua tele.

Moniliosis

O le masani lea o le faʻamaʻi masani o fualaau maa ma fatu pome. I le avea ai o se tulafono, o le siama e tupu i le taimi o le fugalaau, pe a aumai e pi le pala o le manoa i luga o latou vae faatasi ai ma le pollen. Amataina le atinaʻe i fugalaau, e ulu atu le manoa i totonu o le pestle i totonu o le fana, ona oʻo lea i totonu o lau. O vaega ua aafia o le laau e maumau o latou foliga, tautau e pei o ofu, ona pulapula. Mai le pito i fafo, e foliga mai o le le mautonu o le kiona po o le vevela oona i le taimi muamua togafitiga ma fualaau faasaina. I le mauaina o faailo o moniliosis, e tatau ona vave vavaeina pupuia aʻafia, ao puʻeina ni laupapa maloloina i le 20-30 senetimita. A maeʻa lena mea, e tatau ona e togafitia le laau i le fiva e pei ona taʻua i le laulau i luga. I le tau mafanafana, e aʻafia ai moniliosis fua o le pi ma le pala, e le faʻaaogaina. O ia fua o le a tauina ma faʻaumatia.

I le tau mafanafana, e aʻafia ai moniliosis fua o le pi ma le pala, e le faʻaaogaina

Scab

Pear Chizhevskaya, e pei ona matauina i le faʻamatalaga, ei ai le puipuiga lelei i lenei maʻi. Ae i le malulu, malulu o le tau ma i le leai o se puipuiga, o le faʻamaʻi pipisi e le aofia ai. O le scab e faʻaalia e ala i le fausiaina i lalo ifo o le lanu olive-lanu o manua o loʻo i ai le mafiafia. A aʻafia le fua o le fua, mea faʻapipiʻi, o le a oso mai i luga o latou mea, o le a avea le tino ma mea faigata. O fualaʻau afaina ma laulaau ua aveeseina ma faʻaumatia i soo se taimi lava e mafai ai, o le laau e togafitia i fomaʻi.

Pe a fua le fua o le 'aina, mea e faʻapipiʻi ai, o le a oso mai i luga ia i latou, o le tino e faigata

Sogus fungus

E masani lava o lenei laʻau e aafia ai laʻau paʻu ua faʻavaivaia e aphids. E tupu lenei mea i le afa lona lua o le taumafanafana. Aphids i le faagasologa o le olaga emiti se vai sugary, lea, i le isi itu, avea ma se mea e tupu mai ai le fuga. O le iʻuga, o laulaʻau, vine ma fualaau aina e aʻafia e le manoa o loʻo ufiufiina i se paʻu uliuli e foliga tutusa ma le sooga.

O laulaau o le pi o loʻo aʻafia e se namu soʻo e ufiufi i se paʻu uliuli

Muamua, e tatau ona e taulimaina aphids i se taimi talafeagai, e faʻaaoga ai iniseti pei o Fufanon, Decis, Iskra-Bio. E masani lava, o fungicides, e faʻaaogaina i gaʻo.

Peiseai o Pests Pear

Faatasi ai ma iniseti o loo i ai le toatele oe mananao e taumamafa i laulaau felanulanuaʻi, lala, fualaau aina o le pi.

Aphids

O le meaai o le aphid i luga o le paluga o laulaau ma laʻau talavou ua uma ona taʻua i luga. E le gata o siʻi, ae e pei foi o le 'ai i ana mea malie. O lea latou te aumaia nei pepe iniseti i le pale, lea latou te faʻapipiʻi i laʻau ma fua. O faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻamatalaina i luga e taufaʻasese ai lenei mea. Afai e maua ni aphids i laulaau o se pi, ia vave ona palu le pale ma iniseti, taumafai e faʻamama le pito i lalo o laʻau ma se vaifofo. E sili le lelei le tataʻesea ma faʻaumatia laʻau uʻamea.

E fiafia tele Ants e taumamafa i mea manaia o le aphid

Pee moth

O le butterfly, e pei o le isi codling moth, e lauulu ma leai ni mea. O ona aʻa e fusi i fuamoa i le afa lona lua o Me e tu i luga o le ogalaau i le pale ma ulu i fua, i mea latou te fafagaina ai fatu ma pulupulu. O se auala lelei e pulea ai le totoina o le pale ma iniseti ao lei fugaina, faapea foi ma le totoina o pears. E le gata i lea, o suauu tulimanu ma le lime whitewash o le a taofia ai tafega.

O le anufe o le moa moa e tupu mai i fuamoa ma ulu atu i fua

Pele beetle

O se tasi lenei o le tele o kiliva. Manumalo i le palapala. Fafagu i le tautotogo, tafe i luga o le pale o se pi. O iina, muamua lava, e amata ona ia 'ai le fulafulaina o fatu, e' ai fugalaau mai totonu. I le lumanaʻi, e aʻafia ai le ovaries ma vine. I le amataga o le tautotogo, a e malulu lava i fafo, e mafai ona e aoina mai i le lima atigi lima. E tasi a latou mea - pe a oʻo i le vaveao e le o mafanafana le ea i luga atu o le +5 ° C, o loʻo nofo i luga o lālā lala i le paʻu. I le taimi lea, e mafai ona faigofie ona luluina i luga o se ie po o se ata na faasalalau i lalo o se laau. Ma, ioe, a maeʻa lena, togafitia le pale ma se iniseti, mo se faataitaiga, Decis.

O le ala mai i le migao, fuga o le fugalaau e alu i luga o le pale

Faʻamatalaga

Na matou toto le Chizhovskaya pear i le fale lata i Borovsky i le 1998 faatasi ai ma se fatuga taʻitasi. Na ola le laau e aunoa ma ni faafitauli. E ui lava o le 'upega tafaʻilagi o loʻo i luga o le maupuepue ma e malosi le agi i matagi, e leai lava se faʻalea. O tausaga uma, matou te tulimatai atu i le itiiti ifo i le tasi fualaau aina e iloa ai le tofo. O ni nai taimi sa i ai ni nai fua, ae latou te leʻi oʻo mai ia i matou. A o matou toe foi mai, ua uma ona taina i latou e manulele ma ua paʻu'ū. Ae na maua lo matou onosai! O le tausaga na teʻa nei na ma maua ai se seleselega matagofie! O lo ma matagofie na foliga matagofie i fualaau aina, ma sa matou faanoanoa e aveese mai ia te ia se ofu faapena! Sa fiafia le tane o se tamaititi ma faʻapipiʻi mafiafia ona mata. O le tofo o lenei ituaiga e ofoofogia. O le pulupulu e suamalie, suamalie. Ma o se mea manaia !!! E mafai ona e saogalemu i lenei tulaga i o tatou tulaga.

borovchanka

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=4937

Na amata ona fua mai Pear Chizhovskaya mo le 2 tausaga talu ona totoina se fatu laau, fua mai i tausaga taitasi. E mafatia o ia i le malulu ma le lamala e aunoa ma ni aʻafiaga vaaia.

Vyacheslav, Samara

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=4937

O loʻo i totonu o le itulagi Samara, o Stavropol district, Kirillovka. O ituaiga o ituaiga uma e tupu moni lava. O loʻo ia te au le matagofie o Chizhovskaya ma Volzhskaya, oʻu matua i le tuaoi tuaoi Lada, Volzhskaya beauty, Zorka, Zhukova. Ina ua mavae se taumalulu malulu, pe a ma le 3 tausaga talu ai, o paga uma e pala, o le apu o le tama teine ​​a se pusa, o lala o le apu e magoto, ma o le a ola ma ola fua. E foliga mai o le nofoaga e fetaui ma i latou, aua i isi taumafanafana taumafa, e masani lava ona pipigo muamua pusi nai lo apu.

Vyacheslav, Samara

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=4937

E manino lava o tatou talanoa e uiga i le tau aofaʻi. E i ai laʻu laau e tusa ma le 50 kilokalama, o le isi e tusa ma le 100 kilokalama, o tausaga e seasea ona itiiti. I le Michurinsky Garden TSHA na faʻaalia mai ia te aʻu se laau lea na latou aoina ai le 200 kilokalama o fua. I loʻu tofo, ae ou te le o vaai atu i tauva a Chizhevskaya i tulaga o le numera atoa o faailoga. Crohn e faigofie ona faʻamafa. O le teuteuga taimi e mafai ona faateleina ai le tele o fua ma fua. O laau e 20 tausaga. E tusa ai, Victor.

Victor 55, Kolomna

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=9966

Re: Chizhovskaya E sili atu ma le 10 tausaga ua mavae, na ou faatauina mai ai le vavaeina o lenei ituaiga i le nofoaga e tasi. O lenei vaitau, o le tui i totonu o le pale na maua ai se fua tele tele (e le muamua). Mo tagata nonofo i Iukureini, o le eseese e le fiafia, aua o le malosi o le malulu o loʻo taofiofi i le Moscow Region e le manaʻomia e soo se tasi iinei, ma o isi uiga uma o loʻo i le tulaga o vao vao. O le mea lea, o le mea lea, o se fua tele o lenei ituaiga e le o manaomia iinei. O lenei tausaga i le itulagi o Poltava, na tupu i le tolu sefulu tausaga o Iulai. O le taimi nei, i le aso 1 o Aokuso, 2017, o fualaau aina na totoe i le palealii. O lenei faʻamatalaga e le ina ia faʻaitiitia ai le taua o le ituaiga, ae mo le mea moni e tatau ona filifilia e amanaʻia le vaega o le galueaina ma mo Ukraine atoa e le aoga.

ilich1952

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=9966

Pear Chizhevskaya e fiafia i tagata o loʻo nonofo i itulagi e le o faʻaumatia e le sun i saute. Maualuluga faigata o le taumalulu ma faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻaleleia o le tagata lava ia, maualuga le gaosiga. O uiga ia e mafai ai e oe ona faʻafesoʻotaʻi le le maualuga tele le tofo ma le leai o se mea e mafai ona faʻaalia. Mo le taumafaina ma le gaioiga i luga o le nofoaga, e mafai ona fautuaina ma le mautinoa lenei ituaiga meaʻai i le au faifaatoaga o le Taulaga Tutotonu.